Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

exbabilon
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned sep 04, 2016 12:10 am

Joj skeptican sam totalno ako Stana bude zatvarao lijevog beka. I kad je bio reprezentativni kalibar, protivnici su ga na toj poziciji pravili budalom.

salemprolic
Kontakt:

ned sep 04, 2016 12:19 am

Ma i ja kazem, nije Stana neka sreca na lijevom beku, ali u kakvu smo se situaciju doveli, bolje ocigledno ne moze. Vjerujem da ce Slavko na zimu probati naci nekoga ko ce to napokon dobro pokriti. A eto i s druge strane ovo je dobra sansa za Besirevica da skupi pokoji minut u seniorskoj konkurenciji i stekne odredjeno iskustvo.
Ide prva kamila, ide druga kamila, ide treća kamila, četvrta i peta...

LARSSON
Kontakt:

ned sep 04, 2016 12:24 am

Diskusija kod nas na forumu

[video]https://oqbki4.oloadcdn.net/dl/l/_a1RKX ... 304575.mp4[/video]

sergejevic

ned sep 04, 2016 12:31 am

@boccaccio napisao sam nesto, ali mi se izbrisalo. Pozelio sam diskutovati s tobom, cisto da vidim argumente drugacijeg misljenja i kako si rekao da stvorim siru sliku. Imao sam dojam, i jos uvijek imam, da si nekako bio suzdrzan u onom postu i da nisi napisao sve sto imas. Mozda i grijesim, ostavljam otvorenom tu mogucnost. Vjerujem da bi i poslije dugog razgovora ostali pri svojim stavovima, ali uvijek je lijepo cuti i ono sto mozda sam previdis u datom trenutku. Zbog toga sam ti postavljao ona pitanja. Mi nekako uvijek i dodjemo na isto, doduse idemo razlicitim putevima.

Ono sto sam mislio reci se moze postaviti kao jedno pitanje, da li ono sto mi tezimo vrijedi jednog covjeka kojeg cemo pregaziti putem? Da li nas cilj opravdava sredstva kojima pokusavamo doci do njega? Ja vjerujem da je odgovor negativan. Kada neko ode sretan od nas, ponese lijepe uspomene i na kraju se vrati meni vrijedi vise od svake titule, valute ili trenutnog zadovoljstva. Vratio se i Miso i Ivica i Bukal i Amar i Hadzija i Oda i svi oni su veoma vazni za historiju ovoga kluba. Svi oni su igrali najvaznije utakmice ove nase price, neki na terenu, a neki van njega. Za mene je to Zeljo. Ko ce nama pruziti ruku ako mi sami napisemo da je nasa titula kupljena, ko ce pohvaliti nase djete ako mi pisemo da je ono debil, ko ce voljeti ovaj klub ako mi na svakom pitanju zauzimamo neke strane i gadjamo se svim i svacim? Nece niko. Mozda ce neko pomisliti da sam idealist ili romantik, ali ovo pisem cisto iz iskustva. Nikada ne znamo gdje ce nas putevi odvesti i koliko nam mogu pomoci one koje bas sada pljujemo, varamo i slicno. Nekoga lupi po glavi, a neko se iznenadi koliko mu dobroga donjela tako mala stvar koju je napravio za nekoga. Doci ce novi padovi, barem mi znamo kako je i gore i dole, a ako rastjeramo sve ko ce nam pruziti ruku da ustanemo kao nekada Ivica, kao Miso, Bukal, Zdenko, Djurbuzovic kada su htjeli da nas ugase, kao Amar ili Odovic koji je s djecom spasio klub i postavio ga na noge.

shzna
Kontakt:

ned sep 04, 2016 12:36 am

Ovo je otišlo u kuratz.
1987

neroazzuro
Kontakt:

ned sep 04, 2016 12:38 am

Samo bih nakratko da se nadovezem na danasnje prepiranje.
Deju Nikolica je na forumu poceo prozivati SAMO JEDAN covjek, navodno zbog njegovih promasaja u transfer politici. Vjerovatno implicirajuci da ranije nije bilo katastrofalnih promasaja u tom polju. Kao da nije bilo , recimo, Kerle, Svrake, pomenutog Gojaka i sl. Tad isti nisu trazili "odgovornost", opet, vjerovatno zbog tadasnjih dobrih sportskih (ali finansijski katastrofalnih) rezultata. Ali ovi sto sad, kao, traze neciju odgovornost, tad nisu istu zahtijevali. Sada kad je obrnuto, kad se finansijski dio uređuje dobrano, a imamo sasvim dovoljno vremena popraviti rezultat i u sportskom smislu trazi se, pazi sad, odlazak stetocine (il kako vec rece) iz kluba. I pored toga sto se greske otvoreno priznaju i pokazuje svakodnevno namjera da se i taj dio rijesi, jok, haj ti Dejo napolje dok jos imam ikakvu argumentaciju za to. Golemo brate.
I kaze, nema skrivenih motiva... IMA!

shzna
Kontakt:

ned sep 04, 2016 12:40 am

Yebo vas Dejo Nikolić više, ako je on dovodio ove igrače onda i on treba za njima i tu se sva priča završava.
1987

Hurmasica
Kontakt:

ned sep 04, 2016 12:41 am

Ma i ovakav Stanić je trenutno za strašljivog Bevaba i lolu Husića, Marcelo i to sa jednom nogom. Da je idealno rješenje i nije, ali za trenutnu situaciju boljeg nema. Naravno ja tu u budućnosti vidim Beširevića jer ako ga je Slavko pohvalio onako, onda sigurno momak ima šlifa.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

LARSSON
Kontakt:

ned sep 04, 2016 12:41 am

*Dejo je pregovarao

bablaz
Kontakt:

ned sep 04, 2016 12:50 am

Mislim da mozemo doci u problem ukoliko ne izborimo evropu. Za ovu sezonu imamo finansije, ali nema na vidiku igraca koji bi mogao donijeti novac u klub. Zeric, Sabanadzovic, Besirevic su mladici koji trebaju donijeti novce, zato ih trebamo gurati da igraju, kao sto su gurani Amir i Baja. Dzenisa, Memiju, Kjosevskog, Mujagica tesko da mozemo prodati za neke ozbiljne novce. Realno i nisu neka ekstra klasa za nase uslove. Ostaje nam da budzet punimo kroz evropu. Bojim se ako ne izborimo evropu, moracemo troskove drasticno smanjiti. Mislim da strategija 5+6 ekstra kvalitetnih tipa Stevanovica i 5,6 mladih, perspektivnih igraca mogu donijeti ono sto zelimo: stabilnost, izlasci u evropu, kvalitetniju igru. Jos uvijek ova uprava luta, ali mu djeluju kao razumni ljudi koji imaju casne namjere. Zmaci kontinuirano raditi i proizvoditi/ okupljati mlade igrace, igrati evropu, zasto ne napraviti i kakav zapazeniji rezultat... ali mislim da je "brusenje" talenata iz BiH, kao i proizvodnja vlastitih igraca jedini ispravan put. Da bi se ostvarilo ovo sve potrebno je zasukati rukave...

Haklapuc
Kontakt:

ned sep 04, 2016 12:52 am

Uživancija je čitati zadnjih par stranica, nećemo valjda opet presipati iz šupljeg u prazno?

storm_raider
Kontakt:

ned sep 04, 2016 12:55 am

Djeco, uzivajte u prepisci boccaccia i sergejevica.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

cikazubo
Kontakt:

ned sep 04, 2016 12:56 am

neroazzuro je napisao/la:Samo bih nakratko da se nadovezem na danasnje prepiranje.
Deju Nikolica je na forumu poceo prozivati SAMO JEDAN covjek, navodno zbog njegovih promasaja u transfer politici. Vjerovatno implicirajuci da ranije nije bilo katastrofalnih promasaja u tom polju. Kao da nije bilo , recimo, Kerle, Svrake, pomenutog Gojaka i sl. Tad isti nisu trazili "odgovornost", opet, vjerovatno zbog tadasnjih dobrih sportskih (ali finansijski katastrofalnih) rezultata. Ali ovi sto sad, kao, traze neciju odgovornost, tad nisu istu zahtijevali. Sada kad je obrnuto, kad se finansijski dio uređuje dobrano, a imamo sasvim dovoljno vremena popraviti rezultat i u sportskom smislu trazi se, pazi sad, odlazak stetocine (il kako vec rece) iz kluba. I pored toga sto se greske otvoreno priznaju i pokazuje svakodnevno namjera da se i taj dio rijesi, jok, haj ti Dejo napolje dok jos imam ikakvu argumentaciju za to. Golemo brate.
I kaze, nema skrivenih motiva... IMA!
To meni bas bode u oci dok citam sta pojedini pisu, znaci po njima je za vjesanje sto nas (lazem sad) Dejo ostetio za 50 milja s raskidima, a nije za vjesanje gubitak milionske cifre na Ari, Gojaku, Hajradinovicu, onda izgubili smo sigurno par desetina hiljada na zakucavanju Kerle, Tomica, Cocalica na tribine po pola godine, onda pricamo o nekoj moralnoj i profesionalnoj strani a igraci se ucjenjivali da potpisu papir kojim potvrdjuju da im se nista ne duguje, a dugovalo im se debelo, samo da bi mogli otic u neki klub vani i obezbjedit egzistenciju, a dali su Želji mnogo igrajuci tih par sezona. Neko ce reci da ovim udaram na Amara, ne udaram, sad bi potpisao da se gospodar familije vrati i dobije dozivotno stolicu na klupi, ali niko ne moze reci da se nije radilo mahalski tih par godina, doveli smo klub do ivice tom politikom, sta imas od trofeja ako nemas temelj, trofeji dodju i prodju, ovog ljeta si sampion sljedeceg nisi, a klub mora nekako opstati i napredovati, dom se mora izgraditi jer nam je ostavljen u amanet od mnogo vecih koji su se borili i izborili sa znatno tezim stvarima, a trofeji ce svakako sa zdravim temeljima i vitalnim klubom kad tad doci, moraju.

boccaccio
Kontakt:

ned sep 04, 2016 1:05 am

sergejevic je napisao/la:@boccaccio napisao sam nesto, ali mi se izbrisalo. Pozelio sam diskutovati s tobom, cisto da vidim argumente drugacijeg misljenja i kako si rekao da stvorim siru sliku. Imao sam dojam, i jos uvijek imam, da si nekako bio suzdrzan u onom postu i da nisi napisao sve sto imas. Mozda i grijesim, ostavljam otvorenom tu mogucnost. Vjerujem da bi i poslije dugog razgovora ostali pri svojim stavovima, ali uvijek je lijepo cuti i ono sto mozda sam previdis u datom trenutku. Zbog toga sam ti postavljao ona pitanja. Mi nekako uvijek i dodjemo na isto, doduse idemo razlicitim putevima.

Ono sto sam mislio reci se moze postaviti kao jedno pitanje, da li ono sto mi tezimo vrijedi jednog covjeka kojeg cemo pregaziti putem? Da li nas cilj opravdava sredstva kojima pokusavamo doci do njega? Ja vjerujem da je odgovor negativan. Kada neko ode sretan od nas, ponese lijepe uspomene i na kraju se vrati meni vrijedi vise od svake titule, valute ili trenutnog zadovoljstva. Vratio se i Miso i Ivica i Bukal i Amar i Hadzija i Oda i svi oni su veoma vazni za historiju ovoga kluba. Svi oni su igrali najvaznije utakmice ove nase price, neki na terenu, a neki van njega. Za mene je to Zeljo. Ko ce nama pruziti ruku ako mi sami napisemo da je nasa titula kupljena, ko ce pohvaliti nase djete ako mi pisemo da je ono debil, ko ce voljeti ovaj klub ako mi na svakom pitanju zauzimamo neke strane i gadjamo se svim i svacim? Nece niko. Mozda ce neko pomisliti da sam idealist ili romantik, ali ovo pisem cisto iz iskustva. Nikada ne znamo gdje ce nas putevi odvesti i koliko nam mogu pomoci one koje bas sada pljujemo, varamo i slicno. Nekoga lupi po glavi, a neko se iznenadi koliko mu dobroga donjela tako mala stvar koju je napravio za nekoga. Doci ce novi padovi, barem mi znamo kako je i gore i dole, a ako rastjeramo sve ko ce nam pruziti ruku da ustanemo kao nekada Ivica, kao Miso, Bukal, Zdenko, Djurbuzovic kada su htjeli da nas ugase, kao Amar ili Odovic koji je s djecom spasio klub i postavio ga na noge.
Dao si mi ovim postom odličan slagvort,na koji ću morati dugo da pišem da odgovorim. Pošto cijelu noc pisem preko mobilnog ,ne mogu više ni zbog baterije. Ali ostacu pri nekim mislima i zapisacu to čim mi vrijeme dozvoli. Neću zaboraviti,posebno ću se na te stvari osvrnuti i gledacu da budem što direktniji. Nastavicemo svakako, pozdravljam te, užitak je s tobom ovako popiti kafu. Ostajem ti dužan ovaj odgovor,ispunicu čim obaveze dozvole.

Brkoo
Kontakt:

ned sep 04, 2016 1:09 am

Vazno je da su postavljeni dobri temelji. Klub je prakticno bez duga, imamo samo dug prema drzavi koji redovno placamo. Stadion se gradi lagano i do polovine sljedece godine ocekujem da bude uvrsten u kategoriju 3. Igracima dajemo plate preko banke i na to dajemo doprinose i na to placamo poreze u punom iznosu. Omladinska skola je dozivjela rekonstrukciju, totalnu, prekinuti su tokovi novca, razne veze i vezice, za sefa omladinske je imenovan Tica. Gotovo svi paraziti iz kluba su otjerani, nema vise parazitiranja na racun Zelje, ostali su jos neki u skupstini ali su oni nebitni, par ljudi. Fali sportski rezultat, to je svima jasno. Uvjeren sam da cemo sa Slavkom doci i do sportskog rezultata. Slavko ovdje mora ostati da radi na duze staze. Jos jedna stvar na kojoj moramo ali bas moramo raditi su nasi ljudi u savezu, sad nemamo nijednog, sudije nas jebu u svakom kolu, moramo lagano ubacivati svoje ljude, ne da nam stele ili tako nesto nego samo da brane nase interese..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

baxuz87
Kontakt:

ned sep 04, 2016 1:15 am

Ko li me natjera da pročitam ovih par stranica prije banova jadna ti majka Amar neprijatelj Želje.
"Sarajevski Željezničar je novi-stari prvak, slijede ostale vijesti." -Dnevnik FTV

Plavi orkestar
Kontakt:

ned sep 04, 2016 1:20 am

Da pojasnim malo onima koji nisu do sad skontali jer vidim da dosta raje misli da su ovo nekakve prepirke koje su svedene na personalni nivo,na pruzanje ili ne pruzanje podrške pojedinim ljudima itd.Ne.Ovo ovdje je samo jedna bitka od mnogih koje se vode sad trenutno oko Zelje.Ja dajuci podršku Deji ili Misketu ovdje,a dat cu je i na bilo kojem drugom mjestu,se borim za opstojnost i prosperitet našeg Zelje što znaci ništa personalno.Finansijski izvještaji sve govore tako da je suvišno raspravljati i cak neumjesno ove ljude porediti sa predhodnicima koji su nas u crno zavili a koji su i pokrenuli ovu hajku.Samo neko od njih ili mozda po neki clan njihove familije bi pozelio njihov povratak u klub a sa njima 20-30 lešinara koji iz prikrajka vrebaju svoj dio lešine.Morate znati da ovi ljudi,koji najviše smetaju toj organizovanoj bandi,vole Zelju,rade za Zelju bez naknade,troše svoje vrijeme za Zelju a izlozeni su svakojakim udarima.Nepravedno bi bilo,ako ništa drugo,a ono bar ne napisati recenicu podrške i rijec zahvalnosti za sve što rade za dobrobit kluba pa i na ovaj nacin i na ovom mjestu.Siguran sam da im naša podrška puno znaci.Sport je to i cesto ne ide sve kako je zamišljeno ali ispravnim i poštenim radom ce sigurno doci i zeljeni rezultati.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

Plava Porodica
Kontakt:

ned sep 04, 2016 1:22 am

Ti si mi sve na svijetu
U srcu nosim te ja..
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

MrRiccoli
Kontakt:

ned sep 04, 2016 1:26 am

Stvarno danas najgluplji postovi na forumu otkako smo preali ovamo sve do onih kad su poceli bocacio i sergejevic to je vec druga stvar. O Nikolicu ja imam samo rijeci hvale, a sto se tice promasaja transfera toga vise nece biti bar od ljudi koji su dobri u stvarima u kojim trebaju da budu. Ovi su imali promasaje u dovodjenju, a nesto su i uboli, ali imao je i Amar greski ponesto i dovodjenju ali vise u prodaji kad je lupao cijene igracima cak onda kad nismo imali ni marke u klubi (slucaj svrake koji je molio pa sefe pustite me nemamo marke u klubu, a Amar kaze to znamo ti i ja oni to ne znaju, cini mi se ukrajina da je bila u pitanju), naravno ne pljujem Amara da ko ne shvati pogresno, pa i sam on je rekao da se pogrijesilo sto se kuca pravila od krova, a ne od temelja i onda je sve okrenuo i zapoceo ovo sto danas imamo da se sve radi od temelja.

Sent from my C5303 using Tapatalk

nikad_izvini
Kontakt:

ned sep 04, 2016 1:44 am

Samo da priupitam jednu stvar, kako onaj ( gadi mi se i ime da mu izgovorim ) može biti moderator na temi o ŽELJEZNIČARU ? Ono pisati je bolest. Shvatio sam razlog što tako piše, ali to nije i ne smije biti opravdanje pisanja. Sramota za forum i ostale moderatore.

Dalje, ono što jeste konstanta koja se ponavlja je pljuvanje i blaćenje ljudi koji odu iz Željezničara. Spomenuću Odovića ( koji je zaradio masu para rezultatima i neočekivanim uspjehom ) , njega je recimo pile pljuvao na onom smrdljivom forumu i dokazivao kako je Oda lično aminovao Livaje i ostale levate. Osim toga, Oda nema autoritet, Oda nije trener za velike domete ( zato Kostić jeste ). Onda se desi, zasluženi, egzordus pa imamo moderatore tipa onog čije mi se ime gadi napisati. Također mi se čini da nije jedni. Pile, Cwila i još par likova su na potpuno istom fonu.

Onda nije valjao Odović, danas ne valja Amar. Potpuno ista priča. Gredić, koji nam je baš valjao, kaže da nije ni pozvan na skupštinu kluba. Očito da ne valja ni Gredić. Onu dvojicu debila iz SDA i SDP-a ne spominjem, jer su 0 od ljudi + Gušo.

Spin je očit i to ne od jedne osobe. Da se ne lažemo bezveze.

Također, Željezničar ima imovinu pa ne vjerujem nikome. Ne znam zašto bih vjerovao.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 5 gostiju.

Prijava