To meni bas bode u oci dok citam sta pojedini pisu, znaci po njima je za vjesanje sto nas (lazem sad) Dejo ostetio za 50 milja s raskidima, a nije za vjesanje gubitak milionske cifre na Ari, Gojaku, Hajradinovicu, onda izgubili smo sigurno par desetina hiljada na zakucavanju Kerle, Tomica, Cocalica na tribine po pola godine, onda pricamo o nekoj moralnoj i profesionalnoj strani a igraci se ucjenjivali da potpisu papir kojim potvrdjuju da im se nista ne duguje, a dugovalo im se debelo, samo da bi mogli otic u neki klub vani i obezbjedit egzistenciju, a dali su Želji mnogo igrajuci tih par sezona. Neko ce reci da ovim udaram na Amara, ne udaram, sad bi potpisao da se gospodar familije vrati i dobije dozivotno stolicu na klupi, ali niko ne moze reci da se nije radilo mahalski tih par godina, doveli smo klub do ivice tom politikom, sta imas od trofeja ako nemas temelj, trofeji dodju i prodju, ovog ljeta si sampion sljedeceg nisi, a klub mora nekako opstati i napredovati, dom se mora izgraditi jer nam je ostavljen u amanet od mnogo vecih koji su se borili i izborili sa znatno tezim stvarima, a trofeji ce svakako sa zdravim temeljima i vitalnim klubom kad tad doci, moraju.neroazzuro je napisao/la:Samo bih nakratko da se nadovezem na danasnje prepiranje.
Deju Nikolica je na forumu poceo prozivati SAMO JEDAN covjek, navodno zbog njegovih promasaja u transfer politici. Vjerovatno implicirajuci da ranije nije bilo katastrofalnih promasaja u tom polju. Kao da nije bilo , recimo, Kerle, Svrake, pomenutog Gojaka i sl. Tad isti nisu trazili "odgovornost", opet, vjerovatno zbog tadasnjih dobrih sportskih (ali finansijski katastrofalnih) rezultata. Ali ovi sto sad, kao, traze neciju odgovornost, tad nisu istu zahtijevali. Sada kad je obrnuto, kad se finansijski dio uređuje dobrano, a imamo sasvim dovoljno vremena popraviti rezultat i u sportskom smislu trazi se, pazi sad, odlazak stetocine (il kako vec rece) iz kluba. I pored toga sto se greske otvoreno priznaju i pokazuje svakodnevno namjera da se i taj dio rijesi, jok, haj ti Dejo napolje dok jos imam ikakvu argumentaciju za to. Golemo brate.
I kaze, nema skrivenih motiva... IMA!
Dao si mi ovim postom odličan slagvort,na koji ću morati dugo da pišem da odgovorim. Pošto cijelu noc pisem preko mobilnog ,ne mogu više ni zbog baterije. Ali ostacu pri nekim mislima i zapisacu to čim mi vrijeme dozvoli. Neću zaboraviti,posebno ću se na te stvari osvrnuti i gledacu da budem što direktniji. Nastavicemo svakako, pozdravljam te, užitak je s tobom ovako popiti kafu. Ostajem ti dužan ovaj odgovor,ispunicu čim obaveze dozvole.sergejevic je napisao/la:@boccaccio napisao sam nesto, ali mi se izbrisalo. Pozelio sam diskutovati s tobom, cisto da vidim argumente drugacijeg misljenja i kako si rekao da stvorim siru sliku. Imao sam dojam, i jos uvijek imam, da si nekako bio suzdrzan u onom postu i da nisi napisao sve sto imas. Mozda i grijesim, ostavljam otvorenom tu mogucnost. Vjerujem da bi i poslije dugog razgovora ostali pri svojim stavovima, ali uvijek je lijepo cuti i ono sto mozda sam previdis u datom trenutku. Zbog toga sam ti postavljao ona pitanja. Mi nekako uvijek i dodjemo na isto, doduse idemo razlicitim putevima.
Ono sto sam mislio reci se moze postaviti kao jedno pitanje, da li ono sto mi tezimo vrijedi jednog covjeka kojeg cemo pregaziti putem? Da li nas cilj opravdava sredstva kojima pokusavamo doci do njega? Ja vjerujem da je odgovor negativan. Kada neko ode sretan od nas, ponese lijepe uspomene i na kraju se vrati meni vrijedi vise od svake titule, valute ili trenutnog zadovoljstva. Vratio se i Miso i Ivica i Bukal i Amar i Hadzija i Oda i svi oni su veoma vazni za historiju ovoga kluba. Svi oni su igrali najvaznije utakmice ove nase price, neki na terenu, a neki van njega. Za mene je to Zeljo. Ko ce nama pruziti ruku ako mi sami napisemo da je nasa titula kupljena, ko ce pohvaliti nase djete ako mi pisemo da je ono debil, ko ce voljeti ovaj klub ako mi na svakom pitanju zauzimamo neke strane i gadjamo se svim i svacim? Nece niko. Mozda ce neko pomisliti da sam idealist ili romantik, ali ovo pisem cisto iz iskustva. Nikada ne znamo gdje ce nas putevi odvesti i koliko nam mogu pomoci one koje bas sada pljujemo, varamo i slicno. Nekoga lupi po glavi, a neko se iznenadi koliko mu dobroga donjela tako mala stvar koju je napravio za nekoga. Doci ce novi padovi, barem mi znamo kako je i gore i dole, a ako rastjeramo sve ko ce nam pruziti ruku da ustanemo kao nekada Ivica, kao Miso, Bukal, Zdenko, Djurbuzovic kada su htjeli da nas ugase, kao Amar ili Odovic koji je s djecom spasio klub i postavio ga na noge.