sergejevic je napisao/la:@boccaccio
Pa barem od tebe nisam ocekivao da sve ovo svedes na neki personalni nivo. Znas i sam da te postujem kao i tvoje misljenje, a moj post se odnosi iskljucivo na ovo drugo, a nikako na tebe. Valjda mozemo imati razlicita misljenja i o tome diskutovati, barem te ja pamtim kao takvu osobu.
Kazem da mi nisi nista odgovorio na konkretna pitanja koja sam postavio. Ja prihvatam tvoj argument da Dejo nije kriv, ali valjda imam pravo da pitam ko je taj ko jeste kriv. Nabrojao sam sve ljudi koji bi mogli biti krivi, ali ne uklapaju se, jer je i poslije njihovog odlaska nastavljena ista politika.
Kazes osmo mjesto, a ja ti mogu reci samo da mene to ne zanima. Ja sam gledao Zelju u drugoj ligi, gledao sam ovaj klub kada se nije mogao dovesti u vezu s titulom ili Evropom, tako da meni to ne igra neku ulogu. Ono sto nikada nisam gledao od ovoga kluba je cinjenica da igras utakmicu i da ne pogledas na gol protivnika, da izgubis od Viteza 2-0 i da igrace boli neka stvar zbog toga, a navijaci im aplaudiraju jer je neko podvalo neke price koje veze s mozgom nemaju.
Greske se desavaju? Desavaju se, a Boga mi ja vidim da se nista ne mijenja. Ako ti mislis da je Zeljo neko ko tjera igrace kao kerove, onda nemamo isto misljenje. Ako si dao Bogicevicu ugovor na dvije godine, ako si potpisao to, onda ima da mu placas za svaki dan koji ovdje provede. Nije on kriv sto je potpisao zadnji dobar ugovor u zivotu i ne zeli da se odrekne novca koji ce mu znaciti u zivotu. Barem ti znas da ne treba poslovati s takvim stavom. Potpisao si placaj covjeku, a ne da se Zeljo povlaci po sudovima zbog necijih gresaka. Sutra nas ceka ista ili slicna situacija s Husicem. Kolika god je budala njemu sve to pripada i nadam se da nece nastaviti sa srozavanjem imena kluba.
Poltroni i poslusnici po forumima brane svoje greske i poteze. Bilo je nekima mnogo smijesno, ali to je tako i znamo to dobro. Odovica su ljudi nosali oko stadiona kada je rijesio derbi, pa je mislim jos jedan rijesio, a danas je neznalica i covjek koji je ispao picka da bi se odbranili los transferi. Kao Odovic nije smio da dovede igraca, on je neko ko moze voditi ove klubove sa dna tabele. Capljica su bukvalno ponizili. Edis je ispao siedjija koji se tuce s igracima, psuje se Dadi, Bogicevicu, Kokotu, Bogdanovicu, Nedi, Amaru, Djurbuzovicu i svakome ko pomisli van okvira dozvoljenog. Kod mene to nece proci i ja to ne zelim gledati.
Ne zamjeri mi,pisem na mobitelu,pa sporo kucam,grijesim u riječima. Ali sve si to u pravu što si naveo. Znaš,pomislim kao da ti od mene tražiš da ti ja objasnim zašto je to tako kako jeste. A moj ti je odgovor da treba stvoriti širu sliku svega. Sve to što si ti naveo se ne svidja ni meni prijatelju. Moje je mišljenje slično. Ljudi koji rade,oni nekad urade dobre stvari,nekad pogriješe. Pogriješili su u masi takvih odnosa i prema igracima i prema trenerima. Greške su se desile. Niko to ovde nije osporio. Postoji cilj. Cilj je da klub bude uspješan i stabilan na svim poljima. Cilj je da bude profesionalan od glave do pete. Kada isprave te stvari koje trebaju ispraviti,desice se nešto što je dobro za sve nas. Naravno da na tom putu mnogo trebaju da uče,ali sam uvjeren da ce brzo naučiti. Ja ne tražim ničiju odgovornost jer znam da oni misle najbolje za klub. Oni su svi navijači Želje,rade po zakonu,bore se na hiljadu strana odjednom,a treba im pod hitno sportski rezultat jer Željo to danas ne trpi drugačije. Kad je nešto pod hitno,onda se dešavaju ovakve stvari o kojima ti pričaš i sa kojima si nezadovoljan,kao što sam i ja. Ja samo na sve tvoje u svojoj glavi stavim malo širu sliku opšte situacije. Oprosti mi ako sam te uvrijedio svojim načinom izražaja u prošlom postu koji sam ti pisao. Nisam imao tu namjeru,jednostavno mislim da sam ranije napisao bas sve što je trebalo. Pozdrav za tebe.