Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

LARSSON
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub sep 03, 2016 11:42 pm

Kakav je krizman bio danas zna li ko?

Haklapuc
Kontakt:

sub sep 03, 2016 11:44 pm

@sergejevic Nije to tako samo na forumu. Ne psuje se igračima i legendama samo ovdje. Čuo sam ja sve i svašta i na stadionu i to ne samo u ove 2-3 godine, psovki upućenih i Amaru, Odoviću i svakom drugom treneru, gnusnih psovki upućenih Šehiću se ne želim ni prisjećati, Jamak je bio redovna mušterija, Svraka također. O današnjim igračima da ne pričamo, čak se i Bajiću počelo psovati u zadnjih par utakmica koje je odigrao, za Hadžiahmetovića se govorilo da čuva noge itd.
Jednostavno takvi smo kao narod, uvijek tražimo krivca za sve, nikad uzrok problema. A da ne pričam o tome da što kaže mahala to je sto posto tačno i samo se dalje prepričava i naravno dodaje pomalo, a sve to ima za rezultat psovke i isfrustriranost dijela navijača.
Moje neko mišljenje je da nas ovaj naš mentalitet dobro koči u napretku i uvijek nas je kočio da napravimo korak više, da budemo bolji nego što trenutno jesmo. Utječe to i na igrače vjerujte mi, u takvoj turobnoj atmosferi je nemoguće biti maksimalno skoncentrisan na igru.
Zabadamo nos gdje nam nije mjesto, želimo da znamo plate igrača, da budemo jarani s igračima, da znamo svaki potez u klubu, od sekretarice do predsjednika. A realno naš zadatak je jedino otići na svaku utakmicu i pružati bezrezervnu podršku igračima.

Haklapuc
Kontakt:

sub sep 03, 2016 11:45 pm

LARS1921 je napisao/la:Kakav je krizman bio danas zna li ko?
S Kupresa ja uspio saznati samo rezultat i da su pakleni treninzi, a ti bi da znaš kakav je Križman bio :mrgreen:

boccaccio
Kontakt:

sub sep 03, 2016 11:46 pm

sergejevic je napisao/la:@boccaccio
Pa barem od tebe nisam ocekivao da sve ovo svedes na neki personalni nivo. Znas i sam da te postujem kao i tvoje misljenje, a moj post se odnosi iskljucivo na ovo drugo, a nikako na tebe. Valjda mozemo imati razlicita misljenja i o tome diskutovati, barem te ja pamtim kao takvu osobu.

Kazem da mi nisi nista odgovorio na konkretna pitanja koja sam postavio. Ja prihvatam tvoj argument da Dejo nije kriv, ali valjda imam pravo da pitam ko je taj ko jeste kriv. Nabrojao sam sve ljudi koji bi mogli biti krivi, ali ne uklapaju se, jer je i poslije njihovog odlaska nastavljena ista politika.

Kazes osmo mjesto, a ja ti mogu reci samo da mene to ne zanima. Ja sam gledao Zelju u drugoj ligi, gledao sam ovaj klub kada se nije mogao dovesti u vezu s titulom ili Evropom, tako da meni to ne igra neku ulogu. Ono sto nikada nisam gledao od ovoga kluba je cinjenica da igras utakmicu i da ne pogledas na gol protivnika, da izgubis od Viteza 2-0 i da igrace boli neka stvar zbog toga, a navijaci im aplaudiraju jer je neko podvalo neke price koje veze s mozgom nemaju.

Greske se desavaju? Desavaju se, a Boga mi ja vidim da se nista ne mijenja. Ako ti mislis da je Zeljo neko ko tjera igrace kao kerove, onda nemamo isto misljenje. Ako si dao Bogicevicu ugovor na dvije godine, ako si potpisao to, onda ima da mu placas za svaki dan koji ovdje provede. Nije on kriv sto je potpisao zadnji dobar ugovor u zivotu i ne zeli da se odrekne novca koji ce mu znaciti u zivotu. Barem ti znas da ne treba poslovati s takvim stavom. Potpisao si placaj covjeku, a ne da se Zeljo povlaci po sudovima zbog necijih gresaka. Sutra nas ceka ista ili slicna situacija s Husicem. Kolika god je budala njemu sve to pripada i nadam se da nece nastaviti sa srozavanjem imena kluba.

Poltroni i poslusnici po forumima brane svoje greske i poteze. Bilo je nekima mnogo smijesno, ali to je tako i znamo to dobro. Odovica su ljudi nosali oko stadiona kada je rijesio derbi, pa je mislim jos jedan rijesio, a danas je neznalica i covjek koji je ispao picka da bi se odbranili los transferi. Kao Odovic nije smio da dovede igraca, on je neko ko moze voditi ove klubove sa dna tabele. Capljica su bukvalno ponizili. Edis je ispao siedjija koji se tuce s igracima, psuje se Dadi, Bogicevicu, Kokotu, Bogdanovicu, Nedi, Amaru, Djurbuzovicu i svakome ko pomisli van okvira dozvoljenog. Kod mene to nece proci i ja to ne zelim gledati.
Ne zamjeri mi,pisem na mobitelu,pa sporo kucam,grijesim u riječima. Ali sve si to u pravu što si naveo. Znaš,pomislim kao da ti od mene tražiš da ti ja objasnim zašto je to tako kako jeste. A moj ti je odgovor da treba stvoriti širu sliku svega. Sve to što si ti naveo se ne svidja ni meni prijatelju. Moje je mišljenje slično. Ljudi koji rade,oni nekad urade dobre stvari,nekad pogriješe. Pogriješili su u masi takvih odnosa i prema igracima i prema trenerima. Greške su se desile. Niko to ovde nije osporio. Postoji cilj. Cilj je da klub bude uspješan i stabilan na svim poljima. Cilj je da bude profesionalan od glave do pete. Kada isprave te stvari koje trebaju ispraviti,desice se nešto što je dobro za sve nas. Naravno da na tom putu mnogo trebaju da uče,ali sam uvjeren da ce brzo naučiti. Ja ne tražim ničiju odgovornost jer znam da oni misle najbolje za klub. Oni su svi navijači Želje,rade po zakonu,bore se na hiljadu strana odjednom,a treba im pod hitno sportski rezultat jer Željo to danas ne trpi drugačije. Kad je nešto pod hitno,onda se dešavaju ovakve stvari o kojima ti pričaš i sa kojima si nezadovoljan,kao što sam i ja. Ja samo na sve tvoje u svojoj glavi stavim malo širu sliku opšte situacije. Oprosti mi ako sam te uvrijedio svojim načinom izražaja u prošlom postu koji sam ti pisao. Nisam imao tu namjeru,jednostavno mislim da sam ranije napisao bas sve što je trebalo. Pozdrav za tebe.

Omar500
Moderator
Kontakt:

sub sep 03, 2016 11:47 pm

storm_raider je napisao/la:Nakon utakmice odmah trening..
Samo neka se radi. I Kostic je zahtijevao jake treninge, ali nije imao autoritet, a jos je Slavko 3x ludji, ubija ih sa treninzima :)
@alombardo je rekao neke lijepe stvari u postu, ne znam da li je neko procitao.
Sto se tice narednog perioda, Slavko ima posla preko glave, a nece se rezultati odmah vidjeti u prvih par utakmica. Bit ce patnja, ali bodovi ce se morati uzimati. Toga je svjestan i Slavko i to i zahtijeva. Msm, govorio je i Kostic da Zeljo ide na svaku utakmicu da pobijedi, ali to ekipa i on nicim nisu pokazali. Jedno je reci, ali drugo je sasvim na terenu.
Lazic i Krizman lijevo moraju donijeti barem neki napredak u odnosu do sada. I sto se Besirevica tice, i ja mislim da ce u skorije vrijeme dobiti priliku. Za Stanica i ne brinem, vise sam operisan od pozicije lijevog beka, tu me vise niko ne moze razocarati, ravno mi je sve do mora :DD:
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Hurmasica
Kontakt:

sub sep 03, 2016 11:50 pm

Snalažljivost klase radničke... :)

slika
slika
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Plava Porodica
Kontakt:

sub sep 03, 2016 11:52 pm

@morzhy
Solidna da,odlicna ne po mom misljenju.
I dalje nam fali kvalitetna desetka, Bekricu su ove dosadasnje partije domet. Tu se nadam Zericu kojem je to primarna pozicija, a ne desno krilo sto je kod Koste igrao, i fino je igrao.Ali povrede ga unistavaju i to je veliki problem.
Isto tako i lijevi bek.Na poluspremnog Stanica se ne moze racunati , koji je ujedno i desni bek i krilo, a i na toj poziciji je poslije povrede jako limitiran.
Nadam se cudu i Besirovicu kao jednom talentu, koji bi zauzeo svoje mjesto.
Za lijevo krilo sam rahatniji nego inace, Krizman je hvaljen kao golgeter na treningu, a jedno je trening a drugo utakmica.Ali ne sikiram se jer sam dosta vidio od Lazica na onoj utakmici protiv Olimpika,tj. prva pripremna,te u ovih 20.tak minuta protiv Celika, te na treninzima.Vjerujem da ce on, iako Krizman zakaze biti solidan igrac, i opet govorim kao veliki + je to sto Slavko najbolje zna njegove domete.
A na ostalim pozicijama smo kvalitetni itekako, cak i na klupi imamo igraca slicnih kvaliteta.
Prvi izbor stopera su Aco i Sanel,a na klupi do sada sjajni Boka te mladi Kemo.
Na desnoj strani imamo Sinisu i Memiju, jedan odgovorniji defanzivno drugi ofanzivno.
U vezi dobra bitka izmedju Ugljese,Secera,Blagojevica i nadam se Markovica.
Na desnom krilu izmedju Stevanovica, u slucaju suspenzije tu moze i Memija, koji je najbolje partije po meni tu i pruzao, te Zeric a i jedan od Sehica koji je sada prebacen iz omladinskog.
Uglavnom ekipa koja mora kvalitetom je u top4, sa kvalitetnim pojacanjima na zimu, bez fula, dobro vodjeni Slavkom ulazimo u top2 ekipe.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Jaozinho22

sub sep 03, 2016 11:52 pm

Haklapuc je napisao/la:@sergejevic Nije to tako samo na forumu. Ne psuje se igračima i legendama samo ovdje. Čuo sam ja sve i svašta i na stadionu i to ne samo u ove 2-3 godine, psovki upućenih i Amaru, Odoviću i svakom drugom treneru, gnusnih psovki upućenih Šehiću se ne želim ni prisjećati, Jamak je bio redovna mušterija, Svraka također. O današnjim igračima da ne pričamo, čak se i Bajiću počelo psovati u zadnjih par utakmica koje je odigrao, za Hadžiahmetovića se govorilo da čuva noge itd.
Jednostavno takvi smo kao narod, uvijek tražimo krivca za sve, nikad uzrok problema. A da ne pričam o tome da što kaže mahala to je sto posto tačno i samo se dalje prepričava i naravno dodaje pomalo, a sve to ima za rezultat psovke i isfrustriranost dijela navijača.
Moje neko mišljenje je da nas ovaj naš mentalitet dobro koči u napretku i uvijek nas je kočio da napravimo korak više, da budemo bolji nego što trenutno jesmo. Utječe to i na igrače vjerujte mi, u takvoj turobnoj atmosferi je nemoguće biti maksimalno skoncentrisan na igru.
Zabadamo nos gdje nam nije mjesto, želimo da znamo plate igrača, da budemo jarani s igračima, da znamo svaki potez u klubu, od sekretarice do predsjednika. A realno naš zadatak je jedino otići na svaku utakmicu i pružati bezrezervnu podršku igračima.
:klanjase2: :klanjase2:
Kad prestane priča o tome ko ima "veći" Miske ili Amar onda ćemo normala diskutovat. Ovo je odron izuzev par zadnjih postova @boccacia i @sergejevica. Pozdrav i za Hurmasicu i Pp i ostale momke koji pokušavaju nesto konkretno napisat.
Klub nam u ligi za opstanak, 4 "pojačanja" smo otjerali plus jednog od zimus,beka s glave nemamo a oni se takmiče čiji je veći!
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

cikazubo
Kontakt:

sub sep 03, 2016 11:53 pm

Hurmasica je napisao/la:Snalažljivost klase radničke... :)

slika
slika
Jesu li ove slike u sehari ili ima posebna tema za ovo da se skupe na jednom mjestu, ovo je stvarno dragocjeno, svaka cast druze, za kakav klub navijamo i kako je opstajao pa to je da se najezis.

Brkoo
Kontakt:

sub sep 03, 2016 11:55 pm

Kad citam ove diskusije izmedju @boccaccia i @sergejevica imam osjecaj kao da gledam boks mec izmedju Muhammad Alija i Joe Fraziera. Nestvarno djeluje, bas uzivam citajuci, ni zarez mi ne promakne. Predlazem @stormu da vam zaprijeti banovima ako bar 10 postova po danu ne budete napisali na ovoj temi.. :mrgreen:
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Hurmasica
Kontakt:

sub sep 03, 2016 11:56 pm

@cikazubo, skontaće se nešto, imam ja ovo sve sačuvano na kompjuteru tako da mi nije teško ubaciti na neku dodatnu temu narednih dana. Uglavnom tu je :palacgore:

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Plava Porodica
Kontakt:

sub sep 03, 2016 11:57 pm

Ovakvo nesto je i bit foruma, a ne ono od danas. Kada udjes s merakom uz kaficu da procitas, a danas ko da mi se golub posrao u kafu.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

storm_raider
Kontakt:

sub sep 03, 2016 11:58 pm

Ovo ce morati u Seharu.. Nastavi @Hurmasica

@Brkoo, bas tako. Ovo njihovo pisanje i jeste neki pravac kako svima treba izgledati diskusija. Sa postovanjem prema sagovorniku, objektivno uvijek, odmjereno i argumentovao. Ja sam evo kafu napravio maksuz zbog ovih postova.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Morzhy
Kontakt:

sub sep 03, 2016 11:59 pm

@Plava porodica
Ja se isto nadam da idemo u top 2 pod Slavkom, možemo sigurno
@Hurmašica
Svaka čast na slikama, tj. člancima, tačno da se čovjek sj..e kad vidi kroz šta se sve prošlo kako bi mi imali o čemu sad pisati

Poslano sa mog GT-I9300 koristeći Tapatalk

Omar500
Moderator
Kontakt:

ned sep 04, 2016 12:01 am

cikazubo je napisao/la:
Hurmasica je napisao/la:Snalažljivost klase radničke... :)

slika
slika
Jesu li ove slike u sehari ili ima posebna tema za ovo da se skupe na jednom mjestu, ovo je stvarno dragocjeno, svaka cast druze, za kakav klub navijamo i kako je opstajao pa to je da se najezis.
Ovo je stvarno nevjerovatno, mislis da znas vecinu toga o klubu i onda dodje ovakva zanimljiva informacija :klanjase2:
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Hurmasica
Kontakt:

ned sep 04, 2016 12:03 am

Odlutamo malo svi, zaboravimo one istinske vrijednosti koje krase naš klub od samog nastanka. Zaboravimo borbu, znoj, trud koji je uložen da bismo mi gledali Želju i dan danas. Postanu nam bitnije neke osobe, takmičimo se čiji je veći, a zaboravljamo na samu bit Željezničara, kluba koji je počeo svoje postojanje bukvalno bez ičega. Nekada da čovjek stane i dobro se zamisli. Toliko za večeras :)

slika

storm_raider
Kontakt:

ned sep 04, 2016 12:06 am

Svi na novu dozu ljubaviu Plavu Seharu: viewtopic.php?f=51&t=221&p=104729#p104729" target="_blank

Ne zaboravite, jedino je Zeljo bitan!

I cestitke @Hurmasici na moderatorskoj funkciji. Doslo je do promjena u timu.

Haklapuc
Kontakt:

ned sep 04, 2016 12:07 am

Hurmasica je napisao/la:Odlutamo malo svi, zaboravimo one istinske vrijednosti koje krase naš klub od samog nastanka. Zaboravimo borbu, znoj, trud koji je uložen da bismo mi gledali Želju i dan danas. Postanu nam bitnije neke osobe, takmičimo se čiji je veći, a zaboravljamo na samu bit Željezničara, kluba koji je počeo svoje postojanje bukvalno bez ičega. Nekada da čovjek stane i dobro se zamisli. Toliko za večeras :)

slika
Ljubavi što te rodi klasa radnička :klanjase2:

salemprolic
Kontakt:

ned sep 04, 2016 12:08 am

Ima li iko danas da je gledao da nam napise svoje misljenje. Meni momak koji je bio gore rece ukratko da igre jos neke nema, Krizman onako, Markovic dobar, Stana skroz druga prica u odnosu na onu dvojicu otpisanih, puno bolje je to izgledalo sa njim. Doduse vjerovatno bi nekih 70% ovog foruma odigralo bolje od ove dvojice pa to i nije neka pohvala :) Eto ako ima jos neko da je gledao da nam kaze svoje misljenje, da stvorimo bolju sliku :)
Ide prva kamila, ide druga kamila, ide treća kamila, četvrta i peta...

storm_raider
Kontakt:

ned sep 04, 2016 12:09 am

Nadajmo se da ce biti nesto od momaka sa 1921.ba

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.

Prijava