Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

boccaccio
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub sep 03, 2016 10:33 pm

@sergejevic, sve sam objasnio,imas,procitaj,ako se ne slazes, meni je to potpuno u redu prijatelju. Ja bi volio da opet malo razmislis, poslozis kockice i vidjeces da je ovako. Da li trebam opet da ponovim da je neupitno da su oni napravili greške. Zašto stalno jedna te ista priča.

LARSSON
Kontakt:

sub sep 03, 2016 10:34 pm

Dejo boli te qurac, neka te, ne idi nigdje, najmanje si kriv !

Almir
Kontakt:

sub sep 03, 2016 10:37 pm

Malo se pretjeruje kad je riječ o Husiću..i Slavko je nedavno rekao da je igrački dobar.Po meni npr puno bolji od Urdinova a sličnih su mentalnih kapaciteta, jedan postade miljenik publike dok drugi.. :D

Malo sam se raspitivao vezano za ove malce što nedavno dodjoše iz komšiluka i bolje da nisam :D kako mi rekoše, talenti veliki ali radna etika već sad jako upitna :D

LARSSON
Kontakt:

sub sep 03, 2016 10:39 pm

Jel to već zatvaraju lokale :lol:

sergejevic

sub sep 03, 2016 10:41 pm

boccaccio je napisao/la:@sergejevic, sve sam objasnio,imas,procitaj,ako se ne slazes, meni je to potpuno u redu prijatelju. Ja bi volio da opet malo razmislis, poslozis kockice i vidjeces da je ovako. Da li trebam opet da ponovim da je neupitno da su oni napravili greške. Zašto stalno jedna te ista priča.
Procitao sam vec dva puta, ali realno nisi nista rekao. Otprilike da su pogrijesili Odovic, Alihodzic i jos neko, onda se odlucilo da Dejo malo pomogne i preuzme sportski segment. Otkako je on preuzeo sportski segment: Otisao Odovic, dosao Capljic, otisao on, a dosao Edis, otisao on, dosao Kostic, otisao on, dosao Petrovic. Nadam se da nema potrebe da nabrojim pedesetak igraca koji su dosli i OTJERANI.
Nadam se da ne slazes s takvim ophodjenjem prema bivsim igracima Zelje.
Otprilike si napisao da Dejo nije kriv za sve to. Onda ja pitam ko je kriv ako on nije? Sportskog direktora nemamo da bi njega okrivili, treneri ocito nisu trazili mnoge od ovih igraca, a uvijek je pisalo Dejan Nikolic i Senad Misimovic nakon visemjesecnog skautinga, nakon 8 kola bas ti igraci odlaze iz kluba.
Ja se izvinjavam svima, ali nisam zadovoljan, i jos jedno izvinjenje jer to pisem.

Almir
Kontakt:

sub sep 03, 2016 10:41 pm

LARS1921 je napisao/la:Jel to već zatvaraju lokale :lol:
Djeca su to još uvijek. Evo šta kaže neko je radio s njima "Stvarno mali sve sa loptom zna, sut strasan. Ali lijen, nece da radi."

boccaccio
Kontakt:

sub sep 03, 2016 10:51 pm

Stavljas me u opciju da ja nešto ovde branim. Ja sam napisao kako je bilo. I kako je sada. Napisao sam ja mnogo toga ali mi je nevjerovatno da ti meni kažeš da ja nisam ništa rekao. Zašto me tako posmatras? Da li me bas toliko potcjenjujes ? Željo je klub u kojem radi tim ljudi. Tim ljudi je jednako zasluzan za sve ono što su uradili uspješno,kao što je odgovoran za sve ono što ne valja. Niko druže nije sretan što smo osmi na tabeli,i što su se morali raskidati ugovori. Da li ti ne vjeruješ da se radilo u najboljoj namjeri da klub bude prvi. Zar ne vidiš da se te greške pokušavaju ispraviti. Ja sam ti napisao zapravo sve. Do tebe je sta hoćeš da prepoznas u mom pisanju. Ispade da ti sad maltene kritikujes mene što sam ono napisao.

alombardo
Kontakt:

sub sep 03, 2016 11:05 pm

Ako cemo malo realnije sagledati stvari vidjecemo da pozder, husic, hervas imaju puno bolji cv nego recimo amarova pojacanja pred sezonu 9/10 culum, markovic, lazar, u cemu je onda kvaka. Amar je svoj dolazak uslovio da u klub se ukljuce i drugi ljudi koji su neophodni za napad na titulu, naravno vrlo pametno, tzv. podrska, ne u smislu namjestanja nego zastite kluba po svim linijama, sudijska organizacija, savez itd. Nije se smjelo lako svirati penal protiv zelje. Danas pored tog sportskog dominantnog cilja uprava kluba ganja i drugi veliki cilj stadion, gdje nailazi na ogromne prepreke jer niko nije prije kurcem mrdnuo da nesto uradi po tom pitanju, pojavljuju se problemi koji se reflektuju i na sportski rezultat, ne slucajno vjerujte. Problem ovih ljudi sto su zagrizli ogromni zalogaj odjednom, stadion, rezultat, ustrojstvo kluba. Jednostavno amar osim je neupitna legenda i autoritet, niko sretniji od mene da javno da podrsku misimovicu i upravi. Sta mislite dali bi vukasovic sudio penal u zenici koji je skrivio husic?

Morzhy
Kontakt:

sub sep 03, 2016 11:11 pm

Nevjerovatno je koliko se ljudi bore da dokažu da neko nije upravu, a neko jeste...kako se lako hvataju na priče o crnjacima, blaćenju i sl. Ovdje ljude ne zanima Željo, nego Amar, Senad, Dejan, Vedran, Dado, @Izlija, @Neandertalac itd.! Dokaz za to je @Hurmašica, čovjek se trudi da postavlja što više članaka i zanimljivosti iz Željine istorije, niko ni habera o tome, ma ni like...ili ne znam ko 3 puta pita za tekmu protiv Viteza danas, niko ništa...ali zato upirati prstom u svakog neistomišljenika, ili pisati eseje o Damiru Sadikoviću je farz čim se pojavi kakav post...blago nama s nama. I ja sam svašta pisao, ali glupo bi bilo svaki dan ponavljati k'o papagaj! Ljudi, ŽELJO JE JEDINI BITAN, ne znam za vas, ali ja jedva čekam slijedeću subotu i našu Dolinu ćupova obasjanu reflektorima...BIĆE ŽELJO OPET ŠAMPION!

Poslano sa mog GT-I9300 koristeći Tapatalk

Okolele
Kontakt:

sub sep 03, 2016 11:13 pm

Morzhy je napisao/la:Nevjerovatno je koliko se ljudi bore da dokažu da neko nije upravu, a neko jeste...kako se lako hvataju na priče o crnjacima, blaćenju i sl. Ovdje ljude ne zanima Željo, nego Amar, Senad, Dejan, Vedran, Dado, @Izlija, @Neandertalac itd.! Dokaz za to je @Hurmašica, čovjek se trudi da postavlja što više članaka i zanimljivosti iz Željine istorije, niko ni habera o tome, ma ni like...ili ne znam ko 3 puta pita za tekmu protiv Viteza danas, niko ništa...ali zato upirati prstom u svakog neistomišljenika, ili pisati eseje o Damiru Sadikoviću je farz čim se pojavi kakav post...blago nama s nama. I ja sam svašta pisao, ali glupo bi bilo svaki dan ponavljati k'o papagaj! Ljudi, ŽELJO JE JEDINI BITAN, ne znam za vas, ali ja jedva čekam slijedeću subotu i našu Dolinu ćupova obasjanu reflektorima...BIĆE ŽELJO OPET ŠAMPION!

Tako je..Samo da im je da se svadjaju.. :palacgore:
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

cikazubo
Kontakt:

sub sep 03, 2016 11:16 pm

Morzhy je napisao/la:Nevjerovatno je koliko se ljudi bore da dokažu da neko nije upravu, a neko jeste...kako se lako hvataju na priče o crnjacima, blaćenju i sl. Ovdje ljude ne zanima Željo, nego Amar, Senad, Dejan, Vedran, Dado, @Izlija, @Neandertalac itd.! Dokaz za to je @Hurmašica, čovjek se trudi da postavlja što više članaka i zanimljivosti iz Željine istorije, niko ni habera o tome, ma ni like...ili ne znam ko 3 puta pita za tekmu protiv Viteza danas, niko ništa...ali zato upirati prstom u svakog neistomišljenika, ili pisati eseje o Damiru Sadikoviću je farz čim se pojavi kakav post...blago nama s nama. I ja sam svašta pisao, ali glupo bi bilo svaki dan ponavljati k'o papagaj! Ljudi, ŽELJO JE JEDINI BITAN, ne znam za vas, ali ja jedva čekam slijedeću subotu i našu Dolinu ćupova obasjanu reflektorima...BIĆE ŽELJO OPET ŠAMPION!

Rezime ovog foruma u zadnje vrijeme. Nit se bavimo terenom i igracima, detaljima na stadionu, fan shopom, navijacima, historijom, statistikom, legendama, ma nista, samo se prica o administraciji kluba, ko je ciji, ko je skim, sta je ovaj donio, sta je drugi odnio, bla bla bla...

sergejevic

sub sep 03, 2016 11:16 pm

@boccaccio
Pa barem od tebe nisam ocekivao da sve ovo svedes na neki personalni nivo. Znas i sam da te postujem kao i tvoje misljenje, a moj post se odnosi iskljucivo na ovo drugo, a nikako na tebe. Valjda mozemo imati razlicita misljenja i o tome diskutovati, barem te ja pamtim kao takvu osobu.

Kazem da mi nisi nista odgovorio na konkretna pitanja koja sam postavio. Ja prihvatam tvoj argument da Dejo nije kriv, ali valjda imam pravo da pitam ko je taj ko jeste kriv. Nabrojao sam sve ljudi koji bi mogli biti krivi, ali ne uklapaju se, jer je i poslije njihovog odlaska nastavljena ista politika.

Kazes osmo mjesto, a ja ti mogu reci samo da mene to ne zanima. Ja sam gledao Zelju u drugoj ligi, gledao sam ovaj klub kada se nije mogao dovesti u vezu s titulom ili Evropom, tako da meni to ne igra neku ulogu. Ono sto nikada nisam gledao od ovoga kluba je cinjenica da igras utakmicu i da ne pogledas na gol protivnika, da izgubis od Viteza 2-0 i da igrace boli neka stvar zbog toga, a navijaci im aplaudiraju jer je neko podvalo neke price koje veze s mozgom nemaju.

Greske se desavaju? Desavaju se, a Boga mi ja vidim da se nista ne mijenja. Ako ti mislis da je Zeljo neko ko tjera igrace kao kerove, onda nemamo isto misljenje. Ako si dao Bogicevicu ugovor na dvije godine, ako si potpisao to, onda ima da mu placas za svaki dan koji ovdje provede. Nije on kriv sto je potpisao zadnji dobar ugovor u zivotu i ne zeli da se odrekne novca koji ce mu znaciti u zivotu. Barem ti znas da ne treba poslovati s takvim stavom. Potpisao si placaj covjeku, a ne da se Zeljo povlaci po sudovima zbog necijih gresaka. Sutra nas ceka ista ili slicna situacija s Husicem. Kolika god je budala njemu sve to pripada i nadam se da nece nastaviti sa srozavanjem imena kluba.

Poltroni i poslusnici po forumima brane svoje greske i poteze. Bilo je nekima mnogo smijesno, ali to je tako i znamo to dobro. Odovica su ljudi nosali oko stadiona kada je rijesio derbi, pa je mislim jos jedan rijesio, a danas je neznalica i covjek koji je ispao picka da bi se odbranili los transferi. Kao Odovic nije smio da dovede igraca, on je neko ko moze voditi ove klubove sa dna tabele. Capljica su bukvalno ponizili. Edis je ispao siedjija koji se tuce s igracima, psuje se Dadi, Bogicevicu, Kokotu, Bogdanovicu, Nedi, Amaru, Djurbuzovicu i svakome ko pomisli van okvira dozvoljenog. Kod mene to nece proci i ja to ne zelim gledati.

boccaccio
Kontakt:

sub sep 03, 2016 11:29 pm

Ja se recimo sa ovim postom iznad potpuno slažem. Možda je bolje bilo ne uzeti tako veliki zalogaj. Da su ljudi rekli,mi sada pravimo stadion,hocemo to da odradimo,100 posto navijaca bi stalo iza toga kao što je stalo. Međutim,kvaka u tome je sto je Željo takav klub u ovim okvirima koji ne trpi da sad nema uporedo i rezultate. I ja hoću rezultate,svi hoćemo da budemo prvi. To je normalna stvar. Ova postava je uspjela odlično u jednom dijelu, ovde kaska evidentno . Amar je sa druge strane uradio najbolji posao na svijetu sa sportske strane,ali ga uprava nije pratila . Ovde ima samo jedna razlika a meni je nevjerovatno da se mnogi oko ovoga prepiru. Stabilnost kluba u svim segmentima je jako vazna. Najvažnija za sportske rezultate. Kada to imaš,a uporedo nadogradis infrastrukturu čime klub dobija na dodatnoj vrijednosti,onda kada sportski segment stigne na vrh,ostace tu u kontinuitetu. Jer si dobio opštu stabilnost,od infrastrukture,rada u administraciji, omladinskog pogona,i na kraju kao kruna sportski segment.
Sistem koji je bio ranije nije mogao da podrži tu konstantnost, jer se radio prvo sportski segment,a sve ostalo je bilo zapušteno. I Amar koji je to uspijevao je to odradio fenomenalno,gotovo sam . Dok su se ostali krili iza njegovog imena. I to nije moglo opstati kao konstantan sportski uspjeh,klub je morao pasti. Ali to i jeste detektovao upravo Amar. On je skontao da se moraju i ostali segmenti pokrenuti. Jer ne možeš biti konstantan ,moraju se rezati troškovi,mora doći do reorganizacije kluba,napravljeni su veliki dugovi. I tako je to i počelo da se pravi ispočetka. Sada je došlo na neki solidan nivo,ali kaska taj sportski segment. Kada se on napravi,Zeljo će biti stabilan klub u svakom segmentu,i imace priliku da ima konstantnost koja ce teško biti oborena. Ja kao navijač ovde vidim šansu da Željo postane ono što svi oduvijek želimo. Ali kako smo bili strpljivi dok se ovaj dio kluba oporavljao od dugova i gradio segment po segment,tako će doći i ovaj sportski. Ja se nadam kao i svi mi,vec ove sezone. Ipak je poenta da Željo uvijek bude najbolji na terenu.

cikazubo
Kontakt:

sub sep 03, 2016 11:31 pm

@bocaccio kao i uvijek pogodi srž ! Svaka cast.

storm_raider
Kontakt:

sub sep 03, 2016 11:35 pm

Ma svaka cast obojici. Kapa dolje, uzivanje vas je citati.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Plava Porodica
Kontakt:

sub sep 03, 2016 11:36 pm

Znaci ovih 11. sto su danas igrali su vjerovatno prvih 11. za nastavak sezone.
S tim da ce Blagojevic kad odradi suspenziju upasti mjesto Secerovica, a mozda i umjesto Ugljese.Mada tipujem vise na Secera,iako je to Slavkov igrac, on najbolje zna koliko Secer moze,i koji su mu dometi.
Takodje vjerujem da ce Vedran umjesto Fejzica, te vjerovatno rotacije na lijevom krilu izmedju Krizmana i Lazica.
Krizmana je pravo nahvalio Slavko, sto znaci da je on prvi izbor, a isto tako i Lazic je njegov igrac i vjerujem da zna koji su njegovi dometi.
Sad nebuloza ostaje na lijevom beku gdje vjerovatno ima prednost Stanic nad Besirovicem iako nije spreman sto moze predstavljati problem, ali ko zna , niko sretniji kada bi se ovaj mali pokazao, a raja govori da je veliki talenat.Postoji i opcija da Lazic bude vracen na beka,igrao je to u Radniku,ako nam i dalje bude skripalo na bekovskoj poziciji a Krizman ispred njega.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Hurmasica
Kontakt:

sub sep 03, 2016 11:38 pm

Ma slušajući Petrovića možemo očekivati vrlo brzo Beširevića u prvoj postavi. Ne možda protiv Krupe ali u nekim narednim utakmicama lige + kup definitivno.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

storm_raider
Kontakt:

sub sep 03, 2016 11:39 pm

Nakon utakmice odmah trening..
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

mirsad94
Kontakt:

sub sep 03, 2016 11:39 pm

Sinoc uletim na internet na vrhuncu pripremanja ispita kad onaj jad Beganovic pronjuskao i sastavio novi text kako je Zeljo izletio 34 milje za raskide ugovora. E koliko jadan moras da budes, koliki uhljup i kompleksas da pises konstantno blatis jedan klub, kada god se ukaze za to i bar mala prilika, a kada imas priliku da izneses prljav ves od drugih i u isto vijeme ih ocnis kao sto to radis sa Zeljom onda nemas informacija, nisi pronjuskao.Nije to do texta, ok treba pisati i kad ne valja ali budi takav prema svima ali ne zeljo je konstanta u pljuvanju i ocrnjivanju uprave. Moze im se sedma su sila, ali boli me to kao i svakog pravog Zeljovca, mi ovdje pisanjem na forumu necemo siroj javnosti pokazati koliko se zapravo radi u svim segmentima u ovom klubu , a on ce jedan text izbaciti i sutra me svako zivi pita sta ono Zelju oderase, sta vam ona uprava radi itd itd. Nisam odrastao na Grbavici, cak niti blizu, nije mi niko rekao i dosao slusaj za Zelju ces da navijas jer su svi tvoji navijali za Zelju, ali samo Bog dragi mi je u prvim godinama kada sam poceo taj fudbal da gledam onako usmjerio me jer jednostavno samo volio plavu boju a crvena mi je bila nekako zenska(glupo zvuci ali je tako bilo dok sam imao 5-6 godina). Vrijeme je prolazilo i tako sam sipatizirao vise Plave, ali kada sam dovoljno odrastao da mogu da procitam i stvorim sliku sta je bolje i sta je ispravnije, citao sam o Zelji, historiju, kako je sve nastalo i kako je sve krenulo.. a onda procitas kako je nastalo ovo drugo i zahvalis se dragom Bogu sto si na pravom putu sto te samo on uputio tamo.. godinama to je bilo jace i jace i dok nije doslo do te mjere da me svi prepoznaju po Zelji i da ko god me poznaje zna da je to dio mene i da zivim to. Sve je krenulo spontano niko me nije usmjerio sam sam odabrao zdravorazumski sta je vjestacko a sta dodje onako rodi se iz ljubavi i traje , i bukvalno gdje god da si na bilo kom mjestu u odredjenom trenutku imas to u glavi i mastas, analiziras, trazis najbolje rijesenje , kako bi bilo bolje, kako bi mogao pomoci.. jer kolicina srece koju daje ova ljubav, ovaj Zeljo, kada padne gol na derrbiju je nemjerljiva, grlis momka do sebe iako ga prvi put vidis, skaces kao mahnit, da te rodjena majka vidi rekla bi da se drogiras.. Upravo zbog toga boli sto jedan jad pise nepravicno i neposteno prema mom Zelji jer kaze moram dobiti plus kod sefa, a ti ne mozes nista. Pisi niko ti ne brani kada je lose ali budi posten pa budi jad prema svima a ne samo prema mom Zelji.

Morzhy
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sub sep 03, 2016 11:40 pm

Plava Porodica je napisao/la:Znaci ovih 11. sto su danas igrali su vjerovatno prvih 11. za nastavak sezone.
S tim da ce Blagojevic kad odradi suspenziju upasti mjesto Secerovica, a mozda i umjesto Ugljese.Mada tipujem vise na Secera,iako je to Slavkov igrac, on najbolje zna koliko Secer moze,i koji su mu dometi.
Takodje vjerujem da ce Vedran umjesto Fejzica, te vjerovatno rotacije na lijevom krilu izmedju Krizmana i Lazica.
Krizmana je pravo nahvalio Slavko, sto znaci da je on prvi izbor, a isto tako i Lazic je njegov igrac i vjerujem da zna koji su njegovi dometi.
Sad nebuloza ostaje na lijevom beku gdje vjerovatno ima prednost Stanic nad Besirovicem iako nije spreman sto moze predstavljati problem, ali ko zna , niko sretniji kada bi se ovaj mali pokazao, a raja govori da je veliki talenat.Postoji i opcija da Lazic bude vracen na beka,igrao je to u Radniku,ako nam i dalje bude skripalo na bekovskoj poziciji a Krizman ispred njega.
Sasvim solidna ekipa za našu ligu, da ne kažem odlična. Ako igrači odgovore kako treba sigurno ćemo napraviti fin niz dobrih rezultata, u to nema sumnje uopšte

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.

Prijava