uto avg 30, 2016 1:05 pm
U 8. kolu na Grbavicu dolazi nam ekipa Krupe, ekipa koja je o dosadašnjem dijelu postigla 13 golova (1,9 po utakmici-najviše u ligi), ekipa koja je u svih sedam utakmica postigla barem jedan zgoditak. Ekipa koja je na Koševu dala dva gola i Slobodi tri, a mi zadnjih par utakmica ne znamo ni kako izgleda gol Slobode. Nasuprot njih mi smo postigli 6 golova (0,9 po utakmici-najmanje u ligi). Dakle vrlo je vjerovatno da Krupa i na Grbavici da barem jedan zgoditak. Da bi takvu Krupu pobijedili mi moramo dati najmanje dva gola. E kako to učiniti sa igračima čiji je nivo samopouzdanja u debelom minusu. Vjerovatno pokušati sa nekim drugim opcijama kao što je Lazić. Naši igrači trebaju da budu svjesni da nam u goste dolazi tim koji je statistički mnogo bolje izgleda od nas i da su njihov igrači i te kako željni dokazivanja protiv Želje. U dosadašnjem dijelu prvenstva mi smo igrali maksimalno po 15-20 minuta po utakmici gdje bi i stvorili eventualno neku šansu. Preostalih 70-75 minuta je crna rupa u našoj igri. Toga su svjesni i treneri protivničkih ekipa i u tom intervalu i koriste našu anemičnost. Jedina nada i šansa je da naši igrači ako mogu izvrše totalni reset u glavi i da počnu igrati kao da je tek prvo kolo, puno trke i presinga ali od prve minute a ne čekati nekakvih 15-ak minuta u toku utakmice pa da pokušaju nešto uraditi. Ako naši misle da će ovi doći da skinu gače, očekuje nas DEJA-VU.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.
Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.