Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Velahalve
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon avg 22, 2016 1:54 pm

shzna je napisao/la:Dajte Slavku da im yebe majku :cigara:
Možda bi bilo ovako kad bi mu dozvolili da čovjek ima odrjesene ruke

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pon avg 22, 2016 1:55 pm

:rofl: :rofl: :rofl:
Željezničar ante portas !

LARSSON
Kontakt:

pon avg 22, 2016 1:56 pm

Ako uopšte ima panse za Petrovića, ostavit čovjeka barem 2 sezone, nek stvore pare ako ne bude europe, nek prodaji firme.

I usput nek povede Pecu i Šerbečića :ganja:

Neandertalac

pon avg 22, 2016 1:59 pm

sergejevic je napisao/la:"Niti jedan vjetar nije naklonjen onome tko ne zna gdje plovi."

Otprilike se u tome ogleda nasa situacija. Nije problem u trenerima, igracima, sudijama, muzickim instrumentima, problem jeste sto mi ne znamo sta hocemo i gdje idemo. Nema vizije. Imali smo "Odinu djecu" pa cim se doslo do ozbiljnih para nestalo je i te djece, kao i Ode. Dobili smo onda "Edisove ratnike" pa cim je splasnula euforija, nesta i tih ratnika. Dodjose onda i "Kosticevi evropski standardi" pa splasnuse i prije nego su poceli. Kupali su se nasi igraci u buradima, dosla nova oprema, ispitivanje terena, ali ono najvaznije nije proslo. Teren i rezultati. Sve to dodje i prodje za godinu dana. Imamo mi onu obradu pjesme:"dok palme njisu grane" i tako se i mi njisemo kad vjetar zacvili. Sta cemo sada postati? "Musina elokventnost?" "Simina renesansa?" "Povratak otpisanih?" "Slavna proslost?"

Ovo je najmanje potrebna promjena u funkcionisanju kluba. Ocito da nije problem u treneru, problem je nesto dublje. Klub koji nema sportskog direktora, klub koji nema viziju, klub koji vode ljudi koji nemaju pojma o sportu opcenito. Ovo je samo fasadna promjena koja nista dobro nece donjeti. Kada kola krenu niz brdo, a moraju nekada doci nesto losiji rezultati, prvi ce otici taj "spasitelj." Kako napraviti rezultat u takvim uslovima? Kako napraviti ekipu kada ti neko nabaca hrpu igraca o kojima nemas pojma? Kako napraviti tim ako nemas uslove da dovedes igrace koji ti trebaju i koji mogu iznjeti tvoje zamisli? Novi trener ce biti osudjen na igrace koje nije izabrao, a dok dovede ono sto mu treba, brze bolje ce dobiti otkaz. Nije moguce raditi u takvim uslovima, a mi cemo i dalje gledati kako svi prolaze pored nas.

Jedan Radnik ima viziju i uopste nije problem sto su ostali bez najboljih igraca, jer su dosli novi i samo zauzeli mjesto u pravom sistemu koji je funkcionisao i prije njih, a Boga mi ce gurati i poslije. Sta cemo mi kada taj Radnik stekne uslove da zadrzi tri od cetiri najbolja igraca kao sto sada Zrinjski moze? Gledati im u ledja i strahovati kada dodju na nasu Grbavicu. Nas novi trener ce opet sve pretumbati i rastjerati, a dok prodje dovoljno vremena da nametne svoj sistem, on ce biti drugi ili treci trener u proslosti. Nema niko carobni stapic da sve preko noci postane idealno. Kad dodju teski dani i kada ti lose krene ti otjeraj trenera i pola ekipe.

Nije uopste bitno ko ce doci na klupu kada se najmanje pita za ekipu.
Tako je. Jasno i glasno reci sta je problem a i samim tim nazire se rjesenje.
Po meni kako god turbulentno i grozno ovo sve izgleda u neku ruku dobro je, samo jaci mozemo postati.
Naravno pod uslovom da se pravi problem rijesi.

Ovo sa trenerima dodje kao kada imas pokvaren zub i ti ga ne popravis nego samo plombu mijenjas. Svako malo zaboli a ti novu plombu nabacis umjesto da ga izljecis.
Željeznicar za život cijeli!

mula
Kontakt:

pon avg 22, 2016 2:00 pm

Ako dođe Petrović svi će biti rumeni kao Bekrić, a Bekrić će da bude blijed kao ostali!
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.

iggy2377

pon avg 22, 2016 2:00 pm

Prama mojim NEZVANICNIM informacijama Kostic i Ljesnik su dali otkaz a nisu ga dobili od nase uprave.A samo saopstenje iz kluba to potvrdzuje.

teteac8684
Kontakt:

pon avg 22, 2016 2:01 pm

I staviti mu klauzulu u ugovor da smije izmarisati svakoga ko ne bude ginuo :ganja: :ganja:

Omar500
Moderator
Kontakt:

pon avg 22, 2016 2:04 pm

Haj bar je navedeno u saopstenju da nijesva krivica na strucnom stabu, samo moramo vidjeti dalje sta ce se raditi. Par debilcica iz ekipe fino na tribine, bez toga smo dzaba smijenili Kostica. Boli me briga da si deset puta iz naseg omladinskog pogona. Kjosevski, ugledaj se na kapitena Sehica, bolje ti je! To je momcina i po!
Za Slavka Petrovica nema sanse, iako sam ga i na ljeto najvise prizeljkivao. Dov esti ga, pustiti ga da radi svoj posao i nista ne dirati. Neka dovodi koga hoce i neka tjera koga hoce. Samo mu reci koliki budzet ima za plate i to je to.
Ovako nisam pametan za ostale opcije. Simo Krunic (tj Kruno SImic :ganja: ) je okej valjda, a Musa je premlak, tek njega budu bojkotovali ovi levati. Definitivno se mora sada na nekim igracima trenirati strogoca i poslati ih na tribine. Ako zafali igraca, dovedes iz juniora Sabanadzovica, Sehica i jos par momaka, pa koliko mogu, nek odrade. I novi kapiten definitivno!
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Morzhy
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pon avg 22, 2016 2:05 pm

Neandertalac je napisao/la:
sergejevic je napisao/la:"Niti jedan vjetar nije naklonjen onome tko ne zna gdje plovi."

Otprilike se u tome ogleda nasa situacija. Nije problem u trenerima, igracima, sudijama, muzickim instrumentima, problem jeste sto mi ne znamo sta hocemo i gdje idemo. Nema vizije. Imali smo "Odinu djecu" pa cim se doslo do ozbiljnih para nestalo je i te djece, kao i Ode. Dobili smo onda "Edisove ratnike" pa cim je splasnula euforija, nesta i tih ratnika. Dodjose onda i "Kosticevi evropski standardi" pa splasnuse i prije nego su poceli. Kupali su se nasi igraci u buradima, dosla nova oprema, ispitivanje terena, ali ono najvaznije nije proslo. Teren i rezultati. Sve to dodje i prodje za godinu dana. Imamo mi onu obradu pjesme:"dok palme njisu grane" i tako se i mi njisemo kad vjetar zacvili. Sta cemo sada postati? "Musina elokventnost?" "Simina renesansa?" "Povratak otpisanih?" "Slavna proslost?"

Ovo je najmanje potrebna promjena u funkcionisanju kluba. Ocito da nije problem u treneru, problem je nesto dublje. Klub koji nema sportskog direktora, klub koji nema viziju, klub koji vode ljudi koji nemaju pojma o sportu opcenito. Ovo je samo fasadna promjena koja nista dobro nece donjeti. Kada kola krenu niz brdo, a moraju nekada doci nesto losiji rezultati, prvi ce otici taj "spasitelj." Kako napraviti rezultat u takvim uslovima? Kako napraviti ekipu kada ti neko nabaca hrpu igraca o kojima nemas pojma? Kako napraviti tim ako nemas uslove da dovedes igrace koji ti trebaju i koji mogu iznjeti tvoje zamisli? Novi trener ce biti osudjen na igrace koje nije izabrao, a dok dovede ono sto mu treba, brze bolje ce dobiti otkaz. Nije moguce raditi u takvim uslovima, a mi cemo i dalje gledati kako svi prolaze pored nas.

Jedan Radnik ima viziju i uopste nije problem sto su ostali bez najboljih igraca, jer su dosli novi i samo zauzeli mjesto u pravom sistemu koji je funkcionisao i prije njih, a Boga mi ce gurati i poslije. Sta cemo mi kada taj Radnik stekne uslove da zadrzi tri od cetiri najbolja igraca kao sto sada Zrinjski moze? Gledati im u ledja i strahovati kada dodju na nasu Grbavicu. Nas novi trener ce opet sve pretumbati i rastjerati, a dok prodje dovoljno vremena da nametne svoj sistem, on ce biti drugi ili treci trener u proslosti. Nema niko carobni stapic da sve preko noci postane idealno. Kad dodju teski dani i kada ti lose krene ti otjeraj trenera i pola ekipe.

Nije uopste bitno ko ce doci na klupu kada se najmanje pita za ekipu.
Tako je. Jasno i glasno reci sta je problem a i samim tim nazire se rjesenje.
Po meni kako god turbulentno i grozno ovo sve izgleda u neku ruku dobro je, samo jaci mozemo postati.
Naravno pod uslovom da se pravi problem rijesi.

Ovo sa trenerima dodje kao kada imas pokvaren zub i ti ga ne popravis nego samo plombu mijenjas. Svako malo zaboli a ti novu plombu nabacis umjesto da ga izljecis.
Aferim! S tim što ti sada nisu potrebni stručni ljudi samo da dovedu najnovije igrače i otjeraju nestručno dovedene ove nove, nego da skontaju koga otjerati od nedodirljivih, miševa iz Odinog mandata. Svaki stručan čovjek u sportskom segmentu će naići na odobravanje pri tjeranju Husića, ali za stvarni problem opet bi imao vezane ruke, vjeruj mi.

Poslano sa mog GT-I9300 koristeći Tapatalk

FaraonTM
Kontakt:

pon avg 22, 2016 2:13 pm

Dobar je Simo, da smo u onaj vakat smjeli ostvariti pobjedu u gostima bili šampioni sa Simom :ganja:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

CARSONIO
Kontakt:

pon avg 22, 2016 2:19 pm

nikson je napisao/la:
Morzhy je napisao/la:Musa je najveći gospodin među bh trenerima, da se razumijemo. Ne znam koliko je lud da prihvati

I Kostic je gospodin pa ga je popusio. Ovdje treba trener klosar, po mogucnosti da je vrtio sibicu na ciglanama, e takvi nas mogu voditi.
Braco gumena glava bi se ubio za ove nase sisa mahalce :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

zubanovic89
Kontakt:

pon avg 22, 2016 2:19 pm

Mesu za trenera, nek se batali reprezentacije!

Vrag

pon avg 22, 2016 2:20 pm

Vracaj Memica od kada smo se njega rijesili sve je krenulo nizbrdo

Omar500
Moderator
Kontakt:

pon avg 22, 2016 2:21 pm

Fudbalski klub Željezničar danas je ostao bez trenera. Nakon tri vezana poraza klupu ekipe s Grbavice napustio je Miloš Kostić. Plavi su sada u potrazi za novim trenerom, a jedan od glavnih kandidata je Simo Krunić.

Kontaktirali smo trenera koji je već bio na klupi Željezničara 2008. godine i koji je kao fudbaler nosio dres ekipe iz Zvorničke 27.

"Zvali su me neki novinari, vjerovatno isto kao i vi, ali nikakav poziv iz Željezničara još nisam dobio. Moram biti iskren i reći da sam ljetos bio na razgovoru s ljudima iz Željezničara. Nažalost imao sam dva smrtna slučaja i nisam mogao tada sjesti na klupu. Svidjeli su mi se ljudi i sigurno da bih prihvatio poziv. To nije upitno. To je moj klub i tu dileme nema", rekao je Krunić za Radiosarajevo.ba.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

NoKe
Kontakt:

pon avg 22, 2016 2:22 pm

Evo nas ko pitari..mjenjamo trenere ko carape..samo me zanima hoce li one pickurine od fudbalera biti kaznjeni.. ili je samo Kostic kriv 

Roberto Baggio
Kontakt:

pon avg 22, 2016 2:22 pm

Otkaz Kostiću i ono priznanje na zvaničnoj da nije samo njegova krivica, to su prvi koraci. Ostaje da vidimo kakav je to niz odluka rukovodstva kluba, to je i najvažnije. Uz sve dobro što su uradili, bojim se da je upravi ovo posljednja šansa da pokažu, osim što su dobronamjerni, da zaslužuju i mogu voditi jedan fudbalski klub.

Ja sam poslije Zrinjskog pisao ovdje da sam za odlazak Kostića, i ovo mi je, u biti, očekivano, jer je stvarno puno više argumenata za odlazak nego za njegov ostanak. To, međutim, ne znači da mislim da je ovo dobro. Naprotiv, ovo je vrlo loše, a smjenu Kostića vidim kao prvi korak u gašenju požara. Smjenom Kostića je, nažalost, dovedeno u pitanje mnogo šta urađeno u prethodnih dva-tri mjeseca, i to se mora jasno reći: pripreme potrošene na uigravanje sistema koji nije profunkcionisao, ozbiljna rekonstrukcija tima, dolasci i odlasci igrača u skladu sa zamišljenom Kostićevom koncepcijom, koja će sada biti napuštena. Novi trener će imati velikih izazova u tome kako da, sa ovoliko igrača, izbjegne nezadovoljstvo u ekipi.

Doveden je u pitanje i onaj dugi izbor trenera. Tada je uprava imala sasvim dovoljno vremena, da natenane analizira koga i šta želi. Doveli su Kostića i pogriješili su. Sada imaju puno manje vremena i puno veći pritisak. Mislim da u ovom trenutku dolazi u obzir samo trener koji ima dovoljno iskustva i koji dobro poznaje ovu ligu. Takvi su i Musa, i Jagodić, pa i Krunić donekle, koji se spominju kao kandidati.
FK Željezničar 1921

Mirek11
Kontakt:

pon avg 22, 2016 2:26 pm

Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Morzhy
Kontakt:

pon avg 22, 2016 2:27 pm

NoKe je napisao/la:Evo nas ko pitari..mjenjamo trenere ko carape..samo me zanima hoce li one pickurine od fudbalera biti kaznjeni.. ili je samo Kostic kriv 
Aha, kazniće ih sa 5 minuta u čošku

zubanovic89
Kontakt:

pon avg 22, 2016 2:28 pm

Ajzea
Kontakt:

pon avg 22, 2016 2:28 pm

Morzhy je napisao/la:
NoKe je napisao/la:Evo nas ko pitari..mjenjamo trenere ko carape..samo me zanima hoce li one pickurine od fudbalera biti kaznjeni.. ili je samo Kostic kriv 
Aha, kazniće ih sa 5 minuta u čošku

Zapisali ih u disciplinsku, oho im se kad se roditelji vrate se roditeljskog sastanka.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 19 gostiju.

Prijava