Pogledah još jednom utakmicu u miru i da napišem par crtica:
- kada igramo odbranu jako smo kompaktni, svi igrači su otprilike u 30-40 metara, pa Široki nije uspijevao zadržati loptu duže od 3-4 sekunde. Ono što nisam vidio sinoć, a uočio sam maloprije je to da je Beganović bio izuzetno važan u tom segmentu igre, ganjao je kreatore igre Širokog k'o lud. Moram u defanzivnom dijelu pohvaliti i Blagojevića, baš ima osjećaja za igru momak
- Siniša je odigrao najbolju utakmicu otkako je došao u Želju, odličan i ofanzivno i defanzivno
- Miroslav je imao samo jednu grešku, pri rezultatu 0:0 kada je ušao s krila u sredinu mogao je gurnuti Lendrića u 100% šansu, a on se spetljao i izabrao puno lošije rješenje. Mimo toga odlična utakmica
- Protivniku se jako teško braniti protiv ovakve formacije Želje jer bukvalno ne znaju odakle više možemo napasti. Nije to više kao prošle sezone, daj loptu Miri pa šta on uradi. Lendrić se otkriva u prostor, čeka ili dugi pas ili loptu u for, Nikolić se vraća na eventualni dupli pas, Siniša izuzetno aktivan u napadu, a Miroslav zuji i po krilu i kroz sredinu. Još to lijevo krilo i biće svega. Ovako Kostić igračima koji krpe lijevo krilo daje skroz neke druge zadatke. Ne izgleda ni to loše, ali bi bili puno opasniji s lijevim krilom i Kostić je naravno toga svjestan.
Vezni red Blagojević-Bekrić je funkcionisao izuzetno, odlično se slažu njih dvojica.
- Boccaccini je dobio bukvalno svaki zračni duel sa fizički nadmoćnijim i visočijim Krstanovićem. Općenito je momak jak u duelima i odlično se postavlja.
- Definitivno je dilema da li ostaviti Fejzića ili vratiti Kjosevskog protiv Slobode. Irfan je sve sigurniji i osim onog jednog izlijetanja i čini mi se jednog prekida gdje je krenuo pa stao, svoj posao odradio odlično. Iskreno, ja više naginjem ka tome da Vecu vratimo na gol protiv Viteza.
- U drugom poluvremenu nam se nije desio pad od 15 minuta, nego otprilike duplo manje.