Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

vrbanjusa
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto apr 26, 2016 8:46 am

Ja ću malo prokomentarisati našu igru, bar onaj loši dio koji sam primjetio. Ne kritikujem samo komentarišem šta sam vidio. Mislim da je i Edis svjestan ovoga što ću napisati. Malo mi je čudno da sa ovakvim imenima u ekipi i sa baš dobrim igračima dopuštamo svakoj ekipi da nam pravi puno šansi (meni je i 1 šansa protivnika puno :D ).
Osnovni problem je loše pozicioniranje bekova. Stoje daleko od igrača, ne prat igru dovoljno. Siniša je bio najlošiji na terenu ono koliko je igrao. Shvatam da je pregorio u želji i da je igrao protiv opasnog Duljevića ali mora on to puno bolje. Mamija je koliko toliko zakrpio tu rupu iako je i on pravo loše stajao. Svaka lopta iz sredine na našu desnu stranu je prošla, sve šanse su nam stvorili preko naše desne strane. Stanić je bio malo bolji ali i on u nekim trenucima jako loše stoji. Ofanzivno su nam bekovi ok, mogu napraviti višak i probiti stranu ali pozicioniranje kod naše postavljene odbrane mora biti puno bolje. Kad se bek loše postavi onda stoper mora krpiti tu rupu, troši se itd. Krila pomažu ali i tu imamo problem jer Miroslav ne može sve stići. Na drugoj strani Tiago je beskorisan kao defanzivac.
Još jedan problem koji sam primjetio je skok igra na sredini terena i u ofanzivi. Do ulaska Zole mislim da nismo niti jedan skok dobili (sredina i napad). Zola je to malo popravio i odmah se osjetila razlika koliko znači kad lopta ispucana od golmana se vrati na njihovu polovinu ili kad oni dobiju skok pa ode na naših 18-20 metara od gola.
21 10 4

Petrović Slavko

dell21
Kontakt:

uto apr 26, 2016 8:51 am

Pobjeda proslavljena od danas samo o zrinjskom. Termin odličan 8:00 petak naveče po meni nije moglo bolje. Još da nas vrijeme ispoštuje makar da ne bude padanja i snijega i oečkujem bar 6-7 milja. Opšta mobilizacija nam treba i da ovjerimo ovu pobjedu na derbiju i kartu za evropu.

teteac8684
Kontakt:

uto apr 26, 2016 8:53 am

ChWilla je napisao/la:dabogda ti uprava FKS javno dala podršku...
http://www.radiosarajevo.ba/novost/2193 ... ciju-video" onclick="window.open(this.href);return false;
:ganja: :rofl: :rofl:

Rodom s mejtaša
Kontakt:

uto apr 26, 2016 8:57 am

storm_raider je napisao/la:Sesar nije opcija.
A je li Štilike opcija?

Rodom s mejtaša
Kontakt:

uto apr 26, 2016 8:59 am

vrbanjusa je napisao/la:Ja ću malo prokomentarisati našu igru, bar onaj loši dio koji sam primjetio. Ne kritikujem samo komentarišem šta sam vidio. Mislim da je i Edis svjestan ovoga što ću napisati. Malo mi je čudno da sa ovakvim imenima u ekipi i sa baš dobrim igračima dopuštamo svakoj ekipi da nam pravi puno šansi (meni je i 1 šansa protivnika puno :D ).
Osnovni problem je loše pozicioniranje bekova. Stoje daleko od igrača, ne prat igru dovoljno. Siniša je bio najlošiji na terenu ono koliko je igrao. Shvatam da je pregorio u želji i da je igrao protiv opasnog Duljevića ali mora on to puno bolje. Mamija je koliko toliko zakrpio tu rupu iako je i on pravo loše stajao. Svaka lopta iz sredine na našu desnu stranu je prošla, sve šanse su nam stvorili preko naše desne strane. Stanić je bio malo bolji ali i on u nekim trenucima jako loše stoji. Ofanzivno su nam bekovi ok, mogu napraviti višak i probiti stranu ali pozicioniranje kod naše postavljene odbrane mora biti puno bolje. Kad se bek loše postavi onda stoper mora krpiti tu rupu, troši se itd. Krila pomažu ali i tu imamo problem jer Miroslav ne može sve stići. Na drugoj strani Tiago je beskorisan kao defanzivac.
Još jedan problem koji sam primjetio je skok igra na sredini terena i u ofanzivi. Do ulaska Zole mislim da nismo niti jedan skok dobili (sredina i napad). Zola je to malo popravio i odmah se osjetila razlika koliko znači kad lopta ispucana od golmana se vrati na njihovu polovinu ili kad oni dobiju skok pa ode na naših 18-20 metara od gola.
Ma upravu si, vidjelo se to itekako, ali nismo htjeli dan nakon derbija da odmah crnjačimo šta nije bilo dobro. Neka još danas pa ćemo od sutra jer Zrinjski je puno ozbiljnija ekipa od pitara i lako mogu iskorisititi svaku sistemsku grešku, možda ne iz prve, ali ako kontinuirano neki segmenti ne budu štimali, bojim se da će nas kazniti.

FKZ1921
Kontakt:

uto apr 26, 2016 9:00 am

teteac8684 je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:dabogda ti uprava FKS javno dala podršku...
http://www.radiosarajevo.ba/novost/2193 ... ciju-video" onclick="window.open(this.href);return false;
:ganja: :rofl: :rofl:
Sve kontam kako su ga ono oslovljavali...general,da general. Golemo je to kad nekom kažeš GENERAL...
Možda je problem što nije uniformu nosio...

ChWilla
Kontakt:

uto apr 26, 2016 9:01 am

ali mi imamo pravog generala.
gradi željo boli te *****

Hadzijalagic
Kontakt:

uto apr 26, 2016 9:04 am

Rodom s mejtaša je napisao/la:
A je li Štilike opcija?
Ja citavu godinu o njemu razmisljam ali ima jos citave dvije godine ugovora.. Vjerujem da nije zadovoljan statusom u Apoelu jer nije standardan i vise vremena provodi na klupi al nesto sumnjam da ce mu dati slobodne papire ili nesto slicno..

Od igraca iz tog Stilinog perioda mi bi mozda mogli razmisljati o Sanelu Jahicu i Dialibi.. Samo ne znam u kakvoj su oni formi i koliko mogu doprinijeti.. Jahicu su 34 godine ali znam da je on uvijek bio fizicki perfektan.. Moze pokriti tri pozicije minimum.. Mana su mu jedino te godine.. Dialiba bi mogao biti rjesenje za lijevo krilo al opet ne znam jeli realno razmisljati o njemu..
Zadnja izmjena: Hadzijalagic, dana/u uto apr 26, 2016 9:19 am, ukupno mijenjano 1 put.
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

pintol_TM87
Kontakt:

uto apr 26, 2016 9:19 am

LARSSON je napisao/la:
pintol_TM87 je napisao/la:ma pada zrinjskii akobogda..
ugljesa obradjen
Odmakni se od igrača FK željezničara !
haha , pozdrav od nas :kafa:
kaze on, citavu tekmu mihojevic flastera igrao, probudim se ja, otvorim vrata kad mihojevic stoji haha

pintol_TM87
Kontakt:

uto apr 26, 2016 9:21 am

Hadzijalagic je napisao/la:
A je li Štilike opcija?
Ja citavu godinu o njemu razmisljam ali ima jos citave dvije godine ugovora.. Vjerujem da nije zadovoljan statusom u Apoelu jer nije standardan i vise vremena provodi na klupi al nesto sumnjam da ce mu dati slobodne papire ili nesto slicno..

Od igraca iz tog Stilinog perioda mi bi mozda mogli razmisljati o Sanelu Jahicu i Dialibi.. Samo ne znam u kakvoj su oni formi i koliko mogu doprinijeti.. Jahicu su 34 godine ali znam da je on uvijek bio fizicki perfektan.. Moze pokriti tri pozicije minimum.. Mana su mu jedino te godine.. Dialiba bi mogao biti rjesenje za lijevo krilo al opet ne znam jeli realno razmisljati o njemu..
ispunit ce ti se razmisljanje :)
donekle :D

Hadzijalagic
Kontakt:

uto apr 26, 2016 9:22 am

Cuo sam i ja nesto za Sanela al haj ga znaj.. Ili mozda govoris da bi Stilic mogao na posudbu :mrgreen:

Jaozinho22

uto apr 26, 2016 9:44 am

A je li Štilike opcija?
Joj sta sam s Stilom radio na FM,došao džaba :ganja:
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

ellaxaz
Kontakt:

uto apr 26, 2016 9:51 am

slika
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

Hadzijalagic
Kontakt:

uto apr 26, 2016 9:55 am

Ja bih prije Tonija Jovica nego Ugljesu kada bi mogao birati..

Jaozinho22

uto apr 26, 2016 10:03 am

Ja bih da mi trehnemo Zrinju pa nek se i Livaja vrati i bude ekonom :ganja:
Mi smo kompletni za petak evo pišu da Graovac nije spreman kod Zrinje to bi bio veliki plus ipak je Zrinja favorit kao što je i Sarajvo bilo :ganja:
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

FKZ1921
Kontakt:

uto apr 26, 2016 10:06 am

Od ove price ko bi mogao nekad doći,u ovom momentu je puno važnije da se još malo dohavizaju ovi koje imamo.
Neke malo smiriti (Veca,Sinisa,Bogi)...
Neke malo priključiti na struju (Tuce,Zola,Zaha)...
Sad gledati i razmišljati samo do petka.Odigrati hrabro i pozrtvovano,dobiti to pa tek gledati dalje.
Ali ne predaleko...samo do Zenice...

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

uto apr 26, 2016 10:12 am

neka moja racunica do kraja prvenstva...

zri 59 +0 +3 +1
slo 56 +3 +3 +1
zel 52 +3 +3 +3
sir 52 +1 +3 +3
sar 51 +3 +3 +1

predposljednje kolo:
zrinjski 63
sloboda 63
zeljeznicar 61
siroki brijeg 59
sarajevo 58

a onda spektakl... zrinjski i sloboda se zajebu i odigraju X, mi pobjedimo u lukavici i prvaci smo... :ganja:
100/94/37/34 - i to je to!

irfo

uto apr 26, 2016 10:13 am

jovanmaksimovic je napisao/la:neka moja racunica do kraja prvenstva...

zri 59 +0 +3 +1
slo 56 +3 +3 +1
zel 52 +3 +3 +3
sir 52 +1 +3 +3
sar 51 +3 +3 +1

predposljednje kolo:
zrinjski 63
sloboda 63
zeljeznicar 61
siroki brijeg 59
sarajevo 58

a onda spektakl... zrinjski i sloboda se zajebu i odigraju X, mi pobjedimo u lukavici i prvaci smo... :ganja:
ne postoji niko optimisticniji od tebe :klanjase2:

Ivicahuljev
Kontakt:

uto apr 26, 2016 10:16 am

zri 59 +0 +3 +1
slo 56 +3 +3 +1
zel 52 +3 +3 +3
sir 52 +1 +3 +3
sar 51 +3 +3 +1

predposljednje kolo:
zrinjski 63
sloboda 63
zeljeznicar 61
siroki brijeg 59
sarajevo 58

Delinjo evo jos jednog zagrizenog,doduse kod mene siroki dobija sve kao I mi samo im to nepije vode :ganja:

vrbanjusa
Kontakt:

uto apr 26, 2016 10:16 am

zri 59 +0 +3 +1
slo 56 +3 +3 +1
zel 52 +3 +3 +3
sir 52 +1 +3 +3
sar 51 +3 +3 +1

predposljednje kolo:
zrinjski 63
sloboda 63
zeljeznicar 61
siroki brijeg 59
sarajevo 58

Zamisli scenu, vodi Zrinjski 1:0 i prvak je, slobodan udarac u 93-em i Zeba iz slobodnjaka ga zabija za Slobodu...
Naravno mi vodimo 2:0 u Lukavici :DD:
21 10 4

Petrović Slavko

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 19 gostiju.

Prijava