uto jun 05, 2018 3:41 pm
Analiza stanja :
Admiru Adžemu svu sreću svijeta želim, hvala što si prekinuo post bez trofeja, vala se bio i odužio. Nadam se da ćeš se vratiti u OP i dati nam još mnogo generacija "atletikovaca". Novom treneru savjetujem, ne čitaj forum ni bilo kakvu društvenu mrežu, uzmi svoj posao i odrađuj ga u skladu sa renomeom kluba pa makar nas samo jednu utakmicu vodio. Unaprijed hvala za sve što ćeš uraditi.
Čestitke omladincima na pobjedi protiv Fenera. Generalno imamo problem sa omladincima pored njih samih i njihovih roditelja i manjka uslova. Koji je to problem ? Problem se sastoji iz toga da naši omladinci ne znaju koliko trebaju "zapeti" da bi došli do prvog tima, oni misle da je Kajkut ispred njih zato što je on Kajkut, a klub ne želi u njega da uloži, ne to nije istina. Kajkut je tu jer na treningu pokaže koliko i šta bolje može od lupam Mujagića ili eto danas sutra Hasanovića. Drugo moramo kao navijači shvatiti da iz juniora trebamo koristiti igrače koji nemaju više prava igranja za juniore tkzv. izlazeću generaciju tipa Dacić. Kako razmišljate ko navijači, govore i ovi postovi gdje bi neko Arežinu angažovao umjesto pružio priliku mladom igraču. Doveli bi promahu u glavi, i igrača kojem je druga poljska liga bila krajnji domet, a ne bi uložili u svoje dijete. Kako razmišlja navijač tako izgleda razmišljaju i ovi iz uprave, nažalost. Da ne dođe do zabune šta je to Mujagić lošiji od Kajkuta a Dacić bolji od Arežine, jeste ponašanje. Pogledajte Mujagićev prosječan dan i Dacićev, onda pogledajte prosječan dan Kajkuta i Arežine, i vidite ko je veći profesionalac. Samo će vam se reći. Asimu Zecu se nadam da će što prije ispisnica uručiti, jer onakvo ponašanje ni u ludilu nije potrebno našem klubu, pogledaj Projića, čovjek zakucan za klupu bio zbog Ade, ali nema takvog mahalanja. Nadam se da će novi trener tražiti scouting službu u klubu, jer bez nje ne možemo funkcionisati i jedino sa njom bi znali da Arežina nije pojačanje. Brzo zaboravljate Ramovića, 3 mjeseca je samo oporavak, a već bi gomilali igrače i pravili "zdravu konkurenciju" sa bombom u svlačionici. Zanimljivo.
Puno gnusnih komentara, puno ljudi koji pišu samo da bi pisali, da bi se njihove riječi čitale. Malo pravih riješenja i ponuđenih, i one ponuđene su uglavnom nerealni dometi, i posljedice igranja managera.
Savjeti za klub : Dajte svim juniorima KOJI IMAJU POSLOŽENE KOCKICE U GLAVI ugovore od 4 godine, sa bonusima, i povećanjem plata ukoliko odigraju određeni broj utakmica. Kako će doći da odigraju utakmice nego radom trudom i na treningu. Time povećavaju svoje mogućnosti i bivaju bolji igrači. Time klub ima veću šansu da proda istog omladinca, a svjedoci smo da nam je to najbolji način dovođenja novca u klub.
Scouting služba i njeno oformiranje, ne moraju nužno jaka imena raditi u tom segmentu, neka rade potpuni anonimusi, neka im Bešlija objasni naše stanje i ko nam treba, a ko ne treba. Scouting služba na području 3 države nam može biti od veće koristi nego bilo kakav trener ili sportski direktor, gdje kroz jednu godinu može proći 1000 igrača o kojima se praktično sve sazna.
Trener golmana, očigledno je da Vedran stagnira, i bojim se da će početi nazadovati, imena iskreno imam samo sa managera ili ono što sam čuo, ali nađite ime koje je dovoljno respektabilno i ide u naše uslove meni napamet padaju Dovedan, Bećirović, Lugušić itd.
Odužilo se ovo čudo, nije možda ni vrijedno ovoliko pisati, Željezničar za život cijeli.
Za život cijeli, plavo-bijeli.
Ne znam ko će te voditi, ko će trener biti, ko će vodu nositi ili ko će travu kositi. Znam da ću ja tu biti.