ellaxaz je napisao/la: ↑ned jun 03, 2018 12:31 pm
cikazubo je napisao/la: ↑ned jun 03, 2018 12:17 pm
Nije moglo gore za PLBiH, vratio se Celik a usla Sloga, odma nagone za povracanje imam. Kad krenu igre i igrice u drugoj polusezoni, Mladost DK, Celik, Sloga, Zrinjski, Krupa, dobro je Misimovic rekao da 20% jaci moramo biti da bi uzeli titulu..
Za tih 20% ja bih sad doveo:
dva stopera, dva golmana, lijevog beka, napadaca vratio sa posudbe,
sefa struke, dva trenera, trenera golmana.
Neke zato sto je to sad esencijalno, a neke u slucaju eventualnih odlazaka (oprastanja) sad ili u toku sezone.
Po meni je dovoljan jedan stoper u slucaju da se dogovorimo sa Danijelom. Stoperski par Graovac-Osmankovic i jedan dobar iskusniji stoper kao izmjena, takodje svoje minute ocekuju Velic i Dzindo.
Sto se golmana tice, ako Vedran ostaje nema potrebe za prejeranim trosenjem novca na toj poziciji, dovesti solidnog rezervnog golmana ako je Fejzic zavrsio i to je to, moze npr onaj drugi Fejzic iz Krupe popuniti to mjesto.
Lijevi bek je najpotrebniji trenutno, mi tu nemamo ozbiljnog igraca za prvih 11, s jednim od trenutne dvojice raskinuti saradnju, koga odabrati Mehremica ili Projica to neka novi sef i sd odluce, po meni je Projic bolji igrac ali je skuplji, stariji i zauzima mjesto stranca, takodje tu je i Besirevic kojem istice ugovor ja mislim.
Sto se napadaca tice mislim da ako uspijemo zadrzati Voju da je to top za ovu ligu, Vojo i Krpic tesko da moze bolje, prikljuciti malog Ahmeda prvom timu, Mujagicu probati srediti posudbu u PL, GOSK npr jer njima odlazi Nardin, nije kalibar Voje i Krpe, a nije dobro ni za njega ni za nas da sjedi.
Pored lijevog beka koji je hitno potreban, treba nam i desno krilo, odlaskom Zakarica ostajemo samo na Zericu na toj poziciji.
Da podvucem, ako uspijemo dogovoriti i nastaviti saradnju sa Kjosevskim, Graovcem, Ubiparipom, krucijalno je dovodjenje kapitalca na pozicijama lijevog beka i desnog krila, i jednog solidnog igraca na stoperu.
Bilo bi stvarno odlicno da pomenuti trojac ostane i da se prikljuce jos ta 2 3 nova igraca, mislim da bi s tim kosturom i 2 nadogradjene pozicije bili apsolutni favorit u nastavku sezone jer bi bili jedna od rijetkih ekipa koja nije izgubila niti jednog bitnog igraca iz prethodne sezone izuzev Zakarica, sto je rijetkost za nasu ligu, evo Zrinjski se vjerovatno rasipa kao i prosle godine, jos ako Baka ode definitivno cemo namirisati krv.