Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

igla
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet maj 10, 2018 8:32 am

Eto stavite opet anketu ispočetka pa da vidimo.

Dominic
Kontakt:

čet maj 10, 2018 8:34 am

Plava Porodica je napisao/la:
čet maj 10, 2018 8:02 am
I sad kao gledajte komšije u šta su upali.. Nedo Bog njihove situacije.
A u čemu je razlika može li mi iko odgovoriti?
koja je razlika između nas i njih koji ćemo iste pare dobiti za europu, koja je razlika kad svake godine isti nam je domet?
Oni su imali priliku napraviti klub, ali nisu.
Ali i dan danas nisu ništa lošiji od nas u sportskom dijelu.
Dok se mi šatro nešto koljemo, prcamo, podmećemo u toku sezona, Zrinjski nam iza leđa diže pehare. A šta je od te priče ostalo kao dobro je sve vidi njih, govore posjete na derbijima. Kamo sreće da su naši klubovi prvi pa da sa obrazom i sa punim stadionima gledamo ligu i gospodski se pokazujemo u europi.
Ja sam rekao, što se mene tiče, od čistačice, uprave, sportskog direktora, stručnog štaba te par preplaćenih zvjezdica lagano mogu napustiti klub bez da se okrenem. Svaki od njih je zaslužan što utorkom u 20:45 ne odigramo bar dvije utakmice u sezoni.
Od mene im je bila ovo zadnja šansa, više sam puta to napominjao,i sad me aposlutno boli ona stvar hoće li ostati.
ako ostanu, još danas smijeniti komplet SS i dovesti Amara Osima.
Pa makar nam Amar bio cijeli klub. I UO, i NO, i skupština, i administracija, i trener, i šef omladinskog.
Nemoj tako, mi smo dobili 30 milja vise od kona zbog klempe. :DD:

mula
Kontakt:

čet maj 10, 2018 8:38 am

Osvojen kup,
Kvalitet u igri u odnosu na zadnjih 6 sezona,
Promovisao 2 igrača iz podmlatka i sljedece se sezone aBd još 2
Od Zajimovica napravio extra igrača
Osmankovic se pruzila sansa i on ce aBd da bude standardan
Dobijeni pitari 2 puta
Adzeme ostani !!!
Vise volim izlazak u Evropu, nego titulu i dugove koje cemo vračati narednih 10godina
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.

ChWilla
Kontakt:

čet maj 10, 2018 8:43 am

razlika je što mi imamo klub.
gradi željo boli te *****

Plava Porodica
Kontakt:

čet maj 10, 2018 8:46 am

Dominic je napisao/la:
čet maj 10, 2018 8:34 am
Plava Porodica je napisao/la:
čet maj 10, 2018 8:02 am
I sad kao gledajte komšije u šta su upali.. Nedo Bog njihove situacije.
A u čemu je razlika može li mi iko odgovoriti?
koja je razlika između nas i njih koji ćemo iste pare dobiti za europu, koja je razlika kad svake godine isti nam je domet?
Oni su imali priliku napraviti klub, ali nisu.
Ali i dan danas nisu ništa lošiji od nas u sportskom dijelu.
Dok se mi šatro nešto koljemo, prcamo, podmećemo u toku sezona, Zrinjski nam iza leđa diže pehare. A šta je od te priče ostalo kao dobro je sve vidi njih, govore posjete na derbijima. Kamo sreće da su naši klubovi prvi pa da sa obrazom i sa punim stadionima gledamo ligu i gospodski se pokazujemo u europi.
Ja sam rekao, što se mene tiče, od čistačice, uprave, sportskog direktora, stručnog štaba te par preplaćenih zvjezdica lagano mogu napustiti klub bez da se okrenem. Svaki od njih je zaslužan što utorkom u 20:45 ne odigramo bar dvije utakmice u sezoni.
Od mene im je bila ovo zadnja šansa, više sam puta to napominjao,i sad me aposlutno boli ona stvar hoće li ostati.
ako ostanu, još danas smijeniti komplet SS i dovesti Amara Osima.
Pa makar nam Amar bio cijeli klub. I UO, i NO, i skupština, i administracija, i trener, i šef omladinskog.
Nemoj tako, mi smo dobili 30 milja vise od kona zbog klempe. :DD:
Taman da isplatimo Vranješa dva mjeseca gledajući kako traži djetelinu sa četiri lista po terenu..
ChWilla je napisao/la:razlika je što mi imamo klub.
Imamo i dugove za razliku od njih.
Imamo i stadion za razliku od njih.
Imamo i trofeje za razliku od njih.
A ima li razlike u vođenju sportskog dijela kluba u zadnjih par godina nas i njih?
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

ChWilla
Kontakt:

čet maj 10, 2018 8:48 am

sad će on pitati kako se vidi ta razlika :DD:

pa vrlo jednostavno. ti sve čime si nezadovoljan možeš smijeniti i imenovati novo odlukom delegata skupštine. a ti delegati su tu, obični ljudi, svako ko duže prati zna bar nekoliko. neki pišu i ovdje. nisu bakir, čović i dodik. ima među njima i "jačih", ali niko ne hoda sa tjelohraniteljima niti ne da gledati u sebe. a ima i potpuno obične raje. niko od njih nije ni dao ni uzeo da tu sjedi. i šta god je mislio kad je sjeo, može danas misliti sasvim drugo.

ForzaLjoZe
Kontakt:

čet maj 10, 2018 8:51 am

Što je problem pokušati posmatrati stvari iz različitih uglova? Zašto odmah osude?
Ako bih se pozvao na nervozu i pokidane živce koje su mi donijele Željine loše partije ove sezone, još juče bih otpustio Adžema.

Međutim, ekipa bez bekova nije kandidat za titulu, niti ozbiljan takmac u Evropi. Kao ni tim koji pojačanje ne može dovesti ukoliko mora platiti obeštećenje za njega.
Nije ni tim koji nema finansijsku moć pod teretom duga da stvori najbolji sastav lige, nego pravi mix zasnovan na igračima iz vlastitog pogona i kroz program reanimacije igrača koje je krenulo nizbrdo u karijeri.
Niti klub koji gazi protiv ekipa s punom političkom podrškom ne može tako lako osvojiti trofej.
Da li će naredna sezona, sada kada su Željo i Zrinjski jednaki po trofejima povećati apetite drugih klubova u ligi da stisnu protiv Zrinjskog ili će im motivi ostati jaki samo protiv sarajevskih klubova?
Može Zrinjski još 10 titula za redom osvojiti, niko ih neće bendat ko najveći klub u državi. Ostat će prepirka između sarajevskih navijača, premda niko neće biti u pravu.

Mnogo je razloga za našu impotenciju koju bih pripisao Adžemu i ovoj upravi, koja je krivac za neosvajanje titule. Ponekad je potrebno biti mnogo drskiji prema igračima. Nešto što Brko ima. Ovi ljudi su prefini... Daleko od toga da ih to čini lošim.
Zadnja izmjena: ForzaLjoZe, dana/u čet maj 10, 2018 9:01 am, ukupno mijenjano 1 put.
Odjebi Rusmire!
NAPOLJ UPRAVI!
Svi na Grbavicu!

Plava Porodica
Kontakt:

čet maj 10, 2018 8:53 am

Pa nadam se da ovaj put neće vjerovati u slatke laži i pusta obećanja i da će izaći sa jasnim stavom šta nam treba.
A treba nam Amar Osim.
Svaka nova sezona je sve veće srljanje i ukaljavanje ono malo od imena i reputacije što je ostalo.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

storm_raider
Kontakt:

čet maj 10, 2018 9:08 am

Svaka nova sezona je gradnja stadiona, jacanje poslovnih veza, time i reputacije u svijetu sportskog biznisa, pojacavanje priliva novca, jacanje stabilnosti kluba, prosirivanje broja sjedecih mjesta stadiona, redovno odrzavanje istog, reklamiranje, marketing, jacanje kadra, objavljanje terena, ulaganje u omladinski pogon i naravno osvajanje titula kao one jucer. Na kraju krajeva i vracanje nesto drzavi kroz porez.

Ono "malo od imena i reputacije" je bilo kada se islo i moljakalo za sastanak sa potencijalnim sponzorima, te kada odete kao predstavnik kluba stave vas na zadnju stolicu u zadnjem redu cekanja i uglavnom vas posmatraju preko ramena. Danas kada odete imate prvenstvo i u cekanju, i u pregovorima.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

barbarez
Kontakt:

čet maj 10, 2018 9:11 am

mula je napisao/la:
Osvojen kup,
Dobijeni pitari 2 puta
Adzeme ostani !!!
Vise volim izlazak u Evropu, nego titulu i dugove koje cemo vračati narednih 10godina
Koji brate kvalitet u igri.
On od Zaima nije napravio igraca. On je njega hladno na posudbu htio poslati,svo ovo vrijeme je covjeka koristio na pogresnoj poziciji. Covjek je spic,a ne krilo,plus ima te lucidno lude poteze ko Ibrahimovic. Dao mu je sansu,jer se sa Zecom zakacio.
Imao je on dobrih stvari i svaka cast na tome,ali ih nije poslozio u jednu cijelinu.
Evo jucer se vidjelo,koliko je on imao sirokih mogucnosti u rosteru,i da ono sto je uradio forsiranjem 12-13 igraca,je ili blokada,ili neka trauma od pritiska za dobrim rezultatom,a mozda i jos uvijek trenerska nezrelost.
Svi vi koji sad se dvoumite sa njim i govorite ostani,u prvih 5 kola narednog prvenstva jebacete mu sve po spisku,jer generalno on je taj koji treba na posudbu,on treba da se kali ,svojim blokadama sam sebe je unistio samim tim i sve nas.
On je stvarno fin momak,i meni je zao da ode,ali ne znam ne mogu biti pametan,emocije na jednu stranu,a posao na drugu.

kvalitet
Kontakt:

čet maj 10, 2018 9:16 am

barbarez je napisao/la:
čet maj 10, 2018 9:11 am
mula je napisao/la:
Osvojen kup,
Dobijeni pitari 2 puta
Adzeme ostani !!!
Koji brate kvalitet u igri.
On od Zaima nije napravio igraca. On je njega hladno na posudbu htio poslati,svo ovo vrijeme je covjeka koristio na pogresnoj poziciji. Covjek je spic,a ne krilo,plus ima te lucidno lude poteze ko Ibrahimovic. Dao mu je sansu,jer se sa Zecom zakacio.
Imao je on dobrih stvari i svaka cast na tome,ali ih nije poslozio u jednu cijelinu.
Evo jucer se vidjelo,koliko je on imao sirokih mogucnosti u rosteru,i da ono sto je uradio forsiranjem 12-13 igraca,je ili blokada,ili neka trauma od pritiska za dobrim rezultatom,a mozda i jos uvijek trenerska nezrelost.
Svi vi koji sad se dvoumite sa njim i govorite ostani,u prvih 5 kola narednog prvenstva jebacete mu sve po spisku,jer generalno on je taj koji treba na posudbu,on treba da se kali ,svojim blokadama sam sebe je unistio samim tim i sve nas.
On je stvarno fin momak,i meni je zao da ode,ali ne znam ne mogu biti pametan,emocije na jednu stranu,a posao na drugu.
Bravo @barbarez
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Norsborg
Kontakt:

čet maj 10, 2018 9:17 am

storm_raider je napisao/la:
čet maj 10, 2018 7:41 am
Slazem se apsolutno. Nakon prospavane noci, vise sam za Adzemov ostanak, nego odlazak.

Takodjer, Cenan jeste radio dosta dobar posao. Oni sto su zapoceli njegovo "tjeranje", uradili su to iz svojih sitnih motiva. Mnogi su se naivno primili. Opet na stetu Zelje, naravno.

Ove tri sezone nas uce strpljenju, mozemo mi preko noci ostvariti instant rezultat, ali to nije nikada donosilo dugorocniji profit. Dovoljno je da pogledate komsije, dalje ne morate traziti.
Adžem je jučerašnjom utakmicom dokazao da je on kriv za gubitak titule.
Koliko god odbrana bila loša uz dobar napad kao što je naš,ne možeš ispustiti
vodjstvo od 3-0.
Ako se sa lošom odbranom braniš,ne napraviš gotovo ni jednu šansu,primiš gol
iz frljoke,praviš standardne izmjene,špic za špica,vezni za veznog,štoper za štopera,
pokazuješ da si neznalica.
Da li je ijednu utakmicu,kada smo ganjali rezultat igrao sa dva špica ili ne daj Bože sa
trojicom nazad?Nije.
Baka kod našeg vodjstva vadi štopera,ubacuje napadača i nakon izjednačenja opet napada.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

čet maj 10, 2018 9:35 am

Malo nam za srecu fali :D
Željezničar ante portas !

Plava Porodica
Kontakt:

čet maj 10, 2018 9:39 am

Reputacija i ime se gradi na sportskom rezultatu.
Mi, koliko znam, smo sportski kolektiv.
Isto tako, koliko znam, postali smo najveće ruglo i predmet ismijavanja, luzerstvo smo navukli na sebe.
Ja tu činjenicu kao navijač prihvatiti ne mogu, od najrespektabilnijeg kluba, najcjenjenijeg, straha i trepeta, sa onom " da nam je što manje primit na Grbavici" , sad svaki zaseok, selo, granični prijelaz, mjesna zajednica punih pluća kaže "idemo na pobjedu".
Ovo je postalo dno.
Dno dna.
Neka brate naprave firmu pod nazivom Željezničar u nekoj oblasti, pa neka onda budu respektovani i cijenjeni svim svojim partnerima kako uredno sve završavaju i napreduju u svim segmentima.
Ali, nama partneri ne igraju na terenu taman dan Microsoft bio generalni sponzor.
Nama partneri ne sjede u stručnom štabu i ne biraju istih 11. igrača kroz cijelu polusezonu.
Njih trener bira.
Trenera je izabrala UPRAVA, a ne partneri.
Ista ta UPRAVA koja je kako kažeš jako poštovana.
Istoj toj UPRAVI je ovo, čini mi se, peti potrošen trener.
Ista ta UPRAVA koliko god nam donosila dobiti i pokretala važne korake ka gradnji infrastrukture i općenito jačanju veza sa potencijalnim sponzorima, je direktni krivac uz stručni štab što u zadnje dvije godine nemamo bar još 3 000 000 KM na računu.
Ovo čisto pišem sa finansijskog aspekta, jer taj jezik, očigledno, najbolje poznaju.
Imaju sad samo jedno rješenje da se isčupaju.
Da dovedu onu osobu zbog koje umjesto prašine nakon rata, imamo pun salon ćupova.
Niko od njih, nije, niti će, ikad, uraditi ono što je Osim mlađi uradio za Željezničar.
Jer mi smo sportski, fudbalski, kolektiv !
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

igla
Kontakt:

čet maj 10, 2018 9:40 am

Nesto mi nije jasno, podrska Adzemu prije uzvratne utakmice kupa i poslije je razlicita, tj. veca je danas.
I ja sam sretan zbog kupa, prvi sam pozivao na neignorisanje ovog svega, ali nije mi racionalna povećana podrška Adžemu, ko da smo u prvoj utakmici imali zaostatak, pa nas iznenadio čovjek što je preokrenuo.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

čet maj 10, 2018 9:42 am

Ma isto je to, oni koji su bili protiv i ostali su. Mozda jedino ovi sto nisu znali :D

ChWilla
Kontakt:

čet maj 10, 2018 9:48 am

bezveze su ti i ta tri miliona, i juče sam ti rekao. baš bezveze.

cikazubo
Kontakt:

čet maj 10, 2018 9:48 am

Okej, slazemo se svi za Amara, ali mislim da je vrijeme da stavimo tacku na tu pricu. Ocito je ego prevelik kod obojice i da ne zele naci kompromis.
S druge strane ko je taj covjek za kojeg mozemo reci da je bolji od Adzema a da je realan za nas i nase mogucnosti ?

AsharaK
Administrator
Kontakt:

čet maj 10, 2018 9:53 am

Cocalic produzio sa Mechelenom do 2022.

ChWilla
Kontakt:

čet maj 10, 2018 9:54 am

taman da dođe bez nogu k'o sanel :kafa:

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot] i 10 gostiju.

Prijava