Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Ujko
Prijatelj foruma
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon maj 07, 2018 5:33 pm

:
CURVA je napisao/la:
pon maj 07, 2018 4:04 pm
MU'MIN T.M. je napisao/la:
pon maj 07, 2018 3:55 pm
Kad se spusti zavjesa na takmičarsku sezonu 2017/2018, ova uprava i gospodin sa avatara i KRAJ PRIČE!
P.S. 6-ti KUP (rekordni) :titula: :titula: :titula: :titula: :titula: :titula:

:zeljeznicar1:
Kako je lijepo ovo vidjeti sta bi dao da se ujedinimo i da od ovog KUP-a napravimo proslavu kako samo nasem klubu dolikuje da svi dusmani pocrkaju i da vide koliko su mali za nas
:palacgore: :palacgore: :palacgore:
Iz ljubavi prema tradiciji, plavo - bijeli za zivot cijeli !

Elegant
Kontakt:

pon maj 07, 2018 5:50 pm

Skeptican sam za bilo kakvu proslavu kupa, derbi u zadnjem kolu ce biti katastrofalno posjecen.

Nakon svega mislim da navijacima nije do oprostajne utakmice.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

LARSSON
Kontakt:

pon maj 07, 2018 5:52 pm

Bože olakšaj, a ne otežaj bože daj da se zavrži sa dobrim.

Mirek11
Kontakt:

pon maj 07, 2018 6:11 pm

Zna li ko cime se bavi ovaj Peljto, gdje radi?
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Elegant
Kontakt:

pon maj 07, 2018 6:33 pm

Zavrsio je pravo.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Ujko
Prijatelj foruma
Kontakt:

pon maj 07, 2018 6:39 pm

Razumljivo je razocarenje sviju nas sa rezultatima i igrom u proljetnom dijelu prvenstva,
ali to je realna slika trenutka u kojem zivimo, pa samim tim i fudbala. Da bi se uspjesno
takmicili na dva fronta paralelno, neophodno je, uz kvalitetan strucni stab i vrlo siroki roster
podjednako dobrih igraca koji pruzaju mogucnost rotacije, biti i dominantan u odnosu na
protivnike. Nekada smo to mogli, ali, barem za sada, ostaju samo uspomene na ta vremena.
U posljednjih par godina kvalitet vecine timova koji igraju LZP je dosta ujednacen, sto bi se
reklo, sve je to tu, u par deka...I sta se desava ? Zrinjski osvaja prvenstvo treci put zaredom,
ali se od Kupa oprastaju relativno rano i od toga ne prave nikakvu tragediju, fokusiraju se na
jedan front. Siroki osvaja Kup, igrajuci LZO, tek onako, reda radi, cesto i sa juniorskom ekipom.
Prije toga, Kup osvaja Radnik, igrajuci LZP isto tako, reda radi, bez ikakvih ambicija ili optere-
cenja. Mi guramo u oba takmicenja, sto je u svakom slucaju fer, sportski, korektno i posteno i
prema dresu koji nose i prema navijacima koji ih bodre, ali, sto predstavlja veliki izazov i sto,
ispostavilo se to jos jednom, nije lako. Probali su to i pitari, pa su ostali kratkih rukava, proba-
la je to i Sloboda, pa su prosli kao bosi po trnju. Mi smo skoro do posljednjeg trenutka ostali
jedini konkurent Zrinjskom u prvenstvu, igramo finale Kupa, sa velikim sansama da ga i osvo-
jimo, trosili smo se istovremeno na dvije strane, tako da ni u kom slucaju ne smijemo misliti da
je osvajanje ovog trofeja nevazno, niti smijemo potcijeniti ovaj uspjeh, niti vec sad, prije utakmice
u srijedu smijemo pomisliti da ja Kup vec osvojen. Protiv Krupe, valja izginuti, osvojiti pehar po
sesti put i to dostojno i dostojanstveno proslaviti ! Prvenstvo je prakticno zavrseno, ali, kada igramo
protiv kona, makar i nevaznu utakmicu, igracemo je za prestiz, uz punu podrsku sa tribina, jer mi
smo Zeljo i to nikada ne smijemo zaboraviti !!!!
Iz ljubavi prema tradiciji, plavo - bijeli za zivot cijeli !

Pompey
Kontakt:

pon maj 07, 2018 7:23 pm

Elegant je napisao/la:
pon maj 07, 2018 6:33 pm
Zavrsio je pravo.
Znaci taksista...
Nije to, nije to...
Čuva Bog Želju svog...

Vipla1921
Kontakt:

pon maj 07, 2018 7:37 pm

I sta sad mi smo jedina ekipa koja se takmici na 2 fronta i zato smo popusili? Moglo se ko god izmišlja opravdanja i sere da se nije moglo zbog kadra itd sere.. Moglo se da je Ado bio pametan pa nastavio ko od zime da Sabana i Hajdara rotira konstantno, da ne izmišlja poziciju Vranjesu, da ne gusi se Sinan koji je po meni beton betona.. Pa da se Zakara nije gurao svaku tekmu a imas Zeku, Zajima, Zeru.. Pa nijedan Sehic da se nije prikljucio prvom sastavu meni je apsurdno, pa da se gura mrtvi Kajkut pored Dacica koji je trebao cijelu ovu polusezonu rotirat se sa Sinanom, pa da onog kloca Mehremica stalno drzi u prvih 11, ja bi sebi muda pojeo kad god ga vidim u sastavu, lik je krampa i ko mu god trazi neki alibi ne moze ga naci ! Projic kakav god da je morao je vise igrat pored onog kloca, pa Mujaga da je ostao dobro bi dosao jer taj tip napadaca nemamo trenutno u sastavu, a kad dode bunarenje a bilo je situacija mogao je posluziti vrlo dobro.. I trazi se alibi sto ne mogu oba fronta, e pa mogu drugovi moji da nas Ado nije sjebo da valja.. Ado za prvi dio sezone je radio sve sto u drugom dijelu nije, ko da je podvojena licnost.. Bilo je materijala za obje titule, nelogicnih poteza je imao milion da ne zna objasniti igracima kako se zatvara utakmica, da ne zna im objasniti da se nekad moraju i valjat i ukrast vrijeme kad nam gori, morao je neke smislene akcije uigrat nesto, a u drugom dijelu nije bilo srcanosti ni sekunde.. 2 sezone nas neznalice kostaju titule, i nas 2 milje bolesnika koji prati ove glupane hoce da otjeraju.. MOGLO SE I MORALO SE ! Sad je na redu uprava da ne kasni ko sa onim debelim permamentnim glupanom, nađite najbolje rjesenje jer Ado ocigledno to nije !

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

Na jugu stojimo, zastave vijemo, barjake dižemo i baklje palimo..

BlueSide
Kontakt:

pon maj 07, 2018 7:56 pm

Ujko je napisao/la:
pon maj 07, 2018 6:39 pm
Razumljivo je razocarenje sviju nas sa rezultatima i igrom u proljetnom dijelu prvenstva,
ali to je realna slika trenutka u kojem zivimo, pa samim tim i fudbala. Da bi se uspjesno
takmicili na dva fronta paralelno, neophodno je, uz kvalitetan strucni stab i vrlo siroki roster
podjednako dobrih igraca koji pruzaju mogucnost rotacije, biti i dominantan u odnosu na
protivnike. Nekada smo to mogli, ali, barem za sada, ostaju samo uspomene na ta vremena.
U posljednjih par godina kvalitet vecine timova koji igraju LZP je dosta ujednacen, sto bi se
reklo, sve je to tu, u par deka...I sta se desava ? Zrinjski osvaja prvenstvo treci put zaredom,
ali se od Kupa oprastaju relativno rano i od toga ne prave nikakvu tragediju, fokusiraju se na
jedan front. Siroki osvaja Kup, igrajuci LZO, tek onako, reda radi, cesto i sa juniorskom ekipom.
Prije toga, Kup osvaja Radnik, igrajuci LZP isto tako, reda radi, bez ikakvih ambicija ili optere-
cenja. Mi guramo u oba takmicenja, sto je u svakom slucaju fer, sportski, korektno i posteno i
prema dresu koji nose i prema navijacima koji ih bodre, ali, sto predstavlja veliki izazov i sto,
ispostavilo se to jos jednom, nije lako. Probali su to i pitari, pa su ostali kratkih rukava, proba-
la je to i Sloboda, pa su prosli kao bosi po trnju. Mi smo skoro do posljednjeg trenutka ostali
jedini konkurent Zrinjskom u prvenstvu, igramo finale Kupa, sa velikim sansama da ga i osvo-
jimo, trosili smo se istovremeno na dvije strane, tako da ni u kom slucaju ne smijemo misliti da
je osvajanje ovog trofeja nevazno, niti smijemo potcijeniti ovaj uspjeh, niti vec sad, prije utakmice
u srijedu smijemo pomisliti da ja Kup vec osvojen. Protiv Krupe, valja izginuti, osvojiti pehar po
sesti put i to dostojno i dostojanstveno proslaviti ! Prvenstvo je prakticno zavrseno, ali, kada igramo
protiv kona, makar i nevaznu utakmicu, igracemo je za prestiz, uz punu podrsku sa tribina, jer mi
smo Zeljo i to nikada ne smijemo zaboraviti !!!!
Apsolutno.

Nijedna ekipa u ovoj ligi ne moze igrati i boriti se za dva trofeja u to sam ubjedjen i bice tako jos dugo
Naravno da ga treba osvojiti kad smo vec tu gdje jesmo i bice mi drago.
Ali se nadam da nakon dvije tri godine smo naucili lekciju i da u kupu treba dati šansu igracima koji malo igraju ili nikako ne igraju pa neka guraju dokle mogu.
Ove tri utakmice kupa su nas sigurno kostale fin broj bodova pa nek prica ko sta hoce.

Na kraju krajeva cinjenica je da zrinjski zadnje tri godine ispada u ranoj fazi kupa a rezultat vidimo, u kljucnim utakmicama na kraju sezone mi padamo i psihicki i fizicki..zasto? jer igramo utakmice svaki treci dan fakticki a nemamo kapacitet za to jos kad na to dodas trenera koji ne rotira nikako imamo rezultat kakav imamo
" Ako u Želji neces teziti ka izvrsnosti onda ne trebas biti u Želji "
S.M

Vortex
Kontakt:

pon maj 07, 2018 7:57 pm

Vidim da nas konstantno čitaju i na drugim forumima, pa tako i na klixu. Samo da iskoristim priliku pa da simpatizerima tima sa kobilje glavuše preporućim prije svakog čitanja da mi ga se dobro napuše. Sve su to jedni te isti likovi, metiljavci čiji zbirni IQ ne prelazi 80. Još jednom napušite se bagro kobiljarska.!

Valter
Kontakt:

pon maj 07, 2018 7:59 pm

Kup se mora uzeti. Ne samo zbog trofeja vec i zbog relaksacije u narednoj sezoni, kada kup utakmice trebamo igrati sa gotovo drugim timom, kud ce im bolje utakmice za dokazivanje. Ispadanje iz kupa niko nece zamjeriti, a **** (i glavne igrace) usmjeriti na prvenstvo.

Iako sam razocaran kao i svi navijaci i prvobitno sam bio ubijedjen da necu ici na utakmicu protiv pitara, apsolutno se slazem da bez obzira na sve trebamo doci na tu utakmicu u sto vecem broju, aBd proslaviti osvajanje kupa i navijanjem staviti do znanja da ova uprava ima apsolutnu podrsku.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

igla
Kontakt:

pon maj 07, 2018 8:13 pm

Kup uzeti i sljedece sezone isti igrati sa 2. timom. Ali bukvalno.

blueheart
Kontakt:

pon maj 07, 2018 8:14 pm

Suludo je negativno kometarisati osvajanje kupa. Ako smo vec u finalu, pa moraju se na glavu nasaditi i to osvojiti. Naravno da je 10 x bolja titula ali jbg ne znamo, nemamo srece ili nesto trece utice na to da je izgubimo na kraju...jbg Sad je taj kup najvazniji i .
Naredne godine nek igraju sa ll timom pa dokle izguraju i nek se zna od pocetka da je tako.
DRZAVA ZELJO

igla
Kontakt:

pon maj 07, 2018 8:20 pm

Sad je Papac bio na TVSA, ispof kruzi vijest da Adžem odlazi na kraju sezone.

sastrane

pon maj 07, 2018 8:21 pm

Neko napisa sta fali Veci sto je kapiten. Pa po meni najvise fali zbog toga sto je golman. Meni je presmijesno da golman bude kapiten. Sta ce ona sa gol linije reci igracima kako ce on preuzeti odgovornost kad treba, kako ce kad je incident npr neki reagovati pa trcati sa gola na gol da govori sudiji. Golman kapiten, neke stvari treba i laicki gledati a ne filozofirati.

Kup uzeti ako Bog da a sljedece sezone 2. tim, omladinci igraci koji ulaze u formu nakon povreda itd itd..

PratimsamoPlave

pon maj 07, 2018 8:21 pm

Najgore sto imam osjecaj da smo sesti ili sedmi na tabeli uz osvajanje kupa i promovisanje nekih omladinaca da bi ispalo da imamo neki plan. Iz ovog ugla sad kup dodje kao neki utjesni trofej i kao neplanski osvojen.
I kada dodju losi rezultati, budala ova nece prestat da te prati!

Bosanski lonac
Kontakt:

pon maj 07, 2018 8:23 pm

igla je napisao/la:
pon maj 07, 2018 8:13 pm
Kup uzeti i sljedece sezone isti igrati sa 2. timom. Ali bukvalno.
Izgubljena titula nema nikakve veze sa kupom. Titulu smo izgubili u Mostaru.
Sa Željom do groba, života mi moga!!

PratimsamoPlave

pon maj 07, 2018 8:25 pm

Jucer vratim onaj forum na neki od godina kad smo prvaci bili , i prvo sto procitam "Bice pojacanja ako se Dzeko proda".
Tu se vide sve razlika izmedju ovih i prijasnjih uprava. Sa ovima nismo bili prvaci treneri imaju sve sto pozele, da stadion i ne spominjem.
I kada dodju losi rezultati, budala ova nece prestat da te prati!

Bosanski lonac
Kontakt:

pon maj 07, 2018 8:27 pm

Mi smo titulu izgubili na mentalnoj razini. Nama treba dobar psiholog/motivator.
Sa Željom do groba, života mi moga!!

Amidza
Kontakt:

pon maj 07, 2018 8:32 pm

Ne znam sto mislite da bi uzeli titulu da smo odustali od kupa. Imali smo/imamo dovoljno dobru i siroku ekipu da pokupi oba trofeja, drugo je sta je strucni stab napravio od nje...
Zadnja izmjena: Amidza, dana/u pon maj 07, 2018 8:32 pm, ukupno mijenjano 1 put.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot] i 24 gosta.

Prijava