Ujko je napisao/la: ↑pon maj 07, 2018 6:39 pm
Razumljivo je razocarenje sviju nas sa rezultatima i igrom u proljetnom dijelu prvenstva,
ali to je realna slika trenutka u kojem zivimo, pa samim tim i fudbala. Da bi se uspjesno
takmicili na dva fronta paralelno, neophodno je, uz kvalitetan strucni stab i vrlo siroki roster
podjednako dobrih igraca koji pruzaju mogucnost rotacije, biti i dominantan u odnosu na
protivnike. Nekada smo to mogli, ali, barem za sada, ostaju samo uspomene na ta vremena.
U posljednjih par godina kvalitet vecine timova koji igraju LZP je dosta ujednacen, sto bi se
reklo, sve je to tu, u par deka...I sta se desava ? Zrinjski osvaja prvenstvo treci put zaredom,
ali se od Kupa oprastaju relativno rano i od toga ne prave nikakvu tragediju, fokusiraju se na
jedan front. Siroki osvaja Kup, igrajuci LZO, tek onako, reda radi, cesto i sa juniorskom ekipom.
Prije toga, Kup osvaja Radnik, igrajuci LZP isto tako, reda radi, bez ikakvih ambicija ili optere-
cenja. Mi guramo u oba takmicenja, sto je u svakom slucaju fer, sportski, korektno i posteno i
prema dresu koji nose i prema navijacima koji ih bodre, ali, sto predstavlja veliki izazov i sto,
ispostavilo se to jos jednom, nije lako. Probali su to i pitari, pa su ostali kratkih rukava, proba-
la je to i Sloboda, pa su prosli kao bosi po trnju. Mi smo skoro do posljednjeg trenutka ostali
jedini konkurent Zrinjskom u prvenstvu, igramo finale Kupa, sa velikim sansama da ga i osvo-
jimo, trosili smo se istovremeno na dvije strane, tako da ni u kom slucaju ne smijemo misliti da
je osvajanje ovog trofeja nevazno, niti smijemo potcijeniti ovaj uspjeh, niti vec sad, prije utakmice
u srijedu smijemo pomisliti da ja Kup vec osvojen. Protiv Krupe, valja izginuti, osvojiti pehar po
sesti put i to dostojno i dostojanstveno proslaviti ! Prvenstvo je prakticno zavrseno, ali, kada igramo
protiv kona, makar i nevaznu utakmicu, igracemo je za prestiz, uz punu podrsku sa tribina, jer mi
smo Zeljo i to nikada ne smijemo zaboraviti !!!!