sri apr 20, 2016 10:14 pm
Treba prvo stvari staviti na svoje mjesto. Dakle, uprava, strucni stab, igraci, omladinski pogon, navijaci su stvari za sebe. To su segmenti nekog kluba. Davno, na onom forumu jos, su mene napadali kada sam ja kritikovao rad uprave kluba, a osvajli smo titule. Bilo je jasno da se ne moze nastaviti tako i eto, dosta vremena poslije nas je stiglo. Danas, imamo dobru upravu, odlicne momke, lijepe stvari oko kluba, i ako neko kritikuje nekog igraca ili Edisa ne znaci da je i protiv ove uprave. To treba razjasniti i odvojiti.
Ovo je losa kopija igre pod vodstvom Odovica. To je cinjenica i tako stvarno jeste. Ne znam zasto. Odovic je stoperski par doveo do savrsenstva, bekovi su dobro zatvarali, vezni red takodjer, igra da ne primis gol, jednu svoju sansu zabi i to je to. Odovic je doveo sebi likove koji mu mogu donjeti rezultat s takvom igrom. One lopte koje nabijamo na Lendrica Bajic je uspjevao smiriti, zadrzati i proslijediti dalje. Sada se tek vidi koliko je to tesko i svaka cast Bajicu na tome. Imao je Djelmica koji je uvijek bio opasan po protivnicki gol, nije bio klasicno krilo kao Miroslav Stevanovic. Odovic je imao Kokota koji je simulirao, krao te prekrsaje, valjao se, provocirao i sta sve ne. Edis ima sasvim drugaciju ekipu i na taj nacin ne moze igrati. Apsolutno je ista igra kao prethodnu polusezonu. Patnja na postavljenu odbranu, dobro nam ide kada se branimo, a ovo danas je bila bruka nevidjena. Trebaju ti dva gola, a ti ne mozes centar preci.
Siroki smo dobili vise sretno nego spretno, na individualni kvalitet uz stativu Kozulja i onu odbranu Kjosevskog. Velez smo dobli iz penala na jedvite jade. Mladost smo pobjedili uz dva autogola i ponovo strasnu odbranu Kjosevskog kod 2-1 za nas, ko zna sta bi tu bilo. Slobodu iz jednog jedinog suta na gol, Drinu nekim odbijancem, protiv Travnika se grcevito branili... To bi bile te nase silne pobjede ovu polusezonu. Ako cemo nastaviti ovako barem vrati Odovica i njegovu taktiku koju je sam napravio, a ne da neko drugi pokusava igrati kao on. Mi nismo nista dobili na terenu, nemamo sistema, nemamo igre, nemamo prekide, nemamo uigrane akcije, ako se nesto napravi to je nesto individualno ili neka odbica. **** i to.
Samo se govori ginemo na terenu, poginuti cemo i slicno. Ne daj Boze da neko pogine na terenu, to ne treba nikome, ta prica rijetko gdje vise prolazi. Daj da nesto odigramo, da napravimo akciju, da napadnemo nekog. Sistem trener uspostavi za dva mjeseca, nije to neka velika pamet. Posebno kada se uzme u obzir da imas prelazni rok, da si doveo cijelu ekipu i dva igraca ti igraju iz stare postave. Dakle, do sada smo morali imati sistem igre, morali smo liciti na nesto, a mi smo skupina pojedinaca koja se dodaje od stopera do golmana i trazi dugom lopom igraca koji uopste ne pokusava zadrzati te lopte.
Ako se prica o nekoj pripremi za sljedecu sezonu zasto nam igra konstatno 14 istih igraca gdje se napamet znaju izmjene? Zasto se ne pokusa nesto drugacije, neke nove formacije, novi igraci i da se nadje idealno rijesenje za ovu ekipu ? Ovo izgleda veoma, veoma lose a veceras je sve eskaliralo. Gledao sam ja velike poraze Zelje, igranje u drugoj ligi i sta sve ne, ali ovo je bila velika bruka. Nismo bili u stanju preci centar dok nam Sloboda nije dopustila i povukla se malo nazad. Moze se reci da smo imali srece, i u prvoj utakmici su nam zabili drugi gol cim su krenuli naprijed. Izgubis 3-1 i kazes da smo dobri prosli. To je bruka za ovaj klub, a neko je odgovoran za to. Igra nam je sve losija sto moze znaciti samo da su igraci nekako igrali, a kako prihvataju trenerove zamisli sve to izgleda mnogo losije. Jos jedna kilava pobjeda nam nece donjeti nista dobro, moze samo odloziti neizbjezno.