kremenko je napisao/la: ↑pon apr 30, 2018 12:11 am
cikazubo je napisao/la: ↑pon apr 30, 2018 12:04 am
kremenko je napisao/la: ↑ned apr 29, 2018 11:39 pm
Malo poštovanja prema hadziji ne bi bilo na odmet.
Sta je slagao, sta je pogrešno rekao?
Znas li koliko je momaka izašlo iz OP dok je on šef bio? Željo je milione zaradio na njegovom radu sa mladima.
Alihodzic preuzeo, Akademija nas presisala na svim uzrastima.
Vidim Boro rekao da je trebalo zaustaviti igru i dosuditi indirekt za nas.
Radniku 2 penala nisu svirana
Bio sam ja u OP i znam sta se radilo i kako se radilo i na sta je sve licilo, po kojim se programima treniralo i kako su se selektirali i dovodili igraci. Kako, koliko i kome se placalo i koliko je ko vremena provodio s igracima.
Kratko, vodi ga kuci pa ga postuj.
A to hadzija zadrzi za sebe ako ti znaci i ako je to mjerilo ljudskosti i postenja.
Trenerima kapa dole, oni su pravili igrace, a ne wanabe koordinatoru i profesoru (za poslovanje na crno i razgovore iza zatvorenih vrata).
Izvini nisam te prepozn'o
Nisi oborio najvažniju stvar. Čovjek je svojim programima treninga, sefovanjem i koordinacijom Željezničaru donio milione i ti to ne možeš osporiti.
Tacka!
Treneri prijatelju, treneri.. Kakav Dogan, program po kojem treniramo je isti u regionu, klasicni holandski, bar je tako bilo. To sto smo bara talenata koji uspijevaju na sljaci od 80m ne moze biti nikako zasluga visoko uvazenog koordinatora omladinskog pogona i nekih njegovih planova, zamisli, projekata. Zar neko vjeruje u te gluposti, igraci sa strane se uglavnom nisu ni dovodili, ako se dovede to nije nikakva analiza Dogana vec dijete koje nas razvali na nekom lokalnom turniru i onda ga pokusavas dovest.
Koliko ti je prica besmislena dokazuje poredjenje sa akademijom, akademija nas je presisala jer je u kratkom roku stekla uslove, moze dovest kamion djece iz najudaljenihih gradova pa cak i preko grane, moze im platiti treniranje, skolovanje, zivot, imaju infrastrukturu, i ti onda ispalis takvu tezu da su nas presisali zbog odlaska Dogana haha, ubiru plodove velikog projekta, dok mi i dalje treniramo na terenu od 80 metara koji je grbav, tvrd, suh, ma uzasan, a opet smo nadareni za izbacit generaciju koja ce doc do Atletica, al ti ces rec da je i to Doganova selekcija, pa pitaj tu djecu ko ih je nasao i selektirao. Tako ponistavat rad svih trenera koji su 24/7 u tom poslu a dizat nekog diletanta je fkt degutantno za citati.