Ako se vodimo proslom utakmicom u Mostaru, kljucne stvari koje se moraju popraviti su odbrana prekida, protiv Krupe je to vec djelovalo jako dobro jos se ne smije zanemariti visina Vukotica, Fajica, i onog drugog stopera jer cini mi se da nije Aleksic igrao, izgleda da se radilo tokom sedmice na tome pa se nadam da sutra nece biti panike kao u toj zadnjoj utakmici u Mostaru.
Druga stvar je odbrana lijeve strane kako u tranzicionoj igri Zrinjskog kada nas je malo iza lopte tako i kad smo postavljeni odnosno svi iza lopte, Mehremic nema brzinu sto ne znaci da ne moze cuvati Filipovica, jednostavno u korijenu treba sprijeciti mogucnost da Milos dobija 20m terena za 1 na 1 igru s Adijem, pojeo bi svakog beka na velikom prostoru a pogotovu ove kurpulentnije tipove kao Mehremic koji je znao cak ostajati sam na krilu sa dva igraca Zrinjskog, Zec eventualno Zajmovic moraju uvijek a ne kad im se cefne pratiti krilo u tranziciji ili beka koji dolazi igrati 2 na 2, pored toga u odbrani strane intenzivno moraju ucestvovati lijevi vezni i lijevi stoper jer se cesto i njihovi veznjaci izvlace na krilo i traze taj dupli pas, odbrana nam sutra jednostavno mora biti puno elasticnija, pametnija a mozda i grublja kad izadjemo visoko, bolje nasloni se na Bilbiju ako je blizi toj visokoj lopti i spusti ga na zemlju nego da ispadas kao iz autobusa i skaces samo eto da bi ispalo da si bio u duelu, mada nismo imali tih problema kao Radnik, ipak su Bogi i Graovac neki kvalitet da bi prolazile tako jednostavne stvari.
Sto se tice desne strane, bar ja se ne bojim da ce nam ista napraviti tu, Sinisa je neprikosnoven defanzivac sigurno najbolji bek lige defanzivno, a tu je i atleticni Graovac da pomogne i da se vrati na vrijeme na svoje mjesto, a nema ni Todorovica vec je tu Jovic koji je sporiji i laksi za citati, plus Stanic kojeg valjda znamo u dusu.
Napadacki gledano, po meni sutra moraju istrcati prije svega Zec ma u kakvoj formi bio te Hajdarevic i Ramovic. Zec i Ramovic mogu biti neraspolozeni ali po meni nikad ne trebaju biti zanemareni jer su to igraci koji nama daju kvalitet, nikad Zajmovic nece zamijeniti adekvatno Zeca, niti cemo ikad igrati brzo i nepredvidivo ako na 9 nije Sinan. Ako su neraspolozeni jebaji ga ne pise nam se dobro, Vranjes je klasa ali ja ga jos nekako ne mogu klasifikovati gdje i kako ga koristiti, a izgleda da i Adzem ima dileme jer se pokusava i na centralnom veznom a sada dva puta na toj devetci iza napadaca, vidi se da moze majstorski odigrati na obje pozicije ali opet nekako kao ekipa bolje funkcionisemo kad su na terenu Jovan i Ramovic. Dosta sam vas davio