Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

PlaviVlak
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri mar 14, 2018 11:21 pm

slika
Stadion Juveta, otvoren 2011., zanimljive karakteristike, a i on je kao i stadion Atletico Madrida jedan od najnovijih.
Stari nick: Zaka.

Biće Željo opet šampion!

MrRiccoli
Kontakt:

sri mar 14, 2018 11:22 pm

Ovo je ljepota i treba uživati u ovome do petka, a onda ono najvažnije podrška do kraja jer uzmemo li titulu nista nije nemoguće znamo svi sta ona donosi

LARSSON
Kontakt:

sri mar 14, 2018 11:23 pm

Zaka je napisao/la:
slika
Stadion Juveta, otvoren 2011., zanimljive karakteristike, a i on je kao i stadion Atletico Madrida jedan od najnovijih.
Šta će nam to govno od terena, čuj zadržava igrače kona

MrRiccoli
Kontakt:

sri mar 14, 2018 11:24 pm

Zaka je napisao/la:
slika
Korištenje kisnice o tome je neko pisao čini mi se i to je jako dobra stvar

BlwD
Prijatelj foruma
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sri mar 14, 2018 11:32 pm

LARS1921 je napisao/la:
Zaka je napisao/la:
slika
Kad @bogi samo od jednom propadne kroz teren :rofl1:

Izvini, morao sam :D

igla
Kontakt:

sri mar 14, 2018 11:33 pm

Ne treba praviti tako dobar teren, kako ćemo onda pobijediti Sarajevo ikad više... :kafa:

Mirek11
Kontakt:

sri mar 14, 2018 11:37 pm

reks1 je napisao/la:
sri mar 14, 2018 9:03 pm
Mirek11 je napisao/la:
sri mar 14, 2018 4:24 pm
reks1 je napisao/la:
sri mar 14, 2018 4:00 pm
Ne znam da li je ova danasnja prica dio pritiska uprave na opstinskog nacelnika,ali znam da sve ovo itekako ima veze sa izborima.Nazalost

Po cemu ima veze sa izborima?
Ovaj sastanak je ranije najavljen od nsbih i uefa, i u ovom sastavu.
UEFA ce dati lovu ako se ukljuci lokalna zajednica.Valjda ti je jasno da Zeljo nema lovu za navedeno.Cak i da ima opet mora na vrata opstine da dobije dozvole.Dozvole kostaju.Mozes u parama a mozes i u nekretninama.Ovo sve ce trajati minimum 2 izborna ciklusa i to u idealnoj varijanti i to pod uslovom da nema TALOVA..Znaci nema love sa zapada nako.Mora ti opstina ,kanton,federacija biti u prici min npr 50%.Valjda ti vrijeme od izgradnje istoka do dana danasnjeg daje neku sliku koliko ovisis o politici i talovima.Ovo danas je bio informativni sastanak u kojem bi se Evropljani upoznali sa nasim nijetima.Na nsbih ne racunaj .To ti je uvazeni forumas Avlami vec objasnio kad je govorio o sastavu istog
Druze, jasne su stvari kako idu ali ti prvo kazes kako ovo imam itekako veze sa izborima pa sada kazes da je "ovo danas je bio informativni sastanak u kojem bi se Evropljani upoznali sa nasim nijetima".

Ja samo mislim da je ovo drugo u pitanju a nikako izbori. Sto se tice vlasti sa njima se mora saradivatu, koja god bila s tim da za neke stvari smo u prednosti zbog vlasnistva nad stadionom dok ce to negdje biti mana. Ali da ne duzim, bitno je da uprava zna sta hoce i ima plan kako to ostvariti pa aBd bice, nesto brze, nesto sporije ali bice. To su i dokazali.
Vjerujem da cemo aBd od ljeta jos vise uzivati na Grbavici i u vecem broju, prvo u utakmicama Lige sampiona, reprezentacije i novim derbijima premier lige. Samo Željo!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

bogi
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sri mar 14, 2018 11:45 pm

BlwD je napisao/la:
sri mar 14, 2018 11:32 pm
Kad @bogi samo od jednom propadne kroz teren :rofl1:

Izvini, morao sam :D
Bogi će dok se ovo uradi u pijetliće otići :D
Za život cijeli, plavo-bijeli.
Ne znam ko će te voditi, ko će trener biti, ko će vodu nositi ili ko će travu kositi. Znam da ću ja tu biti.

PlaviVlak
Kontakt:

sri mar 14, 2018 11:51 pm

LARS1921 je napisao/la:
sri mar 14, 2018 11:23 pm
Zaka je napisao/la:
slika
Upravu si...Vole ljudi dobre travnjake, pa to je čudo jedno.
Stari nick: Zaka.

Biće Željo opet šampion!

bogi
Kontakt:

sri mar 14, 2018 11:52 pm

Zamisli ti sad na ovom travnjaku tek kako će se brusiti naši dijamanti, kad neko kao Šabanadžović mogne poslati pas po zemlji a lopta ide onom putanjom kako treba ići a ne do pola puta ide normalnom putanjem pa je skrene neki glibu desno hahaha.
Zamisli koliko ćemo postati privlačniji stranim igračima kao klub u smislu da kad dođu vide šta se sve napravilo, šta se sve radi, da će htjeti potpisati, defintivno smo postali klub u usponu.
Molim sve ljude koji su u stanju, da na bilo koji način pomognu klubu, da to što prije urade, i da se jave. Ovi ljudi će vas saslušati, i sa vama voditi konstruktivnu raspravu, što je najvažnije i što je osnova uspjeha.
Također želim da zaokružim cijelinu, da sportski dio jednostavno mora da isprati ovo sa titulom, moramo. Hoćemo, možemo i moramo podići oba trofeja. Ado nabrij te igrače, daj da te uhljupe mostarske verzije dobijemo i sjednemo na tron kako to nama priliči.
Volim te Željo !
Za život cijeli, plavo-bijeli.
Ne znam ko će te voditi, ko će trener biti, ko će vodu nositi ili ko će travu kositi. Znam da ću ja tu biti.

Omar500
Moderator
Kontakt:

čet mar 15, 2018 12:09 am

Ovo ce biti jedna dimenzija vise, ogroman korak naprijed za nas klub. Infrastruktura je preduslov za sve, a iskreno se nadam da ce ovo nase ulaganje u teren stimulisati i druge da se okrenu ka tome, jer samo tako moze doci do poboljsanja kvalitete lige.
Sto se tice ovog omjera prirodne i umjetne trave, sjetio sam se odmah Rujevice, pa evo jednog zanimljivog komentara strucnjaka o tom terenu:

"Soudani je apsolutno u pravu. To je kombinacija prirodne i umjetne trave, u omjeru 70 posto prirodno - 30 umjetno. Kad se polije vodom, zbog niže trave, travnjak je puno brži. Dobro je igrati na takvom terenu, estetski izgleda dobro, te je trend u Europi. Mnogi klubovi prakticiraju tu vrstu travnjaka, pogotovo u zatvorenim arenama i nepogodnim vremenskim prilikama. Također je puno lakše održavati. To je čisti pijesak, nema zemlje", smatra Sakoman.

Prilagodba gostujuće momčadi na takav travnjak traje malo dulje, a potrebne su i posebne kopačke. Sve to mora Petev posložiti kako bi se s Rujevice vratio neporažen.
"Razlika je između normalnih i hibridnih travnjaka. Lopta je nešto brža i tvrđi je travnjak kod drugog tipa. Da takvi travnjaci postoje u svim hrvatskim prvoligaškim klubovima, razina nogometa bila bi još kvalitetnija", smatra Sakoman, koji ga je usporedio s Maksimirom.

Utakmica Hrvatske i Finske iz Gradskog vrta je preselila na Rujevicu zbog travnjaka, to je već dobro poznata priča i zamislite kakav bi to bio fijasko kada bi isti u petak otežavao igračima uvjete za igru.

Ipak, to se ne može dogoditi, Rujevica je već nekoliko puta uspješno položila test kada je riječ o upijanju silnih količina padalina i igračima u svakom trenutku pružila idealne uvjete za igre, lišene lokvi, blata... Dovoljno se sjetiti prošlosezonskog sraza Rijeke i Hajduka.
Naravno, kod nas je u pitanju druga klima, to je nebo i zemlja izmedju Rijeke i Sarajeva, ali navedeno je da ovakav teren je savrseno pogodan i za lose vremenske uslove, koji su cesti kod nas tokom veceg dijela sezone. Ovo ce biti odlicno, jedva cekam radove, interesuju me svi detalji.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

LARSSON
Kontakt:

čet mar 15, 2018 12:12 am

Neam pojma jel to to

https://ezhybridturf.com/products/cl2004.html

-CL2004: 70% natural grass, 30% EZ Hybrid Turf

Elegant
Kontakt:

čet mar 15, 2018 12:28 am

Tesko nam se kad pitari krenu tika-taka po novom terenu. :o
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Leon_Professional
Kontakt:

čet mar 15, 2018 12:28 am

Omar500 je napisao/la:
čet mar 15, 2018 12:09 am
Ovo ce biti jedna dimenzija vise, ogroman korak naprijed za nas klub. Infrastruktura je preduslov za sve, a iskreno se nadam da ce ovo nase ulaganje u teren stimulisati i druge da se okrenu ka tome, jer samo tako moze doci do poboljsanja kvalitete lige.
Sto se tice ovog omjera prirodne i umjetne trave, sjetio sam se odmah Rujevice, pa evo jednog zanimljivog komentara strucnjaka o tom terenu:

"Soudani je apsolutno u pravu. To je kombinacija prirodne i umjetne trave, u omjeru 70 posto prirodno - 30 umjetno. Kad se polije vodom, zbog niže trave, travnjak je puno brži. Dobro je igrati na takvom terenu, estetski izgleda dobro, te je trend u Europi. Mnogi klubovi prakticiraju tu vrstu travnjaka, pogotovo u zatvorenim arenama i nepogodnim vremenskim prilikama. Također je puno lakše održavati. To je čisti pijesak, nema zemlje", smatra Sakoman.

Prilagodba gostujuće momčadi na takav travnjak traje malo dulje, a potrebne su i posebne kopačke. Sve to mora Petev posložiti kako bi se s Rujevice vratio neporažen.
"Razlika je između normalnih i hibridnih travnjaka. Lopta je nešto brža i tvrđi je travnjak kod drugog tipa. Da takvi travnjaci postoje u svim hrvatskim prvoligaškim klubovima, razina nogometa bila bi još kvalitetnija", smatra Sakoman, koji ga je usporedio s Maksimirom.

Utakmica Hrvatske i Finske iz Gradskog vrta je preselila na Rujevicu zbog travnjaka, to je već dobro poznata priča i zamislite kakav bi to bio fijasko kada bi isti u petak otežavao igračima uvjete za igru.

Ipak, to se ne može dogoditi, Rujevica je već nekoliko puta uspješno položila test kada je riječ o upijanju silnih količina padalina i igračima u svakom trenutku pružila idealne uvjete za igre, lišene lokvi, blata... Dovoljno se sjetiti prošlosezonskog sraza Rijeke i Hajduka.
Naravno, kod nas je u pitanju druga klima, to je nebo i zemlja izmedju Rijeke i Sarajeva, ali navedeno je da ovakav teren je savrseno pogodan i za lose vremenske uslove, koji su cesti kod nas tokom veceg dijela sezone. Ovo ce biti odlicno, jedva cekam radove, interesuju me svi detalji.
To je to.

Prednost ili mana ( kako kome ) je ta sto je hibridna trava dosta brza u odnosu na prirodnu. Gvardiola je prilikom dolaska u Bayern trazio hibrid i travu kvasio prije tekme kako bi mogao igrati svoj nogomet. Nakon njegovog odlaska svabe su vratile prirodnu travu ako se ne varam.

Kakav cemo mi fudbal igrati vidjet cemo. Nasi igraci sto se tice Evrope su tehnicki slabiji pa nam to u Evropi mozda bude i mana. :D

Sto se tice klime, ne bi bezveze garantovali 10 godina da ne vjeruju da ce valjati. Ovaj rok za predaju projekata je davno prosao, nasi traze najbolje rjesenje za nas zato vagaju. Mozemo imati najbolje, novac nije problem, ali treba i o ostalim stvarima razmisljat. :D

MrRiccoli
Kontakt:

čet mar 15, 2018 12:29 am

Ma sex vjeruj mi

MrRiccoli
Kontakt:

čet mar 15, 2018 12:39 am

Ovi sto su skeptični po pitanju radova na Grbavici, ja se samo sjećam noći kad je na zvaničnoj izašla obavijest od 'ljeta evropske utakmice na Grbavici' (iako te sezone ne izborismo evropu) kako smo se svi radovali ko mala djeca i kako nam je to nekad na forumu izgledalo nemoguće, nedostižno i neostvarivo, ali uz pošten rad i trud ne da nam se to ostvarilo već i mnogo vise, dobismo istok, bolje reflektore, bolji zapad, bolje hale, bolji semafor, tv studio, video nadzor, evo sad i teren i vjerujem i ovo ostalo

Plava Porodica
Kontakt:

čet mar 15, 2018 6:24 am

Joj yebena osjećaja na sabahu..
Nikad ljepše zaspao nisam.
Što kaže @skretničar kad krenu ovi naši "europskiji" veznjaci je valjat po terenu..
Modić-Šabanadžović-Ramović/Dacić.. Sex.
I još uz sve to, ako se poklope rokovi, a u najgorem slučaju će se uraditi bar do kraja godine, mi ćemo i pored ovog novog čuda što se napravi u zadnjih godinu i po, imati bar za još 30% kvalitetniji stadion.. Nisu ovo više sitni koraci, nego odmah u kost. O tome je nedavno govorio Misimović i iskreno nisam vjerovao da će ići istovremeno raditi sve, vjerovao sam da je bolja opcija polahko ko i do sad, jedno po jedno.. Ali, ljudi u UO očigledno imaju jasnu viziju, jasne izvore finansija koji mogu pokriti ove radove koji će sigurno koštati bar 3-4 miliona KM.
Svaka čast svakom pojedincu koji se bori da izguraju sve ove projekte, imat' ćemo još jednu jako jako zanimljivu pauzu između prvenstva i europe.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

bistrikboy
Kontakt:

čet mar 15, 2018 7:06 am

Ako ispune ovo sto u ovom clanku pise u ovoj godini,onda fakat kapa dole svima i onda moramo zajednickim snagama dati maksimum da jug nikne. Bravo za ljude u klubu,a sad dragi igraci - PEHAR!
1921-1987-2007

Vortex
Kontakt:

čet mar 15, 2018 8:37 am

Ako se travnjak kvalitetno odradi i ako zaista bude kao onaj na Allianz Stadiumu u Torinu onda je to vrh. Jer je taj stadion što se tiče terena ispred mljama ispred ostalih stadiona u Italiji. I uživo stvarno izgleda prejebeno. Fakat, meni bi sad ovakav stadion kakav jeste uz taj novi travnjak, pokriveni istok i led panelne reklame oko terena bio vrh. Stvarno nije nešto neralno a moćno je i vala da se realizuje zalio bih pošteno sa P.P.
:pivo:

Grbavica
Kontakt:

čet mar 15, 2018 8:55 am

Ma dzaba travnjak uzece nas zrunjski
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot] i 10 gostiju.

Prijava