pet dec 29, 2017 3:29 pm
Šta god odluče, Adžem i Papac imaju moju podršku. Do sad došao Mehremić (ne poznajem njegove kvalitete i mane, tako da ću o njemu suditi dok ga vidim na terenu), produženi ugovori Bogičeviću i Stevanoviću (već ranije sam napisao da je to za mene odličan potez i da sam zadovoljan). Zaboravih Fejzića... Otišli Marković, Nikolić, Bobić, Beganović i Elsner koji nam više nisu potrebni i sretno im. Apsolutno moramo biti zadovoljni ovim do sad što se tiče prelaznog roka. Rasterećen je budžet za plate. Uskoro se nadam razlazu sa Bekrićem (jedva čekam da mu vidim leđa, razočarao me i da se ja pitam nikad više ne bi bio poželjan u blizini Grbavice) i Hasanovićem (uvijek sam smatrao da nema dovoljan kvalitet i ne vidim razlog zašto mu je ugovor produžen i zašto je još uvijek tu).
Što se tiče Stanića... Sretno mu u nastavku karijere. Svim srcem mu želim da se obezbijedi i da se zadrži u inostranstvu (ako će tamo nastaviti karijeru) što duže. Ponudu Zrinjskog neću ni komentarisati. Ako je fakat prihvati, samo će pokazati ko je, šta je i kakav je i koga ovdje nazivaju legendom... Eh sad, jeste mahalac, što mi se nikad kod njega nije sviđalo, jeste ograničen igrač, ali uvijek je igrao srcem i sa mnogo borbenosti. Ta borbenost je i pokrivala njegove greške... Meni nije toliko žao što nije produžio ugovor... Više bi mi bilo žao da je Siniša Stevanović otišao, jer smatram da je Siniša kvalitetniji igrač, iako su obojica limitirani. I Siniša igra borbeno, srčano tako da nam to nije nikakav problem. Stanić je tražio uslove kakve je tražio, nije ih dobio i to je to. Možda se i on ponio malo bezobrazno, trebao je uzeti u obzir svoje zdravstveno stanje... Svi znamo da ima problem sa koljenom. Plus još je prosječan igrač, koji po meni nema kvalitet biti među prvih jedanaest Želje. Sreća mu je što smo mi dovodili svakakvih likova i nazivali ih pojačanjima. I još što mi je zasmetalo je njegova priča o tome kako je Željo dovodio te neke igrače, koji se nisu pokazali... Nije mi jasno šta on ima to da komentariše (ako već jeste, jer tako mediji prenose), njegovo je bilo da igra najbolje kako zna, za to je dobivao platu i to je to. Hvala mu za sve do sad, hvala mu za borbenost, ali život ide dalje. On je za mene samo običan igrač koji je nosio dres Željezničara, kao i svi ostali. Apsolutno nema potrebe da ga kujemo u zvijezde, da ga nazivamo legendom, jer legenda se ne postaje tako lako. Kad vidim da napišu da je legenda pozli mi... Kakva ba legenda? Zar ćemo nazivati legendom svakog ko odigra više utakmica? Dajte molim vas. Do titule legende je teško doći, a Stanić je daleko od toga. Imao je on katastrofalnih utakmica, početničkih grešaka, svega i svačega. Naravno i lijepih trenutaka. Dakle, sve najbolje u nastavku karijere, sa Željom je dostigao svoj maksimum, mislim da bolje ne može. Neću žaliti, nije on igračina od kojeg je zavisila naša igra, odbrana... Tu je Siniša, tu je Šehić, a možda i dovedemo nekog umjesto Stane.
Ovo do sad što je urađeno što se tiče igračkog kadra je za mene odlično. Samo naprijed!
P.S.
Nadam se da nas Šabanadžović neće napustiti. Bar do ljeta. Naravno, ako to nije ponuda koja se ne odbija. Ja ga ne bih pustio ispod 2 miliona eura, pa nek priča ko šta hoće. To je minimalna cijena. Moramo shvatiti da su ova djeca naše najveće bogatstvo. Moramo prestati zadovoljavati se ponudama od nekoliko hiljada eura...
Na ljeto ako bude zainteresovanih klubova i dobrih ponuda pustiti ga, ali pokušati dogovoriti da ostane na posudbi jednu sezonu. Ima za njega vremena, mlad je, ne treba žuriti. On samo može napredovati više.
MOJA PRVA LJUBAV BIO JE ŽELJO!