SirAlexFerguson je napisao/la:
Hajmoooooo pozitive, bas nam fali!
Malo pozitive? Tesko...po prirodi sam realista, furam pozitivu samo kada imam osnova. Jedina pozitivna stvar u zadnjih 10-15 dana je postavljanje Sase na mjesto SD-a.
Bilo je pozitive ranije, cak euforije u jednom momentu. Krenuo se obnavljati dom, kuca, svetinja...ucestvujes, gledas i suze ti u ocima. Svaki dan pratis medije, gledas forografije novih radova, gledas preko streama kako nice nova tribina, obilazis stadion da se uvjeris svojim ocima da se to stvarno desava...da nije laz, obmana, fatamorgana. Euforija nikad veca. Cak ni tada janjad, telad, kokoske i ostale zivotinje mi nisu predstavljale neku pozitivu. Realista jbg., ne vjerujem dok se ne uvjerim svojim ocima, bas kao za tribinu.
Pozitiva vol.2? Vratim film samo na zadnja 3-4 prelazna roka i trenere. Dovodili se "igraci", siroke narodne mase drmala pozitiva, sampioni svemira u najavi, haman ko tepsije. Doduse, jednom prilikom je bilo "spasavanje vojnika Ryana". Tada su janjad, telad, kokoske i ostala perad nakon katastrofalnog starta trebali izboriti Evopu. Steta sto nisu jer bi pozitiva bila zakucana. Nastavili bi interno rjesavati neke stvari.
Pozitiva vol. 3? Prosla sezona slag na torti...iz ponora do zvijezda, pa nazad u ponor. Hajde nekako se i to prebrodilo...vala, sve je "lakse" otkad se Videoton "pregurao", Trebalo je vremena da se proguta knedla, mada i dan-danas nekada pomislim da je sve bio samo san koji je zavrsio kao nocna mora jer se ukazao Csuhayi. Tada sam vjerovao da mozemo do finala i do Reala. Jos uvijek vjerujem da je bila kosmicka nepravda. Prosle godine nisam vjerovao, jednostavno unutrasnji osjecaj, gut feeling sto bi rekli. Prije utakmice protiv Krupe gledam "ekipu" i vidim 2-3 igraca sa karakterom. Preko puta protivnik gdje svih 11 disu kao 1, a ista stvar se desila na derbiju.
Izgubljena titula i povratak u realnost. Medjutim, igre bez granica nisu tu zavrsile. Zavrsavaju sa otkazom treneru dan uoci pocetka prvenstva. Tragikomicno! Ne zbog otkaza, nego zbog nacina razmisljanja i timinga.
Sreca u nesreci nakon toga opet pozitiva jer nas trener ponovo dobija sansu, trener za kojeg vjerujem da ce postati i vise nego dobar. Vjerujem da ce biti bolji od svojih prethodnika ako nista drugo.
Pozitiva vol.4? Nema je trenutno, bas kao sto nema igre na terenu. Mala doza optimizma ipak postoji jer ovaj trener pravi ekipu, ekipu sa karakterom. To je dugotrajan proces, ne ide preko noci. Nadam se da ce uskoro doci i "ljepota" u igri. Mi na tribinama ne trazimo puno, vidjelo se to kada su nasi juniori igrali protiv Ludogoreca.
Ponovo ce doci pozitiva kada nas prvi tim pokaze takvo zalaganje, takvu zar, takvu zelju za pobjedom. Doci ce pozitiva kada se napravi ekipa!
Bice Željo opet šampion!