Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Elegant
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon okt 02, 2017 11:21 pm

Plava Porodica je napisao/la:
pon okt 02, 2017 10:56 pm
Da se ja pitam a ne pitam kako bi na zimu petsto milja odvalio na transfere vezo ih ugovorom i pokupio naredne bar tri titule napravio jug pokrio ga napravio teren zalijevo ga zapad proširio istok natkrio
Jeste kao u doba Amara i tadasnjih struktura i uprava, kad smo na taj nacin gazili ligu ulagajuci sve u tim a taj isti tim u europi trpali samo tako - eto koliko smo jaki bili. Onda narednu sezonu daj kredite, zaduzuje se, pa opet sve u ekipu daj ulozi, bez imalo transparentnosti, pare na ruke, ko yebe porez - doprinose, papiri i dokumentacije ne postoje...itd.

Tadasnje strukture ni Amar nisu qurcem pomakle da se cigla donese na stadion a kamoli uradi nesto vise na infrasturkture.

Ja i more drugih igraca ne zeli takvog Zelju, da budemo do grla u dugovima, jer uzmemo titulu na brzinu, a yebu nas u europi, stadion propada, inspekcije porezen dolaze, stecaj, blokirani racuni...itd.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

ISB87
Kontakt:

pon okt 02, 2017 11:23 pm

prica kako ne placamo toliko igrace i nije bas za pohvalu, izgleda da zbog toga i imamo ovakvu ekipu. Doduse dok smo placali napravili smo i dugove :D haj budi pametan...
bolje 3 ekstra placena igraca, nego 11 solidno placenih...
MIRZA RASCIC

ISB87
Kontakt:

pon okt 02, 2017 11:25 pm

3 ekstra placena al' da valjaju, naravno.
MIRZA RASCIC

Elegant
Kontakt:

pon okt 02, 2017 11:29 pm

ISB87 je napisao/la:
pon okt 02, 2017 11:25 pm
3 ekstra placena al' da valjaju, naravno.
Lendric, Stevanovic Miroslav, i jos jedan. :ganja:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

GoodisonPark
Kontakt:

@SAF, Tačno se treba crtati, vrag je odnio šalu i sve se nadamo biće bolje ali boljitka ima samo na momente i onda opet po starom. Raja je bila strpljiva evo već nekoliko godina i dolazila i pomogala i punila tribine ali zauzvrat ne dobija ništa, vrtimo se u krug. Zato zasukati rukave ako već do sada nismo i raditi udarnički da bi se ostvario neki napredak!

Igla, to je tvoje mišljenje koje nema veze sa objektivnošću. Bekrić je Željovac nosilac igre šampionskih ekipa Želje, donio je Želji i trofeja i para od transfera koliko neki miljenici neće ni za tri života. U svakoj tekmi koju je igrao je bio u onoj boljoj polovini ekipe, nigdje nije pljuvao po Želji već je rekao da je Slavko loš trener i loš karakter. Međutim ti i dalje misli kako želiš ali me molim te nemoj ubjeđivati da si u pravu.
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

MrRiccoli
Kontakt:

pon okt 02, 2017 11:31 pm

Bekric je jedna od vecih gresaka poslije rata. Takav ugovor i takva plata nizasta pa mnogo bi sretniji bio da njegovu platu dajemo u humanitarne svrhe mnogi bi imali koristi

SirAlexFerguson
Kontakt:

pon okt 02, 2017 11:34 pm

GoodisonPark je napisao/la:
@SAF, Tačno se treba crtati, vrag je odnio šalu i sve se nadamo biće bolje ali boljitka ima samo na momente i onda opet po starom. Raja je bila strpljiva evo već nekoliko godina i dolazila i pomogala i punila tribine ali zauzvrat ne dobija ništa, vrtimo se u krug. Zato zasukati rukave ako već do sada nismo i raditi udarnički da bi se ostvario neki napredak!

Igla, to je tvoje mišljenje koje nema veze sa objektivnošću. Bekrić je Željovac nosilac igre šampionskih ekipa Želje, donio je Želji i trofeja i para od transfera koliko neki miljenici neće ni za tri života. U svakoj tekmi koju je igrao je bio u onoj boljoj polovini ekipe, nigdje nije pljuvao po Želji već je rekao da je Slavko loš trener i loš karakter. Međutim ti i dalje misli kako želiš ali me molim te nemoj ubjeđivati da si u pravu.
Ne kazem ja to sad zbog ove (ne)igre nego mislim da konstantno treba crtati i prenositi crtez na teren i uigravati. To se radi i u ozbiljnijim klubovima i ligama. Ko je gledao Chelsea - City mogao je vidjeti nevjerovatno mnogo promjena u toku same utakmice, vecinom kod City-a. Delph koji je inace prosjecan vezni igrac igrao je lijevog beka, kada se krene u napad stoper siri prema beku igru a delph ulazi u sredinu i stvara visak. Mislim to su neke finese, možemo i mi raditi neke inovacije gdje cemo sticati prednost. Moraju se imati razne varijante i znati ih napamet. Tako je u rukometu, tako je u kosarci, tako je i u fudbalu.
:zeljeznicar1:

Ivica Osim : " Fudbal je dio nas, dio naše radosti, ponekad i tuge."

BlueSide
Kontakt:

pon okt 02, 2017 11:36 pm

pon okt 02, 2017 11:02 pm
Bekrić je ne tako davno sam pobjeđivao ovog a možda i jačeg Zrinjskog od ovog. Kada je on na terenu uvijek se može očekivati neki potez koji lomi utakmice a ovako spali smo da čekamo neku bombu Zakarića a realno ne može ni on sve sam. Nije se trebalo odreći njega, jer bi na svoje iskustvo uvijek mogao fino odigrati bar zadnjih 20-30 minuta u trenucima kada nam fali kreacije i kada ganjamo rezultat. Međutim umjesto njega miljenik trenera je bio Radinović (za kojeg je i ovdje raja tvrdila da može igrati desetku) i koji je u svojoj karijeri za Želju upisao nekoliko tačnih dodavanja i dva opasna ali izblokirana šuta. Hej Grbavice rano ljuta nije ni čudo gdje smo zglajzali kada se pljuje po majstoru kakav je Bekrić a dižu se u zvijezde naki poluigrači koji u svojoj karijeri neće osvojiti ni pehar na tradicionalnom lokalnom seoskom turniru, a kamoli da budu nosioci i glavni igrači šampionskih ekipa.
Pravo da ti kazem nisam pobornik ni vracanja starijih igraca ni dovodjenja starijih igraca, i kad je Bekric odstranjen slagao sam se sa tim iz razloga sto sam mislio da je to pocetak nekog procesa podmladjivanja ekipe, svlacionica itd. medjutim sad kad vidim ekipu koja je skoro ista (sa par mladjih igraca) i stanje u i oko ekipe koje je isto mogao bih se sloziti sa ovim sto si napisao. Mislim da njegov ucinak nebi bio losiji od onoga sto su nam pojedinci pokazali cak sta vise. Pogotovu mislim na voljni momenat koji je kljucni problem. Igrat cemo kad nam se igra.
" Ako u Želji neces teziti ka izvrsnosti onda ne trebas biti u Želji "
S.M

igla
Kontakt:

pon okt 02, 2017 11:45 pm

Bekrića za SD, trenera i da odigra koju za dušu.
Znao sam i ja neke igrace licno, ali poznanstvo s njima mi ne brani da kazem da su losi kad su losi.
Zadnja izmjena: igla, dana/u uto okt 03, 2017 12:03 am, ukupno mijenjano 1 put.

GoodisonPark
Kontakt:

pon okt 02, 2017 11:51 pm

SirAlexFerguson je napisao/la:
pon okt 02, 2017 11:34 pm
Ne kazem ja to sad zbog ove (ne)igre nego mislim da konstantno treba crtati i prenositi crtez na teren i uigravati. To se radi i u ozbiljnijim klubovima i ligama. Ko je gledao Chelsea - City mogao je vidjeti nevjerovatno mnogo promjena u toku same utakmice, vecinom kod City-a. Delph koji je inace prosjecan vezni igrac igrao je lijevog beka, kada se krene u napad stoper siri prema beku igru a delph ulazi u sredinu i stvara visak. Mislim to su neke finese, možemo i mi raditi neke inovacije gdje cemo sticati prednost. Moraju se imati razne varijante i znati ih napamet. Tako je u rukometu, tako je u kosarci, tako je i u fudbalu.
Naravno da se mora imati jasan plan i razne varijacije u igri, Međutim evo konkretno sad od subote, znamo da je Stojkić jedna od njihovih glavnih poluga i umjesto da ga neutrališemo mi mu damo prostora koliko hoćeš, znamo da je Bilbija opasan a mi ga puštamo na sve strane, znamo da su im krila glavno oružje ali mi nijemo posmatramo kako prolaze. Za šta smo se onda pripremali i šta smo to skautirali? Nikakvog plana ni defanzivnog ni ofanzivnog nije bilo u igri, Kako je to moguće da u jednoj jako značajnoj utakmici mi izađemo na teren ko amateri? Zašto se ušlo u utakmicu sa jako sporom ekipom pa se onda u drugom pokušavala ubrzati igra a nemaš 7 izmjena već 3. Razočaravajuće je kad vidiš da mi sami sebe pobjeđujemo jer smo totalno nespremni ušli u susret a protivnik izgleda još jači jer mi ne ispunjavamo ni minimum od onoga što bi trebali. U Bijeljini se vidjelo u prvom pol. dosta dobro kretanje linija i igra bez lopte ali zašto u narednim utakmicama to nije bio slučaj to je pitanje? Nadati se da će Adžem shvatiti gdje su problemi i vrijedno raditi da ih otkloni, jer ova igra toplo-hladno ne vodi tamo gdje svi želimo.
Željo samo Željo!!!

Brkoo
Kontakt:

pon okt 02, 2017 11:52 pm

Rambo_Amadeus je napisao/la:
pon okt 02, 2017 10:50 pm
Brkoo je napisao/la:
pon okt 02, 2017 8:00 pm
Koliko ljudi pretjeruju sa ovim Kouadiom, totalno neodgovoran i fudbalski neobrazovan igrac koji ima brzinu i to je sve. Igrac koji se ubio za male timove poput Celika gdje ima potpunu slobodu da ne razmislja uopste o odbrani, a u napadu ako nesto uradi dobro i jeste..
A inace smo poslije Bajica imali nekog napadaca odgovornog i prema nazad ?
Kouadio nije napadac, lik je krilo, nesto ala Zec, ako neko misli da nam treba igrac koji je u rangu Zeca, a uz to i stranac, onda jbg..
Lendric je bio napadac koji je bio odgovoran i prema nazad, odbrana ekipe krece od napadaca, oni su prva linija odbrane, a Lendric je i u tom segmentu bio odlican..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Simply Blue
Kontakt:

uto okt 03, 2017 12:00 am

Jeste treba nam Bekrić u prvom timu, kad imamo Zebu, Jovana, možda Markovića koji su loši, nije fer da Samir ne igra, a jednako loš kao i ovi. Imao je prošle sezone par dobrih utakmica, isto kao i Zeba, ali zato isto kao i Zeba ima iste poteze viška što vuče sa sobom nepravovremene pasove, padanje kod iole ozbiljnijeg duela., a ZZ nam je baš inspirisan po tom pitanju ove sezone. Da gledam još jednog takvog, ne hvala, treba ih se što prije riješiti
Treba poraditi na realizaciji...
NO ODA, NO PARTY

GoodisonPark
Kontakt:

uto okt 03, 2017 12:01 am

BlueSide je napisao/la:
pon okt 02, 2017 11:36 pm
pon okt 02, 2017 11:02 pm
Bekrić je ne tako davno sam pobjeđivao ovog a možda i jačeg Zrinjskog od ovog. Kada je on na terenu uvijek se može očekivati neki potez koji lomi utakmice a ovako spali smo da čekamo neku bombu Zakarića a realno ne može ni on sve sam. Nije se trebalo odreći njega, jer bi na svoje iskustvo uvijek mogao fino odigrati bar zadnjih 20-30 minuta u trenucima kada nam fali kreacije i kada ganjamo rezultat. Međutim umjesto njega miljenik trenera je bio Radinović (za kojeg je i ovdje raja tvrdila da može igrati desetku) i koji je u svojoj karijeri za Želju upisao nekoliko tačnih dodavanja i dva opasna ali izblokirana šuta. Hej Grbavice rano ljuta nije ni čudo gdje smo zglajzali kada se pljuje po majstoru kakav je Bekrić a dižu se u zvijezde naki poluigrači koji u svojoj karijeri neće osvojiti ni pehar na tradicionalnom lokalnom seoskom turniru, a kamoli da budu nosioci i glavni igrači šampionskih ekipa.
Pravo da ti kazem nisam pobornik ni vracanja starijih igraca ni dovodjenja starijih igraca, i kad je Bekric odstranjen slagao sam se sa tim iz razloga sto sam mislio da je to pocetak nekog procesa podmladjivanja ekipe, svlacionica itd. medjutim sad kad vidim ekipu koja je skoro ista (sa par mladjih igraca) i stanje u i oko ekipe koje je isto mogao bih se sloziti sa ovim sto si napisao. Mislim da njegov ucinak nebi bio losiji od onoga sto su nam pojedinci pokazali cak sta vise. Pogotovu mislim na voljni momenat koji je kljucni problem. Igrat cemo kad nam se igra.
Sigurno, ja prvi sam mislio da će Bekrić biti mnogo bolji nego što je bio, ali opet nije ni bio toliko loš da eto baš on nema mjesta da odigra neku solidnu minutažu kada zatreba. Prvi bih se složio da nema mjesta za njega da su ostali baš onako na oko za klasu bolji na terenu i sam bih rekao da je njegovo prošlo ali to bar sudeći prema našim igrama nije tačno i da nam je još uvijek potreban svaki igrač koji može doprinjeti u određenim trenucima.

Generalno gledajući treba podmlađivati ekipu, to je proces koji se mora istrpiti i koji nam dugoročno mnogo dobrog donosi ali evo mi opet dovodimo starije igrače da bi kratkoročno pokušali popraviti stvari, ali hajde neka neka se pokažu ovi igrači i da kažemo za njih da su opravdali ono zbog čega su dovedeni.
Željo samo Željo!!!

Amidza
Kontakt:

uto okt 03, 2017 12:04 am

Brkoo je napisao/la:
pon okt 02, 2017 11:52 pm
Rambo_Amadeus je napisao/la:
pon okt 02, 2017 10:50 pm
Brkoo je napisao/la:
pon okt 02, 2017 8:00 pm
Koliko ljudi pretjeruju sa ovim Kouadiom, totalno neodgovoran i fudbalski neobrazovan igrac koji ima brzinu i to je sve. Igrac koji se ubio za male timove poput Celika gdje ima potpunu slobodu da ne razmislja uopste o odbrani, a u napadu ako nesto uradi dobro i jeste..
A inace smo poslije Bajica imali nekog napadaca odgovornog i prema nazad ?
Kouadio nije napadac, lik je krilo, nesto ala Zec, ako neko misli da nam treba igrac koji je u rangu Zeca, a uz to i stranac, onda jbg..
Lendric je bio napadac koji je bio odgovoran i prema nazad, odbrana ekipe krece od napadaca, oni su prva linija odbrane, a Lendric je i u tom segmentu bio odlican..
Slazem se. Neodgovoran, divlji igrac. Navodno i van terena takav - kasni na treninge, propusta ih, ne trudi se itd.

Uz sve to, igrac kojem bi kod nas domet bio da svjezinom nesto napravi s klupe. Poor man's Asim Zec.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

Edis Mulalic 1921

uto okt 03, 2017 12:11 am

Nema sistema i ideje apsolutno nikakve. Sportski segment ide na horuk. Elsner i Ubiparip se uklapaju u cirkus politiku kluba. Niko nije protiv uprave osim par diletanata, ali kr9vci se ne mogu traziti u igracima i pogotovo trenerima sa cime se brukaju i srozavaju ugled kluba. Jel Adzem zelio Voju i Elsnera? Zanimljivo pitanje i nadam se da ce ga neko postaviti od retardiranih novinara. Sami sebi skacu u stomak. Ko je Cenan? Osim sto je Misimovicev drug kakve jos ima reference da vodi transfer politku kluba? Plus je ucestvovao na kontra strani u Zubandanu. Ovo su pitanja o kojim treba naglabati, a ne o bakljama. Koliko se miliona potrosilo na sto igraca od kojih su 14 torica valjala. Jel to razlog zasto smo katastrofalno odradili prelazni rok i doveli smijesne zamjene za dva najbolja igraca i pete zelje Petrovica,a za prethodne cetiri kao nismo imali novca . Cija je ideja tjeranje celave neznalice pred pocetak prvenstva, dan prije? Jel sad opet ocekujemo remont ekipe po zelji Adzema sa pet novih i sedam otpustenih igraca, to je logican i ocekivan slijed dogadjaja. Zabrinut sam, nazalost. Ako jos jednom naprave neki retardiran potez ili transfer i sami sebi postanu kontradiktorni bice jako lose. Strpljenja je sve manje, a sve je isto evo vec cetvrtu godinu. U ovom jadu od lige ne vidim neki razuman razlog da zbog uredjivanja kluba i gradnje stadiona budes bez trofeja pet godina. Ako neko vidi i opravdava ja ga ne razumijem. Ako neko misli da je Zrinjski Real isto ga ne razumijem.
Modus vivendi !

GoodisonPark
Kontakt:

uto okt 03, 2017 12:23 am

A ko to kod nas dijeli pravovremene pasove, ko se to na prvu oslobađa lopte a pritom šalje milimitarski preciznu loptu u for za napadača, šta mi to gledamo na terenu pa da kažemo da igramo strahovito brzo, učinkovito i efikasno? Kako raja ne može da shvati da ne postoji igrač koji će u fudbalu igrati sam, da bi svaki pojedinac došao do izražaja cijela ekipa mora vrijedno da radi, a da bi se postigao rezultat svaki pojedinac mora da pruži svoj maksimum a ne da se statira na terenu i krije iza igrača. Ja koliko sam primjetio u njegovoj igri (a dobro pratim svakog igrača) da Bekrić nikad nije bježao i sakrivao se od lopte, često je bivao i udvojen kao i Zeba i Blagojević pa onda mora da izmišlja nešto jer se ostali kriju iza igrača ali je uvijek preuzimao rizik i odgovornost da napravi nešto na terenu a mnogo je faktora (ostalih igrača) koji utiču na to kako ta njegova izvedba izgleda. Jedino ako se očekuje da sve sam predribla i zabije golčinu onda je po tom pitanju bio loš. Ostali se vidim slomiše driblajući i preuzimajući odgovornost na terenu. Dosta za večeras, pozz svima!
Željo samo Željo!!!

avlami97
Kontakt:

uto okt 03, 2017 8:13 am

Razvezlo se o transfer politici.:-)

Elsner i Ubiparip su dovedeno do kraja sezone, jer nam skripi u zadnjoj liniji o na spicu. Bogiju istice ugovor na polusezoni i vecina prizeljkuje da mu se ne produži-razlozi poznati. Dzindo operisan i u tom slucaju ostajemo na Graovcu, Kemi i junoru Velicu. U napadu niko od spiceva da proradi, a prošlo već 10 kola. Moramo sezonu izgurati.

Kod transfera je uvijek bilo fula i uvijek ce ih biti, ne samo u nasem, nego u svim klubovima svijeta. Jedan primjer. M. Stevanovic je po izboru kapitena i trenera zvanicno proglasen najboljim igracem lige za proslu sezonu. Tu istu sezonu je Zeba poceo u Slobodi i igrao negdje do 10. kola, kada je nastao raskol odlaskom Azmira Husica. Do tog trenutka Sloboda je često bila prva na tabeli, odnosno jedina uz nas i Zrinjski bila lider tokom sezone. Što ovo pisem? Zzato što je ZZ zvanicno prije Mire proglasen najboljim igracem Lige. Znaci, mi smo doveli ZZ kao zvanično najboljeg igraca lige, a pravo nastupa je stekao na polusezoni.

Pitanje-ko u ovoj sezoni ne bi želio M. Stevanovica i pricekao ga do polusezone.

Narodu nikad niko nece ugoditi.

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk

Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

BlwD
Prijatelj foruma
Kontakt:

uto okt 03, 2017 8:30 am

Ma dajte, kakav Bekric opet. Ponavljate pricu, isto se pisalo i kada je ispao iz prvih 11 dolaskom Petrovica. Svi smo i tad vidili kako je igrao i da je s razlogom na klupi, ali eto opet se pisalo da ga treba vratiti. Dobio je kasnije priliku, kako je igrao? Kako je njemu bila volja?
Koji je razlog da bi sad igrao bolje u odnosu na kraj prosle sezone? Mozda zato sto se dogovarao sam sa sobom kako ce igrati? Zar nije to ono sto je rekao?
Ne, jednostavno. Kako zbog svojih fizickih predispozicija (prvenstveno brzina, spora tranzicija i oslobađanje od lopte), tako i zbog ljudskih. Uostalom vidi se sta nam fali na toj poziciji, a to sigurno nije Bekric...

pile87
Kontakt:

uto okt 03, 2017 8:38 am

Ne treba pravdati nešto gdje ima fula. A u transferima je bilo, bilo je tu i finih igrača koji nisu uspjeli pokazati da vrijede. Najviše zbog čestih promjena trenera i oni su bili posljedica smjena na trenerskoj poziciji. I stanje u kojem se nalazi ekipa je posljedica tih smjena, zbog toga nemamo stabilnost. Nekad treba krizu istrpiti i ekipa iz toga izađe bolja. Za uspjeh je potreban mir i stabilnost a ne samo plata na vrijeme.
Igrački mi nemamo loše pojedince ali potrebno je vrijeme da oni postanu ekipa. Jer ekipa se gradi vremenom nikako preko noći. U državi nema velikih fudbalskih stručnjaka moramo ih praviti isto kao i igrače. Tu nam je najviše potreban mir i stabilnost. Svaka ekipa upada u krize ali tu ne smije doći do pucanja i smjena. Lakše bi prebrodili odlaske administracije nego trenera ako sebi želimo dobro.
Raja misli da je mlad igrač i neke manje ekipe direktno pojačanje a to niko ne može znati. Ali se slažem da bi takvi trebali biti gro naših pojačanja. Mada ni to ne garantuje nikakav uspjeh a košta mnogo novca. A koliko smo strpljivi kao navijači sa mladim govore i zvizduci malom Sabanu.

Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk

Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

neroazzuro
Kontakt:

uto okt 03, 2017 8:54 am

Ček malo, to bi neki od vas vraćali Bekrića u ekipu nakon što se pos.rao po klubu i navijačima u onom "otvaranju duše" u avazu???
Ma jarane, da je Maradona...

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 10 gostiju.

Prijava