Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:
Status: Offline

Re: RE: Re: FK Željezničar

ned okt 01, 2017 10:35 pm

Veteran1965 je napisao/la:
Hurmasica je napisao/la:
ned okt 01, 2017 9:34 pm
Mnogo brža bi igra prema naprijed bila...

slika
Ma da se više i ovog Blagojevića riješiti. Interesantno je da frajera niko ne spominje, a po meni totalno bezličan igrač. Uvijek mu grah moraš bacati kako će odigrati tekmu.
Ja mislim da je njemu problem sto igra sa zebom, ovaj drugi ga ugusi. Puno mu pridje a lose se krece i onda nema kome da da loptu.

Blagojevic trenutno ima jako jeben posao, mora da uposli ljude koji se kriju iza drugih ljudi... I logicno da ce ili nabiti u PM ili pogresno dodati...

Bez obzira na sve on je meni dobar igrac, sa Sinanom igra odlicno...

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

Amidza
Kontakt:

Re: FK Željezničar

ned okt 01, 2017 10:35 pm

ChWilla je napisao/la:
ned okt 01, 2017 10:32 pm
tako smo počeli protiv krupe, osim zebe jer zajmović nije mogao, i odigrali najbolje.
S tim da smo proigrali kad je Adzem Ramovicu i Zebi zamijenio mjesta. Najbolja utakmica sezone do sad.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

ned okt 01, 2017 10:36 pm

Veteran1965 je napisao/la:
Velahalve je napisao/la:
ned okt 01, 2017 9:50 pm
Čelik, gosk, mladost,vitez, borac, tačno me strah da neće biti baš tako pozitivno što se tiče rezultata, jednostavno ne vjerujem nit ekipi ni stručnom štabu, to je moje mišljenje nek se niko ne ljuti
Ma ja sam vala lud, očekujem svih 15 bodova ovdje. Šta ću ne mogu drukčije jbg....
Ma jedino moze biti u BL jebeno, ovo ostalo moramo dobiti nema price...

Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.

Veteran1965
Kontakt:

ned okt 01, 2017 10:37 pm

Ma MORA klupirati Zebu protiv Čelika. Forsira ga od samog početka prvenstva, a svi vidimo da to nije to...sve je izmjenjao u ekipi osim njega. Red je Ado da ga odmoriš malo...
Samo 5% i ni stolice više!!!!

Amidza
Kontakt:

ned okt 01, 2017 10:39 pm

Kad nije do sad, ne znam zasto bi odjednom protiv Celika bilo drugacije. Vjerujte da nece i to je jedna od stvari koja ce mu na kraju doc glave, ako je ne prepozna na vrijeme...
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

Edis Mulalic 1921

ned okt 01, 2017 10:41 pm

nikad_izvini je napisao/la:
ned okt 01, 2017 10:15 pm
sergejevic je napisao/la:
ned okt 01, 2017 4:07 pm
Ukoliko nas je neko ranije svjesno gurao u provaliju, onda ovi danas to rade nesvjesno(?) i po logici i oni trebaju odgovarati. Kakva podrska vise? Za sta? U redu, napravile su se ogromne stvari oko infastrukture, i to treba da bude jedna predivna prica o ljudima koji su to pokrenuli. Ne treba to da bude omca oko vrata svima redom. Valjda su je napravili jer vole ovaj klub, jer zele da svima bude bolje, napravili su je jer im je posao da rade za ovaj klub, a nisu je napravili da poslije mogu raditi sta hoce. Ja tu ne vidim nikakvu razliku. Oni prvi osvajali trofeje i zele zasluge, drugi napravili tribinu i zele zasluge, a gdje je tu Zeljo. Svako ko i dalje daje neke smijesne podrske na svaki potez je neprijatelj ovog kluba. Isto koliko i oni koji svaki potez popljuju i traze neke glave. Nema razlike. Zalosno je da je najmanje bitan Zeljo i da se na to najmanje misli.
Neki se raduju odlaskom Bogicevica i ostalih, a vec smo potpisali novog Bogicevica i ostale. Koji ce nam ***** Elsner i Ubiparip? Sta je to sto oni donose sto nemamo u ekipi? Do jucer je za Kajkuta pisano kao da je najbolji napadac na svijetu i da je zamjena za Lendrica, a danas ti isti pisu da je Kajkut igrac za klupe da bi opravdali dolazak ovog levata u klub. To su oni koji ne pisu zbog Zelje, koji pisu zbog nekih svojih hirova ili ciste koristi. Neki su tvrdili da nije moguce naci boljeg napadaca od Kajkuta i da niko nece doci u Zelju, a danas je Kajkut krampa za klupe i treba nam neki ***** iz Novog Pazara. Imamo jednog slicnog. Idol navijaca strasnog Novog Pazara, najbolji bek njihove lige i tako dalje.
Ne moze se nakon vise od dvije godine i dalje pozivati na neke prije i da su oni i dalje krivi za sve lose. Necemo se lagati. Ostalo je mnogo dobrih stvari od ranije. Mnogo trofeja, zanimljiva ekipa, visegodisnji ugovori s najboljim mladim igracima u drzavi, a znamo kakav su rezultat napravili u Evropi i kakve su transfere poslije napravili. To je mnogo novca koji je dosao u klub i najveca zasluga pripada onima prije. Nakon toga se neko napravio pametan i mislio da zna bolje pa je skupio nekoliko slepera polovnjaka i amatera, poceo mijenjati trenere kao na traci i svaki losiji rezultat je rezultirao smjenom sefa strucnog staba. Ko god to radio velika je neznalica. Da stvar bude gora jos uvijek je tu i jos uvijek prosipa svoje neznanje. Pred pocetak sezone je opet smijenio trenera iako mu je par sedmica ranije dao veliku podrsku. Taj treba otici iz kluba ma ko on bio. Jasno je da ne zna i jasno je da ne misli prestati sa svojim dovodjenjem slepera polovnjaka i amatera, te smjenama trenera.

Edis Mulalic trener na duze staze, ogromna podrska u stvaranju novog Zelje. Ostao u klubu polusezonu.
Vlado Capljic trener tri kola.
Milos Kostic jos jedan tvorac novog Zelje. Trener za velike stvari, moderan, zna sve. Poslije sest kola dosao pjan na trening da se bije s igracima.
Slavko Petrovic covjek iza kojeg stoji cijela uprava na kraju sezone. Poslije prelaznog roka covjek koji dobija otkaz.
Admir Adzem trener za promociju mladica. Prvi transfer Sasa Kajkut, drugi Elsner, treci Ubiparip...Jedva si rijesis Bogicevica, Jahica, Bekrica, Zebe...eto jos gorih.

Ne znam da li treba spominajti igrace. Bekrica predvodnika novog Zeljeznicara. Godinu poslije mahala, smijenjuje trenere, pravi ekipu i taktiku za utakmice, dogovara se s igracima, proziva trenera po medijima. Bogicevic visak u klubu, trenira s juniorima, izvrijedjan na najgori nacin. Tri mjeseca poslije na terenu s kapitenskom trakom u ruci. Ne treba ni spominjati da je to specijalitet nekoga u klubu. Salji igrace da treniraju s juniora dok ne raskinu ugovor. Tomic, Stanic, Bogicevic, Kokot...lista je duga i ocito da neko nema pojma o ljudskim vrijednostima. Srozava ugled kluba i onda se pita zasto nam je trenutno Elsener pojacanje. Otjera se covjek koji je zasluzan za mnoge igrace koji su nam donjeli odlicne rezultate i ogromne transfere. Lopov, krade, zivljaka, nesposoban. Odjednom najgori na svijetu. Mijenja ga najbolji na svijetu na toj poziciji, Tica, poslije par mjeseci nestaje iz kluba. Alihodzic na celu omladinskog pogona? Nije moguce da vise niko ne valja ovim ljudima. Popljuvan je svako redom od Amara, preko Zubana i Dogana, do svakog medija u drzavi. Koliko je moguce da niti jedan jedini ne valja? Evo vidimo danas neki i ovaj portal prozivaju. Ne valja ni jedan forumas koji ne klima glavom na svaki potez. Ne valja savez, ne valjaju sudije, ne valja Zrinjski, ne valjaju bisi ljudi iz skupstine kluba, ne valja niko. Samo eto par ljudi valja.

Ne vrijedi spominjati ni razna prepucavanja sa svakim zivim preko saopstenja.
Mozda neko misli da je klub njegov i da je nekada spasio klub od gasenja i da mu to daje svako pravo da radi sta zeli i kako zeli?
Na kraju posjeta na stadionu najbolje govori sta se misli o radu ovi ljudi. Eh da, ne valjaju ni navijaci. "Poneka zapaljena baklja na jugu pokaze sve onom zeli da vidi." Placenici ni vi ne valjate.
Čak dva citata na forumu navijača Željezničara. Bolje bi ti bilo da pišeš da su igrači krivi, da je Adžem kriv, da je Amar kriv, da su forumsši krivi, da je Delić kriv. Svi su krivi, a samo su jedni pravi, jer jebiga, sve fercera osim sportskog segmenta. Jebe malo činjenica da je ovo fudbal, a ne PR agencija.

Al zato kad dođu Elsner, Ubiparip i kad počnu da briljiraju kao Projić i Kajkut ima da budemo sigurni da ćemo se plasirati u LZP barem kolo prije kraja regularnog dijela. Sve po procedurama.

E moj Željo........
To je to. Jedini krivci za neuspjeh su oni koji vode klub. Smijesni prelazni rokovi...
Modus vivendi !

reks1
Kontakt:

ned okt 01, 2017 11:00 pm

Gledam pregled i ne mogu da vjerujem.Nakon drugog gola i izjednacenja igrac Krupe trazi loptu da se lopta sto prije donese do centra i nastavi igra.Koja motivacija i priprema.Svaka cast za jaja i muda

igla
Kontakt:

Siniša, Stanić, Bogičević, Beganović, Nikolić, Kajkut, Hasanović, Marković, Zeba.
Nešampionski igrači.
Neko bi stavio i Projića, ali meni je momak najkorektniji naš za sada nazad. Marković mi je drag, ali očito ima razlog što ne igra. Ostali mogu bljesnut, odigrat dobro, riješiti nekad nešto, ali po meni ovo nije šampionsko jezgro.

Leon_Professional
Kontakt:

ned okt 01, 2017 11:02 pm

Evo na onoj emisiji Baka kaze da je Graovac dosao u Zelju zbog sportskih razloga.
To je ona prica zbog stadiona i svega vec oko kluba.

rodrigo87
Kontakt:

ned okt 01, 2017 11:02 pm

Trazio je loptu da stavi pod dres i proslavi jer je dobio dijete.

igla
Kontakt:

ned okt 01, 2017 11:05 pm

Graovac je ljudina, sinoc se nervirao ko da je nase dijete, pravi sportista.

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

ned okt 01, 2017 11:06 pm

reks1 je napisao/la:Gledam pregled i ne mogu da vjerujem.Nakon drugog gola i izjednacenja igrac Krupe trazi loptu da se lopta sto prije donese do centra i nastavi igra.Koja motivacija i priprema.Svaka cast za jaja i muda
Nije lave. Trazio loptu da je stavi ispod dresa, lafo stomak.. Valjda mu zena trudna ili ko vec.. :)

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

ned okt 01, 2017 11:09 pm

Leon_Professional je napisao/la:Evo na onoj emisiji Baka kaze da je Graovac dosao u Zelju zbog sportskih razloga.
Ma ***** mu led mora i nas krenuti...

Imamo sve uslove da osvojimo pehar, valjda ce procepiti...

Velahalve
Kontakt:

ned okt 01, 2017 11:16 pm

Durgo je napisao/la:
ned okt 01, 2017 11:09 pm
Leon_Professional je napisao/la:Evo na onoj emisiji Baka kaze da je Graovac dosao u Zelju zbog sportskih razloga.
Ma ***** mu led mora i nas krenuti...

Imamo sve uslove da osvojimo pehar, valjda ce procepiti...

Kakve ba uslove mi imamo, ni jednu malo jaču utakmicu nismo dobili, Sarajevo jedva a bili su u jakoj lošoj situaciji i bili su bolji od nas, kao jaci protivnik Mladost poraz, Široki remi na grbavici ljudi pogodili precku i stativu, sloboda poraz, zrinjski poraz, o cemu pricamo mi, možemo li realno sagledati stvari a ne čim se nešto kaže da ne valja mi smo najgori navijaci na svijetu, nismo, nisam ja sam najbolji navijač i želim najbolje za svoj klub i javno kažem da mi sa Adzemom nikakav napredak nismo napravili i lično mi je žao Petrovića

Amidza
Kontakt:

ned okt 01, 2017 11:22 pm

igla je napisao/la:
Siniša, Stanić, Bogičević, Beganović, Nikolić, Kajkut, Hasanović, Marković, Zeba.
Nešampionski igrači.
Neko bi stavio i Projića, ali meni je momak najkorektniji naš za sada nazad. Marković mi je drag, ali očito ima razlog što ne igra. Ostali mogu bljesnut, odigrat dobro, riješiti nekad nešto, ali po meni ovo nije šampionsko jezgro.
Stana i Bogi imaju vise titula sa Zeljom nego vecina klubova ovdje sto ima kroz historiju. :D

igla
Kontakt:

ned okt 01, 2017 11:28 pm

:D mislim na njihove trenutne mogućnosti.

Omar500
Moderator
Kontakt:

ned okt 01, 2017 11:46 pm

Hurmasica je napisao/la:
ned okt 01, 2017 9:34 pm
Mnogo brža bi igra prema naprijed bila...

slika
Sigurno. Anel bi se mijenjao sa Hajdarom i tu bi uvijek imali svjezinu, Crnov se brzo vraca, Zeba i Kajkut idealni joker igraci. Dobro zvuci, ali tesko izvodivo nazalost. Imam osjecaj da Adzem totalno ignorise Zeca. I meni je igrac za klupe, ali Kajkut je toliko spor i trom da juce na dvije lopte nije mogao natrcati, kasnio i izblokirase ga naravno. Napadacu treba kontinuitet igara, a mi svaku utakmicu pocnemo sa drugim u napadu.
Ista stvar je i sa stoperima, ne mozemo uvezati dvije utakmice sa istim stoperskim parom. Veliki problem imamo na tim pozicijama sa suspenzijama.

O bekovima stvarno necu vise polemisati jer sam i sam sebi dosadan, na vrijeme su svi govorili, a mi nista nismo radili. Znalo se da je odavno Sinisa ispuhao, nema vise ni trunke motiva u Zelji. Sto se Projica tice, nista specijalno, vjerovatno ce bolje izgledati kada se vrati Crnov.

Sada idu uslovno receno lagane utakmice i ne smijemo kiksati. Vec imamo dva poraza u nizu, a gubiti bodove u sljedece cetiri utakmice je van pameti. I mene plasi sta raditi kasnije, jer stvarno lose igramo protiv vecih ekipa, dobro je to @Velahavle primjetio, i ja sam spominjao prije neki dan.

Pojacanja vec sada treba planirati. Ako nemas ime, barem da znas koja ti tipa igraca treba. Ne da ga dovedes da bi popunio poziciju, nego da bi ti donio neku vrijednost koju sada nemas. Sto se Elsnera tice, ne znam ni kako igra, niti u kakvom je stanju i da li je doveden da mijenja Bogija do ljeta, ili da donese sirinu u veznom redu. O tome cu tek kada ga vidim na djelu, a za Ubiparipa, ako je istina da dolazi, nadam se da ce se napokon s njim rijesiti situacija u napadu, iako nisam pretjerano optimistican.

Adzem se primio veoma nezahvalnog posla, ali se barem nadam da ce zavrsiti rekonstrukciju ekipe koja se zapocela ljetos dovodjenjem Ramovica, Graovca, te njegovim uvodjenjem juniora. Pisalo se vec, i @igla je nave neke od igrace kojih se trebamo rijesiti do ljeta.

Greske za ovu sezonu su otkaz Petrovicu dan pred sezonu umjesto nakon prosle sezone, posto su vec ga se htjeli rijesiti, nedovrsen prelazni rok i cak mozda sto se nije izaslo u javnost sa stavom da ekipa sa Adzemom ide kroz rekonstrukciju i podmladjivanje i da je cilj europa. To bi skinulo ogromni teret i sa Adzema, i sa ekipe, imao bi neku viziju, sistem sta i kako dalje (a ne dovoditi u pola sezone likove od 30 godina - ne kazem da su stari, niti da omladina moze ciniti 90% ekipe, ali onda nemas dojam da postoji neki sistem kako se igraci dovode i na koji nacin se skautiraju), a i navijaci bi bili manje nezadovoljni, iako jesmo nezahvalna stoka, ali bili bi svjesni mogucnosti i kako smo usli u sezonu i sta se ocekuje. Fino je danas Baka govorio u emisiji, a i osjetio je to na svom primjeru - kada je bio u Sirokom nedavno, koji je bio u haosu sa dosta starih, pretplacenih igraca (a i oni su sada napravili rez, imaju odlican, brojan, mlad strucni stab i jasnu viziju), i sada kada je u uredjenom Zrinjskom, sa stabilnim rezultatima, dobro selektiranim kadrom i jasnom vizijom.

Ne svidjaju mi se neke stvari koje Adzem radi, ali sigurno da je u strasno nezgodnoj poziciji i da mu treba podrska, prije svega ljudi u klubu. I neka klupira Zebu i postavi ovu napadacku, brzu navalu u utakmici protiv Celika i za mene je vec to ogroman napredak. Ne treba puno eksperimentisati jer smo dosta igracki ograniceni i neujednaceni, i jos sto je vazno istaci, totalno neuigrani, a za te stvari je potrebno vrijeme. A kod nas je zadnjih godina sve na frku i neka silna potreba da jurimo na trofej. Korake ne smijemo preskakati, jer kada budemo postepeno slagali ekipu i taj (zamrzio sam ovu rijec) sportski segment, onda ce trofej skoro pa sam doci.

Uglavnom, strasno sam ljut, ali jedva cekam da zavrsi reprezentativna pauza i nadam se nekim sitnijim promjenama, jer nam ne treba puno. U kupu smo i dalje, treci smo, bjezimo piticama pet poena. Zrinjski je daleko, ali ima jos da se igra. Vec moramo praviti u medjuvremenu ekipu za sljedecu sezonu i zato je nuzna ova potpuna rekonstrukcija igrackog kadra koju smo zapoceli.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

bianco blu
Kontakt:

pon okt 02, 2017 12:01 am

KUP JE NAŠ

salle86
Kontakt:

pon okt 02, 2017 12:13 am

Imam 2 mjesta u autu za Zenicu pa bujrum.
Gazimo čelik ko plitak potok 😀
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

mirzoni1921
Kontakt:

pon okt 02, 2017 12:15 am

Jos 22 kola, 66 bodova a vecina se ovdje vec predala. I kako kazete imamo nesampionske igrace, Bogami i mi ko navijaci nismo sampionski. Samo neka kuknjava, crnacenje, a sinoc atmosfera ko da je neko umro. Sjecam se jedne utakmice, ja mislim protiv Jedinstva iz Bihaca koju smo dobili 1-0. U toj utakmici nista nam nije islo. Prvo poluvrijeme ko da se nije ni igralo. U drugom poluvremenu nas 2.000-3.000 sa sjevera je lijepo ustalo i krenulo sa gromoglasnom podrskom. Kakva je atmosfera bila da je zadnja linija Jedinstva samo sjever gledala i nisu se mogli nacuditi toj atmosferi, tom navijanju i tom pritisku da su jednostavno psihicki pukli i primili gol, a sinoc je sve sem atmosfere bilo. Umjesto da tih jebenih 90 minuta navijamo, dajemo maximalnu podrsku, poderemo grla, mi prozivamo, psujemo, omalovazamo Adzema i sve igrace od prvog do zadnjeg. Nesto se busamo najbolji smo, najvjerniji smo, naglasniji smo, a Bogami samo pomazemo protivnicima da igraju bez ikakvog pritiska. Nakon 90 minuta ili cemo nagraditi aplauzom ili zvizducima igrace jer utakmica se 90 minuta a ne 7-8 minuta

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot] i 3 gosta.

Prijava