Hurmasica je napisao/la: ↑ned okt 01, 2017 9:34 pm
Mnogo brža bi igra prema naprijed bila...
Sigurno. Anel bi se mijenjao sa Hajdarom i tu bi uvijek imali svjezinu, Crnov se brzo vraca, Zeba i Kajkut idealni joker igraci. Dobro zvuci, ali tesko izvodivo nazalost. Imam osjecaj da Adzem totalno ignorise Zeca. I meni je igrac za klupe, ali Kajkut je toliko spor i trom da juce na dvije lopte nije mogao natrcati, kasnio i izblokirase ga naravno. Napadacu treba kontinuitet igara, a mi svaku utakmicu pocnemo sa drugim u napadu.
Ista stvar je i sa stoperima, ne mozemo uvezati dvije utakmice sa istim stoperskim parom. Veliki problem imamo na tim pozicijama sa suspenzijama.
O bekovima stvarno necu vise polemisati jer sam i sam sebi dosadan, na vrijeme su svi govorili, a mi nista nismo radili. Znalo se da je odavno Sinisa ispuhao, nema vise ni trunke motiva u Zelji. Sto se Projica tice, nista specijalno, vjerovatno ce bolje izgledati kada se vrati Crnov.
Sada idu uslovno receno lagane utakmice i ne smijemo kiksati. Vec imamo dva poraza u nizu, a gubiti bodove u sljedece cetiri utakmice je van pameti. I mene plasi sta raditi kasnije, jer stvarno lose igramo protiv vecih ekipa, dobro je to @Velahavle primjetio, i ja sam spominjao prije neki dan.
Pojacanja vec sada treba planirati. Ako nemas ime, barem da znas koja ti tipa igraca treba. Ne da ga dovedes da bi popunio poziciju, nego da bi ti donio neku vrijednost koju sada nemas. Sto se Elsnera tice, ne znam ni kako igra, niti u kakvom je stanju i da li je doveden da mijenja Bogija do ljeta, ili da donese sirinu u veznom redu. O tome cu tek kada ga vidim na djelu, a za Ubiparipa, ako je istina da dolazi, nadam se da ce se napokon s njim rijesiti situacija u napadu, iako nisam pretjerano optimistican.
Adzem se primio veoma nezahvalnog posla, ali se barem nadam da ce zavrsiti rekonstrukciju ekipe koja se zapocela ljetos dovodjenjem Ramovica, Graovca, te njegovim uvodjenjem juniora. Pisalo se vec, i @igla je nave neke od igrace kojih se trebamo rijesiti do ljeta.
Greske za ovu sezonu su otkaz Petrovicu dan pred sezonu umjesto nakon prosle sezone, posto su vec ga se htjeli rijesiti, nedovrsen prelazni rok i cak mozda sto se nije izaslo u javnost sa stavom da ekipa sa Adzemom ide kroz rekonstrukciju i podmladjivanje i da je cilj europa. To bi skinulo ogromni teret i sa Adzema, i sa ekipe, imao bi neku viziju, sistem sta i kako dalje (a ne dovoditi u pola sezone likove od 30 godina - ne kazem da su stari, niti da omladina moze ciniti 90% ekipe, ali onda nemas dojam da postoji neki sistem kako se igraci dovode i na koji nacin se skautiraju), a i navijaci bi bili manje nezadovoljni, iako jesmo nezahvalna stoka, ali bili bi svjesni mogucnosti i kako smo usli u sezonu i sta se ocekuje. Fino je danas Baka govorio u emisiji, a i osjetio je to na svom primjeru - kada je bio u Sirokom nedavno, koji je bio u haosu sa dosta starih, pretplacenih igraca (a i oni su sada napravili rez, imaju odlican, brojan, mlad strucni stab i jasnu viziju), i sada kada je u uredjenom Zrinjskom, sa stabilnim rezultatima, dobro selektiranim kadrom i jasnom vizijom.
Ne svidjaju mi se neke stvari koje Adzem radi, ali sigurno da je u strasno nezgodnoj poziciji i da mu treba podrska, prije svega ljudi u klubu. I neka klupira Zebu i postavi ovu napadacku, brzu navalu u utakmici protiv Celika i za mene je vec to ogroman napredak. Ne treba puno eksperimentisati jer smo dosta igracki ograniceni i neujednaceni, i jos sto je vazno istaci, totalno neuigrani, a za te stvari je potrebno vrijeme. A kod nas je zadnjih godina sve na frku i neka silna potreba da jurimo na trofej. Korake ne smijemo preskakati, jer kada budemo postepeno slagali ekipu i taj (zamrzio sam ovu rijec) sportski segment, onda ce trofej skoro pa sam doci.
Uglavnom, strasno sam ljut, ali jedva cekam da zavrsi reprezentativna pauza i nadam se nekim sitnijim promjenama, jer nam ne treba puno. U kupu smo i dalje, treci smo, bjezimo piticama pet poena. Zrinjski je daleko, ali ima jos da se igra. Vec moramo praviti u medjuvremenu ekipu za sljedecu sezonu i zato je nuzna ova potpuna rekonstrukcija igrackog kadra koju smo zapoceli.