Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Veteran1965
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned okt 01, 2017 9:54 pm

Amidza je napisao/la:
ned okt 01, 2017 9:52 pm
Ja Sabanadzovicu ne zamjeram nista. Oscilacije su normalne kod mladih igraca i to trebamo prihvatiti.

Hajdarevic je trenutno blizi seniorskom fudbalu, cisto jer fizicki moze da parira puno starijima od sebe.
Ko je pratio juniore, jesu li oni igrali zajedno u veznom redu, i kako su bili pozicionirani ?
Samo 5% i ni stolice više!!!!

Hurmasica
Kontakt:

ned okt 01, 2017 9:55 pm

Amidza je napisao/la:
ned okt 01, 2017 9:52 pm
Ja Sabanadzovicu ne zamjeram nista. Oscilacije su normalne kod mladih igraca i to trebamo prihvatiti.

Hajdarevic je trenutno blizi seniorskom fudbalu, cisto jer fizicki moze da parira puno starijima od sebe.
Ma normalno da će biti oscilacija i na to svi moramo biti spremni. Gore mi je 100 puta od toga što se momku psovalo sve i svašta, a dva iskusnija igrača u veznom redu su odigrala podjednako loše ako ne i gore.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

shzna
Kontakt:

ned okt 01, 2017 9:55 pm

Ma ovo se do Borca mora uzeti sve. Gore u BL standardno gubimo.

Igrali su Hajdari i Saban skupa, i Hajdarevic se uvijek vise isticao u juniorima.
1987

ChWilla
Kontakt:

ned okt 01, 2017 9:56 pm

godina je velika u tim godinama.
gradi željo boli te *****

Veteran1965
Kontakt:

ned okt 01, 2017 10:01 pm

ChWilla je napisao/la:
ned okt 01, 2017 9:56 pm
godina je velika u tim godinama.
Ogromna, i fizički i mentalno...
Samo 5% i ni stolice više!!!!

Plava Porodica
Kontakt:

ned okt 01, 2017 10:02 pm

Ma čelik nas gazi ko plitak potok.
Hehehe
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

ned okt 01, 2017 10:07 pm

shzna je napisao/la:
ned okt 01, 2017 9:48 pm
Minjore je napisao/la:
ned okt 01, 2017 9:34 pm
Ja se nadam Crnovu cim cim prije.
Ja se nadam ds vise neces propustati tekme. Vidis da odmah gubimo. :kafa:
Da smo danas igrali sada bi slavili Kajkuta :)

ChWilla
Kontakt:

ned okt 01, 2017 10:09 pm

kad nema igre ima sujevjerja :kafa:

LARSSON
Kontakt:

ned okt 01, 2017 10:14 pm

Rezultati i tabela nakon 6. kola

viewtopic.php?f=79&t=572

Gledaj ti rezultate u premijer ligi :D

rodrigo87
Kontakt:

ned okt 01, 2017 10:14 pm

Ma fuj. Napisao sam post, pa obrisao. Samo cu reci da smo najgori navijaci na svijetu! Najgori!!!

Charlie Sheen
Kontakt:

ned okt 01, 2017 10:15 pm

Mozda i jesmo kao navijaci losi ali zato su nam igraci katastrofa.

nikad_izvini
Kontakt:

ned okt 01, 2017 10:15 pm

sergejevic je napisao/la:
ned okt 01, 2017 4:07 pm
Ukoliko nas je neko ranije svjesno gurao u provaliju, onda ovi danas to rade nesvjesno(?) i po logici i oni trebaju odgovarati. Kakva podrska vise? Za sta? U redu, napravile su se ogromne stvari oko infastrukture, i to treba da bude jedna predivna prica o ljudima koji su to pokrenuli. Ne treba to da bude omca oko vrata svima redom. Valjda su je napravili jer vole ovaj klub, jer zele da svima bude bolje, napravili su je jer im je posao da rade za ovaj klub, a nisu je napravili da poslije mogu raditi sta hoce. Ja tu ne vidim nikakvu razliku. Oni prvi osvajali trofeje i zele zasluge, drugi napravili tribinu i zele zasluge, a gdje je tu Zeljo. Svako ko i dalje daje neke smijesne podrske na svaki potez je neprijatelj ovog kluba. Isto koliko i oni koji svaki potez popljuju i traze neke glave. Nema razlike. Zalosno je da je najmanje bitan Zeljo i da se na to najmanje misli.
Neki se raduju odlaskom Bogicevica i ostalih, a vec smo potpisali novog Bogicevica i ostale. Koji ce nam ***** Elsner i Ubiparip? Sta je to sto oni donose sto nemamo u ekipi? Do jucer je za Kajkuta pisano kao da je najbolji napadac na svijetu i da je zamjena za Lendrica, a danas ti isti pisu da je Kajkut igrac za klupe da bi opravdali dolazak ovog levata u klub. To su oni koji ne pisu zbog Zelje, koji pisu zbog nekih svojih hirova ili ciste koristi. Neki su tvrdili da nije moguce naci boljeg napadaca od Kajkuta i da niko nece doci u Zelju, a danas je Kajkut krampa za klupe i treba nam neki ***** iz Novog Pazara. Imamo jednog slicnog. Idol navijaca strasnog Novog Pazara, najbolji bek njihove lige i tako dalje.
Ne moze se nakon vise od dvije godine i dalje pozivati na neke prije i da su oni i dalje krivi za sve lose. Necemo se lagati. Ostalo je mnogo dobrih stvari od ranije. Mnogo trofeja, zanimljiva ekipa, visegodisnji ugovori s najboljim mladim igracima u drzavi, a znamo kakav su rezultat napravili u Evropi i kakve su transfere poslije napravili. To je mnogo novca koji je dosao u klub i najveca zasluga pripada onima prije. Nakon toga se neko napravio pametan i mislio da zna bolje pa je skupio nekoliko slepera polovnjaka i amatera, poceo mijenjati trenere kao na traci i svaki losiji rezultat je rezultirao smjenom sefa strucnog staba. Ko god to radio velika je neznalica. Da stvar bude gora jos uvijek je tu i jos uvijek prosipa svoje neznanje. Pred pocetak sezone je opet smijenio trenera iako mu je par sedmica ranije dao veliku podrsku. Taj treba otici iz kluba ma ko on bio. Jasno je da ne zna i jasno je da ne misli prestati sa svojim dovodjenjem slepera polovnjaka i amatera, te smjenama trenera.

Edis Mulalic trener na duze staze, ogromna podrska u stvaranju novog Zelje. Ostao u klubu polusezonu.
Vlado Capljic trener tri kola.
Milos Kostic jos jedan tvorac novog Zelje. Trener za velike stvari, moderan, zna sve. Poslije sest kola dosao pjan na trening da se bije s igracima.
Slavko Petrovic covjek iza kojeg stoji cijela uprava na kraju sezone. Poslije prelaznog roka covjek koji dobija otkaz.
Admir Adzem trener za promociju mladica. Prvi transfer Sasa Kajkut, drugi Elsner, treci Ubiparip...Jedva si rijesis Bogicevica, Jahica, Bekrica, Zebe...eto jos gorih.

Ne znam da li treba spominajti igrace. Bekrica predvodnika novog Zeljeznicara. Godinu poslije mahala, smijenjuje trenere, pravi ekipu i taktiku za utakmice, dogovara se s igracima, proziva trenera po medijima. Bogicevic visak u klubu, trenira s juniorima, izvrijedjan na najgori nacin. Tri mjeseca poslije na terenu s kapitenskom trakom u ruci. Ne treba ni spominjati da je to specijalitet nekoga u klubu. Salji igrace da treniraju s juniora dok ne raskinu ugovor. Tomic, Stanic, Bogicevic, Kokot...lista je duga i ocito da neko nema pojma o ljudskim vrijednostima. Srozava ugled kluba i onda se pita zasto nam je trenutno Elsener pojacanje. Otjera se covjek koji je zasluzan za mnoge igrace koji su nam donjeli odlicne rezultate i ogromne transfere. Lopov, krade, zivljaka, nesposoban. Odjednom najgori na svijetu. Mijenja ga najbolji na svijetu na toj poziciji, Tica, poslije par mjeseci nestaje iz kluba. Alihodzic na celu omladinskog pogona? Nije moguce da vise niko ne valja ovim ljudima. Popljuvan je svako redom od Amara, preko Zubana i Dogana, do svakog medija u drzavi. Koliko je moguce da niti jedan jedini ne valja? Evo vidimo danas neki i ovaj portal prozivaju. Ne valja ni jedan forumas koji ne klima glavom na svaki potez. Ne valja savez, ne valjaju sudije, ne valja Zrinjski, ne valjaju bisi ljudi iz skupstine kluba, ne valja niko. Samo eto par ljudi valja.

Ne vrijedi spominjati ni razna prepucavanja sa svakim zivim preko saopstenja.
Mozda neko misli da je klub njegov i da je nekada spasio klub od gasenja i da mu to daje svako pravo da radi sta zeli i kako zeli?
Na kraju posjeta na stadionu najbolje govori sta se misli o radu ovi ljudi. Eh da, ne valjaju ni navijaci. "Poneka zapaljena baklja na jugu pokaze sve onom zeli da vidi." Placenici ni vi ne valjate.
Čak dva citata na forumu navijača Željezničara. Bolje bi ti bilo da pišeš da su igrači krivi, da je Adžem kriv, da je Amar kriv, da su forumsši krivi, da je Delić kriv. Svi su krivi, a samo su jedni pravi, jer jebiga, sve fercera osim sportskog segmenta. Jebe malo činjenica da je ovo fudbal, a ne PR agencija.

Al zato kad dođu Elsner, Ubiparip i kad počnu da briljiraju kao Projić i Kajkut ima da budemo sigurni da ćemo se plasirati u LZP barem kolo prije kraja regularnog dijela. Sve po procedurama.

E moj Željo........

shzna
Kontakt:

ned okt 01, 2017 10:18 pm

ChWilla je napisao/la:
ned okt 01, 2017 10:09 pm
kad nema igre ima sujevjerja :kafa:
Kad nema Minjorea, nema igre. :kafa:
1987

SanMan
Kontakt:

ned okt 01, 2017 10:21 pm

Igra tima nema veze sa navijačima
Da je po navijačima Barsa i Real ne bi ni grupnu fazu LŠ igrali
Dinamo je najači na ovim prostorima a niđe navijača

Edis Mulalic 1921

ned okt 01, 2017 10:26 pm

Nazalost, moram sam sebe demantovati, kada sam prozivao Zrinjski kako je losiji nego prosle sezone i kako Bilbija, Filipovic, Todorovic i Baric ne mogu dominirati u ovoj ligi jer nismo bas toliko losi. Mi smo slabiji od njih, sporiji tri puta, izvikani itd itd...Adzem me razocaro sa postavkom. Protiv ovako brze ekipe poceli smo bez Zeca i Zajmovica. Ovaj drugi je uz Zakarica nas naiopasniji igrac i mora igrati u ovakvom Zelji. Ispunjava zelje strucnjacima i mijenja Zebu, a u njemu nije problem niti je bio kod Amara. Ramovic je meni bio najgori prvo poluvrijeme. Bekovi su katastrofalni u odbrani, Stanic i nekako prema naprijed, a Stevanovic igra najgori fudbal u karijeri. Stoperi su nesigurni, a Blagojevic i Saban nista specijalno. Dakle, Bilbija, Filipovic i Todorovic stvorise pet prilika koje su naucna fantastika za nas u ovih deset kola. Sto vise juniora stavljati jer i s njima mozemo biti medju cetiri ekipe siguran sam u to, a prvo mjesto je skoro pa nemoguce.
Ko je kriv za jos jedan sportski krah i neuspjeh? Krivi su oni sto su prelazni rok gradili na Kajkutu i Zecu dok se raja sprdala i govorila da oni nisu zamjena za dva najbolja igraca od prosle sezone. Ziceraski je odradjen prelazni uz cirkus s Gotalom. Nosioci igre su Bogicevic, Zeba i Kajkut. Preplaceni su igraci i ne znam sto se nije napravila bolja ekipa jer para ima. Nemoj da se kola lome na trenerima koji nisu krivi ni za sta. Ako se ide u gradnju infrastrukture onda se to treba naznaciti, a ne pred trenere stavljati imperativi nekakve titule i duple krune sa igracima koji to ne mogu ostvariti. Moje misljenje je da u ovoj ligi bez obzira na gradnju Grbavice rezultat ne smije trpiti vec pet cetiri godine i to se zove neznanje i neuspjeh ljudi koji vode ovaj klub.
Modus vivendi !

Amidza
Kontakt:

ned okt 01, 2017 10:26 pm

Saban i Hajdarevic su nasa buducnost. Steta je sto ne stasavaju u zdravijoj atmosferi, boljoj ekipi i s boljim tj. konstantijim igracem od Blagojevica, ali tako nam je kako je. I takav Blagojevic je nas kljucni igrac i ponajbolji veznjak. Kad igra Jovan igra i Zeljo. Strasno odgovorna i bitna pozicija. Mjesto za koje se isplati iskesirat nekom kapitalcu, jer igraci na toj poziciji po prirodi stvari nose ekipu. Trubilo se ljetos na forumu o pojacanjima i centralnom/zadnjem veznom koji je smatran prioritetom, ali ne bi nista od toga. Zato cemo imati oscilacije u vezi do kraja sezone: tradicionalno nestabilni Blagojevic + omladinci. Ne mozes tu ocekivat neku konstantu, pogotovo kad na to dodas Zebu kojem se vazda pravi mjesto.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

ned okt 01, 2017 10:31 pm

Hurmasica je napisao/la:Mnogo brža bi igra prema naprijed bila...

slika
Najjaca postava. Sa ovom ekipom bi se drugi prilagodjavali nama, ne bi bilo obratno....

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

ChWilla
Kontakt:

ned okt 01, 2017 10:32 pm

tako smo počeli protiv krupe, osim zebe jer zajmović nije mogao, i odigrali najbolje.

Velahalve
Kontakt:

ned okt 01, 2017 10:33 pm

Što sam ja ti najgori navijač na svijetu, što sam kupio 4 Istoka i + što opet svaki put kupim kartu i što sam član od početka, što podršku dajem na svakoj tekmi, i što kažem da nisam uopšte zadovoljan, izvinite

Amidza
Kontakt:

ned okt 01, 2017 10:33 pm

Kad su se svi izredali na spicu, red je da i Zajmovic proba. Uvjeren sam da bi bolje odigrao od svih prije njega.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 8 gostiju.

Prijava