vobznaazna je napisao/la: ↑čet avg 10, 2017 1:21 pm
boccaccio je napisao/la: ↑čet avg 10, 2017 12:41 pm
Ko kaze da ne priznaju greske i da nisu priznali greske. Zar nisu dali mandat na raspolaganje kao priznanje svojih gresaka jer nije napravljen rezultat. Pa ko je bio tu da to preuzme ? Je li se pojavio neko ko bi rekao, dajte ovamo klub, ja znam, mi znamo bolje ? Samo suplje price okolo, danas da ponovo ponude mandat niko se ne bi pojavio.
Nit zelim njihovu ostavku nit to prizeljkujem nit sam negdje od nekog do sad procitas da to zeli... Pogrešno sam protumačen mozda sam se pogrešno izrazio... Jedino sto bih volio u ovom momentu je to da se malo poradi na sportskom segmentu da se ojačaju nek'i kadrovi i da se malo vise sredstava ulozi u to naravno ako je moguće... To su moje neke licne zelje forum i sluzi za ovakve stvari
Oprosti mi, ja sam generalizovao, mada sam rekao da je neko pomenuo to sa tribinama. Nisi ti uopste problem , niti sam direktno tebe prozvao, prozvao sam takvo razmisljanje. Iz cistog razloga jer smo jednom vec pokusali tako. I vidi, svi misle ako se radi tako, da ce doci titule. Mi smo u dvadesetak godina takvog rada dobili vrlo malo titula s obzirom da se sve uvijek davalo na igracki kadar, bez ikakvog zakonskog pracenja toga svega, i sa cinjenicom da nam je unutar kluba iz godine u godinu bilo sve vise u fazi raspada. Raja se vade na to, jer smo uzeli nekoliko titula, a sta je bilo sa onih petnaestak godina gdje ih nismo uzimali i kada smo jedva parirali i osrednjim ekipama ? Taj sistem dokazano ne moze da bude postojan vise. Iz razloga jer je nezakonit, iz razloga jer se tim putem uvlacis u dugove, i sto ti to konacno cini omcu oko vrata za daljnji rad. Ta titula je uvijek vrijednost, nesto sto je najljepse i nesto sto dolazi kao dozivljaj trijumfa u odnosu na druge , gdje si najbolji, gdje te svi gledaju kao takvog...podizanje brenda, svakako.
Titula treba i danas, vise nego ikada, jer ona podize vrijednost cijelog ovog dijela koji je danas ucinio klub da se iznutra renovirao, napravio, podigao na noge, ucinio privlacnim za svaku vrstu poslovanja i sada je varijanta titule kruna jednog potpiuno drugog mehanizma koji je evropski po svim pitanjima. Ti dobijas stadion trece kategorije koji je u tvom privatnom vlasnistvu, znas li ti koliko je to velika stvar ? TO je najvaznija stvar na svijetu. U tvom vlasnistvu ! Ta tribina koj je napravljena , je na tom mjestu, gdje je rastao korov i neko granje, neuslovna za gledanje, gdje su se zmije pocele pojavljivati, sada napravljena da dugorocno donosi milione. Za deset godina ,jos kad budu prostori koji ce godisnje donositi ciste prihode preko 200 milja, plus ozivljena, nova tribina koja umjesto korova danas moze primiti preko 4 hiljade ljudi koji daju novac da bi pratili pod dobrim uslovima svetinju, daju neki garant za buducnost, da kada se vrate svi dugovi bas iz tog nezakonitog djelovanja naseg kluba, moci ce da daju nove i bolje igrace, ili da se taj novac ulozi u neke varijante poput omladinskog pogona, ili u bolje igrace od kajkuta ili u daljnje napredovanje u uslovima koje evropa trazi, a u tvom su vlasnistvu sve te stvari. To daje za pravo da mozemo da se nadamo titulama i da one budu pokrivene savrseno, kao kruna jednog brenda koji je 100 godina postojan, a koji ce donijeti mnogo radosti.
Danas je tako kako je, i treba uraditi sve da se uz ovo sto sam naveo, povede racuna posebno o sportskom segmentu, jer je raji bas dogorilo, i hoce konacno trofej. I ja ga zelim i zelim ga kao i svi mi. I tacno je to, kada raja poslije Lendrica vidi nadoknadu u starijem igracu Kajkutu, ne moze biti dobra kritika. Ali moze biti kritika koja nije maliciozna. Medjutim ,nikad da se osvrnemo da je neko doveo i tog Lendrica, i tog Micu Stevanovica, da je Kjosevski na golu, da je doveden Zeba kao zvanicno najbolji igrac lige u toj aktuelnoj sezoni...radilo se na rezultatu, i trebao je bod da bi bili sampioni. Nismo postali sampioni. Idemo dalje. Treba dodatno da se potrude kako bi ove godine uspjeli u toj namjeri. A kroz rad na iinfrastrukturi, valjda su ovi ljudi koji danas rade u klubu dokazali da hoce dobro Zelji. Meni nije jasno kako to ljudi ne vide. Hoce da nam ostave stadion, sve imovinsko pravne odnose su rijesili, nabavljaju sponzore, pokusavaju na svim poljima da podignu klub kako bi nama bilo dobro, a ne kako bi njima bilo dobro. To moramo razluciti. Nisu oni dosli da uniste Zelju, vec su podigli vrijednost kluba za duplo,a to ce se pokazati kada se uknjizi ova istocna tribina i kasnije i juzna, koliko ce Zeljo dobiti na vrijednosti, a na dugorocno su ti ljudi milione klubu vec zaradili unaprijed. Niko to ne gleda. Ti milioni ,kroz sezone ,ce se prikazati kroz igrace koji ce biti bolji i donositi nam titule. Ovo je jos proces u kojem se oni bore da izadju u samoodrzivost i da postanu aktivni na nacin na koji je to zamisljeno.
I doci ce titule. Doci ce. Zar Kajkut treba biti mjerilo svih pljuvanja..Mnogima to odgovara. Jer mnogima odgovara da ovi ljudi odu, kako bi stanje kluba bilo takvo i neuspjesno sportski, da bi se pokazalo da ovi ranije u klubu , mislim na ranije uprave i ranije celnike kluba, ne moraju sebe pogledati u ogledalo i vidjeti koliko su unistili, makar imali i neki rezultat u sportu. Meni je u zivotu dosta blagodeti, kada gledam srusen krov tribine. Neka tu blagodet prenesu sebi kuci. Tebi odgovaram, ali mislim generalno. **** Kajkuta, Tu je, proci ce i otici ce. Nije on uopste bitan, on je instrument za dalje.