chile je napisao/la: ↑uto avg 01, 2017 1:12 am
Amidza je napisao/la:Ma Chile, govorim u kontekstu ove DNA izjave. Naravno da je nemoguce pravit poredjenja izmedju nas i Bayerna, Brazze i Cenana i to. Ako smo mi Bayern onda je Olimpic Munich 1860, Svraka Ballack itd.
Nisam mislio na velicinu klubova vec cisto njih dvojice ko su i sta u okviru klubova u kojima su igrali. Da je Saban umjesto Cenana pa da i povlacimo neke paralele ili neko ime ali Cenan.
Slazem se, nije. Pazi, mozda ja to povrsno gledam i na stranu sto se on, s pravom ili ne, proglasava pitarom, SDAovcem, kafandzijom i sta vec, ali kad vidis da nema neke reference, nema neke veze niti uticaj, nije elokventan, reprezentativan, mogu do sutra...jednostavno ne ulijeva povjerenje, a obnasa jako odgovornu funkciju. Hocu da ti kazem da nisam ni ja u ekstazi sto nam je Cenan SD, ali kako da razlucim sta su njegova zaduzenja tacno, s cim radi, koliko ima prostora itd? On je glavni i odgovorni, barem na papiru, za sve sto ima veze sa sportom, sa terenom, ali i kao takav mora biti samo kotacic u citavom sistemu koji se zove FK Zeljeznicar.
Ne znam stvarno. Lupam sad, recimo sto se pricalo da je 30k ponudjeno za Vukotica, tesko da je Cenan sam odredio to ili bilo koju hipoteticku cifru. Ima budzet s kojim radi, koji mu je opet neko odredio i sl. Znaci postoji citav lanac komandi tu, neka hijerarhija, valjda. Imaju i treneri svoje zelje sto se tice igrackog kadra, ima i uprava, pa imaju i navijaci ako hoces, mada naravno ne bi trebali da imaju. Problem je sto, evidentno, ne postoji jasan sistem u onome sto nazivamo "sportski segment". Hvala Bogu pa ostalo funkcionise besprijekorno. Ocigledno da nesto ne funkcionise, ali upirati prstom u jednog covjeka jer je najistureniji je kontraproduktivno. Mozda on i radi katastrofalno svoj posao, ali ako ga nabijes nogom samo da bi ga nabio nogom ne dobijas nista jer sistem, koncept, dugorocni cil, vizija - ne postoje. Sto se tice terena, sporta, radimo stihijski i razmisljamo kratkorocno, jos bolujemo od djecijih bolesti u tom segmentu funckionisanja kluba.
Ako bi nogiranje Cenana sve iznad rijesilo, niko sretniji od mene, ali bojim se da je problem dublji.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj