14/07/17: Third qualifying round draw
Ma vjeruj mi brate, duplo gora od nase lige je njihova liga, infrastrukturu bolju imaju nasi klubovi iz federalne lige. Gotovo sve sanse u ovom dvomecu Zeta je imala nakon nasih gresaka. Pojedinci dizu Zetu kao da je ekipa u rangu nekih iz lige petice. Jednog dobrog stopera imaju, njihov kapiten, kojeg je Lendric napravio smijesnim kod gola, u zraku jak, u igri na zemlji smijesan igrac, onog mladog napadaca koji ima potencijal i moze napraviti nesto u karijeri i onaj Albanac koji je prevaga za njihov kvalitet takmicenja, ostatak ekipe igraci koji imaju kvalitet za nase federalne lige. Strijelac prvog gola za Zetu, nije mogao deset puta ustopati loptu, svaki put mu pobjegne, o cemu dalje pricati. Najveci kvalitet te ekipe je njihov trener, koji iz prosjecnih igraca izvlaci maksimum maksimuma..jovanmaksimovic je napisao/la: ↑pet jul 07, 2017 3:03 pm@brko
nije njihova liga duplo gora od nase... jeste losija, ali ne toliko... zeta bi u nasoj ligi sigurno bila u top 4...
ponosannavas je napisao/la: ↑pet jul 07, 2017 3:12 pmHvala drug. Evo ja još čekam da mi neko od ovih što kažu ne valja igra objasne šta to ne valja argumentovano. Ne znaju razliku između igre i taktike. Taktika ti određuje hoće li igra na oko izgledati lijepa ili neće. Ti taktikom pokušavaš istaći svoje vrline i sakriti nedostatke, te iskoristiti protivnikove mane i onesposobiti mu vrline. SInoć npr slušam Jusufbegovića kad kaže da su igrači Sarajeva pravili glupe faulove i davali protivniku šansu da dadne gol na jedini način na koji su mogli tj iz prekida. ZNači Sarajevo opucalo 36 puta po golu što znači da je igralo lijepo jel tako? Ali taktika zakazala. Taktička priprema igrača. BUki je recimo u pravu kada kaže da smo stajali daleko od igrača, ali možda je to svjesno bilo. Možda Slavko misli da fizički jači i bržim igračima Zeba ne može igrati blizu i visiti im nad glavom. Siniša je to npr radio on je uvijek bio na lopti. Što to ne istaknu vrli taktičar. Slavko je rekao isto tako na presu poslije tekme ovdje da je tražio da se igra više po zemlji, ali mogu li to igrači sprovesti? Znači taktika je da si sa loptom toliko koliko ti je dovoljno da sakriješ mane i istakneš vrline.boju dao si nebu... je napisao/la: ↑pet jul 07, 2017 1:55 pmTvoje postove i analize citam sa uzivanjemponosannavas je napisao/la: ↑pet jul 07, 2017 11:52 am
@model vjeruj mi da i mediji i javno mijenje, kao i mišljenja pojedinca stvaraju mišljenje drugim. Nesvjesno, neko ko puno ne razmišlja i ko ne analizira (što sam nekoliko puta ovdje podcrtavao kako ljudi daju komantare bez analize detlajnije) stvara mišljenje na osnovu par informacija koje se vrte najčešće. Vjeruj mi u živoj raspravi vrlo često i na tribinama promijenim mišljenje pojedinaca koji su tu pored mene se zatekli igrom slučaja.
Evo da počnem ja sa argumentacijom. čini mi se da je @shzna tražio to. Jako je bitna psihologija. Ja mislim da je Slavko veliki mangup (ako je to svjesno radio što ne znamo) a evo i zašto. Kad pogledamo atmosfeu oko kluba u zadnjih godinu i količinu šupka tipa Bukija sinoć moramo priznati da je od starta imao SLavko jako puno opstrukcija. Prebroio je i Jahića, navukao Bekrija da pokaže da je glupson i da mu namjere nisu čiste. Žeru malog natjerao da radi ozbiljno (nadam se), a istovremno postigao rezultat koji je tražen od njega. To su činjenice. U tako lošoj atmosferi dočekao je evropske tekme i vi mislite da je loša taktika krenuti oprezno. Mislite da bi prošli da smo nagrnuli. Pa na igračima se cijelo vrijeme vidi grč. Tek smo kod 2:1 počeli igrati od noge do noge. MOralo se dobiti na samopouzdanju. Druga stvar mi jednostavno nemamo ekipu koja može napasti proti viole brže i jače (mislim fizički ekipe), a i Zeta je ta. Što ne možemo? Imamo jaku sporu vezu prije svega Zebu koji se ne može na vrijeme vratiti niti zadržati loptu kad ga ganjaju brži igrači. Ovima iz Zete je pravio s vremena na vrijeme problem zbog iskustva ali opet ne može da to privede kraju što ispalnira u glavi jer je spor. Prestao se igrati taj fudbal gdje on bud eglavni igrač. TO nam treba još samo u našoj ligi protiv 3-4 ekipe i protiv još toliko zadnjih 30 min kad on svjež uđe. Kad uzmemo da je jedini brži igrač Radinović malo lud bio da je imao problem sa njim u prvenstvu i da Blagoja upada u psihičke rupe dobijemo rezultat da nikako drugačije nego oprezno ne možemo igrati. Tranzicije dobre nemamo priej svega opet zbog Zebe, ali i zbog Lendre. Nijedan ne može zadržati loptu. Baja je recimo znao zadržati loptu toliko dugo da je čak i Kokot mogao stići u polukontru. Mora biti neko ko će je zadržati par sekundi da pristignu ostali koji su u defanzivi tj krila i još jedan veznjak. Zbog opreznosti koja je uslovljena gore navedenim stvarima (prije svega atmosferom i sporinom) Slavko mislim da neda puno tim veznjacima ni da idu naprijed nego igra sigurnije, jer bi jedna greška mogla napraviti još goru atmosferu. Nama realno ljudi nisu prišli golu sem kad su naši igrači katastrofalno pogriješili. Proolasko u drugo pretkolo taj će se grč smanjiti. Vidjeli smo i kad NIkolić uđe da igramo ljepše, jer čovjek zadrži loptu. Mislim da u prvenstvu lakše tekme trebamo igrati 4-1-4-1 amalo teže u istoj ovoj formaciji. Tek kad se struktura igrača promijeni, a već to ide u lijepom pravcu, moći ćemo reći kakva je Slavkina ifanzivna taktika. i zna li postaviti lijepu igru koju vi zagovarate. Sa ovi igračima izvalači rezultate i ciljeve na ovaj način, a i to je taktika zar ne?
Nije taktika samo lijepa igra. Taktika je i kad igraš bez posjeda, ako ti je to cilj. Pa mi protiv Ferenca gore se nismo sastavili sa loptom. Isto i protiv Standarda provo poluvijrme pa svi pričaju o Odinoj velikoj taktici a on je i imao igrače da drže duže loptu, ali i teže protivnike i brže samim tim, pa je morao opet malo defanzivnije postaviti igru. Ali imao je atmosferu koja je bila odlična. Niko mu nebi zamjerio i da je ispao od Ferenca sa tri razlike. Eto toliko od mene.![]()
DOk ima rezultata čovjek je tu i treba da ima podršku svih Željovca. I ja mislim da je Amar bolji trener, ali ljudi dragi sad je tu Slavko i treba da ima podršku svih. Kad ne bude rezultata čovjek će vjerovatno i sam dati stavku jer mi djeluje kao neko ko je odgovoran. AKo ne dadne on dat će mu uprava. Šta znači igrati lijepo? Mi smo sinoć igrali tekmu za pola milioina maraka, kakva ba ljepota i kurci palci. I to u lošoj atmosferi koja nas već mjesec prati.
LJudi naštrebaju knjigu za ispit, sve znaju i dođu na ispit i zbog grča kehnu, a ovdje bi neki gurnuli Žeru od starta prvi put u tekmi za pola miliona. Nemojte me zajebavat.
I kažu ne smije Slavko Zebu ostaviti na klupi a evo već ga pet tekmi zaredom izbacuje u 70-oj minuti u prosjeku. I još nešto. Možda je Slavko sa njim jaran, ali taj Zeba nikad nije igrao sa više želje. Amar mu je ko biva bio autoritet, ali je zato Zeba hodao po terenu i jebavao ga malo malo kad je mogao i htio. Jest pošalje ga Amar na klupu, ali evo i Slavko je Bekriju poslao. Posalo ih prije toga još koliko hoćete i Jahić ašupka i Uglješu pa se evo Ugi probudi. Skontao frajer. Psihologija je čudo.
Stvarno mislis da se bez dolaska nekog napadaca koji ima priblizan kvalitet kao Lendric moze osvojiti titula?
Evo ss.ba je napisao.clanak za njih. Vjerujem da sad i oni njih krive da su neprijateljiBosnia je napisao/la: ↑pet jul 07, 2017 2:51 pmboga mi realno je napisan clanak i mnogo forumasa ima slicno misljenje.SIMA_SIMAU je napisao/la: ↑pet jul 07, 2017 2:29 pmhttps://www.klix.ba/sport/nogomet/zelje ... /170707070
dokle vise o nama pa sta bi bilo da smo ispali?
O pitarima ni rijeci.
ne mozemo mi igrati defanzivno i cuvati rezultat kad nam je odbrana najkriticniji dio ekipe. 2 gola primimo zbog nase katastrofalne greske, a ljudi nisu u 2 utakmice ni napadali kako treba. sta bi bilo da su oni jaca ekipa i da konstantno napadaju? bilo bi milion kriticnih gresaka...
isto tako dali im 3 gola i niti jedan iz akcije, 2 iz prekida i 1 majstorski potez igraca, a ne plod igre...
nista slagao nije ko god je pisao
Ako bacis lovu za Ordagica i Vukotica, itekako da moze.
Reha1921 je napisao/la: ↑pet jul 07, 2017 4:00 pmhttps://www.youtube.com/watch?v=938oAwfgZs8 HAHHAHAAH
Reha1921 je napisao/la: ↑pet jul 07, 2017 4:00 pmhttps://www.youtube.com/watch?v=938oAwfgZs8 HAHHAHAAH
Koji ludjaciReha1921 je napisao/la: ↑pet jul 07, 2017 4:00 pmhttps://www.youtube.com/watch?v=938oAwfgZs8 HAHHAHAAH
pa normalno kad to nije messijeva pozicijaBrkoo je napisao/la: ↑pet jul 07, 2017 4:07 pmOvako spor Stevo Nikolic da bude prevaga u ovoj ligi, dajte ba ljudi izadjite iz tog imaginarnog svijeta i vratite se u realnost, pa Lendric je za njega trenutno Ronaldo. Ne samo za njega nego za svakog napadaca u ligi. Da ima Messija iza sebe Stevo Nikolic ne bi mogao zabiti 20+ golova u narednoj sezoni..