pet jun 03, 2016 12:10 pm
Evo dio Amarovog intervjua iz danasnjeg avazovog Sporta .
Imate li kakav komentar u vezi novog Željinog trenera ?
-Nemam , ne znam ga .
Jeste li čuli za Miloša Kostića ?
-Nisam , možda je sramota , ne znam . Nit me je ko šta pito' , nit znam kad su birali . Ne znam ni kako se to bira uopšte , a ne znam ni čovjeka .
Nemate stalne kontakte sa Željom?
-Kako misliš kontakte? To je moj klub ! Član sam skupštine . Ne mogu biti tu , kad nisam tu .
Ne dajete ni savjete ?
-Nisam tu . Pretpostavljam da je to otežavajuća okolnost .
Kako vam se svidja Evropska Grbavica , evropski Željo ?
-Lijepo je to što se stadion malo uredjuje.Šteta je što ne igramo u Evropi . Ali , igrat ćemo iduće godine valjda .
Kako komentarišete činjenicu da Željo i Sarajevo nisu izborili nastup u Evropi ?
-Realno to je stvar nad kojom bi se trebali zamisliti i jedni i drugi .
Zrinjski , Radnik , Sloboda , Široki su ispred njih?
- Bez potcjenjivanja ikoga , ako iz bh.lige ne ideš u Evropu , to je situacija da se zamisliš.
Drugim riječima katastrofa ?
-Da se zamislite . To trebaš napisati .
Ko se više izblamirao Željo ili Sarajevo
-Oba . U BiH u situaciji kakvoj jesu , sa najačim resursima kakvim raspolažu , u svakom pogledu , igračkom , navijačkom , po popularnosti , tradiciji , na kraju krajeva iz Sarajeva su , najviše para sevrti tu.. Isti su i jedni i drugi .
Jesu li plavi pozitivniji zbog pobijedjena dva derbija?
-Jednako se trebaju zamisliti i jedni i drugi što ne mogu igrati u Evropi . Niko im to nije zabranio , nisu mogli izboriti .
Je li promjena trenera pravi prvi potez nakon takve sezone?
- Puno su mjenjali i jedni i drugi , a na kraju ništa nisu ostvarili . Ispalo je da su bolje prošli ovi koji nisu ništa mjenjali ili su mjenjali manje . Titulu i kup su uzeli treneri koji su od početka sa ekipama . Pa eto malo vidite , razmislite .
Četri domaća trenera za peto mjesto , a sada na Grbavicu dolazi stranac . Pokazuje li to da Željina trenerska škola nije dovoljno kvalitetna ?
-Ne znam koja je to Željina škola , nemam komentar .