Ne vidim neke sustinske razlike izmedju Ivana i Kostica.Obojicu bi se moglo opisati kao
puno teorije a malo prakse kad je prvi tim i vodjenje isto kao glavni trener u pitanju.Mi smo svi vec vidjeli Ivana kao sefa pa nas je sad ovo iznenadilo,ali kad su polazne osnove koje su nama poznate niti smo nesto posebno izgubili ne biranjem Ivana niti smo nesto posebno dobili odabirom Kostica.
I od Kostica,kao sto sam navodio i za Ivana,ocekujem da ce pokazati puno energije,predanosti,zelje za radom,te se nadam da ce biti otvoren za savjete i da nece pokazati neku sujetu.
Drago mi je sto je ovaj trener posebno strucan u radu sa mladim igracima i da je to imalo veliku tezinu prilikom donosenja odluka,ali se isto tako nadam da to nece biti osnovna i jedina zadaca ovom treneru,jer nama uz afirmaciju i promociju novih mladih igraca trebaju i rezultati,pobjede,trofeji.Ili,da budem precizniji da me ne bi neko pogresno shvatio,treba nam ozbiljna i ravnopravna borba za trofeje i izazak u Evropu.Zbog ugleda,historije,velicine.
Svi bi mi bili najsretniji da je dosao iskusan trener bogatog CV-a,ali ocito da se do toga nije moglo.I to treba prihvatiti,iako razumijem one koji su razocarani i o tom svom razocarenju pricaju.Svi smo mi,da budemo posteni do kraja,pomalo razcareni sto nismo dobili trenera naprijed pomenutih karakteristika.Realnost je da smo dobili trenera kojem sad treba dati podrsku i vrijeme da pokaze sta i koliko moze.Obzirom da dolazi iz,uslovno receno,uredjenijih fudbalski sistema ocekujem da trenerski posao podigne da veci nivo,da donese svoju filozofiju i prenese je na teren.Zeljina publika je fudbalski edukovana i znat ce prepoznati i nagraditi svaki pa i sitni napredak.Isto tako znat ce prepoznati i kad nesto ne ide i nije dobro.To je valjda Kosticu jasno.
Na kraju,zelim mu puno srece i da lokomotivu Zeljinu povede punom parom naprijed.