sri maj 03, 2017 11:56 am
nisam bio tu par dana, citao sam i pratio ali nisam replicirao na neke postove pa cu to sada pokusati u jednom postu...
vezano za sudjenje.
trebamo shvatiti da je vecina igraca u ovoj ligi losa. iz toga proizilaze gomile nefudbalskih, neblagovrenih, prljavih startova... tu su i nasa poznata simuliranja o kojima su prije trideset godina i Nadrealisti pravili skeceve. kada na sve to dodamo lose sudije koji poput vecine igraca nisu na nivou onda dobijamo ovo sto dobijamo, gomile (ne)opravdanih kartona, prekida, sjeckanja igre, (ne)postojecih penala. u ovoj "poluamaterskoj fudbalskoj kaljuzi" ni daleko bolje sudije se ne bi snasle. recimo da bi ja na svakoj utakmici PL dosudio barem dest zutih i par crvenih kartona. a ne ide tako........
jasno, ni ljudi iz Saveza nisu nista bolji. sve skupa, stanje u BH fudbalu je "kriminalno".
ono sto nas treba zabrinuti jeste cinjenica da se u posljednje vrijeme sankcionisu sudije koje su sudile na nasim utakmicama. po meni, svaka od suspenzija je potpuno opravdana. ono sto posebno zabrinjava jeste nedosljednost ljudi iz Saveza. nije Bjelica bio los sudija samo u subotu kada smo igrali protiv Slobode. on je oduvijek los sudija. isto vazi i za ostale. ocito je da Komisija/Savez preko Zelje trenira strogocu istovremeno praveci pritisak onim sudijama koji nam tek trebaju suditi. takodjer, ovi potezi aludiraju na to da se Zeljo bavi necasnim radnjama iako smo u u svim mecevima bili podjednako osteceni kao i nasi protivnici.
mnogi su spominjali neke zalbe prema savezu, saopstenja....
sa razlogom se pitam, kakvu bi to Zeljo poruku poslao ako bi stao u zastitu jednog npr. jednog Bjelice ili Paradzika!? ili, sta bi nam u ovom trenutku dobro donijelo ako bi javno ustali protiv tih sudija!? nemamo manevarskog prostora i zbog toga se par kola prije kraja ne trebamo upustati u takve izlete....
od piskaranja saopstenja i kmecanja nema nista. nase je igrati, raditi ali i tiho planirati.
kada kazem tiho planirati, mislim na planiranje i rad na jacanju nasih pozicija u samom Savezu, dugorocno. ne zato sto mislim da trebamo nesto sebi stimati, nego zasto sto mislim da se u Savezu moramo zastiti od onih koji sebi stimaju. ocito je da to da nam neko radi o glavi bacajuci **** na lose sudjenje iskljucivo u nasim utakmicama pa tako ispada da je Bjelica bio los samo u subotu. a nije. on je los stalno. jednako kao i Paradzik i mnogi drugi....
nazalost, u ovom trenutku ne postoji saopstenje koje ce nam pomoci. zato ga i ne trebamo pisati.
mi trebamo biti mudri i razmisljati dugorocno. vjerujem da ce ljudi iz kluba znati povuci odredjene poteze u tom pravcu.
vezano za medije.
nemojte pokretati ratove protiv medijskih kuca. svaki od njih je unaprijed izgubljen. mozda ce neka borba biti nasa, ali na kraju nam je kapitulacija sigurna.
velika Al Jezira ispod svakog komentara, kolumne, analize... napise "Stavovi izraženi u ovom tekstu su autorovi i ne odražavaju nužno uredničku politiku Al Jazeere."
uz manje razlike tako je u svakoj medijskoj kuci. stav i misljenje jednog novinara nije stav i misljenje medijske kuce. zivimo u vremenu u kojem fudbal igraju "losi" fudbaleri, u kojem sude "lose" sudije, o kojem pisu "losi" novinari. uz svu cast izuzetcima.
sta onda mi mozemo ocekivati u takvom okruzenju!?
da skratim.
do kraja sezone je ostalo jako malo. na nasim igracima je da igraju jos jace, na Upravi da radi jos jace, a na nama da jos jace navijamo i jos jace podrzimo.
u ovom trenutku, par kola prije kraja, sve ostalo je dangubljenje koje nam ne moze ici prilog.
“Veliku snagu ima onaj koji moze presutjeti i kada je u pravu.”
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!