sri maj 03, 2017 12:09 am
Neke racune cemo svoditi kada ovo sve zavrsi, ali sada je najbitnije pobjediti Zrinjski. Zato nemojmo vise prica o zavjerama, pitarima i svemu sto nam misao sa Zelje skrece. Molim vas nemojte ni o onom tamo forumu i par kloniranih aldinovih nickova koji tamo pisu (odnosi se na vas kojima su postovi obrisani i upozoreni ste. Njihovu igru ocajnika necemo igrati. Svako svoj obraz neka gladi.). Ostavite sve, jer je Zeljo najbitniji. Ustvari, Zeljo je jedini i bitan. Bude li atmosfera kao protiv Sirokog na samom pocetku, cak i prije pocetka, nista necemo uraditi. Zato braco i sestre Manijaci, svi u jedan glas! Pjevamo prije pocetka, za vrijeme utakmice, pa cemo svi zajedno pjevati i kada se zavrsi utakmica. Ista nas ljubav spaja i ja jedva cekam da se zaputim prema Grbavici, da prodjem iste ceste, prolaze i bogaze koje godinama prolazim.
Vrijeme zaista leti. Kao da je jucer bilo kada sam skoro svakog dana sa Juga gledao prema Istoku i pitao se hocu li ikada doziviti da uklone onaj napuknuti beton sa Istoka i travke koje vire iz njega. Godinama sam, svaki dan, dolazio na Jug preko ljetne pauze i gledao taj betonski Istok koji je pucao pod uzarenim sarajevskim suncem. Sve mi je to tada bila zaista nemoguca misija. Ne znam vise ni sta se desilo, ni kako, ali evo nas u Maju 2017. godine i jos nisam svjestan sta vidim na tom Istoku. Gledam, ali ne vidim. Ne moze mozak da obradi da je ustvari tu "nikla" nova tribina, ljepsa nego sto sam ikada mastao da moze biti. Ljepsa nego ijedna na svijetu. Kao da ju je neko spustio tu i ponovo ce je odnijeti, sa tim strahom je gledam svaki put kada sam na Grbavici. Na utakmici protiv Slobode nisam ni vidio golove. Protiv Sirokog takodjer nisam vidio nijedan gol. Tek sam Bekricev penal ispratio, a bolje da nisam. Pogled ne silazi sa Istoka. Nevjerovatan je taj osjecaj kada ti se ispuni san.
Drzimo se zajedno, samo tako mozemo zajedno. Drugacije nista ne ide, jer ko je Grbavicu dozivio, sa ponosom nosi Grb Zelje na grudima. Podrzimo nase igrace i pobjedicemo Zrinjski! Svi u jedan glas: Zeljo Sampion!!!
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...
Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/