Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

delinjo
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet mar 24, 2016 10:26 pm

Model1964 je napisao/la:
delinjo je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:"lagane" pobjede nisu nužno znak da si stvarno jači, ni da si jači u svakom kontekstu. recimo amarova ekipa iz sezone 2011/12 je u drugoj polusezoni stvarno lako, bukvalno iz zajebancije, više golova razlike pobjeđivala i ta teška gostovanja u našoj ligi, na lošim terenima, protiv protivnika koji se bore za opstanak, i još bez podrške naših navijača. uzela duplu krunu i oborila sve rekorde lige u formatu sa 16 klubova, ali u evropi je pala takoreći levatski. dok je odina ekipa koja je njemu samom došla klupe nakon sedam kola u našoj ligi izbacila 3-0 protivnika (uz dosta sreće ali nebitno) koji sigurno nije slabiji po igračima od onog onda maribora.
a brate uvijek imam utisak da Amaru fali nesto za evrope (nemam pojma sta ) ali tako suvereno ovdje vlada ligom da u evropi prelagano ispadali...nikad necu shvatiti zasto recept iz nase lige nije mogao prenijeti u evropu ...ok naravno tu su ozbiljni protivnici ali ne mogu se pomiriti da smo nekako prelagano isapdali ...kad se sjetim hapoela kao da smo amateri ...ne znam u cemu je bio problem opcenito ...
Mislim da je jednostavno digo ruke u startu od evrope. Nije imao materijala da pravi ono šta on hoče. Ters kakav jeste nije bio spreman na kompromise. Dodamoli tome da tadašnja uprava nije nešto posebno radila dobijemo lagana ispadanja.
e ja sam to uvijek imao utisak...da uprava nije mogla ili htjela da ispostuje njegove neke zahtjeve za evropu ...sjecam se kad je govorio idemo na izlet u Izrael odmah se dalo naslutiti da mi tu nemamo sta traziti ....ma niko ne moze voditi Zelju bolje od Amara...da je bar tada imao ove ljude u upravi ...ko zna .....MASTAM jbg
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

dell21
Kontakt:

čet mar 24, 2016 10:28 pm

LARSSON je napisao/la:I Nikola Nikić je vodio RS, Grahovac igrao, pa sad treba za repku etc
Drugačije je kad ti njihov igra a drugačije kad glupi bošnjo , tačno nisam mogao vjerovati kad sam ovo pročitao. Ne bi da o njemu više pričamo al ovim treba da se završi sve u vezi ovog idiota.

ChWilla
Kontakt:

čet mar 24, 2016 10:31 pm

nema te uprave koja je u našim uslovima mogla napraviti da se ti realno možeš potući sa timom iz sredine bogatije 100 puta. kad kažem realno, mislim igrač za igrača, objektivnim kvalitetom. ali ne pobjeđuje uvijek onaj bolji objektivnim kvalitetom, i drukčijom postavkom se svakako mogla bar izbjeći blamaža i katastrofa. kad su tih istih godina dostojan otpor hapoelu i maccabiju pružili aktobe iz kazahstana i lenkoran iz azerbejdžana mogli smo i mi. to sad mislio tada i mislim i sada.
gradi željo boli te *****

Model1964

čet mar 24, 2016 10:32 pm

ChWilla je napisao/la:ima tu istine, vjerujem da je psihološki to to. ali nije nikakav kompromis protiv objektivno jačeg postaviti igru kako tome dolikuje. već nužnost.

protiv plzena mu je k'o počelo nadolaziti...
Babina škola. Švabo je vazda furao svoju igru bilo protiv koga da igra. nikad nije igru pripremao prema protivniku več nastojao da igru svoje ekipe unaprijedi. Mislim da je to i Amar prihvatio. Igrali smo tada evropu koliko smo mogli. Nema bunkera, autobusa, nabijanja lopte u pm... igraj koliko možeš pa makar izgubio 8-0
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

ChWilla
Kontakt:

čet mar 24, 2016 10:33 pm

a grčka 2004. autobusom uzme evropsko takmičenje, pobijedi finale protiv portugala u portugalu. i ko je pametan?

Kapiten
Kontakt:

čet mar 24, 2016 10:36 pm

u izraelu je pretesko igrati. vidjeli smo to i s repkom (mada je pape selektor bio jbg). Amar bas nije imao srece u izvlacenju...
[url=http://drugstore-onlinecatalog.com/]drugstore-onlinecatalog.com[/url]

Jaozinho22

čet mar 24, 2016 10:37 pm

dell21 je napisao/la:
LARSSON je napisao/la:I Nikola Nikić je vodio RS, Grahovac igrao, pa sad treba za repku etc
Drugačije je kad ti njihov igra a drugačije kad glupi bošnjo , tačno nisam mogao vjerovati kad sam ovo pročitao. Ne bi da o njemu više pričamo al ovim treba da se završi sve u vezi ovog idiota.
Ma nema tu njihov naš buraz,dotičemo se glupih tema a pod pojmom ''MUSLIMAN'' se kod nas smatra onaj koji ima muslimansko ime u fazonu ma može kurve,alkohol,droga,sve živo osim svinjetine :ganja:
Što se tiče Redžića kao igrača nisam ga nešto specijalno gledao al čim je i dalje u Borcu nešto tu ne štima,pušu se uveliko ti igrači,eno za onog Saničanina i Mihojevića su govorili da su u notesu Udinesea jedan odradi transfer od 50-ak hiljada eura u ispodprosječni klub u Srbiji a drugi grije zapadnu tribinu gradskog stadiona Koševo u nikad lošijem Sarajevu.Radije bih dao šansu ovom junioru Ajkuniću jer ima momak šlifa prije nekih igrača sa strane.
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

ChWilla
Kontakt:

čet mar 24, 2016 10:39 pm

Kapiten je napisao/la:u izraelu je pretesko igrati. vidjeli smo to i s repkom (mada je pape selektor bio jbg). Amar bas nije imao srece u izvlacenju...
ko god da je postavio formaciju sa 3 odbrambena, 7 veznih i nijednim špicem bilo bi isto.

naravno, tačno je da je u ljeto temperatura i naveče nepodnošljiva evropljanima...

Kapiten
Kontakt:

čet mar 24, 2016 10:40 pm

ma kakav mihojevic, nije sto je pitar al nista od njeg nema. po onome sto sam ja vidio nece on dalje od ove lige dobaciti, slavija/olimpic pitanje je
[url=http://drugstore-onlinecatalog.com/]drugstore-onlinecatalog.com[/url]

dell21
Kontakt:

čet mar 24, 2016 10:41 pm

Jaozinho22 je napisao/la:
dell21 je napisao/la:
Ma nema tu njihov naš buraz,dotičemo se glupih tema a pod pojmom ''MUSLIMAN'' se kod nas smatra onaj koji ima muslimansko ime u fazonu ma može kurve,alkohol,droga,sve živo osim svinjetine :ganja:
Što se tiče Redžića kao igrača nisam ga nešto specijalno gledao al čim je i dalje u Borcu nešto tu ne štima,pušu se uveliko ti igrači,eno za onog Saničanina i Mihojevića su govorili da su u notesu Udinesea jedan odradi transfer od 50-ak hiljada eura u ispodprosječni klub u Srbiji a drugi grije zapadnu tribinu gradskog stadiona Koševo u nikad lošijem Sarajevu.Radije bih dao šansu ovom junioru Ajkuniću jer ima momak šlifa prije nekih igrača sa strane.
Niko nije spomeno termin musliman, brčeš pojmove ja govorim o Bošnjacima a to nije isto.
AL to nije tema tako da se ostavimo toga.

Model1964

čet mar 24, 2016 10:42 pm

dell21 je napisao/la:
Lako je tuđim kurcem gloginje mlatit.
Postavi se ti u njegov položaj. Tamo igra, tamo živi. Da bi napredovao mora igrati. Da igra mora slušati. Zašto ga niko nije od federalnih klubova zapazio. Imamo isto mišljenje o genocidnoj tvorevini ali ovaj mali nije krivac, več Alija i balice kada se Dejton podpisao. Masu neukog svijta su pustili na drugoj strani bez ikakve pomoči. To nije tema ove priče. Svaki igrač koji je kvaltetan i koji če na profesionalan način doprinjeti Željinom napredku je dobrodošao. Sve drugo je politika i to nema veze sa sportom.
Željo spaja ljude, nacije, kontinente, planete, galaksije.....

delinjo
Kontakt:

čet mar 24, 2016 10:42 pm

ChWilla je napisao/la:nema te uprave koja je u našim uslovima mogla napraviti da se ti realno možeš potući sa timom iz sredine bogatije 100 puta. kad kažem realno, mislim igrač za igrača, objektivnim kvalitetom. ali ne pobjeđuje uvijek onaj bolji objektivnim kvalitetom, i drukčijom postavkom se svakako mogla bar izbjeći blamaža i katastrofa. kad su tih istih godina dostojan otpor hapoelu i maccabiju pružili aktobe iz kazahstana i lenkoran iz azerbejdžana mogli smo i mi. to sad mislio tada i mislim i sada.
da upravu si,ali ne mislim da je Hapoel toliko dobar da nam zabije 5 golova za 20 minuta ili da je Maribor tako dobar da zabiju 4 gola za 20 minuta...ispali bi svakako ali smo nekako kao sto kazes mogli i morali izbjeci te blamaze...pa sjecam se da su Bucan i Simic nakon osvojene titule pred evropu otisli u split za 2 hiljade necega ...mislim da se sad ne bi dogodilo bas to sa ovom upravom vise sam na to mislio nego da nam dovode neke giga mega zvijezde :D
GOO ROGER!!!
peRFect!!

delinjo
Kontakt:

čet mar 24, 2016 10:43 pm

delinjo je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:nema te uprave koja je u našim uslovima mogla napraviti da se ti realno možeš potući sa timom iz sredine bogatije 100 puta. kad kažem realno, mislim igrač za igrača, objektivnim kvalitetom. ali ne pobjeđuje uvijek onaj bolji objektivnim kvalitetom, i drukčijom postavkom se svakako mogla bar izbjeći blamaža i katastrofa. kad su tih istih godina dostojan otpor hapoelu i maccabiju pružili aktobe iz kazahstana i lenkoran iz azerbejdžana mogli smo i mi. to sad mislio tada i mislim i sada.
da upravu si,ali ne mislim da je Hapoel toliko dobar da nam zabije 5 golova za 20 minuta ili da je Maribor tako dobar da zabiju 4 gola za 20 minuta...ispali bi svakako ali smo nekako kao sto kazes mogli i morali izbjeci te blamaze...pa sjecam se da su Bucan i Simic nakon osvojene titule pred evropu otisli u split za 2 hiljade vecu platu necega ...mislim da se sad ne bi dogodilo bas to sa ovom upravom vise sam na to mislio nego da nam dovode neke giga mega zvijezde :D
GOO ROGER!!!
peRFect!!

ChWilla
Kontakt:

čet mar 24, 2016 10:45 pm

pa i ja ne mislim, to i hoću da kažem. ako ništa autobusom ispred gola se to moglo izbjeći. k'o što rekoh, u plzenu mu je malo svanulo...

ne bi bučan i šimić ličnim kvalitetom bili razlika protiv onih. ali pravilna postavka bi.
Zadnja izmjena: ChWilla, dana/u čet mar 24, 2016 10:46 pm, ukupno mijenjano 1 put.

storm_raider
Kontakt:

čet mar 24, 2016 10:46 pm

'bem mu misa, nemojte o nasima i njihovima, Zeljo nikad tako nije dijelio. Pogotovo ne Nikica u tom kontekstu.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

LARSSONN
Kontakt:

čet mar 24, 2016 10:50 pm

storm_raider je napisao/la:'bem mu misa, nemojte o nasima i njihovima, Zeljo nikad tako nije dijelio. Pogotovo ne Nikica u tom kontekstu.
Niko ga nije spomenuo u kontekstu bosnjak ovaj onaj, nego osuđujemo nekog jer je "ajdin" ali ne nekog drugog, svi znamo kako je nastala RS, tako da ako ne gotivimo jednog zbog toga sto je igrao za rs, sta je sa ostalima

delinjo
Kontakt:

čet mar 24, 2016 10:51 pm

ChWilla je napisao/la:pa i ja ne mislim, to i hoću da kažem. ako ništa autobusom ispred gola se to moglo izbjeći. k'o što rekoh, u plzenu mu je malo svanulo...

ne bi bučan i šimić ličnim kvalitetom bili razlika protiv onih. ali pravilna postavka bi.
naravno da ne bi ...ali nekako su oni direktno ucestvovali u osvajanju titule i bili uigrani sa ekipom...koliko toliko..
GOO ROGER!!!
peRFect!!

ChWilla
Kontakt:

čet mar 24, 2016 10:52 pm

mislim kako nas travnik uvijek dobije na piroti, a ni na grbavici ne izgubi više od 2 razlike, ko god igrao za nas i za njih.

pravilnim pristupom kad znaš da si slabiji i da se ne možeš nadigravati.

delinjo
Kontakt:

čet mar 24, 2016 10:55 pm

ChWilla je napisao/la:mislim kako nas travnik uvijek dobije na piroti, a ni na grbavici ne izgubi više od 2 razlike, ko god igrao za nas i za njih.

pravilnim pristupom kad znaš da si slabiji i da se ne možeš nadigravati.
da!!
a kad si vec spomenuo travnik...sjecas se one utakmice kad smo vodili 2 0 do 88 minute cini mi se i izgubili 3:2 :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
GOO ROGER!!!
peRFect!!

Model1964

čet mar 24, 2016 10:56 pm

ChWilla je napisao/la:a grčka 2004. autobusom uzme evropsko takmičenje, pobijedi finale protiv portugala u portugalu. i ko je pametan?
Jasno je to meni ali reci ti to dinastiji Osim :)
Nemam pojma koliko si star ali mislim da se ne sječaš Švabinog Želje. Uvijek je insistirao na igri. Imao je viziju kako se treba igrati, na osnovu toga je dovodio igrače. Kad je doveo Fiču iz Pofaličkog svi se ibretili, kad je Komšo stigo iz kiseljaka svi se smijali...
Zato autobus ne dolazi u obzir. U današnje vrijeme kada je rezultat jedino bitan takve stvari prolaze.
Jednom prilikom Željo dobio Budučnost iz Titograda :) 2-0 po snjegu. Kaže Švabo Pobjedili smo ali ocjena za umjetnički dojam 0 :) . Zašto je na ovim prije ratnim smimcina Grbavica puna ko šipak? Zato što je bila igra prelijepa. 90min. si uživo u igri nisi imao kad progovorti da ti šta ne promakne. Raja je to prepoznala. Đaba rezultati kad nema igre.
Mislim da i Amar to proba u svom radu.

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gosta.

Prijava