Sve to vezano za posjetu ide svojim tokom, ne treba se previše zamarati. Treba biti svjestan da je ne tako davno na stadionu znao i u 'atraktivnim' utakmicama biti prisutan trocifren broj gledalaca.

Ovo što mi imamo što se tiče posjete je ČUDO u ovom vremenu na ovim prostorima.
Svi znamo da kad je loše vrijeme i pada kiša ljudima bude mrsko otići do granapa po hljeb, jednostavno im se ne ide ni na kafu ili na fakultet, ... pa je kod određenog procenta ljudi slična situacija i za utakmicu. Uopće ne smatram da postojanje TV prenosa ima značajan uticaj na posjetu - barem ja (a i mnogi moji prijatelji) nikad nisam otišao na utakmicu samo zato jer nema prenosa. Ako sam odlučio da idem ne zanima me ima li prenosa, a isto tako ako ne mogu doći (ili mi se ne ide iz bilo kojeg razloga) opet neću promijeniti odluku ovisno o tome da li ću moći gledati uživo na TVu ili ću čitati tekstualni prenos. Ne treba prema TV prenosima imati nikakve negativne stavove - konkretno u ovoj utakmici smo vjerovatno i neku nezanemarivu cifru uzeli za TV prava, a također će neki Željovac koji bude na TVu gledao kako slavimo prolazak u finale 'zažaliti' što nije na Grbavici pa će idući put doći.
Mi kad bismo invarijantno od vremenskih prilika, termina utakmice i protivnika mogli redovno puniti Grbavicu - nama bi trebao (i isplatio se) stadion skoro pa duplo većeg kapaciteta. A dobro znamo da to nije realnost, barem trenutno, i treba biti objektivan. Prateći druge forume, a čitam ih dosta (ovdje uglavnom to ne viđam), stičem utisak da bar 5000 ljudi forsira izjave 'ma bit će nas 3000 bolesnika' - tako da tu nešto ne štima.

Ponekad mislim da bi neki bili sretniji da nas bude što manje - valjda da se osjećaju većim 'bolesnicima', šta li..
S obzirom na okolnosti (jug, pretpostavljam, na sjeveru), očekujem da neće biti prevelik broj karata za sjever u prodaji (kao pojedinačne ulaznice) - i da će se to rasprodati dosta brzo, bar par sati prije same utakmice. Što zbog ovog napisanog u zagradi, što zbog činjenice da je vrijeme klimavo i da će se možda i dio raje sa istoka prebaciti na sjever (po meni razumljivo i očekivano). Uz pun sjever očekujem i 2500-3000 ljudi na istoku, živi bili pa vidjeli.
Atmosferom u i oko kluba, stanjem na tabeli, igrom, zalaganjem, osjećajem sigurnosti i ugodnosti na tribinama treba malo po malo širiti navijačku armiju. Mnogo je onih koji vole i prate želju desetinama godina, ali su prestali dolaziti na stadion zbog svakakvih dešavanja u klubu i na tribinama u ne tako davnoj prošlosti - i sada se polako ali sigurno vraćaju na stadion.
Ni prije izgradnje istoka nismo tako lahko i tako često mogli napuniti stadion do kraja, ali ako se ovakva atmosfera zadrži narednih godinu dana, redovi za karte kao protiv Slobode postat će redovna pojava a ne tek izolovani slučaj.