Sta je ovo ljudi kao da nas ne djeli 20 sati od derbija ? Sutra je najbitnija utakmice sezone i ako tako igraci shvate i izadju na teren dobicemo a svaka druga predpostavka i razmisljanje nas nece dovesti do 3 bitna boda. Imam osjecaj da se ovi sarajevski derbiji ne dobijaju nikada na taktiku, forumu i kvalitet igraca, nego na trku, srcanost i momenat inspiracije. Pa ljudi mi s pobjedom jufkice izbacujemo iz trke za titulu, odmah konkuret manje ma sta konkurent glavni rival, glavni krvnik i zlobnik. Najveci dusmanin ti je on, tako i izadji i zgazi ga nek proradi inat u tebi, samo shvati da su ljudi stedili danima, ma nebitno sto su davali i utkali sebe nego su cekali godinama, desetinama godina da vide ovakav Zeljeznicar, dali sve od sebe kako bi uljepsali svoj dom , dom na kojem i ti igras ,koji je sviju nas brace po boji i istoj ljubavi, a ono bi da to rusi i kuje planove satkane ljubomorom, jedenjem vlastitih muda, nas dom nasu ljubav i svetinju. Neka zaigra srce jace a zar u ocima se rasplamsa da zgazis i ponizis krvnika i zlobnika . Angazujete sve moguce resurse, sve potrebne outsoursing usluge motivatora i psihologa, zovite Sablju neka putem skaypa kaze par recenica ovim mocima, zovite Amara neka prozbori koju sa njima, ma uradite sve da dobijete sutra aBd jer ono je htjelo rusit ba, ono htjelo nesto a sve iz vanmozgovskih razmisljanja ljudi kojima je VELIKI Zeljeznicar kompleks i ne mogu da podnesu rast i razvoj u svakom smislu. Igraj kao da ces zabijenim golom osvojiti sve pehare ovog svijeta, budi jaci, guraj se, baci ga na guzicu, ponizi ga, jer on je tvoj neprijatelj on tvom klubu ne zeli dobro i nece nam nikada zeljeti dobro jer znaju da ne mogu stici ove ljude decenijama. Nisam nikakav mrzitelj i zlobnik, imam poznanike pitare ali onlika mrznja, zloba i bolesna ljubomora na sve sto se radi u nasem klubu ne zasluzuju nista drugo nego da se okarakterisu kao najveci nasi krvnici i zlobnici. ZGAZI IH LJUBAVI MOJA ! Sve do kraja Zeljo nema predaje.