ned mar 19, 2017 6:58 pm
Spomenuh maloprije da su igrači sa klupe donijeli jako mnogo u ove dvije utakmice, a osvrnuo bih se na pojedine i napisao kako sam ja vidio sve to..
Bekrić - djeluje jako spreman i njegov konstantan presing u kupu na golmana i zadnju liniju pokazuje da se na njega još uvijek može ozbiljno računati Također preciznost i mirnoća kod gola je nešto što ne može napraviti mnogo igrača u PL.
Uglješa mnogo bolje djeluje na terenu, pametnije igra i sve se manje zalijeće u protivničke igrače, recimo njegovo uklizavanje jučer nam je donijelo vodstvo (kada je jednu haman izgubljenu loptu skrenuo u protivničkog igrača i na taj način izborio aut iz kojeg smo i zabili)
Zakarić jako lijep gol i to je jučer možda i najveći naš dobitak jer se raja već bila naložila na njega sa kritikama (svi su očekivali Musu a dobili u prvom poluvremenu anemičnog Gorana) međutim gol u pravo vrijeme je atmosferu okrenuo u totalno pozitivnom pravcu.
Stevo Nikolić, neki su ga i kritikovali ali je činjenica da je naša igra sa ovakvim napadačem daleko ljepša sigurnija i ubojitija, ovo je tip napadača koji mnogo više igra za ekipu i mnogo više učestvuje u igri od našeg prvog napadača Lendrića, primanje lopte, razigravanje, saradnja sa veznim redom.. može se neko i ne slagati sa ovim ali tako igra na terenu govori.
Musa - odličan ja bih čak rekao i ponajbolji igrač ove ekipe, njegova jednostavna evropska igra po krilu fascinira jer znamo da tu u životu nije igrao osim možda nekad s'rajom.
Dino bedem na sredini, defanzivno odličan, fina predaja lopte tako da smo sa njim možemo reći i najviše profitirali jer se slabo ko nadao da on može igrati na ovom nivou, njegovim ulaskom smo i definitivno zatvorili opasne pokušaje protivnika a bili sve opasniji po gol Radnika.
Stanić, šta reći za Stanu osim da igra kao u šampionskim sezonama, njegova lucidnost, borbenost, i njegovo ogromno iskustvo su dragocjeni u ovoj ligi.
Matteo ušao malo u kupu i to na poziciju desnog beka na kojoj će ga Slavko vjerovatno i koristiti u nastavku ( kolio upratih Stana ima kartone u kupu tako da možemo očekivati Sinišu lijevo a Mattea desno, mislim da je ovo i najsigurnije rješenje jer smo u polufinalu i jako blizu našeg cilja.
Sve u svemu možemo biti i više nego zadovoljni sa rosterom i prvi put poslije mnogo godina možemo reći da imamo po dva kvalitetna igra na svim pozicijama. Slavko je naravno zaslužan za ovo jer je uspio stvoriti jaku i zdravu konkurenciju unutar tima a to je ujedno i onaj najteži dio kad su treneri u pitanju.
Željo samo Željo!!!
Bekrija majstore goodison je uz tebe!
Europa League - We are coming!