Nedavno sam pisao da će sa ljepšim vremenom i terenima i naša igra napredovati. Također sam pisao da nijanse odlučuju između klupe i igrača u prvih 11 što se također ispostavilo kao tačno, još sam pisao i da je Radnik mudo od ovce što je opet bila dobra procjena i da ćemo mi njima sada postati najnezgodniji protivnik a na dobrom smo putu da to i potvrdimo. Rekoh li ja da nije slučajno naša najbolja partija bila jesenas u Bijeljini i da rezultat u kupu od 2:2 nije realan i ne oslikava pravo stanje na terenu, hvala Bogu to smo potvrdili i na Grbavici i sada pitarima prepuštamo ovog "nezgodnog protivnika" neka i oni malo odmjere snage sa njima. Također i horoz je potvrdio moje slutnje da nje neki aman zaman kvalitet i da su njegove izjave "Taj Željezničar" bile samo pucanj u prazno..
Nego mene najviše raduje što momci sa klupe unose neki novi kvalitet u ekipu i treneru je sada zaista slatka muka da odabere početnih 11, nekako očekujem da će to u nastavku isključivo ovisiti o protivniku i u zavisnosti od određenih taktičkih varijanti.
Dočekali smo konačno i kiks konkurenata tako da se ovaj dio sezone zaokružio na najljepši mogući način. Vjerovali smo da možemo mnogo, nadali se, nekad i kritikovali a sve to sa ciljem napretka našeg kluba i na kraju smo svi zajedno mogli da uživamo u prekrasnom danu zajedno sa igračima i ljudima sa kojima dijelimo tribinu već godinama, jako lijep detalj je bio kada niko neće da ide kuci sa stadiona

Psihološki smo sada u velikoj prednosti u odnosu na konkurente. Naš novi zadatak je 2aprila napuniti Grbavicu i nositi plave do nove pobjede.
Po nekoj gruboj kalkulaciji novi Istok će se otplatiti (kroz ulaznice, poslovne prostore) za nekih 3 godine otprilike, uzeo sam u obzir cifru od 2 miliona koliko se barata sa ukupnim troškovima izgradnje i uređenja Istoka. Ako neko ima neku precizniju varijantu volio bih da napiše. Generalno moglo bi se malo više pažnje na forumu posvetiti novoj tribini, koje su njene mogućnosti, potencijal i šta nama ta tribina generalno donosi u budućnosti..