Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Dr. Adzem
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto jul 31, 2018 12:28 am

heisenberg je napisao/la:
uto jul 31, 2018 12:17 am
Antolović, Kosorić, Memija, Bajić, Blagojević, Đelmić, Mladenović, Hadžiahmetović, D. Sadiković, Bogdanović i Kokot.

U ovom sastavu smo igrali najbolji fudbal u zadnjih 10 godina, i to protiv Standarda i Ferenca.. Mislim da trenutno imamo duplo bolji tim. Oda povedi nas :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Ovaj sastav tada je kvalitetom duplo bolji nego ovaj danas. Usput drago mi je zbog Ode. Profesor je ove igre ako nista igrat cemo lijep fudbal onakav kakav godinama nismo vidjeli na Grbavici. Usput nista me ne bi iznenadilo na kipru.
Cuva Bog Zelju svog!

1921.ba
Kontakt:

uto jul 31, 2018 12:32 am

slika
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

NEZALAGANJE
Kontakt:

uto jul 31, 2018 12:32 am

Ja se samo nadam da nas na Kipru na "iznenadi" 5 komada... :skoljka:
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!

nikson
Kontakt:

uto jul 31, 2018 12:37 am

Dr. Adzem je napisao/la:
uto jul 31, 2018 12:28 am
heisenberg je napisao/la:
uto jul 31, 2018 12:17 am
Antolović, Kosorić, Memija, Bajić, Blagojević, Đelmić, Mladenović, Hadžiahmetović, D. Sadiković, Bogdanović i Kokot.

U ovom sastavu smo igrali najbolji fudbal u zadnjih 10 godina, i to protiv Standarda i Ferenca.. Mislim da trenutno imamo duplo bolji tim. Oda povedi nas :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Ovaj sastav tada je kvalitetom duplo bolji nego ovaj danas. Usput drago mi je zbog Ode. Profesor je ove igre ako nista igrat cemo lijep fudbal onakav kakav godinama nismo vidjeli na Grbavici. Usput nista me ne bi iznenadilo na kipru.
Jeste na kraju ispao bolji a da je bio bolji na pocetku, nije ni blizu....Oda ih je napravio igracima, i napravit ce i ove, samo polako!
Ovdje znaju reci da svaka pizda s brda moze zapaliti Sarajevo, medjutim samo ga Zeljeznicar moze pobjediti!

Zeljeznicar za zivot cijeli!

Roberto Baggio
Kontakt:

uto jul 31, 2018 12:38 am

Malo je trenerskih imena, bar onih realnih, koji bi u ovom trenutku uspjeli smiriti atmosferu kao što je Odović. Ali Odović nipošto ne smije biti samo to, trenutno gašenje požara, samo vađenje nakon prethodne pogrešne odluke, rješenje do prve krize rezultata, do prvog nezadovoljstva navijača. Valjda će na pametnije poteze sviju, i uprave i navijača, uticati i nedavno prethodno iskustvo s njim, a pritom mislim i na nedostatak strpljenja oko otkaza, ali i na tadašnji loš prijelazni rok. Situacija mu je sada očito povoljnija, tako da u startu zatiče bolju skupinu igrača nego što je imao. Ima tu svega, sigurno puno potencijala, ako je dobro vođeno vjerujem da je već ovo trenutno sasvim dovoljno da se borimo za titulu, ali bih volio vidjeti još jednog dobrog napadača, ako ikako može. Čak i ako nas ne krene odmah kako treba, trebalo bi da ovdje ima dovoljno materijala da ne zaseremo previše rezultatski, da nam niko ne pobjegne bodovno pretjerano dok Odović uigrava svoje.

Što se tiče četvrtka i revanša protiv Apolona, ispade neobavezni izlet. Pisao sam ono nedavno i nakon Estonaca, da jednostavno nismo uradili dovoljno i da nismo spremni nizašta ozbiljnije u Evropi. Sad pogotovo sa ovim razvojem situacije to ne može jasnije biti, ostaje nam samo nerealna nada u čudo, da nam se možda vrati za neke stvari koje smo nekad ranije zaslužili pa ih nismo dobili, možda da napravimo nešto na neko ludilo bez sistema, bez pritiska jer niko više ništa ne može očekivati... Uglavnom, ostaju nam samo iracionalni razlozi. Nadam se da ćemo nekad doći do toga da se nadamo evropskom rezultatu na osnovu neke prethodne pripreme, a ne uprkos njoj.
FK Željezničar 1921

exbabilon
Kontakt:

uto jul 31, 2018 12:39 am

Obraduj nas Oda molim te. Samo se nadam da imas dovoljno snage i energije da okrenes ovo u korist Zelje, u korist svih nas, znanja i iskustva sigurno imas. Najradije se ne bih vracao ni na imenovanje Krcmarevica, ova 2 mjeseca, i na ovu ostavku. Gospodin je ispao, jos jednom se pokazalo kakve mi "fudbalere" imamo. Hajmo dalje, ogromna gorcina je u meni jos uvijek, ali ne vrijedi se vracati na staro.

Omar500
Moderator
Kontakt:

uto jul 31, 2018 12:48 am

Sretno Oda! Veliki strucnjak i jos veci Zeljovac. Jednostavno mora imati punu podrsku svih nas.

Svasta se izdesavalo ovih dana, ali nije da nismo navikli. Nisam ocekivao ovaj scenarij, totalno me iznenadilo. Dosadan sam sam sebi, govorim to mjesecima, ali uprava mora sve uciniti da zastiti trenera, pogotovo jer je rijec o Odovicu. A ako ko bude zabusavao od igraca, ili ne daj boze, radio Odi iza ledja, ne zaigrao vise fudbala nakon toga! Dosta je vise bilo zajebavanja sa ugledom kluba. Uprava neka napokon presijece i zastiti svlacionicu i trenera. Prepustit Odi da radi svoj posao u potpunosti, od pojacanja do promocije omladinaca. A mi navijaci da budemo normalniji nego sto trenutno jesmo, iako je to i najteze za promijeniti. Nevjerovatno nezdrava atmosfera na tribina i medju navijacima uopste. Hajde da je svaku utakmicu po 15 hiljada navijaca tu, pa bih i mogao donekle shvatiti pritsak navijaca. Samo podrska, bezrezervna, pokazi ljubav prema klubu, otidji na utakmicu bez obzira na protivnika i koliko Zeljo lijepo igra. Zar je to toliko tesko?

Bilo bi lijepo da se Adzem prikljuci u strucni stab, ili neko drugi, samo da to ne bude kao sa Mulalicem koji mu je radio iza ledja, pa na kraju i sam proletio u provaliju.

Volim te Zeljo!
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

svraka
Kontakt:

uto jul 31, 2018 12:54 am

Mene najvise brine to sto Krcma izjavi da ne disemo svi ko jedan. To je najpotrebniji ekipi. Da nema ljubomore jednih prema drugima. Treba im pustiti klipove kakp to izgleda kada se titula osvoji, da je stadion pun, slavlje,zayebancija, igraci mogu zayebavati i svoje kolege iz drugih timova... al sve to ako oni budu slozni i ginuli ko jedan. Ne smiju imati taj luzerski mentalitet da ih boli briga ako izgube i ako ih protivnici proizvaju pjesmama koje izadju na svakom portalu.

Fali nama tog zajednistva i na tribini. Raja je malo izgubila strpljenje, al gdje je ona pjesma kada mi kiksamo, pa igrace zovnemo i zapjevamo iz srca kada dodju teski dani ili i da gubis 10 0... to je nama sada potrebno. Gledam prosle sezone zakaric zabije gol, pa pocne slaviti nesto skace umjesto, glumi avion neki,nema vise da se trci prema navijacima. Al to koliko je do igraca toliko je i do nas, navijaca. Sjetimo se samo kako je to prije izgledalo.

Trebamo se prestati inatiti i pisati jos 100 strana iz supljeg u prazno, mahalskih prica ko je kriv zbog krcme itd. Potrebni smo Želji nasem. Idu nam dvije teske utakmice,nadam se da nece biti zamjeranja Odi kakvi god rezultati da budu.

Oda zelim ti svu srecu ovoga svijeta!
Forza 1921!

Oda majstore!

Kospa
Kontakt:

uto jul 31, 2018 12:59 am

Niko je napisao/la:
uto jul 31, 2018 12:22 am
Kospa je napisao/la:
uto jul 31, 2018 12:15 am
Taj isti Sadikovic je zabio golova glavom more i bio oslonac Odine taktike. Neko je to vec spominjao one ubacaje glavom sa sredine i sanse za napadace, i kako je Zrinjski zabio 10 golova prosle sezone na tu foru. Ako nista makar one svijece Kjosevskog bi imale sta traziti na sredini terena
Kakvo more, momak dao šest golova za 3 godine.
Koliko je Jovan zabio ? Ili sa druge strane Bogicevic nakon kornera?
Trenutno mi na sredini nemamo igraca da moze vazdusni duel uzeti, a tada je to bilo haman pola sanse sa Riadom na centarforu, bas sto Bilbija sada radi u Zrinjskom, spusta se do sredine i prebacuje loptu nakon izbacaja naprijed. Elem poenta je prevage u jednom segmentu igre koju trenutno nemamo.. nemamo je ni u jednom segmentu osim mozda odbrane
... Godine života svoga tebi dao sam...

shzna
Kontakt:

uto jul 31, 2018 1:08 am

Hajde bolan Ivane, sta cekas
1987

plavi kanarinac
Kontakt:

uto jul 31, 2018 1:11 am

Reče neki brat ovdje Ivan do 01.08 naš igrač pa ako nije problem da se javi ?
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

Kosevsko Hill
Kontakt:

uto jul 31, 2018 1:17 am

Bio sam na utakmici sad u Zenici, na zapadu.Toliko se busamo u prsa da smo ponasanjem bolji mi iz glavnog grada, iz metropole..a nismo vjerujte mi kad vidim sta se sve pisalo i ko je sve pisao(vrlo bitno),pa i samo ponasanje tokom utakmica, u pet deka smo sa smogovcima nazalost.
Evo procitao sam sve i jedan komentar i ponosan sam na sebe jer moras biti kapacitet da to sve "u cugu" procitas a da ti glava ne eksplodira.
Sto se tice same utakmice dvije stvari su mi najvise zapale za oko:prva je da je bio evidentan neki strah kod nasih igraca pri cemu su se pravile kardinalne greske.Druga je da smo toliko nekoordinirano igrali i postavljali se,da vranjes,blagojevic ,curjuric i krpic dosta puta masu jedni drugima rukama ko biva sto nisi ovdje ili ondje , znaci da nisu znali u kojim pravcima ni da se krecu,sto je zalosno buduci da su iskusni igraci al eto..
Mislim da ne treba dalje silovati ovu situaciju, covjek je podnio neopozivu ostavku i vec je proslost.
Mi kao klub MORAMO poceti uzimati pouke i podici se na jedan veci nivo u sportskom segmentu.Sve ostalo sto se radi u Klubu je fantazija.Potreban je jos jedan covjek tipa Misimovica ali dakle u sportskom smislu, da je sposoban i mudar to ponijeti. Neko je također pisao o samom principu dovođenja igraca..mora se i tu u buducnosti posvetiti veca paznja jer cinjenica je da je dolazilo dosta igraca bez ikakvog kriterija i igrackog pokrica,da ih ne nabrajam sada..
Uglavnom, nista nije tragicno specijalno(a mozda sam i ja previse navikao na turbulentne situacije 😁) ako se uzmu pouke i ako se krene u konkretno rjesavanje problema..to nece biti ni lahko , ni brzo ali je najbitnije da se krene i ne staje.
Nasem dobrom Odi zelim dobar posao da napravi, najiskrenije ne sumnjam da ce to i uraditi aBd.
A mi navijaci, iz glavnog grada, iz Šehera.. pokusajmo prvo i sebe malo poboljsati prije nego pocnemo svijet oko sebe.Zivi i zdravi mi bili i za ŽELJU navijali.

kontranogama
Kontakt:

uto jul 31, 2018 1:23 am

Prva stvar je ne ocekivati od Ode da sad za dva dana sve bude ko da smo Bayern. Ja bih mu dao 3 godine bez ikakvih razmisljanja kakvi god rezultati bili. Jer sve dok igraci docekuju trenere a ne obrnuto ovo nece na dobro. Igrac mora da postuje i da se malo i boji trenera, a to ne mozemo napraviti bez toga da neko sjedi na klupi vise sezona. Niti Oda moze sad uzeti metlu i rascerati pola tima, pa opet dovedi sta stignes, a sezona vec ide.
U svakom slucaju Oda je za mene najbolje rjesenje ako ce mu se otvoreno stati iza ledja i pomoci da niko ne misli vise da ce ga lako smjeniti, u suprotnom smo ga opet produvali.
Ponavljam ne ocekujem instant rezultate niti trazim titulu ove godine ako ce se uraditi ovo sto napisah gore.
Sretno Oda i budi malo drzak sa igracima oni trebaju da rade za tebe a ne obrnuto.
.... A ONDA SU BAGERI ODNIJELI STARI ISTOK A VRAG ODNIO SALU...

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

uto jul 31, 2018 1:24 am

Joj svasta za napisati, a mrsko covjeku tipkati.
1.) Da se mane ove price o cuganju igraca po kafanama i recite svojim najblizim da razlikuju dres i opremu Zeljeznicara od opreme Bavarie.
2.) Krcmarevicu, hvala ti , ali ovako je najbolje. Gospodski si rekao sve, samo si trebao reci sve sto znas i ispast totalno fer.
3.) Dabogda rak dobio ko god pokusa minirati ili opsovati nesto Odovicu. Nadam se da ce covjek uvdijeti s kakvim picketinama ima posla. Igracima se prvo mora spusti ego da se ne dize nos jer se ne pocne utakmica ( broj 10), mora se objasniti gospodinu sa brojem 18 da se na utakmici mora biti grub a ne na treningu, gdje povrijedis svoja dva saigraca. Shvatite da igrate u najvecem klubu u BiH, valja vam stati pred istok i sjever ;)
4.) Kapiten mora biti u igri. Vedran moze ostati ta spona izmedju navijaca i igraca i to treba da se ima zbog situacija ala kradja vozila nasim igracima, ali kapiten ne moze biti. Protiv Celika svajda na terenu niko od nasih ne moze da im se najebe majke i da sudiji ukaze sve jer nema te trake oko ruke. Ovim redom Bogicevic, Stevanovic, Curjuric.
5.) Zasto su igraci na treninzima kao da su novi clanovi Barselone a na utakmicama izgledaju kao da su Pofalicki ? Zasto svoj trud ne prenesu na utakmicu ? Pa koga oni vise miniraju ?
6.) Krenuli mi na gostovanje i negdje na naplatnim kucicama gdje trebam papir dodati kasirki lijevom rukom, ja dajem desnom rukom i ne dovoljno bivam dug da joj dodam. Govori ona meni, razmisljaj malo, lakse ti je lijevom rukom. Reko gospodjo draga ja da razmisljam bio bih inzinjer, a ne bi radio na benzinskoj pumpi za 600km. Tako isto ovi takozvani navijaci. Smijesno je kada konobar, radnik s pumpe ili diler proziva nekoga ko je postenim radom stekao firme i ugled. Pogotovo oni papucari sa zapada, koje kuci zena maltretira i dodju vamo da laju. Takvi su i Amara 2x otjerali, cim im se njihovo maslo istopi....
ODA NASU PODRSKU IMAS, ZGAZI IH SVE REDOM NA TERENU !

Kosevsko Hill
Kontakt:

uto jul 31, 2018 1:37 am

Minjore je napisao/la:
uto jul 31, 2018 1:24 am
Joj svasta za napisati, a mrsko covjeku tipkati.
1.) Da se mane ove price o cuganju igraca po kafanama i recite svojim najblizim da razlikuju dres i opremu Zeljeznicara od opreme Bavarie.
2.) Krcmarevicu, hvala ti , ali ovako je najbolje. Gospodski si rekao sve, samo si trebao reci sve sto znas i ispast totalno fer.
3.) Dabogda rak dobio ko god pokusa minirati ili opsovati nesto Odovicu. Nadam se da ce covjek uvdijeti s kakvim picketinama ima posla. Igracima se prvo mora spusti ego da se ne dize nos jer se ne pocne utakmica ( broj 10), mora se objasniti gospodinu sa brojem 18 da se na utakmici mora biti grub a ne na treningu, gdje povrijedis svoja dva saigraca. Shvatite da igrate u najvecem klubu u BiH, valja vam stati pred istok i sjever ;)
4.) Kapiten mora biti u igri. Vedran moze ostati ta spona izmedju navijaca i igraca i to treba da se ima zbog situacija ala kradja vozila nasim igracima, ali kapiten ne moze biti. Protiv Celika svajda na terenu niko od nasih ne moze da im se najebe majke i da sudiji ukaze sve jer nema te trake oko ruke. Ovim redom Bogicevic, Stevanovic, Curjuric.
5.) Zasto su igraci na treninzima kao da su novi clanovi Barselone a na utakmicama izgledaju kao da su Pofalicki ? Zasto svoj trud ne prenesu na utakmicu ? Pa koga oni vise miniraju ?
6.) Krenuli mi na gostovanje i negdje na naplatnim kucicama gdje trebam papir dodati kasirki lijevom rukom, ja dajem desnom rukom i ne dovoljno bivam dug da joj dodam. Govori ona meni, razmisljaj malo, lakse ti je lijevom rukom. Reko gospodjo draga ja da razmisljam bio bih inzinjer, a ne bi radio na benzinskoj pumpi za 600km. Tako isto ovi takozvani navijaci. Smijesno je kada konobar, radnik s pumpe ili diler proziva nekoga ko je postenim radom stekao firme i ugled. Pogotovo oni papucari sa zapada, koje kuci zena maltretira i dodju vamo da laju. Takvi su i Amara 2x otjerali, cim im se njihovo maslo istopi....
ODA NASU PODRSKU IMAS, ZGAZI IH SVE REDOM NA TERENU !

To je to.
Ovim postom bi trebali i zavrsiti pricu oko ovoga, idemo se okrenuti utakmicama koje su za dva,odnosno 5 dana.

vinston.cercil
Kontakt:

uto jul 31, 2018 1:42 am

Ko Odi bude nesto srao ili mu radio iza ledja, treba ispalijati kvalitetno i javno reci da je imbecil da ga nijedan klub ne uzme vise. Za navijace kazem, dajte nasoj legendi punu podrsku sta god da bude. Jer ako se o Odu nisml ogrijesili ne znam o koga smo.

Dr. Adzem
Kontakt:

uto jul 31, 2018 1:43 am

Zanima me kad se otvara fan Shop? I dali mogu online naručiti dres?
Cuva Bog Zelju svog!

amar92
Kontakt:

uto jul 31, 2018 2:05 am

slika

Sretno Sefe!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

uto jul 31, 2018 2:11 am

Na Kipru tipuj dvicu, u sarajevu cekaj Lendrica Ivu, pa sa rajom popij pivu i jebimo u nedjelju Zrinju...

stankozza
Kontakt:

uto jul 31, 2018 2:12 am

1:3 na Kipru

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 10 gostiju.

Prijava