Eh dočekasmo početak...
Nisam pisao, ali sam ispratio haman svaku stranicu posljednjih 15-20 dana. Bilo je vala svega, od Stane i Bogija pa nadalje. Meni je nešto brzo prošla ova pauza. K'o da je juče bila tekma sa Radnikom.

Naravno, velike zasluge za to idu i momcima iz 1921 ekipe koji su nam omogućili da gledamo ekipu na treninzima i uz to nam prikazali još mnogo zanimljivih stvari što se tiče priprema, grada, Turske itd. Ovim putem im se zahvaljujem.

Samo naprijed! Dalje, što se tiče ekipe i transfera, ja sam prezadovoljan. Zadržali smo kostur ekipe, dodali još 2-3 igrača na pozicijama koje su nam bile nesigurne, ojačali konkurenciju igračima, tako da nećemo morati brinuti o tome hoće li neko ustati na desnu nogu, hoće li mu se taj dan igrati i slično. Što se tiče priprema, po onom što sam vidio na izvještajima također mogu biti zadovoljan. Vidio sam da se radilo dosta na fizičkoj spremi.
Utakmice nisam imao priliku gledati zbog obaveza (osim one protiv Veleža), tako da neću o tome. Protiv Krupe moramo ući sa više motiva od njih. A znamo kako se oni nalože i bore. Dobra stvar je što su ostali bez nekih važnih igrača koji su igrali glavnu ulogu u njihovoj igri, neki su i povrijeđeni, tako da imamo dobru priliku i nadam se da ćemo je iskoristiti. Vidim mnogi stavljaju Blagojevića na klupu, a Vranješa u prvih jedanaest. Ja bih baš obrnuto. Blagojević je tu dugo vremena, motor ekipe, naša igra zavisi od njega, zna šta mu je zadatak i obično tom zadatku odgovori kako se i očekuje. A i proigrao je baš zadnjih utakmica.

Vranješ protiv Krupe na klupu, pa ako ne bude išlo ili ako Ćelo ne bude imao ideju... Zanima me baš kako bi izgledali na terenu Vranješ i Jovan zajedno. Ali, uvijek mora biti jedno mjesto rezervisano ili za Hajdarevića ili za Šabana. Bez obzira na sve, oni su naši dragulji. Vranješ me nije nešto oduševio da bi odmah uletio među prvih jedanaest. Naravno, Adžem i ostali su tu da prate i odlučuju. Od krila sutra očekujem mnogo.
Sastav kojem se nadam:
Kjosevski- Stevanović, Graovac, Bogičević, Mehremić- Blagojević, Hajdarević- Zakarić, Ramović, Zec- Ubiparip. Zabravih napisati da sam zadovoljan Mehremićem i da bi mogao biti dobro pojačanje, od njega također očekujem dosta, pokazao je da je dobar i u ofanzivi, mogao bi pomoći i u skoku... A osporavan je od većine... Ipak, sačekajmo da ga vidimo na djelu, pa ćemo onda suditi o njemu. Eh, dvoumio bih se da li započeti sa Kajkutom ili Vojom... Ne znam, Vojo mora početi zabijati. Njegova igra za ekipu je odlična, to stoji, ali nedostaju golovi i neke situacije jednostavno mora početi zabijati i riješavati. To je taj sastav, uz to još očekujem Crnova, Vranješa/Šabana... Možda i Zeba ako bude potrebno, znamo da može jednim potezom izmisliti gol.

Zadnjih 15-20 minuta. Hajmo, nek nam je sa srećom. Ako Bog da po pobjedu. Pa da na kraju slavimo titulu nakon dugo vremena. Ali, IZ UTAKMICE U UTAKMICU! Samo skupa možemo do titule i kupa! Vidimo da se već pripremaju pritisci i napadi na sudije jer kao pomažu nam... Zato moramo biti svi kao jedan. Moramo napuniti Grbavicu na svakoj utakmici. Ne dizati se u nebesa. Samo tako možemo do titule. A onda nek dušmani crknu! A pogotovo ovi bordo prijatelji i svi oni kojima je draži neuspjeh Želje nego uspjeh vlastitog kluba.
IGRAJ ŽELJO HRABRO BORI SE!