Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Hurmasica
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet dec 07, 2017 9:58 pm

Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

mirsad94
Kontakt:

čet dec 07, 2017 10:00 pm

Imam potrebu da napisem u vezi Blagojevica, on je motor ekipe evo vec par sezona i kada on igra onda igra i Zeljo. Po mom misljenju najvise osporavan igrac i podcjenjen u nasoj ekipi, normalno da ce grijesiti ponekad jer najvise preuzima rizika , i on je igrac koji zivi od pokretljivosti ostalih igraca, kada ga uparis sa panjevima logicno da nema rjesenja i da dodaje protivnickim igracima loptu. Ne kazem da nije bilo i neprisiljenih gresaka ali Boze moj, svi znamo kakva nam je liga i da je u tom segmentu perfektan sigurnoi nebi igrao kod nas. Trenutno igra u zivotnoj formi, vjerovatno zna da mu je zadnji voz da osvoji nesto sa Zeljom i to je itekako zasluzio kada sve uzme u obzir.

exbabilon
Kontakt:

čet dec 07, 2017 10:08 pm

mirsad94 je napisao/la:
Imam potrebu da napisem u vezi Blagojevica, on je motor ekipe evo vec par sezona i kada on igra onda igra i Zeljo. Po mom misljenju najvise osporavan igrac i podcjenjen u nasoj ekipi, normalno da ce grijesiti ponekad jer najvise preuzima rizika , i on je igrac koji zivi od pokretljivosti ostalih igraca, kada ga uparis sa panjevima logicno da nema rjesenja i da dodaje protivnickim igracima loptu. Ne kazem da nije bilo i neprisiljenih gresaka ali Boze moj, svi znamo kakva nam je liga i da je u tom segmentu perfektan sigurnoi nebi igrao kod nas. Trenutno igra u zivotnoj formi, vjerovatno zna da mu je zadnji voz da osvoji nesto sa Zeljom i to je itekako zasluzio kada sve uzme u obzir.
Upravo ulazim na forum da napisem nesto za Jovana. Nestvarno dobro igra zadnjih par utakmica, vjerovatno medju top 3 veznjaka u ligi. Koristan je i naprijed i nazad, razigrava, krade lopte, zabija golove.. Vjerujem da ga je i Hajdarevic rasteretio jer preuzima odgovornost, trci, bori se, pomaze u oba smjera. Jednostavno ih je milina gledati skupa. Dugo je Jovan tu i dobro je sto jos uvijek ima zelje i motiva.

Plava Porodica
Kontakt:

čet dec 07, 2017 10:17 pm

Ne govori gospodin Osim da je trka sve u fudbalu.
Ko ti je prošle godine trčao? Stevanović i Lendrić.
Ko su bila preostala dva veznjaka pored Ćele? Marković i Zeba. Zajedno kilometar ne pređu.
Ko danas trči? Zakarić, Zec, Ramović, Ubiparip, Hajdarević/ Šabanadžović.
O čemu pričamo?
O tome što je prošle godine svaku utakmicu pred kraj kad mu više pukne film sam krene kroz petoricu igrača da je iznese. Fudbal nije šah. U fudbalu se trči. Timski se igra. Tim se u dušu poznaje. Znaju kad će ko u kojem trenutku biti na kojem mjestu. Znaš da i kad preuzmeš rizik imaš nekoga ko ti leđa čuva.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Omar500
Moderator
Kontakt:

čet dec 07, 2017 10:18 pm

exbabilon je napisao/la:
čet dec 07, 2017 10:08 pm
mirsad94 je napisao/la:
Upravo ulazim na forum da napisem nesto za Jovana. Nestvarno dobro igra zadnjih par utakmica, vjerovatno medju top 3 veznjaka u ligi. Koristan je i naprijed i nazad, razigrava, krade lopte, zabija golove.. Vjerujem da ga je i Hajdarevic rasteretio jer preuzima odgovornost, trci, bori se, pomaze u oba smjera. Jednostavno ih je milina gledati skupa. Dugo je Jovan tu i dobro je sto jos uvijek ima zelje i motiva.
Adzem je preporodio Zakarica, digao iz mrtvih Sinisu, Jovana, Bogicevica, koji su bili maksimalno istroseni i bez trunke motiva nakon prosle sezone. I nije samo to uradio Adzem, ali samo ovo je ogromna stvar. Sinisa je isao iz greske u gresku i igrao sa sve manje motivacije, Bogicevic bio veliki kikser, sjetit se samo kako smo izgubili dva boda zbog one kardinalne greske u Tuzli, a Blagojevic pravio pocetnicke greske zbog slabog kretanja kompletne ekipe, a moral mu je bio na minimumu. Sada se ne libi izvoditi cuda svojim malonogometnim driblinzima i izbaciti u kratko vrijeme po 2-3 protivnicka igraca. Mozda poredjenje nije na mjestu, ali nesto kao City prosle i ove sezone. Prosle patnja, ove igraju sa lakocom, pa tako i Blagojevic, ima toliko samopouzdanja, da ce se odvaziti na mnoge stvari, jer kad i pogrijesi, tu trci vise od pola ekipe da ispravi. Prije se mahalo rukama, negodovalo, udaraju nam igraca, svi stoje. Postali smo ekipa i to je veoma bitan korak ka naprijed. Postigao se onaj balans sa omladinom, par iskusnih igraca i igracima kojima je zelja da igraju za ovaj klub. Zato sam ja bio prezadovoljan ljetnim transfer rokom u samom pocetku, jer sam ocekivao da ce doci jos dva igraca. I oni nisu dosli i to se osjetilo dobro na pocetku sezone, jos Adzem preuzeo ekipu bez ijednog treninga. Dolazak Ubiparipa je dobar potez, kao i pronalazak prvih 11. Vitez dodje u dobro vrijeme. Prvi sam ocekivao tri boda iz ove tri teske utakmice, te sam strahovao od kupa i premorenosti. Uzeli smo sve bodove, prvi smo, kup prekucali, a nasi pucaju od fizicke spreme. Svaka cast i kondicionom treneru. Jos sad uzeti Radnika, pa na zasluzenu pauzu. Trebat ce pojacanja, teska ce biti borba na dva fronta. Cetiri jake ekipe su u vrhu, a utakmica je dosta.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

exbabilon
Kontakt:

čet dec 07, 2017 10:22 pm

Ma ako oni mogu biti United, mozemo i mi City. Svakako su plavi u oba slucaja ispred.

djoxxx1921
Kontakt:

čet dec 07, 2017 10:28 pm

Sta je ovo danas, treso se 90 minuta.. Al od mene halal i upala pluca

Tryg
Kontakt:

čet dec 07, 2017 10:28 pm

Igra Zeljo brate sta je ono, morao sam zenu i djecu u drugu sobu poslati.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Tvoje NE ucinilo te legendom! R.I.P Josko Domorocki!

Leon_Professional
Kontakt:

čet dec 07, 2017 10:31 pm

Ma samo su rijetki govorili i prosle godine sta je i kakav je Blagojevic. Neki su ga se htjeli rijesiti, klupirati, sta sve ne...
Najbolji u ligi! I mnogo spreman!
Naravno, kad nema ubelhu kraj sebe pa mora i njeg i protivnike driblat.

igla
Kontakt:

http://bnm.ba/bs/blog/bnm-igrac-godine- ... dia-group/

Ne znam koliko je ovo relevantno...

igla
Kontakt:

čet dec 07, 2017 10:32 pm

Leon_Professional je napisao/la:
Ma samo su rijetki govorili i prosle godine sta je i kakav je Blagojevic. Neki su ga se htjeli rijesiti, klupirati, sta sve ne...
Najbolji u ligi! I mnogo spreman!
Naravno, kad nema ubelhu kraj sebe pa mora i njeg i protivnike driblat.
Najbolje igrao u paru sa Hadziahmetovicem, a evo sad sa Hajdarevićem i Šabanadžovićem :)

Leon_Professional
Kontakt:

čet dec 07, 2017 10:35 pm

igla je napisao/la:

Hajmo svi glas za Amera :D

Plava Porodica
Kontakt:

čet dec 07, 2017 10:40 pm

igla je napisao/la:

Ramović Sinan i Vukotić Aleksandar.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

igla
Kontakt:

čet dec 07, 2017 10:45 pm

Kobiljar prvi 😂

gavran
Kontakt:

čet dec 07, 2017 10:49 pm

igla je napisao/la:
čet dec 07, 2017 10:45 pm
Kobiljar prvi 😂
Motaj kablove gasi sve
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

fcz
Kontakt:

čet dec 07, 2017 10:53 pm

Odmrzoh se konačno. :D

Malo sam se možda negdje i pribojavao današnje utakmice ali momci su je tako suvereno odradili da je to za jedan duboki naklon, do poda. Žao mi je samo što nije odigrana sinoć jer bi bilo barem duplo više raje, ali hajde. Imamo priliku da se okupimo protiv Radnika i nagradimo ekipu za sve.

Strahoviti ritam uzastopnih derbi utakmica na preteškim terenima ne da nije ostavio traga na igračima već kao da ih je dodatno naložio da pregaze konkurenciju. :) Milina je gledati našu igru u zadnje vrijeme, kombinatoriku veznog reda, trku cijele ekipe koja u drugom poluvremenu gazi iznemogle protivnike.

Bravo Ado, Bravo Čoviću, bravo momci!
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

čet dec 07, 2017 10:54 pm

neko pravi sprdnju sa glasanjem :D cuj kobiljar prvi... kod nas u bosni ni anketu ne mozes da sprovedes normalno da se raja ne zayebaje
100/94/37/34 - i to je to!

ellaxaz
Kontakt:

čet dec 07, 2017 10:57 pm

Hoce li biti izvjestaj,
ili ce Krste preuzeti odgovornost?
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

Pompey
Kontakt:

čet dec 07, 2017 11:02 pm

igla je napisao/la:

Lars ga vec zaokruzio :D
Nije to, nije to...
Čuva Bog Želju svog...

LARSSON
Kontakt:

čet dec 07, 2017 11:03 pm

Ko spomene riječi amer i ordagić, amerordagić ili neke izvedenice,skraćenice, obrnute i slično dabogda mu ***** otpao

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 33 gosta.

Prijava