Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Eric Cantona
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned okt 08, 2017 11:10 am

Ima li kakvih vijesti o Ivanu Lendriću? Hoće li se vratiti kod nas?

MrRiccoli
Kontakt:

ned okt 08, 2017 11:27 am

Cijela rekonstrukcija terena na bilinom polju je kostala 1.500.000 KM

kvalitet
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

ned okt 08, 2017 11:43 am

pile87 je napisao/la:
ned okt 08, 2017 11:03 am
ChWilla je napisao/la:ma na tepihu bi zabili šest-sedam. a da nije primjereno, svakako da nije.
Meni je malo i drago ovo zbog ove priče o terenu, pogotovo zbog ovih koji pričaju da nam liga ne valja. Na boljim terenima kvalitet naše lige bi znatno skočio. I dođemo do onoga koliko je bitna infrastruktura i koliko smo mi daleko od uslova koji nam trebaju za ozbiljnu ligu.

Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk
Baš tako. Ali, opet, ova liga nema puno od toga što ćemo, naprimjer, samo mi uraditi teren. Mora se presijeći. Naprimjer: od sezone 2019/2020 svi moraju imati terene s grijačima i ostalim stvarima. Ako to nemaš, možeš igrati, ali ne možeš registrovati nove igrače ili jednostavno ne možeš igrati ligu. Savez mora puno veću pažnju posvetiti ligi. Uz konstantan medijski pritisak oni će to uraditi, sigurno.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Roberto Baggio
Kontakt:

Šteta je što je toliko padala kiša, ovakve vremenske uslove bi trenutno kod nas izdržao samo teren na Bilinom polju, a ostali bi, što kaže exbabilon, bili i još gori od našeg sinoć, a neki bi se jednostavno skroz pretvorili u blato. Uostalom, jedini razlog za nenormalno dugu zimsku pauzu u našem prvenstvu jesu upravo tereni, to je naš veliki zajednički problem, kojem se nažalost ne vidi nikakvo ozbiljnije zajedničko rješenje ni u bližoj, a ni u daljoj budućnosti. Zato smo mi odlučili da pokušamo sami popraviti svoje uslove, i već smo napravili stvari kakve većina klubova neće nikad ni napraviti, a maltene tek smo na početku, šta se još planira i šta će se akobogda relativno brzo i uraditi. Svako iole upućen i dobronamjeran može shvatiti koliki je uopće bio podvig da se ona sinoć utakmica igra na Grbavici. Žao mi je što je kiša napravila da se priča o onome što nedostaje, umjesto o svemu što je urađeno. A prelako se zaboravlja ne tako davno vrijeme kada se reprezentacija zbog terena itekako blamirala i u Zenici, pa i u važnijim utakmicama od one sinoć:

phpBB [video]

:D

Na hajr, možda nam fakat ovo i ubrza neke procese.
FK Željezničar 1921

mavi
Kontakt:

ned okt 08, 2017 11:46 am

ChWilla je napisao/la:
ned okt 08, 2017 9:37 am
sve će to ići svojim tokom. kad se istok izvukao, ovo ostalo će biti lakše iako je veća vrijednost. a kad se sve završi - ja ću sve napisati kako je stvarno bilo... :D

glavni zadatak pred upravljačkim strukturama sada je druge prirode, da nađe sportskog menadžera/direktora koji će biti prava podrška i njima i treneru.
Jesu li kontaktirali Amara? Imaš li informaciju?

pile87
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

ned okt 08, 2017 11:55 am

kvalitet je napisao/la:
pile87 je napisao/la:
ned okt 08, 2017 11:03 am
ChWilla je napisao/la:ma na tepihu bi zabili šest-sedam. a da nije primjereno, svakako da nije.
Meni je malo i drago ovo zbog ove priče o terenu, pogotovo zbog ovih koji pričaju da nam liga ne valja. Na boljim terenima kvalitet naše lige bi znatno skočio. I dođemo do onoga koliko je bitna infrastruktura i koliko smo mi daleko od uslova koji nam trebaju za ozbiljnu ligu.

Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk
Baš tako. Ali, opet, ova liga nema puno od toga što ćemo, naprimjer, samo mi uraditi teren. Mora se presijeći. Naprimjer: od sezone 2019/2020 svi moraju imati terene s grijačima i ostalim stvarima. Ako to nemaš, možeš igrati, ali ne možeš registrovati nove igrače ili jednostavno ne možeš igrati ligu. Savez mora puno veću pažnju posvetiti ligi. Uz konstantan medijski pritisak oni će to uraditi, sigurno.
Od nekud se mora poceti, sami igraci ce isto ovo pricati nakon par utakmica na losim terenima i morace se poceti mjenjati stvari. Ali sa par stadiona gdje su normalni uslovi i drugi ce postaviti prioritete kako treba. To je jedan normalan proces kojim svi moraju proci, belgijanci su upravo krenuli od toga kada su htjeli unaprijediti svoj fudbal i vidimo gdje su danas, madjari su uradili slicno i popravili znatno svoj fudbal u cijelosti.
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

ISB87
Kontakt:

ned okt 08, 2017 12:20 pm

aBd za par godina cemo imat tip top stadion sa odlicnim terenom.

malo sam gledao i mogu reci da je duljevic odigrao fantasticno
MIRZA RASCIC

damirfile
Kontakt:

ned okt 08, 2017 12:39 pm

MrRiccoli je napisao/la:
ned okt 08, 2017 11:27 am
Cijela rekonstrukcija terena na bilinom polju je kostala 1.500.000 KM
Od toga je grijanje terena kostalo oko 600 000 km.

sajo10
Kontakt:

ned okt 08, 2017 12:45 pm

Eric Cantona je napisao/la:
ned okt 08, 2017 11:10 am
Ima li kakvih vijesti o Ivanu Lendriću? Hoće li se vratiti kod nas?
Sta smo se dogovorili svi ukupno kad su u pitanju povratnici?

igla
Kontakt:

ned okt 08, 2017 12:48 pm

Teren se mora praviti, ali isto tako sinoć je palo 7 golova. Napisao sam i sinoć, ko zna zna. Ipak, ono sinoć nije mjerodavno za naše uslove, ali dobar teren ti pomaže da napreduješ, da razvijaš igru bolje. Treba biti jedan od prioriteta.
Zadnja izmjena: igla, dana/u ned okt 08, 2017 1:02 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Bosanski lonac
Kontakt:

ned okt 08, 2017 12:49 pm

reks1 je napisao/la:
ned okt 08, 2017 8:33 am
Sinocnja tekma je najbolji pokazatelj da bez infrastrukture nema i ne moze biti realnog pomaka ni za mm.
Upravo tako. Sve što rade ovi naši je ispravno. To je i sinoćnja utakmica potvrdila. Ulaganje u igrače bez prave infrastrukture je bačen novac. Zato svim srcem podržavam upravu u nastojanjima da napravi stadion i svu ostalu infrastrukturu dostojnu modernog fudbala. A poslije će i rezultati stizati.
Sa Željom do groba, života mi moga!!

avlami97
Kontakt:

ned okt 08, 2017 12:50 pm

Jasno je da je teren jedan od prioriteta, ali ne i primarni. Po meni je primarno da sačuvamo od propadanja, ono što smo napravili. A to je Istok. Moramo sto prije napraviti krov na istom, da ne bi propadali podtribinski prostori i sama tribina koju vidimo (beton, stolice, ograde...). Istok bez krova je kao kuca pod pločom. Vremenski uticaji učine, da ti kuca propadne, jer je nisi natkrio. Kada se zaštiti Istok od propadanja, puno je lakse raditi unutrašnje radove. Možda griješim.

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk

Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Bosanski lonac
Kontakt:

ned okt 08, 2017 12:53 pm

Jug, teren pa zapad. Ovim redom. Mada bi dobro bilo uporedo jug i teren.

Bosanski lonac
Kontakt:

ned okt 08, 2017 12:55 pm

avlami97 je napisao/la:
ned okt 08, 2017 12:50 pm
Jasno je da je teren jedan od prioriteta, ali ne i primarni. Po meni je primarno da sačuvamo od propadanja, ono što smo napravili. A to je Istok. Moramo sto prije napraviti krov na istom, da ne bi propadali podtribinski prostori i sama tribina koju vidimo (beton, stolice, ograde...). Istok bez krova je kao kuca pod pločom. Vremenski uticaji učine, da ti kuca propadne, jer je nisi natkrio. Kada se zaštiti Istok od propadanja, puno je lakse raditi unutrašnje radove. Možda griješim.

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk
Istok pokriti zajedno sa jugom.

dell21
Kontakt:

ned okt 08, 2017 12:56 pm

U istok u beton je nešto stavljano protiv vode tako da voda njemu neće ništa napraviti loše za godinu dvije. Mislim da po redu ide jug sa krovom pa krov na istok.
Bar koji se planira ispod juga će generirati godišnje milion KM ko ne vjeruje nek saceka da se uvjeri :ganja:

kikirikikospice
Kontakt:

ned okt 08, 2017 1:31 pm

dell21 je napisao/la:U istok u beton je nešto stavljano protiv vode tako da voda njemu neće ništa napraviti loše za godinu dvije. Mislim da po redu ide jug sa krovom pa krov na istok.
Bar koji se planira ispod juga će generirati godišnje milion KM ko ne vjeruje nek saceka da se uvjeri :ganja:

Mislim da si malo pretjerao s racunicom. U prevodu to bi znacilo da taj bar dnevno pravi izmedju 2.500 - 3.000 KM.Sumnjam da su neki bolji restorani u Sarajevu u stanju poslovati u tom obimu.

PratimsamoPlave

ned okt 08, 2017 1:33 pm

PRoblem reprezentacije je mnogo veći i od terena na Grbavici , čak i ljudi saveza . I šta promjeni se selektor,garnitura ljudi ? Opet će ovo biti isto . Iza reprezentacije mora stajati država ! Dok je god cilj da država stoji samo da neki plate primaju ovde nema hajra . Selektoru fali igrača i on nikog ne smije da zovne iz domaće lige ,eto nisu kvalitet .Vjerujem da nisu kvalitet , ali zašto nemamo kvaliteta to neko treba da se zapita. Država mora natjerati da firme koje rade u BiH nekako pomognu klubovima u vidu sponzorstva . Neki sistem da se napravi , daj Bože da to doživimo .
Koliko smo očajni bili i sinoć iako smo dali tri gola pokazuje da raja hvali Duljevića . Razlog pozivanja zato što svaki portal objavi kad on napravi bilo kakav dribling .I to sve uspije zbog svoje brzine , bez ikakvog centaršuta , šuta , vizije , on je kvalitet za reprezentaciju iste stvari je znao i u Sarajevu .Kad se sjetim koliko je taj čovjek maltretirao naše bekove i na kraju oni ne zabiju gol **** tog igrača . Ali eto **** repku. Belgija svakako velesila za nas .
Sinoć je ono za Grbavicu," sanjare" velika pobjeda . Sjetite se samo korova po stadionu , pitarsrki " zmija na jugu " sad ti isti pucaju od muke i pišu o oranicama .
Jebat ih ba . Grbavica simbol otpora ovog naroda , izronila iz rata u korovu i pepelu djelom minirana dočekala je Belgija . Za mene historijska utakmica , možda koja će pokrenuti neke stvari da bude još ljepša . Za nas je ona centar svijeta , nije Robijašima i Ptiarima teško padalo kad su se iste stvari pisale za Koševo ili Bilino . Jer ne doživljamo isto . I novinari umjesto da pišu kako je treba izgraditi i pomoći Željezniačrui jer je do sad uglavnom uz pomoć navijača i malo opštine ovo gradio i doveo reprezentaciju, oni pišu o oranici i krompirištu .
Ne znam zašto raspravljate o terenu , pare su se rastalile ? Pošto ima nekih ljudi koji su pričali " **** infrastrukuturu " pogotovo na onom tamo forumu i tjerali ove ljude . Sad su u fazonu dajte teren **** jug . Taj teren je krivica kao što je i jug i istokovi poslovni prostori i nereueđen sjevet i očajno stanje stadiona u prošlosti ljudi u prošlosti koji su vodili ovaj klub . Bio je taj sistem , zašto nam sistem nije donio teren , nije nam donio teren ali zato jest milione duga . i opet ima neko obraza " Senade odlazi " i slična sranja pisati . Nadam se da će sinoćna utakmica Željovcima otvoriti oči da stvari ne idu preko noći .
Teren liči na nešto , za našu ligu Nou Camp . Hoćete pojačanja,jug,istok,titule,teren . PPreviše mi očekujemo to je problem. Korak po korak , vjerujem ja ljudima u ovoj upravi . Sve ove stvari zavise i od države .
I kada dodju losi rezultati, budala ova nece prestat da te prati!

ISB87
Kontakt:

ned okt 08, 2017 1:51 pm

da li neko zna koliko kosta krov za istok?
lijepo bi to sve bilo... istok natkriven, novi jug sa krovom i novi teren e pa nakon toga traziti neki iskorak. a do tada napraviti kostur ekipe za taj potez...
MIRZA RASCIC

exbabilon
Kontakt:

ned okt 08, 2017 1:57 pm

Da bi stadion bio estetski na zavidnom nivou, jug je prioritet. Da bi vise raje pocelo dolaziti na tekme, teren je ipak prioritet.

S tim sto teren ne ide bez ekipe.

Puno je jos stepenica do nivoa na kojem zelimo biti, i sportski i administrativno i infrastrukturno, ali bitno je da smo na pravom putu.

reks1
Kontakt:

ned okt 08, 2017 2:20 pm

Znaci,apsolutno treba nastaviti infrastrukturno ulaganje,Posao koji traje godinama,ali nema odustajanja
Repka je sinoc i ne samo sinoc pokazala i dokazala da dok god su toj repki kao i u drzavi izdizu narodi nacije,trojstva u svakom pogledu,Bosnjaci,Srbi,Hrvati itd iznad uredjenog drzavnog okvira ovdje nema pomak ni za milimetar. :DD: evo ispravka :lol: !
:bih:

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.

Prijava