avlami97 je napisao/la: ↑sri sep 06, 2017 3:40 pm
Model1964 je napisao/la:azbaha je napisao/la: ↑sri sep 06, 2017 2:06 pm
mislim da ta formacija 3 5 2 zahtjeva nenormalnu kolicinu kondicije i trke, a mislim i samim tim mlade krvi u ekipi da mi to trenutno nema sanse da igramo, al za koju godinu sta znas
Sa ovom trenutnom garniturom igraca mi možemo samo 4 3 3
Modric nije defanzivni . Samo pozicija na trenu mu je takva da djeluje od 16 do 16.
Ma i u fazi odbrane i u fazi napada su "postrojeni" kako sam naveo. Linije im se pomjeraju u zavisnosti posjeda lopte. Organizaciju napada kreiraju od golmana, a odbranu zapocinje Benzema. Tri defanzivna vezna su im na 35-40 m od protivnickog gola u liniji kada su u napadu, a kada se brane onda su na svojoj polovini, na pomenutoj udaljenosti. Karvahal i Marcelo "odglume" krila, jer im to omogucava ova trojka + Isco/Asensao, a stoperi se malo rasire i zatvore eventualne rupe po bokovima, kojih ima malo zbog zgusnute sredine. Izuzetno su uigrani i disciplinovani. Ovaj Realov sistem naši ne bi naucili do sudnjeg dana
Davno sam napisao da bi nam rasplozivi kadar najvise donio formacijom 4-3-3.
Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk
Formacija 4 3 3 u ovom trenutku
Ako imamo bekove kakve imamo

onda je realno za ocekivati da oni naprijed ne mogu ništa napraviti. To znaci max do cize na sredini i daj loptu nekom drugom

. Stoperi nisu ekstra brzi ali poziciono znaju. Ta zadnja linija bi morala igrati cvrsto nazad i jako brzo oduzimati loptu i predavati je vezi. Bez sadašnjeg dodavanja stopera i bekova. U veznom redu imamo najviše mogucnosti za naprtedak. Klasicni trokut koji bi po potrebi bio obrnut prema naprijed i nazad. Sa malim Šabanom i Sinanom imamo jako pokretljiv vezni red. Ocito je da i Blagojevic sa njima bolje funkcionira. U toj varijanti bi Zeba bio max iskorišten zadnjih pola sata. Trojica u vrhu bi imala pored napadacke uloge i ulogu prve crte odbrane. Presingom na stopere i bekove bi nametali svoj tempo i tražili grešku protivnika. Samim tim bi i našoj vezi bilo lakše .Krila se nebi trošila u nekom stalnom vracanju i glumljenju pomocnih bekova. Stalnim pritiskom na bekove protivnika oni nebi cesto ili nikako išli u napad. Ostalo valjda mogu

zatvoriti naši bekovi. Krila u fazi napada ako ne mogu probiti po strani mogu i moraju se ubacivati u prostor iza protivnickih stopera sarađujuci sa sa vezom a ne solirati. Najistureniji napadac bi morao zujati i koristiti prazan prostor jer nema brzog stopera u PLBIH:
Za sve ovo treba jako puno trke i koncentracije tokom cijele tekme. Linije moraju biti blizu, igraci se trkom moraju nuditi i ne solirati. U glavama mora doci do promjene. Ozbiljnost i prije svega samopouzdanje su temelji uspjeha.
Na papiru izgleda jednostavno

.