ChWilla je napisao/la: ↑sri avg 16, 2017 3:37 pm
drugi su predaleko odmakli u svakom pogledu da bi bilo dovoljno samo pružiti šansu i rizikovati. to je danas nauka, mašinerija i milioni. a ti u cijeloj državi nemaš ozbiljnog trening kampa.
to škendija, vardar to je k'o pitari prve godine sa tanom...kada su na igrače potrošili pare za kamp. to je obratno od onoga što nama treba i od onoga kako se mi možemo nadati održivom i kontinuiranom rastu.
Ono što nama treba je plan, vizija...kako "iškolovati" igrača od 17 godina da igra za prvi tim. Biću bezobrazan pa reći da to ne znamo, da niko nema to u glavi. To treba pitati ljude vani, "moliti" da nam otkriju "tajnu".
OK, nemamo kao što bokaćo reče mnogo talenata. Tim "bolje". Nemaš potrebe uložiti milion na tu skupinu igrača, dovoljno je da prve godine uložiš 100 hiljada, da upreš prstom u 3 igrača i kažeš njih treba forsirati, ali ne forsirati samo tako što će igrati tih 90 minuta sedmično. To je najmanje bitno. Nama treba "plan života" tih momaka, da im se zna kad ustaju, šta doručkuju, kad pišaju, kad treniraju, i šta, i gdje, i koliko...kad liježu, kad guzze

. Momcima se ne mora dati plata da boli glava ali im se moraju obezbjediti neke osnovne stvari, ako postoji normativ koliko kg treba imati veznjak, koliko brzo treba da trči 100m i sl. to im postaviti kao vodilju, "zadužiti" nekog u teretani da ih pravilno trenira, zadužiti im one narukvice sa pređenim kilometrima i da trče, nabijaju kondiciju. Nisam nikakav stručnjak na tom polju, čak sam i veliki laik ali takve stvari treba forsirati. I za početak, 3 igrača, pa 4, 5, 6... Za početak "halaliti" 100k, pa 150, 200, 300
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.

🤍

🤍

🤍