Djelmiceve zadnje 2 sezone:
2016/17 - 13 nastupa 1 assitencija
2015/16 - 34 nastupa 10 golova 2 asistencije
Djelmic ima nase drzavljanstvo 100%, cak mislim da ima i dvojno. Prvom meni ne bi bilo drago da ga dovodimo a da je stranac. Mogu igrati ali to nisu njihove prirodne pozicije, bolje ce Djelmic odigrati na krilu od svakog igraca kojeg si nabrojao a kojem to nije prirodna pozicija, iskljucivo iz razloga sto ima karakteristike krila sto citav zivot igra na toj poziciji, ima brzinu, moze probiti, asistirati, zabiti gol itd.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑pon avg 14, 2017 1:42 am@Brko Prvo mi reci,odakle je Djelmic?Rodjen je u Zenici,ali nisam siguran da ima nase drzavljanstvo.Neko informiraniji ce to reci.
Drugo,ja nisam rekao da su svi oni igraci krila,ali ocigledno je da nasi treneri (bivsi i sadasnji)smatraju da pomenuti igraci to mogu igrati i zato ih forsiraju na tim pozicijama,a nije da su bas svaki put bili prisiljeni da ih tu stave,jel tako?A znamo da je njihova relevantna.
I trece,poredio sam ih po stilu igre.Logicno je da je Dialiba bio zapazeniji jer je igrao kod nas,a i jer je bio mladji kad je otisao.Imao je potencijal koji je kasnije realizovao.Medjutim,stil.igre im se ne rezlikuje i to je poenta.
To kako ce odigrati ne znamo i tu lezi problem.Covjek 2 god ne igra kako treba,a imamo uzasna iskustva sa "povratnicima".Zasto da se opet kockamo?To ne shvatam.Brkoo je napisao/la: ↑pon avg 14, 2017 1:52 amDjelmic ima nase drzavljanstvo 100%, cak mislim da ima i dvojno. Prvom meni ne bi bilo drago da ga dovodimo a da je stranac. Mogu igrati ali to nisu njihove prirodne pozicije, bolje ce Djelmic odigrati na krilu od svakog igraca kojeg si nabrojao a kojem to nije prirodna pozicija, iskljucivo iz razloga sto ima karakteristike krila sto citav zivot igra na toj poziciji, ima brzinu, moze probiti, asistirati, zabiti gol itd.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑pon avg 14, 2017 1:42 am@Brko Prvo mi reci,odakle je Djelmic?Rodjen je u Zenici,ali nisam siguran da ima nase drzavljanstvo.Neko informiraniji ce to reci.
Drugo,ja nisam rekao da su svi oni igraci krila,ali ocigledno je da nasi treneri (bivsi i sadasnji)smatraju da pomenuti igraci to mogu igrati i zato ih forsiraju na tim pozicijama,a nije da su bas svaki put bili prisiljeni da ih tu stave,jel tako?A znamo da je njihova relevantna.
I trece,poredio sam ih po stilu igre.Logicno je da je Dialiba bio zapazeniji jer je igrao kod nas,a i jer je bio mladji kad je otisao.Imao je potencijal koji je kasnije realizovao.Medjutim,stil.igre im se ne rezlikuje i to je poenta.
Ma kockamo se zato sto nismo na vrijeme doveli pojacanja i zato sto nam sad fali jedno pravo krilo.. To za njegovo ne igranje ne pije vode kad se radi o nasoj ligi, dovedes nekog ribara, iz pm, na karti ne mozes naci ono mjesto iz kojeg smo ga doveli i lik bude medju najboljim igracima u ligi, bez trunke pretjerivanja. Kvalitet lige je ocajan, ako si malo brzi od ostalih, malo pametniji, ako se izdvajas po bilo cemu u pozitivnom smislu, vec si dobar igrac za razliku od ostalih..NEZALAGANJE je napisao/la: ↑pon avg 14, 2017 1:54 amTo kako ce odigrati ne znamo i tu lezi problem.Covjek 2 god ne igra kako treba,a imamo uzasna iskustva sa "povratnicima".Zasto da se opet kockamo?To ne shvatam.Brkoo je napisao/la: ↑pon avg 14, 2017 1:52 amDjelmic ima nase drzavljanstvo 100%, cak mislim da ima i dvojno. Prvom meni ne bi bilo drago da ga dovodimo a da je stranac. Mogu igrati ali to nisu njihove prirodne pozicije, bolje ce Djelmic odigrati na krilu od svakog igraca kojeg si nabrojao a kojem to nije prirodna pozicija, iskljucivo iz razloga sto ima karakteristike krila sto citav zivot igra na toj poziciji, ima brzinu, moze probiti, asistirati, zabiti gol itd.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑pon avg 14, 2017 1:42 am@Brko Prvo mi reci,odakle je Djelmic?Rodjen je u Zenici,ali nisam siguran da ima nase drzavljanstvo.Neko informiraniji ce to reci.
Da li to govoris o OK? Dobar igrac?Brkoo je napisao/la: ↑pon avg 14, 2017 2:05 amMa kockamo se zato sto nismo na vrijeme doveli pojacanja i zato sto nam sad fali jedno pravo krilo.. To za njegovo ne igranje ne pije vode kad se radi o nasoj ligi, dovedes nekog ribara, iz pm, na karti ne mozes naci ono mjesto iz kojeg smo ga doveli i lik bude medju najboljim igracima u ligi, bez trunke pretjerivanja. Kvalitet lige je ocajan, ako si malo brzi od ostalih, malo pametniji, ako se izdvajas po bilo cemu u pozitivnom smislu, vec si dobar igrac za razliku od ostalih..NEZALAGANJE je napisao/la: ↑pon avg 14, 2017 1:54 amTo kako ce odigrati ne znamo i tu lezi problem.Covjek 2 god ne igra kako treba,a imamo uzasna iskustva sa "povratnicima".Zasto da se opet kockamo?To ne shvatam.Brkoo je napisao/la: ↑pon avg 14, 2017 1:52 am
Djelmic ima nase drzavljanstvo 100%, cak mislim da ima i dvojno. Prvom meni ne bi bilo drago da ga dovodimo a da je stranac. Mogu igrati ali to nisu njihove prirodne pozicije, bolje ce Djelmic odigrati na krilu od svakog igraca kojeg si nabrojao a kojem to nije prirodna pozicija, iskljucivo iz razloga sto ima karakteristike krila sto citav zivot igra na toj poziciji, ima brzinu, moze probiti, asistirati, zabiti gol itd.
Ja ne znam kako to ljudi ne mogu shvatiti..
Nije mi jasno kako uopste neko moze drzati onog D.Hasanovića u fudbalskoj ekipi,covjek je mali, nezna potrcati, onu jednu loptu jedva pogodi da je izbije,mislim da je covjek zalutao u sport uopste a u Želju pogotovo. Mislim da bi on trebao prvi napustiti ekipu jer fakat nikakve koristi od njega. Trebaju nam brzi igraci,koji igraju brze, mene su u subotu sto se toga tice odusevili Ramović i Zajmović pa i Blagojević, dok Zeba cini mi se vise ne moze da to isprati i mislim da je vrijeme da mu se smanji minutaza ali znajuci kakvo je stanje sa autoritetima kod nas cisto sumnjam.Omar500 je napisao/la: ↑pon avg 14, 2017 12:06 amAdzem je bas Petrovicu rekao da je Hrvanovic u potpunosti spreman za seniorskog fudbala. Ali do sada je Adzem dosta uradio, Kemo postao neizostavan dio prve postave, Zeric dobija sve vise minutaze, a na djelu smo vidjeli i Zajmovica. Nadam se da ce uskoro doci vrijeme i za ostale momke, B ekipa se vec sada pokazala odlicnom, nadam se da postoji neki plan za prijateljske utakmice sada kada je pocela sezona.
Nama i dalje fali te sirine, treba vec razmisljati o desnom beku jer Sinisa ide na zimu, imamo samo tri stopera, na poziciji Blagojevica skoro pa nemamo nikoga, jer Hajdarevic i Sabanadzovic nisu jos za najveceg premijerligaskog nivoa (barem ne jos), a Hasanovic je igrac zadatka. Na Radinovica se ne racuna, najvjerovatnije ni na Markovica. Napad smo donekle rijesili, a ne treba zaboraviti da u nedostatku krila zbog povrede Crnova su tu igrali redom Ramovic i Zajmovic - igraci kojima to ni priblizno nije njihova pozicija.
Kouadio je nepredvidljiv, ima dug korak, dobar dribling i fino suta sa obje noge. Odlican igrac sa klupe, ali mi vec imamo donekle slicnog - Zeca. I kada nista ne uradi, Zec napravi pometnju protivnickoj odbrani jer ne znaju sta ce uraditi. Zecu su ovo kljucne godine, mogucnost za posljedni veci iskorak u karijeri. I nama to dobro dodje jer mozemo biti platforma za takve igrace - odskocna daska, jer svi znaju da je najbolje i najlakse otici vani iz Zelje. Igraci kao sto su Zec, Ramovic, Graovac se meni dopadaju jer znaju sta znaci nositi Zeljin dres, relativno su mladi, mogu napredovati i imaju veliku zelju. Uparis takve igrace sa par nasih momaka iz OP, te par starijih i to je solidno izbalansirano. Ne mozemo se zavaravati, pa zeljeti ekipu sa prosjekom godina 20. Da li bi dovodjenje Djelmica bilo dobro - ja to ne znam, nisam siguran u kakvom je stanju, ali znam da nemamo dovoljno krila i da do oporavka Crnova ima jos mnogo. Kakav je njegov voljni momenat, isto ne znam, ali mislim da ne bi bilo lose iz razloga sto bi se morao boriti za prvi sastav pored Zakarica i Zeca, pa sto da ne i Hrvanovica. Ne bi bilo mogucnosti da se opusti, pa neka zapne, a za pocetak kao igrac sa klupe je fenomenalno rjesenje. Imaju ljudi koji ce procijeniti da li je potreban i da li moze pomoci.
I meni je to baš smiješno kad negdje pročitam ili čujem kad/ako se Džeko vrati, kakav Džeko i kakav povratak, nema šta pametnije nego s 36-37 banki i to nakon 20 godina fudbala na top niovu opet se mrcvarit za siću po bh terenimamalta071 je napisao/la: ↑pon avg 14, 2017 12:59 amJel fakat neko misli da postoji i 0.0001 sanse da ce Dzeko opet zaigrat za Zelju?
I isto tako, preskocio sam par stranica napisanih poslije utakmice pa da pitam ove sto su sve procitali, jesu li se pokajali ili izvinuli kriticari kad je Kajkut zabio na prvu?
A što toliko, neka se bordo prijatelji fino rasire na jugu, a njima bi zabranio organizovan dolazak na Grbavicu.Hadzijalagic je napisao/la:Znaci, vjerovatno opet 1800 karata a njima 650 na Grbavici.. Nadam se da ce nasi poraditi na kakvom kavezu da bi smanjili tampon zone..