Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

LARSSON
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon avg 14, 2017 1:37 am

Djelmiceve zadnje 2 sezone:

2016/17 - 13 nastupa 1 assitencija
2015/16 - 34 nastupa 10 golova 2 asistencije

NEZALAGANJE
Kontakt:

pon avg 14, 2017 1:42 am

@Brko Prvo mi reci,odakle je Djelmic?Rodjen je u Zenici,ali nisam siguran da ima nase drzavljanstvo.Neko informiraniji ce to reci.
Drugo,ja nisam rekao da su svi oni igraci krila,ali ocigledno je da nasi treneri (bivsi i sadasnji)smatraju da pomenuti igraci to mogu igrati i zato ih forsiraju na tim pozicijama,a nije da su bas svaki put bili prisiljeni da ih tu stave,jel tako?A znamo da je njihova relevantna.
I trece,poredio sam ih po stilu igre.Logicno je da je Dialiba bio zapazeniji jer je igrao kod nas,a i jer je bio mladji kad je otisao.Imao je potencijal koji je kasnije realizovao.Medjutim,stil.igre im se ne rezlikuje i to je poenta.

@mirzoni Slazem se,ali kao sto rekoh,nije jedan gol u pitanju i dok je situacija da ne mozemo dovesti extra pojacanja,onda bolje neko ko je bolji i od Nikolica i od Beganovica,a deficitarni smo na toj poziciji.Plus daje dimenziju u igri kakvu nemamo.
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!

LARSSON
Kontakt:

pon avg 14, 2017 1:47 am

Ima državljanstvo, čovjek igrao za našu mladu repku, a i rođen u BiH.................................

NEZALAGANJE
Kontakt:

pon avg 14, 2017 1:48 am

LARS1921 je napisao/la:
pon avg 14, 2017 1:47 am
Ima državljanstvo, čovjek igrao za našu mladu repku, a i rođen u BiH.................................
Znam da je dugo,dugo bio u Srbiji.Hvala.

Brkoo
Kontakt:

pon avg 14, 2017 1:52 am

NEZALAGANJE je napisao/la:
@Brko Prvo mi reci,odakle je Djelmic?Rodjen je u Zenici,ali nisam siguran da ima nase drzavljanstvo.Neko informiraniji ce to reci.
Drugo,ja nisam rekao da su svi oni igraci krila,ali ocigledno je da nasi treneri (bivsi i sadasnji)smatraju da pomenuti igraci to mogu igrati i zato ih forsiraju na tim pozicijama,a nije da su bas svaki put bili prisiljeni da ih tu stave,jel tako?A znamo da je njihova relevantna.
I trece,poredio sam ih po stilu igre.Logicno je da je Dialiba bio zapazeniji jer je igrao kod nas,a i jer je bio mladji kad je otisao.Imao je potencijal koji je kasnije realizovao.Medjutim,stil.igre im se ne rezlikuje i to je poenta.
Djelmic ima nase drzavljanstvo 100%, cak mislim da ima i dvojno. Prvom meni ne bi bilo drago da ga dovodimo a da je stranac. Mogu igrati ali to nisu njihove prirodne pozicije, bolje ce Djelmic odigrati na krilu od svakog igraca kojeg si nabrojao a kojem to nije prirodna pozicija, iskljucivo iz razloga sto ima karakteristike krila sto citav zivot igra na toj poziciji, ima brzinu, moze probiti, asistirati, zabiti gol itd.
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

NEZALAGANJE
Kontakt:

pon avg 14, 2017 1:54 am

Brkoo je napisao/la:
Djelmic ima nase drzavljanstvo 100%, cak mislim da ima i dvojno. Prvom meni ne bi bilo drago da ga dovodimo a da je stranac. Mogu igrati ali to nisu njihove prirodne pozicije, bolje ce Djelmic odigrati na krilu od svakog igraca kojeg si nabrojao a kojem to nije prirodna pozicija, iskljucivo iz razloga sto ima karakteristike krila sto citav zivot igra na toj poziciji, ima brzinu, moze probiti, asistirati, zabiti gol itd.
To kako ce odigrati ne znamo i tu lezi problem.Covjek 2 god ne igra kako treba,a imamo uzasna iskustva sa "povratnicima".Zasto da se opet kockamo?To ne shvatam.

Brkoo
Kontakt:

pon avg 14, 2017 2:05 am

Brkoo je napisao/la:
To kako ce odigrati ne znamo i tu lezi problem.Covjek 2 god ne igra kako treba,a imamo uzasna iskustva sa "povratnicima".Zasto da se opet kockamo?To ne shvatam.
Ma kockamo se zato sto nismo na vrijeme doveli pojacanja i zato sto nam sad fali jedno pravo krilo.. To za njegovo ne igranje ne pije vode kad se radi o nasoj ligi, dovedes nekog ribara, iz pm, na karti ne mozes naci ono mjesto iz kojeg smo ga doveli i lik bude medju najboljim igracima u ligi, bez trunke pretjerivanja. Kvalitet lige je ocajan, ako si malo brzi od ostalih, malo pametniji, ako se izdvajas po bilo cemu u pozitivnom smislu, vec si dobar igrac za razliku od ostalih..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

brada
Kontakt:

pon avg 14, 2017 3:21 am

Brkoo je napisao/la:
pon avg 14, 2017 2:05 am
Brkoo je napisao/la:

Ma kockamo se zato sto nismo na vrijeme doveli pojacanja i zato sto nam sad fali jedno pravo krilo.. To za njegovo ne igranje ne pije vode kad se radi o nasoj ligi, dovedes nekog ribara, iz pm, na karti ne mozes naci ono mjesto iz kojeg smo ga doveli i lik bude medju najboljim igracima u ligi, bez trunke pretjerivanja. Kvalitet lige je ocajan, ako si malo brzi od ostalih, malo pametniji, ako se izdvajas po bilo cemu u pozitivnom smislu, vec si dobar igrac za razliku od ostalih..
Da li to govoris o OK? Dobar igrac?
blue

Plava Porodica
Kontakt:

pon avg 14, 2017 5:54 am

AsharaK je napisao/la:
pon avg 14, 2017 12:31 am
Ne postoji bolji igrač od Đelme za rotaciju.
Ja ne znam kako to ljudi ne mogu shvatiti..
Pogotovo kad je datum taj koji jeste i kad očekujemo da Zakarić proradi kako zna i da ga možda i prodamo kao Ivana. Kada od Zeca isto tako očekujemo da postane još bolji igrač jer itekako ima prostora za napredak.
Sigurno nije na tadašnjem nivou kada je uz Mireta i Baju bio najbolji igrač,ali da je 60% tog nivoa on je itekakva prevaga kad uđe sa klupe.
A da ne govorimo koliko je duga sezona i da će svi imati dovoljnu minutažu, plus momak može igrati na obje krilne pozicije.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

pon avg 14, 2017 8:05 am

Ma omladina je ko tempirana bomba. Ne treba ih klupirati nakon jedne lose tekme i gurati ga cijelu tekmu nakon jednog dobrog poluvremena..

teatrale36
Kontakt:

pon avg 14, 2017 8:19 am

Omar500 je napisao/la:
pon avg 14, 2017 12:06 am
Adzem je bas Petrovicu rekao da je Hrvanovic u potpunosti spreman za seniorskog fudbala. Ali do sada je Adzem dosta uradio, Kemo postao neizostavan dio prve postave, Zeric dobija sve vise minutaze, a na djelu smo vidjeli i Zajmovica. Nadam se da ce uskoro doci vrijeme i za ostale momke, B ekipa se vec sada pokazala odlicnom, nadam se da postoji neki plan za prijateljske utakmice sada kada je pocela sezona.

Nama i dalje fali te sirine, treba vec razmisljati o desnom beku jer Sinisa ide na zimu, imamo samo tri stopera, na poziciji Blagojevica skoro pa nemamo nikoga, jer Hajdarevic i Sabanadzovic nisu jos za najveceg premijerligaskog nivoa (barem ne jos), a Hasanovic je igrac zadatka. Na Radinovica se ne racuna, najvjerovatnije ni na Markovica. Napad smo donekle rijesili, a ne treba zaboraviti da u nedostatku krila zbog povrede Crnova su tu igrali redom Ramovic i Zajmovic - igraci kojima to ni priblizno nije njihova pozicija.

Kouadio je nepredvidljiv, ima dug korak, dobar dribling i fino suta sa obje noge. Odlican igrac sa klupe, ali mi vec imamo donekle slicnog - Zeca. I kada nista ne uradi, Zec napravi pometnju protivnickoj odbrani jer ne znaju sta ce uraditi. Zecu su ovo kljucne godine, mogucnost za posljedni veci iskorak u karijeri. I nama to dobro dodje jer mozemo biti platforma za takve igrace - odskocna daska, jer svi znaju da je najbolje i najlakse otici vani iz Zelje. Igraci kao sto su Zec, Ramovic, Graovac se meni dopadaju jer znaju sta znaci nositi Zeljin dres, relativno su mladi, mogu napredovati i imaju veliku zelju. Uparis takve igrace sa par nasih momaka iz OP, te par starijih i to je solidno izbalansirano. Ne mozemo se zavaravati, pa zeljeti ekipu sa prosjekom godina 20. Da li bi dovodjenje Djelmica bilo dobro - ja to ne znam, nisam siguran u kakvom je stanju, ali znam da nemamo dovoljno krila i da do oporavka Crnova ima jos mnogo. Kakav je njegov voljni momenat, isto ne znam, ali mislim da ne bi bilo lose iz razloga sto bi se morao boriti za prvi sastav pored Zakarica i Zeca, pa sto da ne i Hrvanovica. Ne bi bilo mogucnosti da se opusti, pa neka zapne, a za pocetak kao igrac sa klupe je fenomenalno rjesenje. Imaju ljudi koji ce procijeniti da li je potreban i da li moze pomoci.
Nije mi jasno kako uopste neko moze drzati onog D.Hasanovića u fudbalskoj ekipi,covjek je mali, nezna potrcati, onu jednu loptu jedva pogodi da je izbije,mislim da je covjek zalutao u sport uopste a u Želju pogotovo. Mislim da bi on trebao prvi napustiti ekipu jer fakat nikakve koristi od njega. Trebaju nam brzi igraci,koji igraju brze, mene su u subotu sto se toga tice odusevili Ramović i Zajmović pa i Blagojević, dok Zeba cini mi se vise ne moze da to isprati i mislim da je vrijeme da mu se smanji minutaza ali znajuci kakvo je stanje sa autoritetima kod nas cisto sumnjam.
Stevo takodje nije za ozbiljnog igranja, Kajkut onakav nespreman je odigrao bolje pola sata nego Stevo citavu ovu sezonu.

cikazubo
Kontakt:

pon avg 14, 2017 9:02 am

malta071 je napisao/la:
pon avg 14, 2017 12:59 am
Jel fakat neko misli da postoji i 0.0001 sanse da ce Dzeko opet zaigrat za Zelju?
I isto tako, preskocio sam par stranica napisanih poslije utakmice pa da pitam ove sto su sve procitali, jesu li se pokajali ili izvinuli kriticari kad je Kajkut zabio na prvu?
I meni je to baš smiješno kad negdje pročitam ili čujem kad/ako se Džeko vrati, kakav Džeko i kakav povratak, nema šta pametnije nego s 36-37 banki i to nakon 20 godina fudbala na top niovu opet se mrcvarit za siću po bh terenima :r

Fanzi
Kontakt:

pon avg 14, 2017 9:06 am

Nisam ti ja od filmova, ja sam vise pozorisni tip.
Kad pozelim pogledati dobar film, gledam ga kuci. Filmovi za odrasle isfurase jos 5. juna 1998.
Za sve ostalo tu je teatar snova. U filmovima mozes glumit i folirat.
Na Grbavici ne...

SirAlexFerguson
Kontakt:

pon avg 14, 2017 9:15 am

Vjerujem da će nadolaziti ova ekipa sve više i više. Ova pobjeda mi je toliko slatka jer smo pobjedili bez najboljeg igrača i solidnog beka. Uz to smo dobili Zaimovića koji je pokazao da može napredovati.

Ono što me boli to je posjeta, ovo je sve zbog naše negative. Kreni ako hoćeš od foruma pa dalje, sve se to širi kao virus. Kao sa druge strane i euforija. Moramo naći sredinu. Moramo se znati nositi i sa "lošim danom" i sa porazom i sa pobjedom na guzove u 90.oj i sa dominantnom pobjedom. Sve treba da shvatamo realno. To je fudbal danas nije lahko igrati lopte ni u mahali sa mlađim klincima. Svi danas igraju lopte. Niko u ligi nema Grbavicu i manijake zato taj adut moramo iskoristiti ako MI (navijači) nešto hocemo, a hocemo titulu. Ako se ova posjeta nastavi, niko od nas nema pravo traziti nista od kluba, jer mi nismo mnogo dali klubu.
Sramota je da protiv Borca bude mizerna posjeta. Moramo MI nešto uraditi povodom toga, jer ovdje nije ni do koga nego do nas.

Saši čestitam na prvijencu, nadam se da će opravdati očekivanja a to je 10-15 golova.
Treba nači desnog beka do zime, imamo vremena. Volio bih da se negdje te negdje pruzi sansa i nekom omladincu na desnom beku da vidimo šta imamo za budučnost.
Ako bi igdje volio močnog igrača to je u sredini. Uzet ću primjer Jajala kada je u komšija igrao. Uz takvog igrača svi napreduju. To treba Žeri, Sinanu, Hrvanoviću, Zecu itd. Da ih neko rastereti i da im bude primjer. Dobar primjer je Nemanja Matić koji je došao u United. Digao je cijeli vezni red na noge, spojio odbrnau sa napadom i rasteretio Pogbu. Ko je gledao utakmicu protiv West Hama zna o cemu govorim.
Sto se krila tiče, vidjeti sa Crnovom moze li ako ne može dogovoriti raskid.
Đelmić je jako zahvalan igrač i kada je spreman može pomoći i na lijevom i na desnom krilu. I u ovako "šarenom" sastavu dobro bi došao.
Trenutno imamo Sašu, Stevu i Zaimovića za napadača. Dzenisa ne racunam i srce me boli zbog njega jer je srcan igrac i da je htio raditi više mogao je sad u najmanju ruku biti u Turskoj.
Treba razmisljati koga dovesti u spica da li na zimu da li na ljeto. Al da bude kvalitet.

Moja podrška neće izostati i kad ne ide sve kako treba ja jos jače navijam i to se nece promjeniti nikad. Volim te Željo!
:zeljeznicar1:

Ivica Osim : " Fudbal je dio nas, dio naše radosti, ponekad i tuge."

Eric Cantona
Kontakt:

pon avg 14, 2017 9:21 am

SC:
Udruženje Bordo prijatelji 1946: Želimo derbi gledati na južnoj tribini.

Povodom špekulacija oko toga na kojoj od tribina stadiona će biti raspoređeni domaći i gostujući navijači na predstojećem sarajevskom derbiju, Udruženje Bordo prijatelji 1946 oglasilo se saopštenjem za javnost. Kako se navodi, oni utakmicu namjeravaju posmatrati sa južne tribine koja bi, navodno, u cijelosti trebala pripasti tifozima Željezničara.

Bordo prijatelji 1946 vlasnici su sezonskih karata za tribinu Jug na stadionu Asim Ferhatović Hase i ne dozvoljavamo bilo kakve trgovine sa našim pravom da gledamo utakmicu sa tribine za koju smo platili kartu”, navodi se u saopštenju.

Hadzijalagic
Kontakt:

pon avg 14, 2017 9:29 am

Znaci, vjerovatno opet 1800 karata a njima 650 na Grbavici.. Nadam se da ce nasi poraditi na kakvom kavezu da bi smanjili tampon zone..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

ChWilla
Kontakt:

pon avg 14, 2017 9:33 am

sjajno, nek' još malo zakuhaju međusobno.
gradi željo boli te *****

pile87
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pon avg 14, 2017 9:36 am

Hadzijalagic je napisao/la:Znaci, vjerovatno opet 1800 karata a njima 650 na Grbavici.. Nadam se da ce nasi poraditi na kakvom kavezu da bi smanjili tampon zone..
A što toliko, neka se bordo prijatelji fino rasire na jugu, a njima bi zabranio organizovan dolazak na Grbavicu.

Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk

Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

Plava Porodica
Kontakt:

pon avg 14, 2017 9:38 am

Joj tačno ne znaš ko je veći cirkus, ovi neki prijatelji, uprave, plaćeni sjever, vjerni istok i zapad, ili oni na terenu..
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

teteac8684
Kontakt:

pon avg 14, 2017 9:42 am

Uvijek vjerni bordo prijatelji s Juga...

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

Prijava