pon jul 17, 2017 10:16 pm
Nekako mislim, šta god u životu želiš s nekim raditi, poslovati, treba krenuti od sebe...
Mi jesmo Željezničar, najveći i najtrofejniji klub u BiH...ali koliko to "pije vode", to je već druga tema...zašto? Zato što je danas sve na prodaju, a da ne govorimo u fudbalu, pogotovo, jer se radi sa ogromnim količinama novca...To što ga kod nas, mislim na Ligu, nema..uvijek neko u životu može bolje, jbg...
Žalosno je da je to bolje od nas Druga francuska liga, kazahstanska liga, moldavska liga i ine lige, koje nisu nikakav parametar uspješnosti, veličine i historije fudbalske igre, nego samo imaju "malo" više para od nas...
Tako i u slučaju Vukotića, ono što mu možemo ponuditi je igranje u Ligi u kojoj već igra, vjerovatno malo veća primanja od onih koja trenutno igra i to je uglavnom to.
Lendrić je daleko najbolji igrač koji je igrao zadnjih godina u ovoj našoj ligi, treba postići i 30 golova na treningu a ne u ovakvom prvenstvu, prodade se za navodnih 300K eura...
Za koliko se može prodati Vukotić, odbrambeni, koji ne postiže tolike golove i nije u centru pažnje kao napadači (Hodžić, Adilović, Bajić) ili ofanzivni igrači (Višća, Amir, Stevanović), pitanje je?
Nažalost, iz Želje se može samo "lakše" prodat, jer smo uvijek u vrhu naše lige, jer bivši igrači imaju kontakte i poznanstva, jer igramo koliko toliko Europu, koliko toliko ih može bolje zapaziti neki menager ili skaut...a pare nemamo, kao i čitava Liga
Zato s jedne strane ne osudjujem naše, ako su ponudili malu svotu novca ali ne osudjujem ni rukovodstvo Krupe što su odbili, stavite se samo na njihovo mjesto...da nama neko ponudi 30, 50K za Kemu, Žerića (koji još i ne igraju u prvoj postavi) kako bi reagovali...
Mi treba da proizvodimo Vukotiće i dajemo im šansu, i dovoditi samo strance ali Afrika, Južna Amerika...
Ako je pojeo, onda je muško, ako je pojela, onda je žensko.