pet apr 28, 2017 9:46 pm
Ljudi dragi nemojte da letimo po svemiru tamo vamo, kakve titule i kakvi šampioni? Tek sada nas očekuje neviđena borba za svaku loptu i metar terena a da ne govorim koliko će svaki bod biti važan pa možda u konačnici i presudan.
Nekako generalno previše ima opuštene raje kao ono ma ide ba titula nema priče.. Zašto ići u silu Boga pa proglašavati nešto unaprijed, nešto što ni najveći vidovnjaci i prognozeri ne mogu ni pretpostaviti a kamoli da tvrde šta će i kako će biti. Sjetimo se samo one borbe sa Pitarima, kada je u zadnjem kolu pehar stajao negdje u Visokom ili Ilijašu pa su se slušali rezultati zadnjeg kola da vide gdje će ponijeti pehar. Naravno svi smo mi bili ubjeđeni da će Sloboda prodati ili pokloniti utakmicu Sarajevu ali opet je postojala ta neka mala doza neizvjesnosti. Ja ću **** staviti oko ove priče "Šampioni" a ima toga još nevezano za ovo, mi ako uzmemo u Tuzli i Zrinjskog mi smo Šampioni ili joj razbićemo Širokog, da ne dužim dalje jasno je o čemu pišem...
Nikad se Željini navijači nisu bahato ponašali, kroz svoju istoriju uvijek su bili dostojanstveni i u pobjedama i u porazima.
Dajte da se svi maksimalno fokusiramo na ono što je najvažnije a to je narednih 5 kola, biće vremena da se priča i o prelaznom roku i o pojačanjima i o svemu ostalom.. Znam isto tako da je većina raje ovdje na takvom fonu tako da neće biti teško napraviti konstruktivnu priču..
Ko to ima veću snagu o ovoj državi od Željezničara i njegovih vjernih navijača, ko? Svi, cijela država (pod ovim mislim na većinu klubova PLBiH) se okrenula protiv Želje a šta mislite što? Što smo slabi, što smo loši, što idemo stranputicom? Ne mislim da je zbog toga jer dok smo bili na pogrešnom kolosijeku svi su nas tapšali po ramenima i hvalili kako je Željo fin itd... Sad su konačno vidjeli našu pravu snagu kroz razne akcije kakve na ovim prostorima nisu zabilježene, vidjeli su svi kako niče tribina sa kojom su se haman svi šprdali i govorili jeste eto bagera.. Ne smijemo nikako zaboravljati neke stvari, to nam uvijek mora biti na pameti, ko smo, šta smo, šta su nam ciljevi.
E zamislite koliko su pojedini isfrustrirani i iskompleksirani Željom da su na poznatim tv kućama počeli pokazivati svoje pravo lice, pa može li veći blam od toga..
Dajte da rastemo i mi navijači zajedno sa našim klubom. Moramo biti jedinstveni, zaboraviti sada sve razmirice koje u suštini nisu ništa strašno, već samo recimo različita rješenja oko određenih nedoumica.. Zaboravimo sad to sve, podržimo ekipu, podržimo Slavku i stručni štab, dajte da vjerujemo u njih..
Željo samo Željo!!!
Bekrija majstore goodison je uz tebe!
Europa League - We are coming!