Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

vrbanjusa
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet mar 16, 2017 12:55 pm

:ganja:
21 10 4

Petrović Slavko

Jaozinho22

čet mar 16, 2017 1:04 pm

Gojak produžio ugovor.
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

hardwell
Kontakt:

čet mar 16, 2017 1:08 pm

boju dao si nebu... je napisao/la:
čet mar 16, 2017 11:40 am
ChWilla je napisao/la:
čet mar 16, 2017 11:26 am
ne znam šta bi rekao, tiagov dribling u trku bio je prevaga u našoj ligi, i protiv najjačih odbrana, i kad nikog drugog ništa nije išlo. to isto može biti i musina brzina što se juče vidjelo.
Hajde sto je brz, al sto frajer jednostavno igra. Ima 1 ili 2 kontakta i odmah pas, a uglavnom trazi rjesenje prema naprijed. :palacgore:
Fudbal je najteže igrati jednostavno, to u nas radi Stevanović i niko više. Zeba i Blagojević su majstori pa im se može oprostiti neko petljanje, eventualno Bekrić. Musa je baš tako odigrao, dobije loptu, centrira ili šutira (nekada dobro, nekada loše) i završi akciju. A najgore je kada se dođe u situaciju da se centrira ili šutira, a naši počnu komplikovati pa naši nazad izađu dosta visoko pa izgubimo loptu i ide uvijek opasna kontra.
Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja

Okolele
Kontakt:

čet mar 16, 2017 1:15 pm

A sta su ove bijele kocke sto prebacuju na vrh istoka kranom..Ovo nisu stolice koliko vidim..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Elegant
Kontakt:

čet mar 16, 2017 1:25 pm

Moguce da su stolice stigle pa ih na paletama prebacuju na istok kranom.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

boccaccio
Kontakt:

čet mar 16, 2017 1:26 pm

Bez ikakve dileme, bilo je ovo najkompletnije izdanje naseg tima. Primjecujem da je mnogo manje stranica napisano na forumu poslije ove utakmice, nego poslije prijasnjih partija. Zadovoljstvo vlada u svima nama i to je generalno zato sto se nema sta puno toga reci od obicne rijeci "odlicno". I tako bi se to ponavljalo u ovim stranicama i bas se nema nista za kritikovati, kako bi se neka misljenja sukobila i gdje bi se otvorila rasprava bilo kojeg tipa.

A sada nema toga, jer smo svi otprilike slozni u pogledu na jucerasnju utakmicu i na nacin kako su je nasi igraci odigrali.

Jako dobra, kompletna utakmica, timski odigrana i pod punom koncentracijom svih 90 minuta. Od pocetka do kraja u ritmu, odlucni, borbeni, puni lijepih poteza, i ono sto me najvise raduje , suteva sa distance. Prosto se nema sta puno napisati ovde, osim pohvaliti sve i jednog igraca na njihovom trudu i znanju, pohvaliti Petrovica na jako dobrom pripremanju ove utakmice, pa se od jako teske utakmice ucinilo da je ovo bila jedna od laksih.
Imamo snage kao tim, fizicki dominiramo i ocekujem poslije ovog kola i pauze koja slijedi da se to tek sve dozove u igracima, i da osvjezeni udju u ligu 6, i tek onda treba ocekivati taj pozitivni efekat uradjenih priprema.

Cestitam igracima i strucnom stabu na prolasku u polufinale.
Slijedi nova utakmica sa istim protivnikom, i ovaj put ce sasvim sigurno biti mnogo teze. Milion je razloga za takvo nesto. Ali sa punim stadionom i gromoglasnom podrskom, ako bi ovaj sastav odigrao na istom nivou, bar kad je odnos prema igri u pitanju, ne sumnjam u novu pobjedu.

A tribina nas gleda. Koketiramo medjusobno. Bacimo kroz utakmicu neki pogled na nju, ona nas osvaja polako, daje nam poruke da ce ona biti sada zauvijek tu sa nama, a mi joj se radujemo. Vec cujem huk sa te tribine kako obuhvata prostor i kako sve to bruji pod nama, siri se preko cijelog stadiona. Nemamo mi jos ni blage veze koliko ce to sve da znaci za nas klub. U svakom pogledu.

Samo da ovako nastavimo na svim poljima. Sportski segment se polako ali sigurno priblizava ambicijama,utakmicu po utakmicu. Drago mi je da se vidi da je igracima malo spao pritisak domaceg terena i oni bi kao igraci trebali da uzivaju u ovakvom ambijentu. Igraju kuci, pred svojom publikom, pred svojom rajom, pred ljudima koji ih vole i koji navijaju za njih. Treba li veci motiv od toga da pokazes toj raji kako je lijepo igrati za njih, za svoje boje i za nesto sto ljudima toliko znaci. Pa da uzivaju svojim igrama i da daju tih 90 minuta onako kako su to dali jucer. Bice utakmica na kojima i nece ici sve kako treba, bice nekad i da nece da udje u gol ili da lopta nece da slusa. Ali raja sve to voli kod nas, ako vidi da se bezuslovno boris za svoj dres. Ako vidi da se boris za raju. Pa ce raja da podrzi. Pa ce raja da zagalami i da pomogne. Pa ce na kraju utakmice dati aplauz i reci ce, pokusali su, borili su se, dali su sve od sebe. Taj medjusobni odnos moze da bude najjaca karika u uspjehu. Tada su svi u svom dvoristu, a tu kad smo mi domacini, onda sve protivnicke ekipe moraju da znaju to i da osjete to na nasem terenu, da kada krene trka uz podrsku svih tribina, da nemaju ovde sta da traze osim da se poklone domacinu.

drtooth
Kontakt:

čet mar 16, 2017 1:38 pm

Okolele je napisao/la:
A sta su ove bijele kocke sto prebacuju na vrh istoka kranom..Ovo nisu stolice koliko vidim..
Ili su elementi ograde koja će ići na vrh istoka, ili su stolice... ne vidim sta bi drugo moglo biti.
Željo, to je moj tim!

Strogo_plav
Kontakt:

čet mar 16, 2017 1:41 pm

boccaccio je napisao/la:
čet mar 16, 2017 1:26 pm
Bez ikakve dileme, bilo je ovo najkompletnije izdanje naseg tima. Primjecujem da je mnogo manje stranica napisano na forumu poslije ove utakmice, nego poslije prijasnjih partija. Zadovoljstvo vlada u svima nama i to je generalno zato sto se nema sta puno toga reci od obicne rijeci "odlicno". I tako bi se to ponavljalo u ovim stranicama i bas se nema nista za kritikovati, kako bi se neka misljenja sukobila i gdje bi se otvorila rasprava bilo kojeg tipa.

A sada nema toga, jer smo svi otprilike slozni u pogledu na jucerasnju utakmicu i na nacin kako su je nasi igraci odigrali.

Jako dobra, kompletna utakmica, timski odigrana i pod punom koncentracijom svih 90 minuta. Od pocetka do kraja u ritmu, odlucni, borbeni, puni lijepih poteza, i ono sto me najvise raduje , suteva sa distance. Prosto se nema sta puno napisati ovde, osim pohvaliti sve i jednog igraca na njihovom trudu i znanju, pohvaliti Petrovica na jako dobrom pripremanju ove utakmice, pa se od jako teske utakmice ucinilo da je ovo bila jedna od laksih.
Imamo snage kao tim, fizicki dominiramo i ocekujem poslije ovog kola i pauze koja slijedi da se to tek sve dozove u igracima, i da osvjezeni udju u ligu 6, i tek onda treba ocekivati taj pozitivni efekat uradjenih priprema.

Cestitam igracima i strucnom stabu na prolasku u polufinale.
Slijedi nova utakmica sa istim protivnikom, i ovaj put ce sasvim sigurno biti mnogo teze. Milion je razloga za takvo nesto. Ali sa punim stadionom i gromoglasnom podrskom, ako bi ovaj sastav odigrao na istom nivou, bar kad je odnos prema igri u pitanju, ne sumnjam u novu pobjedu.

A tribina nas gleda. Koketiramo medjusobno. Bacimo kroz utakmicu neki pogled na nju, ona nas osvaja polako, daje nam poruke da ce ona biti sada zauvijek tu sa nama, a mi joj se radujemo. Vec cujem huk sa te tribine kako obuhvata prostor i kako sve to bruji pod nama, siri se preko cijelog stadiona. Nemamo mi jos ni blage veze koliko ce to sve da znaci za nas klub. U svakom pogledu.

Samo da ovako nastavimo na svim poljima. Sportski segment se polako ali sigurno priblizava ambicijama,utakmicu po utakmicu. Drago mi je da se vidi da je igracima malo spao pritisak domaceg terena i oni bi kao igraci trebali da uzivaju u ovakvom ambijentu. Igraju kuci, pred svojom publikom, pred svojom rajom, pred ljudima koji ih vole i koji navijaju za njih. Treba li veci motiv od toga da pokazes toj raji kako je lijepo igrati za njih, za svoje boje i za nesto sto ljudima toliko znaci. Pa da uzivaju svojim igrama i da daju tih 90 minuta onako kako su to dali jucer. Bice utakmica na kojima i nece ici sve kako treba, bice nekad i da nece da udje u gol ili da lopta nece da slusa. Ali raja sve to voli kod nas, ako vidi da se bezuslovno boris za svoj dres. Ako vidi da se boris za raju. Pa ce raja da podrzi. Pa ce raja da zagalami i da pomogne. Pa ce na kraju utakmice dati aplauz i reci ce, pokusali su, borili su se, dali su sve od sebe. Taj medjusobni odnos moze da bude najjaca karika u uspjehu. Tada su svi u svom dvoristu, a tu kad smo mi domacini, onda sve protivnicke ekipe moraju da znaju to i da osjete to na nasem terenu, da kada krene trka uz podrsku svih tribina, da nemaju ovde sta da traze osim da se poklone domacinu.
Sve ti je i više nego odlično, ali ima i stepen više, to je osjećaj kada sam pročitao rečenicu o tribini. Jeza neka, ali duze se zadrži! USTANI ISTOK!
Cijeli život tvoja smo trupa!

Hadzijalagic
Kontakt:

čet mar 16, 2017 1:42 pm

drtooth je napisao/la:
čet mar 16, 2017 1:38 pm
Okolele je napisao/la:
Ili su elementi ograde koja će ići na vrh istoka, ili su stolice... ne vidim sta bi drugo moglo biti.
Lepenka..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Grbavica
Kontakt:

čet mar 16, 2017 1:43 pm

Izvlačenje parova kupa 21.3.2017.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Ko nas je kleo, nije dangubio.

sergejevic

čet mar 16, 2017 1:48 pm

Jucer je Zeljo bas igrao lopte. Nije bilo nekih kalkulacija, od samog pocetka se krenulo po sigurnu pobjedu. Odgovaralo je nama i 0-0 i 1-1, ali igraci se nisu zadovoljili s tim, nego su od starta dali jasno do znanja protivniku da nema sta traziti na Grbavici. To je ono sto svi zelimo vidjeti od Zelje, pa kada se i izgubi utakmica nemas sta prigovoriti igracima. Mislim da je Musa imao onaj sut u 3. ili 4. minuti utakmice i od tada smo konstantno napadali i trazili pogodak. Dosao je sredinom drugog poluvremena, ali ni to nije bilo dovoljno, igraci su nastavili igrati i traziti novi gol. Svaka cast Petrovicu i igracima na odlicnoj partiji i nadam se da cemo uhvatiti kontinuitet dobrih utakmica.

Vidjela se velika zelja igraca, mnogo trcanja i bez lopte sto je otvaralo prostor, nekoliko stvarno nevjerovatnih akcija. Posebno ona kad je Zeba izasao sam na golmana kada smo u tri poteza izbacili cijelu ekipu Radnika. Bili smo opasni i po lijevoj strani, Musa je bio odlican i veliko osvjezenje. Nije se lijepio za liniju cekajuci da nesto dodje do njega, stalno je bio u pokretu i trazio loptu. Ima dosta nedostataka, ali ima ih svako ko je uvijek zeljan lopte. Kada cijela ekipa odradi dobru utakmicu pobjeda ne moze doci u pitanje.

Svaka cast ekipi i strucnom stabu.

BabOsim
Kontakt:

čet mar 16, 2017 1:56 pm

Vrhunac utakmice: solo akcija Kerle u stilu Mesija

boju dao si nebu...
Kontakt:

čet mar 16, 2017 2:00 pm

hardwell je napisao/la:
čet mar 16, 2017 1:08 pm
boju dao si nebu... je napisao/la:
čet mar 16, 2017 11:40 am
ChWilla je napisao/la:
čet mar 16, 2017 11:26 am
ne znam šta bi rekao, tiagov dribling u trku bio je prevaga u našoj ligi, i protiv najjačih odbrana, i kad nikog drugog ništa nije išlo. to isto može biti i musina brzina što se juče vidjelo.
Hajde sto je brz, al sto frajer jednostavno igra. Ima 1 ili 2 kontakta i odmah pas, a uglavnom trazi rjesenje prema naprijed. :palacgore:
Fudbal je najteže igrati jednostavno, to u nas radi Stevanović i niko više. Zeba i Blagojević su majstori pa im se može oprostiti neko petljanje, eventualno Bekrić. Musa je baš tako odigrao, dobije loptu, centrira ili šutira (nekada dobro, nekada loše) i završi akciju. A najgore je kada se dođe u situaciju da se centrira ili šutira, a naši počnu komplikovati pa naši nazad izađu dosta visoko pa izgubimo loptu i ide uvijek opasna kontra.

Uvijek bilo, ne samo fudbal, bilo koji sport. :palacgore:

@boccaccio :palacgore:
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

boju dao si nebu...
Kontakt:

čet mar 16, 2017 2:01 pm

R gotovo :ganja:
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

drtooth
Kontakt:

čet mar 16, 2017 2:09 pm

Ima li koja slika sa vanjske strane istoka, da vidimo kako tamo napreduje?
Željo, to je moj tim!

Charlie Sheen
Kontakt:

čet mar 16, 2017 2:18 pm

Kad bi imali konstantu ovakvih igara mi bi oduvali konkurenciju.
Proslu sam kritikovao Petrovica ali ovu utakmicu je odradio odlicno,ostavio je Nikolica cijelu tekmu ovaj mu vratio golom,ubacio Bekrica kada se obicno zatvara utakmica i ovaj pogadja rjesava utakmicu,jedino sto sam ja ocekivao je koja minuta za Zerica ako je bio uopste na klupi.
Odlicna srijeda na Grbavici,ocekujem isto i za vikend.

Eisenbahner1921
Kontakt:

čet mar 16, 2017 2:54 pm

Ukratko za jučer: Nepotrebne petarde, glup žuti Stanića, iznenađen sam dobrom posjetom, stream je bio :klanjase2: Svaka čast sport1!
Radnik je kontao biti ofenzivan, što je i morao biti, tako da je nama ostavio više prostora. Ovakvi protivnici su nas melem, jer Radnik još nije toliko jak u ofenzivi, a nama je živa patnja bunker. Musa je bio osvježenje, fino se snašao na neprirodnoj poziciji i par me puta oduševio jer je pokušao ubacivati lijevom nogom, a ne izvlačiti se na desnu. Vidi se da se još prilagođava, a i nije puno igrao kod nas, ali se još bolje vidi da zna lopte i da želi napredovati, što mi je izuzetno drago.
Osvrnuo bih se još samo na Zebu. To sam i prije primijetio, a o tome je jučer @Ajzea pričao. Zeba mi djeluje kao dječačić kojem se ispunio san da zaigra za Želju i daje zadnji atom snage na terenu, jbt u očima mu se vidi kao da je zaljubljen. Jučer se opet u jednoj situaciji, čini mi se za nedosuđeni korner u 1. poluvremenu, vidjelo kakav treba biti kapiten jednog tima. Nisam od njega očekivao baš ovakav pristup, svaka čast!
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

tm8782
Kontakt:

čet mar 16, 2017 3:15 pm

Mene samo zanima da li će krov istoka biti u visini krova sjevera...
Ovo je važan trenutak u historiji Kluba. Tribinu ne grade pojedinci. Tribinu gradi porodica Željo. Gradnja tribine neće biti po modelu javno privatnog partnerstva niti po modelu koncsesije. To će ... podrazumijevati vlasništvo Kluba nad tribinom

LARSSON
Kontakt:

čet mar 16, 2017 3:16 pm

Znaš šta ti je radit

slika

Eisenbahner1921
Kontakt:

čet mar 16, 2017 3:27 pm

Kad se sjetim pitarskog kukanja na Jakupovića... a koliko god da je njih oštetio, oštetio je toliko isto i nas. Na kraju ga suspendovaše isti dan...
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

Prijava