Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Plava lokomotiva
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet feb 02, 2017 2:19 pm

Moj neki osvrt na prelazni rok. Na golmanima smo na istom realno, Bobic je drugi, Veca ostao prvi, a Bobic i Fejzic po meni tu negdje... E sad bekovi desno smo slabiji jer smo tamo imali Sinisu i Memiju, a sad Sinisu i Stanu, a lijevo smo imali Stanu i Besirevica, kombinovali nesto sa Sinisom, a sad je tu Stojanovic i Besirevic, tako da smo tu mislim osjetno jaci, jer ocekujem da ce Stojanovic biti pouzdan i solidan. Stoperi su nam najveci problem ostali su Bogi i Boka koji su bili prve opcije na kraju polusezone, tu je i Osmankovic, e sad nema Ace, a doci ce kazu Kostic, sve i da je bolji od Ace trebat ce mu da se ukllopi, al drago mi je da nema Ace vise zbog raznih prica oko njegovog narusavanja atmosfere, a i ja ga nisam mirisao. Ostaje zal za Kerlom koji mi je bio velika zelja. Sto se sredine tice tu umjesto Secerovica imamo ovog povratnika iz celika, i to je isto, ostali su tu Markovic, Tuce, Blagojevic i Radinovic, ocekujem od Markovica jer je prosao sad pripreme vise u nastavku. Na sredini je najveci dobitak Zeba, tip kakav nam je trebao i mislim da ce biti dobro pojacanje. Sto se krila tice desno smo isti, Miro i Zera, pitanje je koliko ce se Miro stediti, a od Zere ocekujem napredak. Lijevo je najveca promjena, umjesto Krizmana i Lazica tu su sad Crnov i Zakaric. Od Zakarica ocekujem puno, i da bude bolji od Krizmana, dok Crnov ne moze biti losiji od Lazica i ovako povrijedjen, a moze se i desno koristiti. U napadu smo ostali na istom. Sve u svemu po meni prelazni rok iz kojeg tesko da mozemo reci da amo izasli jaci, a i da jeamo dok se to uigra ostajemo na istom. Ono sto me takodjer razocaralo je opet veliki broj odlazaka i dolazaka, sto ce od ljeta nadam se prestati biti praksa. Ostaje nam da vjerujemo Petrovicu i da se nadamo da cemo izboriti Evropu, sto i ne bi smjelo doci u pitanje dok nam je za borbu za titulu ipak trebalo vise, tj. Memija, Krizman i Kerla uz ove ostale. Sto se kupa tice tu se nikad ne zna, al dosta ih ne moze igrati kup, al opet imamo Petrovica koji nam je tu glavni adut. Uglavnom nel nam je sa srecom, nadam se da cemo uzeti 10 bodova u ova 4 kola, a onda se potuci sa svima u nastavku.

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

čet feb 02, 2017 2:22 pm

Omar500 je napisao/la:
čet feb 02, 2017 2:16 pm
Hajduk dobio, Zvezda zatražila, šta čekaju u Željezničaru?

FK Željezničar je najtrofejniji bh. klub sa zvanično sedam osvojenih titula prvaka BiH. Plavi su bili šampioni naše zemlje i 1946. godine, barem nezvanično.

Naime, te godine je popularni Željo je kao osvajač prvenstva grada Sarajeva izborio plasman u doigravanje za ulazak u Prvu saveznu ligu bivše Jugoslavije.

U razigravanju ekipa sa Grbavice je bila najbolja u mini ligi sa Borcem i Veležom koji su bili pobjednici sjeverne, odnosno južne grupe. Željezničar je od Borca poražen na domaćem terenu sa 0:2, ali je pobijedio na gostovanju istim rezultatom, dok je Velež savladan kući sa 2:1, a u Mostaru je bilo 0:0.

Obzirom da je bio prvak finala te izborio dirketan plasman u tada najjači rang jugoslavenskog fudbala legitimno pravo Željezničara je da od NFSBiH zatraži titulu prvaka BiH za 1946. godinu.

HNS je na isti način dodijelo još jedan trofej Hajduku, pošto je ekipa iz Splita iste godine bila prva u ligi Hrvatske.

Prije nekoliko dana zvanični zahtjev za dodjelu trofeja je podnijela i Crvena zvezda jer su beogradski ”crveno-beli” bili pobjednik razigravanja u Srbiji iste godine kao Željezničar i Hajduk u BiH, odnosno Srbiji.

Iz FSS su poručili kako postoje određeni problemi te da će situacija uopšte nije jednostavna. Odluka će biti donešena kada bude dostavljen zvanični izvještaj i tumačenje pravne komisije.

Klub iz Zvorničke 27 je 2013. godine nakon osvajanja sedme titule prvaka BiH pokrenuo incijativu za dodjelu one i iz 1946. godine, međutim sve se završilo na tome.

Inače, Željezničar je jedini klub iz BiH koji je nastupio u premijernom izdanju Prve savezne lige bivše Jugoslavije.

Prva savezna liga u sezoni 1946/1947 je izgledala ovako: Partizan (Beograd), Crvena zvezda (Beograd), Metalac (Beograd), Dinamo (Zagreb), Lokomotiva (Zagreb), Hajduk (Split), Spartak (Subotica), Pobeda (Skoplje), Kvarner (Rijeka), Budućnost (Titograd), Ponziana (Trst, kao gost), Željezničar (Sarajevo), 14. oktobar (Niš) i Nafta (Donja Lendava).

Titulu je sa 47 bodova osvojio Partizan, dok je Željezničar završio na 12. mjestu sa osvojenih 18 bodova iz 26 utakmica.
priznali su i vardaru ako se ne varam, buducnost i nafta jos nisu dobili zvanicno priznavanje...
100/94/37/34 - i to je to!

avlami97
Kontakt:

čet feb 02, 2017 2:24 pm

Model1964 je napisao/la:
čet feb 02, 2017 2:14 pm
ublehas je napisao/la:
čet feb 02, 2017 2:04 pm
Pa neki portali su objavili da smo dobili 150.000,00 EURa za Memiju, a Hervas je nešto platio za papire...
Ništa nije nelogicno :)
Na sjeveru je prostor izneđu prvog reda i ograde jako uzak. Po nekim standardima, što sigurnosnim što funkionalnim mora to biti šire. Sve to nece uticati na krov.
Drugi razlog je da ja i Gavran možemo ufatiti zalet kada hrakneno na sudiju. Zalet, fatanje rukama za ogradu, zamah ramenima i glavom i na kraju hracak u visokom luku pada sudiji u uho ;)
@omar
Nas ce odvojiti elektricnim pastirom :lol:
Tačno tako. Sigurnosne mjere UEFA-e zahtjevaju da se napravi i određen broj stepenica kojima se direktno silazi na teren (travnjak). Nadam se da će ovo pomoći gavranu da rahat siđe niz basamake i protabiri koju sa pomoćnim. Gavrine letačke sposobnosti su znatno reducirane, nakon što ga je Marković uvalio Čeliku. :D
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

hardwell
Kontakt:

čet feb 02, 2017 2:26 pm

Gledam yt kanal ovih rusa, svaka im čast.
Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja

zeljeznicka21

čet feb 02, 2017 2:27 pm

@plavalokomotiva sve si upravu, ali mislim da je ovo do sad (govorim o zadnjih par prezlaznih rokova) najbolji prelazni rok sto se tice mijenjanja ekipe, kad malo bolje pogledas kostur ekipe tj vecina igraca iz prvih 11 su ostali isti, imas novo lijevo krilo, novog lijevog beka i novu desetku, ostalo je sve isto, samo se sjeti prelaznih rokova prije toga
Zadnja izmjena: zeljeznicka21, dana/u čet feb 02, 2017 2:28 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Prvaci SRBIH: 1946.
Prvaci SFRJ: 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH: 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012,2017/2018
Superkup BIH: 1998; 2000; 2001.

Okolele
Kontakt:

čet feb 02, 2017 2:28 pm

http://www.kc-camapa.ru/cgi-bin/newsprn.cgi?14541

Kontrola igre "Wings of Sovjeti" - "Željezničar" (Sarajevo) održava se 2. februara u 18:00 u Belek na stadionu kompleks "Sueno." Utakmica će biti prikazan uživo na "COP-om".
Zadnja izmjena: Okolele, dana/u čet feb 02, 2017 2:30 pm, ukupno mijenjano 1 put.
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Ajzea
Kontakt:

čet feb 02, 2017 2:29 pm

Ja bas mislim da smo daleko jaci. Kostur ekipe ostao a dosao lijevi bek koji je zaista lijevi bek, lijevo krilo koje je zaista lijevo krilo i koji zna igrati fudbal i Zeba kojeg ne treba komentarisati. Jedino poziciju stopera treba srediti..

Model1964

@jovo
Kako da Nafta dobije zvanicno priznanje?
Ošli u stečaj, pa napravili novi klub NK Nafta 1903 2012godine. Taj novi klub nije pravni nasljednik ovog starog zbog dugova.
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

Okolele
Kontakt:

čet feb 02, 2017 2:31 pm

Evo linka

phpBB [video]
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

čet feb 02, 2017 2:33 pm

bojkot... ne znaju ni grb pravi da stave :D

@janez
hvala na informaciji, nisam to znao da ne postoje vise... nego nek si ti nama ziv i zdrav... mi ovde poludismo, zvali kagebe, siju, efbiaj, sta sve ne :D
100/94/37/34 - i to je to!

Elegant
Kontakt:

čet feb 02, 2017 2:34 pm

Marko Topic je nekada igrao za ovaj ruski klub. :D
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Model1964

čet feb 02, 2017 2:35 pm

:placeodsmijeha: :placeodsmijeha: :placeodsmijeha:
Zaki ima gizove ko depiliraki.
Bojler nemere ni trenerkom sakriti :lol:
Hajde Zaki, pozitivno nas iznenadi!
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

Dominic
Kontakt:

čet feb 02, 2017 2:35 pm

sajo10 je napisao/la:
čet feb 02, 2017 2:01 pm
Ovo mora da je neka velika zayebancija, ali na transfermarktu pise da smo mi dobili 30k eura za/od brata Hervasa za transfer u Mirandes? Usput i za Memiju pise 150k eura, jel to u pravu? Zna li neko? Ili se samo onaj pitar zayebava haha.
Odsteta za Hervasa i jeste bila 30k (bas su nam sarajevske cuke fino pomogle :11: ) i to je odavno poznato a za Memiju tek treba stici zvanicna potvrda. Ocigledno se ceka potpis.

Okolele
Kontakt:

čet feb 02, 2017 2:38 pm

Željo od prve minute igra u sastavu: Kjosevski - S. Stevanović, Boccaccini, Bogičević, Stojanović - Marković, Blagojević - M. Stevanović, Zeba, Zakarić - Lendrić.

ChWilla
Kontakt:

čet feb 02, 2017 2:39 pm

tačno je sto posto za hervasa.
gradi željo boli te *****

sajo10
Kontakt:

čet feb 02, 2017 2:40 pm

Okolele je napisao/la:
čet feb 02, 2017 2:38 pm
Željo od prve minute igra u sastavu: Kjosevski - S. Stevanović, Boccaccini, Bogičević, Stojanović - Marković, Blagojević - M. Stevanović, Zeba, Zakarić - Lendrić.
Ocekivana postava. Bice interesantno vidjeti kako cemo igrati :)

AkoBogda, Memija za dvije godine pravi transfer u Kopenhagen u iznosu od 3 miliona eura. Nama 20 % procenata. Memiju u A-repku posle izlaska iz U21. Mirna Bosna, mirni Zeljovci :D :D

Tryg
Kontakt:

FK Željezničar

čet feb 02, 2017 2:41 pm

HAJDEE ZELJOOO, POLOMI IM KRILA!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Zadnja izmjena: Tryg, dana/u čet feb 02, 2017 2:41 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Tvoje NE ucinilo te legendom! R.I.P Josko Domorocki!

BlwD
Prijatelj foruma
Kontakt:

čet feb 02, 2017 2:41 pm

Jel se ovo Benzema u pozadini cuje "Ne zna engleski, pito sam ga?" :lol:

avlami97
Kontakt:

čet feb 02, 2017 2:44 pm

Ajzea je napisao/la:
Ja bas mislim da smo daleko jaci. Kostur ekipe ostao a dosao lijevi bek koji je zaista lijevi bek, lijevo krilo koje je zaista lijevo krilo i koji zna igrati fudbal i Zeba kojeg ne treba komentarisati. Jedino poziciju stopera treba srediti..
Osovina ekipe je jaka 1.Veca/Bobić/Fejzić 2. Boka/Bogi 3.Marković/Blagojević 4. Zeba/Bekrić 5. Lendrić/Nikolić. Oko jake osovine je lakše praviti ekipu, još ako znamo da su nam po desnoj strani dva Stevanovića, a na lijevoj Zakarić. Ostatak ekipe mogu i mlađi i manje kvaliteni igrači pokriti.

Trenutno najveća boljka nam je stoper, bar što se tiče treninga. Po meni su na pripremama trebala biti minimalno 20 igrača + golmani. Yebiga, kada se podijele na dvije ekipe da to na nešto liči, a sa 3 stopera je to skoro nemoguće uigrati.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Vipla1921
Kontakt:

čet feb 02, 2017 2:45 pm

Lendric na asistenciju Zakarica postavlja na kraju ispostavit će se konačnih 0:1 :ganja:
Na jugu stojimo, zastave vijemo, barjake dižemo i baklje palimo..

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.

Prijava