čet feb 02, 2017 2:19 pm
Moj neki osvrt na prelazni rok. Na golmanima smo na istom realno, Bobic je drugi, Veca ostao prvi, a Bobic i Fejzic po meni tu negdje... E sad bekovi desno smo slabiji jer smo tamo imali Sinisu i Memiju, a sad Sinisu i Stanu, a lijevo smo imali Stanu i Besirevica, kombinovali nesto sa Sinisom, a sad je tu Stojanovic i Besirevic, tako da smo tu mislim osjetno jaci, jer ocekujem da ce Stojanovic biti pouzdan i solidan. Stoperi su nam najveci problem ostali su Bogi i Boka koji su bili prve opcije na kraju polusezone, tu je i Osmankovic, e sad nema Ace, a doci ce kazu Kostic, sve i da je bolji od Ace trebat ce mu da se ukllopi, al drago mi je da nema Ace vise zbog raznih prica oko njegovog narusavanja atmosfere, a i ja ga nisam mirisao. Ostaje zal za Kerlom koji mi je bio velika zelja. Sto se sredine tice tu umjesto Secerovica imamo ovog povratnika iz celika, i to je isto, ostali su tu Markovic, Tuce, Blagojevic i Radinovic, ocekujem od Markovica jer je prosao sad pripreme vise u nastavku. Na sredini je najveci dobitak Zeba, tip kakav nam je trebao i mislim da ce biti dobro pojacanje. Sto se krila tice desno smo isti, Miro i Zera, pitanje je koliko ce se Miro stediti, a od Zere ocekujem napredak. Lijevo je najveca promjena, umjesto Krizmana i Lazica tu su sad Crnov i Zakaric. Od Zakarica ocekujem puno, i da bude bolji od Krizmana, dok Crnov ne moze biti losiji od Lazica i ovako povrijedjen, a moze se i desno koristiti. U napadu smo ostali na istom. Sve u svemu po meni prelazni rok iz kojeg tesko da mozemo reci da amo izasli jaci, a i da jeamo dok se to uigra ostajemo na istom. Ono sto me takodjer razocaralo je opet veliki broj odlazaka i dolazaka, sto ce od ljeta nadam se prestati biti praksa. Ostaje nam da vjerujemo Petrovicu i da se nadamo da cemo izboriti Evropu, sto i ne bi smjelo doci u pitanje dok nam je za borbu za titulu ipak trebalo vise, tj. Memija, Krizman i Kerla uz ove ostale. Sto se kupa tice tu se nikad ne zna, al dosta ih ne moze igrati kup, al opet imamo Petrovica koji nam je tu glavni adut. Uglavnom nel nam je sa srecom, nadam se da cemo uzeti 10 bodova u ova 4 kola, a onda se potuci sa svima u nastavku.