Vala Model i ja sam glasao za Miru momak je zaduzio sve nas svojim igrama u dresu naseg najdrazeg kluba- Po meni on je izbor pravi zasto? Gine Za svetiinju kao ni jedan od njih daje trud maxium u svakoj utakmici koju je odigro, on je primjer svim igracima naseg kluba kako se bori i gine za dres najvec kluba u BIH I SIREE!! Zamjenik da bude Bogi ili lendric imaju neki autoritet sto treba jednom kapitenu i dolikuje !!Model1964 je napisao/la:Nisi u pravuPinkii je napisao/la:Bekric ili Zeba. Lendric je prekratko tu da bi bio kapiten tj. ne bi bilo fer da bude on pored Bekrica,Zebe,Memije pa cak i Stanica,a Miro mi ne lici na nekog ko moze biti kapiten neke ekipe. Znaci Bekrija ili Zeba pa ko bude imao vecu minutazu.![]()
Miro je pravi kapiten. Kapiten kakvog klub i treba, vrijedan, pošten, uzor mlađim.
Ne vidim šta to imaju Samir i Zajko što drugi igraci nemaju. Jedino godine![]()
Ako pod kapiten mislimo na nekog ko ce se svađati sa sudijama i tražiti neku pravdu onda kapiten neka budNe Kroševski, ima najviše iskustva.
Zamjenik, naravno Blagojevic
Nije. Moze igrati za nas.mirzoni1921 je napisao/la:Jel Zeba igrao za slobodu u kupu ove godine? Zanima me iz razloga da li ce moci igrati za nas u kupu
Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk
Hvala bratePinkii je napisao/la:Nije. Moze igrati za nas.mirzoni1921 je napisao/la:Jel Zeba igrao za slobodu u kupu ove godine? Zanima me iz razloga da li ce moci igrati za nas u kupu
Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk
Jedino sto on moze povezati je dvije noci u kafani nista drugostorm_raider je napisao/la:A ja cekam sedmicama da @arctg napise jedan zestok post, onako kako on to zna da poveze lijepo i plemenito.
A i načitan je, zna kako pricati sa sudijama.arelinho je napisao/la:Ja sam vala glasao za Bogija. Kada zna pljuvati svoj klub onda će mu biti lako protiv sudije i protivničkih igrača.![]()
Meni je to simpaticno skroz, nesto kao Rocco Siffredi, dominira a opet to tako gospodski djeluje, imas osjecaj da bi mogao da ga gledas citav dan dok hebe. Posjeduje i dozu elegancije, nesto poput Federera, protivnik u jednu lopta u drugu stranu. U Miri ima i malo lucidnosti sto je karakteristicno npr. za Ronnia O'Sullivana. On kad ubaci hirurski precizno loptu u rupu, ja da sam sudija ne bih je vadio iz rupe, rekao bih samo , svaka cast majstore. Fali mu samo malo fakinluka, nesto sto je imao npr. Eric Cantona, da se zna da si gazda na terenu. Da ima bar malo fakinluka u njemu, 100% bi bio kapiten..1921.ba je napisao/la:ne moze miro nikako, pa on se izvine ekipi protivnika kad im zabije go
Edin Višća je odličnim igrama otvorio put bh. igračima u Tursku
Hadis Zubanović, zastupnik bh. igrača u Turskoj Edina Višće, Riada Bajića, Amira Hadžiahmetovića i Denija Miloševića, govori o učinku, interesima turskih i evropskih velikana • Uskoro i novi transferi
Bh. fudbaleri u Turskoj iza sebe imaju odlične igre u ovoj polusezoni. Edin Višća nosilac je igre lidera i najvećeg iznenađenja prvenstva Basaksehira, dok je Riad Bajić, član Konyaspora, drugi strijelac lige.
Ambicije kluba
U Konyasporu nastupaju još dva bh. igrača Amir Hadžiahmetović i Deni Milošević, a najveće zasluge za njihove angažmane u Turskoj imaju zastupnici Hadis Zubanović i Nedim Hrapović. U razgovoru za naš list Zubanović ističe da je Edin Višća svojim blistavim partijama otvorio vrata bh. igračima u Turskoj.
- Moram istaći da je Višća svojim dobrim igrama, evo već šestu godinu, otvorio vrata ostalima. Njegova ekipa je hit prvenstva i nakon prošlogodišnjeg 4. mjesta, ove godine je lider i nakon 15 kola nema poraza, govori Zubanović, koji ističe da interesovanje drugih klubova za Višću raste iz dana u dan.
- Prošle godine smo imali dosta ponuda i interesovanja za Edina, ali je njegov klub pokazao velike ambicije za ovu godinu i ponudio mu novi ugovor. Mislim da smo ispravno postupili, a to govore i rezultati Basaksehira ove sezone, govori Zubanović i nastavlja:
- U Konyasporu nastupaju naša tri mlada igrača, a dva su izdanak Željine škole Bajić i Hadžiahmetović, dok je Milošević stigao iz Belgije. Moram istaći da su sa njima u klubu oduševljeni, kako igračkim tako i ljudskim karakteristikama. Riad se ove godine malo izdvojio svojim golovima, a zasluge imaju i treneri. To su Aykut Kocaman (legendarni igrač Fenerbahcea, op. a), kao i naš Fahrudin Omerović, koji su momcima od velike pomoći kao što su bili i meni kada sam igrao za Istanbulspor (2001/02).
Zubanović ističe da je Višća bio na meti velike četvorke u Turskoj, ali i klubova iz Engleske i Španije, dok je Galata zainteresovana za Bajića, kao i još neki klubovi.
- Važno je da nastave ovako kako su krenuli i da puno ne razmišljaju o drugim stvarima. Višća je rekorder po broju odigranih utakmica u kontinuitetu i već tri godine zaredom je počeo svaki meč. I naši internacionalci u Konyi su među najstandardnijim u svojoj ekipi, rekao je Zubanović i dodao:
Respektabilna liga
- Bajić je postigao osam golova i ima dvije asistencije, što je pola golova koje je Konyaspor postigao ove sezone. Amir je odigrao ukupno 20 utakmica, a Deni 22, kao i Riad. Mogu poželjeti da svi ovako nastave i da ćemo u perspektivi odvesti još kojeg igrača s naših prostora u tursku ligu, koja je zaista respektabilna sa svim igračima koji tamo nastupaju, poput Sneijdera, Podolskog, Van Persia...