Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Vrag
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto nov 01, 2016 6:03 pm

Ili Azija da riješi sebi egzistenciju.

amelaga
Kontakt:

uto nov 01, 2016 6:04 pm

Da se digne malo fizicka sprema, dva DOBRA pojacanja i bice to puno bolje. Jer dobar igrac ce poboljsati i ostatak ekipe. Bice to dobro. Tu smo negdje, dovesti pojacanje, uigrati, pa opet na prelaznom pojacanje pa uigrati.... uglavnom to je i Slavkova ideja. A mislim da je to pametno.

Pinkii
Kontakt:

uto nov 01, 2016 6:04 pm

A mi jos lijevog beka nemamo...

Sent from my GT-I9060I using Tapatalk
SARAJEVSKI PLAVI :zeljeznicar1:

sajo10
Kontakt:

uto nov 01, 2016 6:06 pm

ChWilla je napisao/la:on je definitivno prnuo u šišu što se tiče prave evropske karijere i najbolje bi za sve bilo da se vrati kod nas. ne svojom krivicom, ali povrede...
I ja mislim da bi Kvesicu najbolje bilo da se vrati u BiH i pomiri sa sudbinom kolko tolko, ali da nastavi barem igrati i mozda nesto i uspije uraditi u buducnosti ovdje.. Sto se tice Evrope evo vec u drugom "izletu" nista. A kod nas je harao, cak bio i na spisku A-reprezentacije.. Joj yebemti povredu, kada je morao da otkaze nastup protiv Slovenije.

Mogao bi puno toga nauciti Besirevica!

ChWilla
Kontakt:

uto nov 01, 2016 6:07 pm

ma ne bi on ni kod nas nikad došao da nije imao već prije takvu povredu, on je bio na još boljem putu...
gradi željo boli te *****

Brkoo
Kontakt:

uto nov 01, 2016 6:10 pm

Ma ja vise nijednog bivseg igraca ne bih dovodio, osim par izuzetaka. Sto se tice Kvesica on samo u nasoj ligi moze igrati ozbiljnu ulogu a i to je sad upitno, ,povrede su ga unistile zestoko. Kvesu izuzetno cijenim i postujem i kao igraca i kao covjeka ali nisam za njegovo dovodjenje..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Pinkii
Kontakt:

uto nov 01, 2016 6:12 pm

Ne bi on ni dosao ako cemo realno. Neko je ovdje objavio neki clanak gdje pise lik ima 11 hiljada mjesecno. Sta ga briga 11 milja do kraja ugovora pa ce naci vec nesto.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

uto nov 01, 2016 6:12 pm

Ja msm da bi trebali sjest malo, pomezetit i tako to
Željezničar ante portas !

salle86
Kontakt:

uto nov 01, 2016 6:35 pm

Eisenbahner1921 je napisao/la:
Plava Porodica je napisao/la:Iskreno i meni je bezvezna prica o spremi.
Sami ste vidjeli protiv Radnika, ekipe od koje smo se bojali da nas ne dobiju u zadnjim minutama radi spreme, koliko smo mi na toj utakmici trcali i koliko smo vise pretrcali od "najspremnije" ekipe prvenstva. Dosta stvari zavisi od pristupa, kontrole utakmice, motivacije i psihe.
Sto se tice fizicke spreme i dalje mislim da smo jedna od najspremnijih ekipa, ali ne sumnjam da ce na proljece to biti bar 10-15 % bolje.
Mi kad padnemo psihički, izgledamo kao da igramo u Sahari na +40. Kad smo psihički na dobrom nivou, izgledamo jako dobro. Samo je problem kad prvi primimo gol protiv iole jačih ekipa nastupa svojevrsna blokada i vratimo se da igramo u Saharu... i onda kreću standardni komentari kad niko od igrača ne valja osim Mire, a realno tako i izgledaju tada.
mi nemamo vođe na terenu
miro je klasa ali on nije vođa već radnik, kotač u sistemu
nema taj karakter
nama treba neko ko će reći "de ba ljudi, opušteno, jači smo, poderaćemo ih, ma je***emo im mater (ako treba)"
kod nas sve "zečevi", ili se kriju od lopte ili saigrača da mu ne dodaju...ili su "prenosi" ko blagojević pa idu iz krajnjosti u krajnost, mirni 5 utakmica pa šestu se potuku
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

salle86
Kontakt:

uto nov 01, 2016 6:38 pm

Plava Porodica je napisao/la:
Eisenbahner1921 je napisao/la:
Plava Porodica je napisao/la:Iskreno i meni je bezvezna prica o spremi.
Sami ste vidjeli protiv Radnika, ekipe od koje smo se bojali da nas ne dobiju u zadnjim minutama radi spreme, koliko smo mi na toj utakmici trcali i koliko smo vise pretrcali od "najspremnije" ekipe prvenstva. Dosta stvari zavisi od pristupa, kontrole utakmice, motivacije i psihe.
Sto se tice fizicke spreme i dalje mislim da smo jedna od najspremnijih ekipa, ali ne sumnjam da ce na proljece to biti bar 10-15 % bolje.
Mi kad padnemo psihički, izgledamo kao da igramo u Sahari na +40. Kad smo psihički na dobrom nivou, izgledamo jako dobro. Samo je problem kad prvi primimo gol protiv iole jačih ekipa nastupa svojevrsna blokada i vratimo se da igramo u Saharu... i onda kreću standardni komentari kad niko od igrača ne valja osim Mire, a realno tako i izgledaju tada.
To je ono sto govorim.
Nije ni priblizno problem sprema a sigurno smo medju najspremnijim ekipama prvenstva, nego padovi koncentracije koja proizilazi iz loseg psihickog stanja igraca.A takvih je kod nas more.
ima i toga
protiv lištice smo ih bukvalno rasturili prvih pola sata
i onda se počinje dešavati situacija ma nemaju oni pojma, možemo se opustiti"
tu primamo gol, prvo jovan počinje griješiti, pa onda oba beka na jednoj strani a ne sprečavaju centaršut i na kraju štoperi čuvaju prazan prostor a uglješa nonšalantno samo stoji u srcu kaznenog valjda se vodi ovom gore parolom "nemaju oni pojma"
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

salle86
Kontakt:

uto nov 01, 2016 6:42 pm

Tryg je napisao/la:Jel moguce da odredjeni broj likova nije shvatio sta je lik htio reci sa onim postom. Ne mogu da vjerujem, dobro je onaj rekao da se treba na forum registrovat sa licnom kartom.

A cinjenica je da mi lose igramo kao i sto je cinjenica da on stalno prica o toj spremi a tu je 70 dana. Pa nemoj mi samo ublehe bacat nismo ovce.

Svjesni smo mi svega, samo nemoj pametovanja i ponavljanja majke ti.

Sent from my iPhone using Tapatalk
opet crnjačenje
čemu to?
nije sve crno, čak haman nije ništa crno
istina ima puno sivilia i to je to
ne sjećam se ali jel SP rekao da su svi igrači nespremni, koliko upratih nije
ali da ima nespremnih ima
Jahić, komplet vezna linija, križman
realno lendrić zuji, miro, siniša
ostalo tu i tamo, neko i ne mora, nije mu to zadatak
od rezervista ko to još ore 90 minuta, niko
ali se ne mogu pomiriti sa ovom pričom da je sa ubleharenje
najbolji pokazatelj spreme bi bilo testiranje
daj (ko) danas test pa ga ponovi za 20 dana
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

boccaccio
Kontakt:

uto nov 01, 2016 6:51 pm

Slavko kada je dosao procijenio je situaciju kod igrackog kadra, ustanovio je da je izmedju ostalih problema, problem u ekipi i nedovoljna fizicka sprema. To je on tako vidio, nema se tu sta nesto posebno razglabati. On uzgred cijelo vrijeme i govori da ce ekipa poslije njegovih priprema fizicki da izgleda potpuno drugacije nego sto je to sada. Zacijelo je bio jako nezadovoljan fizickim stanjem u ekipi, pa i sama kilaza koju on zahtjeva kao prosjek ekipe je njemu bila frapantna, cim je o tome dosta i pricao. Cinjenica je da kod nas u ligi igraju igraci koji su i zapusteni sa kilazom, pa je tako bilo i kod nas. Koliko sam ja shvatio, covjek tezi nekom perfekcionizmu, sto je u biti i potpuno ispravno, ako kao trener znas i pratis trendove, onda je jasno da igrac koji je fit i koji ima optimalnu kilazu, je i pokretniji i fizicki i psihicki je bolji, spremniji za najvece napore. On je morao onda ici postepeno sa ekipom na svim nivoima. Morao je raditi mnogo na razgovorima sa svim igracima, ustanoviti sve te psihicke barijere koje svakog individualca remete u tom trenutku, morao je ustanoviti tu vrstu problema, jer su igraci bili u totalnom haosu poslije tri prokleta poraza, morao ih je odmah spremati za nastavak sezone, jer prvenstvo nece biti zaustavljeno da bi mi rijesili svoje probleme. Morao ih je podici da odmah dobijemo odredjeni rezultat, da ti porazi prestanu i da se konacno pocnu skupljati bodovi. A na sve to morao je racunati i na podizanje fizicke spreme, diktirati kod svakog igraca ponaosob koju optimalnu kilazu igrac mora postici.
Sve je to jako tesko uraditi odmah. Zaista mukotrpan posao. Mi mozemo pricati kako je nama izgledalo da igraci imaju snage i da su dobro spremni. I ja sam to mislio, ja to isto nisam vidio na taj nacin, mislio sam da je problem psihicke prirode osim bezobrazluka pojedinih igraca, ali Slavko je to skontao tako, a u prilog mu ipak ide cinjenica da ekipa kroz utakmicu nestabilno trci u 90 minuta. Postoji tu u svakoj utakmici odredjeni zastoj, narocito u veznom redu koji obavi najvecu metrazu u utakmici.
Malo je vremena 70 dana. Nije to nista. Druga bi stvar bila da je tih 70 dana utroseno na zimske pripreme, gdje se ne odigravaju prvenstvene utakmice, i gdje ti imas za cilj pripremati ekipu bez pritiska prvenstva, dajuci joj fizicki, psihicki i takticki oblik. On je u startu, od prvog dana morao dobijati bodove sa ovom ekipom i sve prethodno napisano ukalkulisati. Pri tome voditi racuna i o protivniku, nalaziti se stalno u žiži medija, biti transparentan sa njima i na usluzi, kako to i dolikuje treneru jedne velike ekipe, pa cak i odgovarati neprestano na jedna te ista pitanja, sto mu je oduzimalo silno vrijeme, ali on nije imao problema s tim.
Tako da, s obzirom na ukupnu situaciju, cijelu ovu problematiku, napravio je veliki posao sa dosadasnjim osvojenim bodovima, prolazak u kupu kroz dva kola, bez obzira na protivnika, tu smo imali srece, a koristeci pauze prvenstva da bi jos malo, koliko je to moguce , fizicki naspanovao ekipu.
Jako je nezahvalno to raditi u toku samog prvenstva. To se ne radi. Pripreme sluze za akumulaciju snage, pa za uigravanje linija i za sve ovo ostalo da bi se spreman mogao uci u prvenstvo. Kad si u prvenstvu, onda se treninzi svode na mnoge stvari u smislu uigravanja akcija, uigravanja linija, ispravljanje raznih gresaka, svakako i fizike ali na nivou odrzavanja, a ne podizanja spreme u jeku prvenstva. Tako da on nije ni mogao kroz neka tri dana pauze i dva dupla treninga, pa onda opet sedam dana pauze i tri dupla treninga otprilike, da odradi nesto puno na fizici, osim sto ih je malo naspanovao, a to znaci dodao na sve nekih desetak postotaka u toj nadogradnji. Meni zbog toga nisu izgledali ni svjezi, pogotovo na derbiju, kao da su bili ispijeni i umorni, neosvjezeni. Ali ocigledno je da je Slavko smatrao da je to dobar momenat da ih malo jos nadogradi.

Kratak je ovo period. Prekratak. Za bilo kojeg trenera bi bio prekratak, pa i za mnogo bolje trenere od samog Petrovica. Mislim da on trenutno izvlaci maksimum i da je do sada uradio kamaru stvari. Neupitno je da je potrebno da uradi jos mnogo mnogo stvari, ali za sve to mu je potreban i mnogo duzi vremenski period.

Meni je bitno da on ima neki plan u svojoj glavi. Ne obazirem se pri tome na njegove rijeci u smislu nekih evropskih grupa, jer mi to izgleda nerealno bar sa ove distance. Ali mi je drago kad vidim da on razmislja na nivou strucnjaka, koji hoce svojim potezima da unaprijedi kompletnu ekipu, da im usadi u glave neke prednosti koje igraci mogu imati, da u promjeni kadra ne razmislja o velikom broju igraca u jednom prelaznom roku, vec hoce da nadogradi ekipu, s tim sto mi je posebno drago kako on razmislja po pitanju tih pozicija u ekipi i da se mora napraviti sto manje gresaka u dovodjenju. Zato je dobro sto on ima u ovlastima imena igraca, mada su ih i prethodnici imali, ali ovo mi sada izgleda organizovanije kada je u njegovoj nadleznosti, gdje je on odgovoran za ekipu. Ja se iskreno nadam da ce uprava moci da odgovori njegovim zahtjevima, te i da njegovi zahtjevi nisu pretjerano nerealni. On je pametan i iskusan trener i zna gdje je dosao, zna sta se od njega ocekuje i on hoce to da ostvari. Kod njega nece biti te vrste emocije i njegovih igraca da bi ih uhljebio, jer kako sam kaze, njegova glava je ovde u pitanju.
Zato, hocu da vjerujem da kada on kaze da ova ekipa nije fizicki spremna po njegovom vidjenju, da je i stvarno tako. Hocu da vjerujem i to da kada on kaze da ce ekipa fizicki izgledati potpuno drugacije poslije zimskih priprema, da ce biti stvarno tako. Samo je potrebno jos malo da sacekamo i da to vidimo. Rezultat ce biti najveci prijatelj ili najveci neprijatelj ovom treneru. Mislim da ima sve uslove, i sada je do njega da vidimo na sta ce to sve liciti poslije odredjenog perioda. Ali ovih 70 dana je stvarno mali vremenski period, kako god to ne izgledalo tako, a on je za to vrijeme mnogo stvari poboljsao kada je u pitanju igracki kadar i mjesto na tabeli. Letjeti ne mozemo, kroz zid glavom mozemo pokusati, ali necemo proci, ono sto mozemo je da damo gromoglanu podrsku vec u narednom susretu, ako to zelimo. Ako ne zelimo, j.ebo ti nas.

VOLIM TE ZELJO !

DerekDuval
Kontakt:

uto nov 01, 2016 7:17 pm

Bokaco kao i obicno studiozno i precizno napise bas sve kako jeste i kako treba da bude. Ja bih samo dodao da je razlika nakon sedamdeset dana
u tome sto smo prije sedamdeset dana imali fizicki nespremnu ekipu koja nije znala kuda da hoda a kamoli da trci,sada imamo jos uvjek fizicki
nespremnu ekipu koja barem zna kuda treba da hoda i barem hoda. Nakon zimske pauze ako pocne da trci onda bi moglo biti bolje,a ako bude bolje
mozda to i bude dobro.

Eisenbahner1921
Kontakt:

uto nov 01, 2016 7:41 pm

Dođe boccaccio i u jednom postu sumira 90% toga što se pisalo zadnjih par stranica :)
Odlično napisano
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

AsharaK
Administrator
Kontakt:

uto nov 01, 2016 7:44 pm

Jos kad bi Hadzija dobio poziv u repku, Mesa, Mesa :)
Željezničar ante portas !

Hurmasica
Kontakt:

uto nov 01, 2016 7:44 pm

Bravo Bokačo :palacgore:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Kapiten
Kontakt:

uto nov 01, 2016 7:58 pm

Čovjek napiše saavim jasno i direktno da previse priča o fizičkoj spremi, a oni vide nešto što sami žele vidjeti.
Samo da je sprdanciju pravit ...
[url=http://drugstore-onlinecatalog.com/]drugstore-onlinecatalog.com[/url]

Pinkii
Kontakt:

uto nov 01, 2016 8:30 pm

slika

Ako ste u mogucnosti molim vas da pomognete ovoj porodici.

shzna
Kontakt:

uto nov 01, 2016 8:33 pm

Tuzla cijela na qrac nam sjela na na na na naaa na naaaa nanaaaaaaaa
1987

storm_raider
Kontakt:

uto nov 01, 2016 8:35 pm

Pinkii je napisao/la:slika

Ako ste u mogucnosti molim vas da pomognete ovoj porodici.

Hajmo ljudi, bilo bi lijepo da se pomogne koliko ko moze.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

Prijava