Fin dan danas. Malo me kiša prije početka utakmice prepala, ali sreća stade. Rezultat OK, možda je mogo još koji go da se zabije da su Lazić, Nikolić i Bekrić bili prisebniji, odnosno da su šutali loptu, da nisu bespotrebno driblali u stopostotnim šansama. Sjedimo u kafiću prije utakmice i samo čuješ sa strana "odoh kasnije na utakmicu, odoh gledati Želju". I što spomenu @siralex, veliki broj djece na čitavom stadionu, a dosta ih je bilo i na vrhu dijela tribine gdje smo mi bili. Šalovi, dresovi, majice, svaku pjesmu znaju. Nekako se čovjek ponosno osjeća kad takve stvari vidi i čuje. Na poluvremenu se zagrijava mali Šabanadžović, a curice vrište, delirijum

Što se tiče utakmice, nešto me se nije dojmilo iskreno. Možda je do rezultata iz prve utakmice, pa su lagano ušli u meč, ali ide to presporo, manjak ideja u veznom redu, vraća se lopta stoperima, kad treba da se zadrži lopta daje se odmah, kad treba na prvu da se odigra, carini se u nogama. Posebno me Šećerović nerviro cijelu utakmicu. Beganoviću se nema šta zamjeriti, nije njegova pozicija.
Fejzić - nezaposlen, nije tri puta loptu u ruke uhvatio, mogo se ko libero voditi u ovoj utakmici

Imo jedno loše ispucavanje, ostalo ok.
Stanić - nije se nešto pretjerano istico, par prodora, žuti karton i to je to.
Bogičević - ne volim ga, ali danas je odigro fino. Nijedan duel nije izgubio, miran, siguran, iskusno igra, gol zabio nakon ubačaja Bekrića čini mi se.
Kemo - onako vala, nije bio loš, ali vidi se da mu fali utakmica. Jak je ko beton, u skoku mu niko ništa ne može, biće nešto od njega.
Beširević - ovaj mali mi se svidio pravo. Danas u prvom poluvremenu par odličnih prodora, miran, siguran, pametno igra, ne srlja, odlično prati igru, tako se i našo u šansi nakon čini mi se Žerinog ubačaja sa desne strane, ali odbrani mu golman ili je promašio, ne znam tačno. U drugom se malo manje isticao, ali opet pristojan. Ako bude dobro radio do pauze i ako prođe propreme, mislim da bi u njemu mogli imati dobrog lijevog beka nakon Kvesića.
Šećerović - Allahu dragi šta je ono. Svaki napad uspori, nema nikakve ideje pa vraća lopte stoperima, dosta grešaka. Ali trudio se, nudio se, samo čini se kao da igra u nekakvom grču. Mora on puno bolje ako misli nešto postići, ovako ako bude igro i dalje, ne gine mu Radnik opet ili Slaven iz Živinica.
Beganović - igro na neprirodnoj poziciji, zujo dosta, vraćo se po loptu, međutim vidi se da nije to to. Borben kao i uvijek ali ništa konkretno.
Bekrić - koliko god mi je drag Tuce, čini mi se da je on svoje dao. Carini loptu, pri prijemu mu odskače lopta ko da prima gumeni đavo, previše komplikuje, kad treba da šuta odlučuje se na dribling, nema više one brzine, danas nije mogo nikog proći. U prvom poluvremenu baš zbog bespotrebnog soliranja i komplikovanja je usro dobru šansu kad mu je Stevo poslo loptu u 16 malo u lijevo i on umjesto da šuta odmah, nekakve lažnjake pokušava i čovjek ga stiže i čisti situaciju dok se Bekrić valja i traži penal. Tanko Boga mi, pretanko za njegov renome i naša očekivanja od njega. Ipak je Goražde u pitanju.
Lazić - na početku sezone mi se svidio jer je bio fudbalski drzak, išao je konstantno naprijed, u dribling, u prodor. Danas isti kao i prethodnih par mečeva, nema hrabrosti za dribling, krene pa stane i ništa toga. Imo jedan dobar šut ako se ne varam.
Žerić - nije loš bio, fino kretanje, traži loptu, nudi se, za razliku od Lazića pokušavo je i sa driblinzima ali ga nije išlo. Promašio skoro prazan go za 4-0 nakon ubačaja Mujagića sa desne strane. Ova utakmica u Goraždu će mu dosta valjati i zbog samopouzdanja i zbog iskustva. Samo naprijed mali.
Nikolić - dosta se trudio, više vremena proveo na centru ili na našoj polovini nego u njihovih 16 metara. Nešto slično kao i Bekrić, u ključnim situacijama kada treba da šuta ili se spetlja ili krene u neki dribling i ništa od svega.
Što se tiče izmjena, mali Šabanadžović pokazao više od Šećerovića, a stigo i zabiti go. Fin go mali zabi, njegova kretnja mi se svidjela, odigra loptu negdje oko centra otprilike i izvuče se u prazan prostor prema njihovom golu, naš igrač mu daje loptu, on je provlači kroz noge njihovom odbrambenom igraču i šalje golmana u jednu a loptu u drugu stranu. Nosio broj 4. Samo izgleda sitan, ne bi reko ni da 17 godina ima, djeluje još mlađe. Pogotovo u odnosu na Mujagića

Mujaga isto tako rastrčan, tražio loptu, nudio se, zabio go glavom iz neke gužve u 16 nakon odbrane golmana. Fino, zaslužuje više minuta.
I ovaj mali što je desno igro, nosio 6, nisam ga nešto pratio, više sam se baziro na Refikovog malog.
Sve u svemu fino je bilo, prvotimci odmoreni, juniori i rezerve odigrali utakmicu, djeca zabila 2 gola, podigli samopouzdanje, nastavili niz bez poraza, niz bez primljenog gola, ljepota!
I još nešto, U GORAŽDU SU NAJLJEPŠE DJEVOJKE. ŠTA JE ONO ALLAHU DRAGI...
Ko nas je kleo, nije dangubio.