storm_raider je napisao/la:Neandertalac je napisao/la:storm_raider je napisao/la:Obavljeni razgovori sa svim igracima, trener im je jasno rekao sta se od njih ocekuje i sta ne. Jasno im je i objasnjeno da ce juniori igrati bude li trebalo. Svaki njegov potez je podrzan bezuvjetno od uprave. Treninzi pakleni, Slavko je nemilosrdan.
Takodjer, istina je za Pozdera i Toskasa da su ih pustili i dali im plate unaprijed za 3 mjeseca. Takodjer, kada kazem plate, mislim na osnovicu, dakle bez toplog obroka. Nema sta, ljudi su biznismeni, znaju pregovarati za dobrobit kluba i tu se ne treba brinuti.
E sada cekamo Slavka i ekipu. Oni su na potezu.
Znas da te gotivim, ali nemoj molim te. Oderani smo, kasa je opustosena zbog njihove tvrdoglavosti, neznanja, bahatosti, ega.
Sve sto su uradili popisali su sa ovim ugovorima. Ne mogu da vjerujem sta su sebi dopustili, kako su mogli biti tako bezobrazni?
Para nema, sve se rastalilo, neka se sprdaju forumasi malo.
Glede Slavke, treba ga pustiti da radi.
Nadam se da on nije jos jedna ubleha servirana od strane uprave. Znanje i iskustvo ima, volju prosipa po intervjuima, kaze raja i radi se fino na treninzima. Sretno mu.
Kako god u slucaju nekih negativnih rezultata, uprava neka se pokupi i razguli sa Grbavice, nema vise smjena trenera i nogiranja igraca, ovako po petoricu.
Gotovim i ja tebe, ali ovo nema veze sa tim. Izvukao si iz konteksta. Moj dio se odnosio na gasenje pozara (za koji su sami krivi) i na istok, godisnje i sve ostale aktivnosti. Pogotovo na vracanje dugova u koje nas je prijasnja uprava/e dobro uvalila/e. To je uspjeh i slozit ces se.
Procitao sam i ostale postove i ima jako dosta dezinformacija. Nemam sada vremena, ali na brzinu; Pozderu nije tolika plata bila, oko 8000 je. Kostic i Lesnik su sporazumno raskinuli i nece im biti placen puni iznos, ni blizu.
Takodjer, Cenan radi odlican posao i niko mu se nece mijesati u posao. Misimovic je naucio vrijednu lekciju i svi u upravi. Ova ekipa ostaje i nikoga ne treba tjerati. Na kraju sezone racune vidjeti i eventualne rezultate i postupat ce se shodno njima.
Sto se tice prijasnjih uprava jako mnogo mogu o njima, ali u proslosti ne treba zivjeti, mada nas je ta proslost dobro usporavala. Sada je Zeljo, sto se tice novca, jako pozeljno mjesto za sve igrace i Zeljo moze dobro platiti kvalitetnog igraca. "Igranje menadzera", kako ti to nazivas, vise nece biti opcija. Sada ce Cenan da radi sve u dogovoru sa Slavkom i vidjecemo na sta ce to liciti. Uprava ce raditi operativni dio.
Takodjer, ono tvoje trazenje da te neko demantuje na Zvanicnoj strani je jako neozbiljno i to govori da je Zeljo i dalje, u nasim glavama, mahalski klub. Nijedan iole ozbiljan klub nece demantovati zvanicno ili nezvanicno icija anonimna pisanja na nekom forumu. Mislim da time previse sebi dajes na vaznosti, a nepotrebno. Takodjer, iskazati nezadovoljstvo argumentovano je apsolutno pozeljno, ovo je forum i ja to moram podrzati, ali samo nemojmo da danima vrtimo istu pricu. Pametni smo, dovoljno je jednom reci neke stvari.
Na kraju dana, meni je jasno da si nezadovoljan nekim segmentima - i ja sam! Razbacivanje parama, nekoliko dobrih fula u igracima, koje onda moras skupo i isplatiti kada raskines ugovor. Ali gledajuci filozofiju poslovanja, moram biti zadovoljan. Tu je jako mnogo dobrih i pozitivnih stvari. Prvenstveno jer Zeljo sve placa drzavi, svaki igrac je prijavljen na iznos na koji je potpisao ugovor, nista se ne daje "ispod ruke", dok je jedan Amar Osim znao doci u svlacionicu sa kesom para i podijeliti igracima plate. Pa to je mahala koju zelimo izbaciti. da ne spominjem da je kaznjivo zakonom. Takodjer, ovo nije pljuvanje na Amara, on je legenda kluba, razlog nase visegodisnje radosti, ali o svemu treba pricati otvoreno i bez emocija. E sada, sa druge strane lutanja ima, tj. bilo je, sada ce Cenan i Slavko raditi taj posao i nadam se, kao i ti siguran sam, da ce to biti kako i treba.
Spustite svi malo tenzije, najvise mrzim kada neko bezveze dobije ban, ali povlastenih nema.
Nepristojan sam, @delinju i tebi, @Neandertalac, dobrodosli nazad.
Zeljo je jedini bitan braco moja i nemoje da se svadjate. Pogotovo ne tako brzo nakon ove vijesti za Bukala!
Storm@
Ti kazes 8, ja 9.5. Sve i da si u pravu pogledaj tu svoju cifru jos jednom.
Napisi nam tacno kako je taj igrac dosao, da ja ne nagadjam kako mi spocitavaju da radim.
Prijasnje uprave napravile dug.
Jesu. Treba to fino istraziti pa pozvati i njih na odgovornost!
Iza tih kesa para Amarovih je ostalo nesto, recimo mladi koji se prodadose, Sehiceve pare, Dzekin procenat.
Slazes li se da je sa tim pokriveno nesto od tih dubioza i da se sadasnja uprava uveliko okoristila tim finansijama uzimajuci ih zdravo za gotovo i kao plodove svoga rada?
Sta je to Cenan osim sto je produzena ruka Misimovica?
Pa opet, i ti izvlacis iz konteksta u vezi zvanicne. Ko je u pravu, pokazace vrijeme.
Rekao sam danas sta je i kako je glede Kostica&Lesnika.
Zeljo vise nije tako finansijski jak kao sto se predstavlja. Previse je spickano.
Naravno da se ne treba svadjati, treba diskutovati.
Danas deset sadrzajnih postova, sa detaljima, cinenicama a samo par njih se udostojilo da prica o ovoj temi i kaze, pa stani, fakat daj da ovo jos jesnom pogledamo, jeste `sazvakana tema` ali ima dosta nelogicnosti.
Vecinom je to, stas ti, dosadan si, ponavljas se itd.
Evo ti si jedan od rijetkih koji se bar potrudio.
To je ono; niko te ne diskredituje.
Kako ti rekoh, ima ih i to u dobrom broju.