Stranica: 1/1.

Anel Šabanadžović (4)

Postano: uto jun 27, 2017 4:50 pm
Postao/la jovanmaksimovic
slika
Anel Šabanadžović, veliki kapitalac Željezničara i budućnost bh. fudbala

Kakav otac, takav sin, Možda je ovo najbliži opis još jednom dragulju sa Grbavice, Anelu Šabanadžoviću, sinu legendarnog Refika Šabanadžovića.

Željine juniore čeka historijski meč Lige prvaka sa Atletico Madridom, a upravo Šabanadžović junior će biti jedna od vodećih violina u orkestru kojem diriguje Omer Joldića.

Anel je rođen 24. maja 1999. godine u SAD-u, saveznoj državi Missouri, ali prve fudbalske korake je napravio u poznatoj školi fudbala Bubamara Sarajevo, koju vodi legendarni Predrag Pašić, da bi kasnije prešao u Željezničar, gdje će korak po korak “prekucavati” sve kategorije kluba.

Sa svojih 18 godina, Anel je jedan od najboljih juniora Plavih sa Grbavice i momak koji je već postao prepoznatljiv u prvom timu Želje.

Trener Admir Adžem mu je ove sezone priliku dao 14 puta da zaigra za prvi tim, od čega 12 u PLBiH i dvije utakmice u Kupu BiH. Utakmicu u Kupu će ostati posebno urezana u sjećanje, Šabanadžoviću junioru, jer je golom u samom finišu srušio Široki Brijeg na Pecari.

“Počeo sam trenirati sa sovjih sedam godina u Bubamari, a nakon godinu dana otišao sam u Željezničar u kojem sam prošao sve omladinske selekcije kluba. Cilj svakog maldog igrača u karijeri je da debituje prvi tim, a za mene je to bio poseban osjećaj, jer sam dijete Željezničara”, rekao je Šabanadžović za hehe.ba i dotakao se utakmice s Atleticom:

“Siguran sam da ćemo svi dati svoj maksimum i uz malo sreće nadamo se pozitivnom rezultatu. Pozivam navijače da dođu u što većem broju i da nas pdorže u ovoj veoma važnoj utakmici i nadam se da ćemo na kraju svi zajedno slaviti.”

Anel Šabanadžović osim što je velika nada i ogroman kapitalac na Grbavici, svakako je i budućnost bh. fudbala i momak koji će u godinama koje dolaze biti sigurno nosilac igre u reprezentativnim selekcijama Bosne i Hercegovine. U dosadašnjoj karijeri, skupio je deset nastupa za omladinske selekcije naše države. Pet puta je oblačio dres U17 selekcije, a pet puta U19 selekcije.

Ime Anela Šabanadžovića se već našlo u rokovnicima većine skauta, a najzvučnije je bilo povezivanje sa italijanskom Romom. Sigurno je da će i nakon meča s Atleticom, ostali rokovnici skauta biti ispunjeni imenom sina legendarnog Refika Šabanadžovića.
LINKOVIslikaslikaslikaslikaslikaslikaslika
STATISTIKA:

Ukupno utakmica za Željezničar: 54
Ukupno golova za Željezničar: 3
Debitovao za Željezničar: 26.10.2016. Goražde - ŽELJEZNIČAR 0-3

Ukupno utakmica u Premijer Ligi BiH za Željezničar: 43
Ukupno golova u Premijer Ligi BiH za Željezničar: 0
Debitovao u Premijer Ligi BiH za Željezničar: 24.7.2017. ŽELJEZNIČAR - Gošk 3-1

edit by JM
GALERIJA
slika