Stranica: 1/1.

Dženan Zajmović (18)

Postano: uto jun 27, 2017 1:49 pm
Postao/la jovanmaksimovic
slika
Povratak Dženana Zajmovića na Grbavicu

Dosadašnji fudbaler Travnika, Dženan Zajmović, potpisao je ugovor sa FK Željezničar. Zajmović je prošao Omladinsku školu FK Željezničar tako da je ovo njegov povratak na Stadion Grbavica.

Dženan Zajmović je rođen 11. novembra 1994. godine u belgijskom Antwerpenu. Prošao je nekoliko omladinskih selekcija FK Željezničar i u generaciji sa Bajićem, Hodžićem, Sadikovićem, Kjosevskim osvojio titulu prvaka BiH. Visoki napadač je jedno vrijeme trenirao sa prvim timom Plavih, a potom je otišao u Hrvatsku gdje je igrao za Lokomotivu i Sesvete. Nakon toga dolazi u Travnik gdje je proveo tri godine, a protekle sezone je skupio 20 nastupa uz sedam pogodaka.

– Želja svakog fudbalera koji prođe Omladinsku školu Želje je da jednog dana potpiše ugovor s prvim timom. Meni se to ostvarilo i veoma sam sretan. U prvom timu već sada imam dosta prijatelja i poznanika još dok smo zajedno igrali u omladincima. Sa sportskim direktorom Čenanom sam se dogovorio za minut, imao sam nekoliko ponuda iz Premijer lige, ali ja sam Željino dijete i Željo se ne odbija. Prije tri godine bio sam veoma mlad, a Željo je u napadu imao Adilovića, Bajića i Hodžića i otišao sam u Hrvatsku, a potom u Travnik gdje smatram da sam mnogo toga naučio i da sada svojim kvalitetima mogu pomoći Želji, kazao je Zajmović.
LINKOVIslikaslikaslikaslikaslikaslikaslika
STATISTIKA:

Ukupno utakmica za Željezničar: 66
Ukupno golova za Željezničar: 12
Debitovao za Željezničar: 12.8.2017. ŽELJEZNIČAR - Borac 2-1

Ukupno utakmica u Premijer Ligi BiH: 86
Ukupno golova u Premijer Ligi BiH: 9
Debitovao u Premijer Ligi BiH: 9.8.2014. Zvijezda - TRAVNIK 0-0

Ukupno utakmica u Premijer Ligi BiH za Željezničar: 54
Ukupno golova u Premijer Ligi BiH za Željezničar: 7
Debitovao u Premijer Ligi BiH za Željezničar: 12.8.2017. ŽELJEZNIČAR - Borac 2-1

edit by JM
GALERIJA
slika

Re: Dženan Zajmović

Postano: uto jun 27, 2017 2:21 pm
Postao/la jovanmaksimovic
phpBB [video]