pon feb 10, 2020 7:07 pm
Mi radimo istu gresku vec 20.godina i nikako da shvatimo. Na ljeto smo imali priliku dovesti Cocalica, koji s obzirom na godine i znanje bi bio idealno rjesenje za nas. Ostavimo ga na cekanju zbog Graovca i udjemo u sezonu s tri stopera. Jedan koji je zadnje 3.godine rak rana kluba, jedan bolno limitiran(a opet je od njega izvucen maksimum) i Sipa koji bi mogao biti neka treca varijanta u ekipi koja zeli nesto vise u Europi.
Cocalic koji je vec u poznim nekim godinama bi tu bio do kraja karijere i da smo ga uparili tipa sa Sipom imali bi jako dobru odbranu, koju bi mogli zadrzati i uigrati. Ali jok, bolji je Graovac koji bi opet tu bio godinu i cao.
Kroz ove pripreme se vidi da smo opet isto uradili, nemamo stoperski dvojac koji moze biti dobar i na ljeto tu. Imamo Jovanovica koji je solidan i upgrade na Sipovica i 3.jeftine opcije koje za sad pokazuju jednu veliku 0. Kosoric koji mi je bio okej solucija kao neki cetvrti stoper, sad pokazuje da nije ni za tog. Ikic malo bolji ali to je isto vrlo vrlo diskutabilno i Miletica koji zadugo nece biti spreman. Dakle doveli smo tri stopera koji nisu dobri, koji nisu za ozbiljno i placamo ih cirka 6k mjesecno, i nista rijesili nismo. Na ljeto ajmo jovo nanovo.
Tih 6k smo mogli izdvojiti za nekog boljeg igraca u zenitu karijere koji zna igrati na velikom terenu(to jeste prosao je fudbalsku naobrazbu van BIH jer problem svih stopera u BIH je sto iskljucivo treniraju na malom terenu u mladosti pa vecina ih ne zna se postaviti na velikom) i imati jedan ozbiljan stoperski tandem. Kemu koristiti na mjestu treceg stopera i na ljeto samo traziti istog uz eventualno dodavanje 4.stopera.
Ovako imamo Mehremica broj 2 u nastajanju, dobrog igraca koji nece moci igrati s ovim krampama i bit ce okarakterisan kao promasaj. Taj Mehremic je svugdje funkcioniso osim kod nas, a kao razlog tome je zato sto je igrao s apsolutnim krampama dosao u januaru i nije se mogao uklopiti. Covjek sad igra u Portugalu u losoj ekipi i do ozljede je bio medju najboljim igracima a nama nije valjao. Vrlo jasno da je do nas.
Opet smo bolno limitirani po pitanju sirine kadra. Stanic, Sehic, Osmanovic, Kjosevski, Mujezinovic NE MOGU IGRATI KOD NAS. Zajmovic je gori od tih ma sta god on uradio s vremena na vrijeme. Kriticni su Sinisa i Eric, ali za nijansu korisniji od navedenih.
Dakle da ne duzim, ovaj rok i ove pripreme bolje da smo ostali u Sar. Titula nece doci, to je i budali jasno a boga mi i Europa nije vise sigurna jer kad Stilica i Zeca ne bude mi gola necemo vidjeti.